.Προφητεύουν το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά…

Κοντεύει να βγει και ο Μάρτης και από ότι φαίνεται η κυβέρνηση δίνοντας συνέχεια ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα για το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα κλείσει η διαπραγμάτευση έχει βαλθεί να αντιγράφει τους Ιαχωβάδες που όλο προφητεύουν τη Δευτέρα παρουσία εδώ και έναν αιώνα και όπως είναι φυσικό όλο έξω πέφτουν.
Έτσι η Γεροβασίλη σήμερα λέει ότι οι δανειστές επιστρέφουν στις 4 Απρίλη. Υποτίθεται ότι με βάσεις τις εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών στόχος είναι να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να ολοκληρωθούν πριν από τα τέλη του ίδιου μήνα και ει δυνατόν ως τις 22 Απριλίου που συνεδριάζει το Eurogroup. Θυμίζουμε ότι ο Τσακαλώτος είχε πει το περίφημο ζήτω που καήκαμε αν φτάσει ο Μάης.
Πάντως είναι απορίας άξιο πως θα κλείσει η διαπραγμάτευση αν η κυβέρνηση δεν έχει κάνει άτακτη υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα και όχι μόνο στα κόκκινα δάνεια. Θυμίζουμε το φορολογικό, το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό για να περιοριστούμε μόνο σ’ αυτά.
Όλα τα σενάρια οδηγούν πάντως σε αυξήσεις φόρων για μισθωτούς, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες σε αντίθεση με τις ρητορείες της κυβέρνησης περί κοινωνικής δικαιοσύνης. Και επίσης σε μειώσεις συντάξεων. Κατά συνέπεια ή κόκκινες γραμμές έγιναν καπνός ή μας δουλεύει ψιλό γαζί η κυβέρνηση ότι θα κλείσει την αξιολόγηση σύντομα. Πάντως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ενώ φαίνεται να συζητούνται μέτρα τουλάχιστον 5 δις για την τριετία η Αυγή του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ελάφρυνση γιατί λέει έχει πρωτογενές πλεόνασμα….

Σε κάθε περίπτωση συζητείται πακέτο μέτρο που εκτός όλων των άλλων στόχων θα πρέπει να αποδώσει και 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2018. Με βάση όλα αυτά προκύπτει και η διαφορά στο δημοσιονομικό κενό. Οι πληροφορίες λένε ότι κυβέρνηση και κουαρτέτο απέχουν κατά 3% του ΑΕΠ που αντιστοιχεί σε 5 δις ευρώ μέτρα. Η κατανομή τους κατά 1% στο ασφαλιστικό και 2% στο φορολογικό έχει ως αποτέλεσμα για να βλέπουμε αυτές τις μέρες όλα αυτά τα σενάρια του τρόμου για πετσόκομμα συντάξεων και χωρίς έλεος αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων που σκοτώνουν την οικονομία και την κοινωνία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.