.Κάτι περισσότερο από... τακτική;

*Είναι προφανές* από τις έως τώρα εξελίξεις ότι μια συμφωνία με τους δανειστές για την «επόμενη ημέρα» δεν θα έχει εύκολες προϋποθέσεις, όπως πίστευε αρχικά η κυβέρνηση. Μάλιστα, όχι μόνο δεν «διευκολύνεται» από τους εταίρους, αλλά οι πιέσεις πολλαπλασιάζονται, ενώ ένας μήνας έχει μείνει μόνο μέχρι την τελευταία Σύνοδο Κορυφής του 2014... 

Διαπραγματευτική τακτική; Μακάρι να 'ναι μόνο αυτό, αλλά φαίνεται ότι είναι κάτι περισσότερο... Με «μοχλό πίεσης» την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η τρόικα αμφισβητεί όλες τις «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής πλευράς, δημιουργώντας ασφυκτικές πο... περισσότερα »

.Γ. Κουτρουμάνης: Δεν θα συμφωνήσουμε σε αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά


Τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ σε ριζικές ρυθμίσεις που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της συμπληρωματικής ασφάλισης, αλλά και του συνδικαλιστικού νόμου σε ό,τι αφορά το μέτρο της ανταπεργίας και τον τρόπο απόφασης για απεργία, εκφράζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, με αφορμή δημοσιεύματα για το τελικό σχέδιο του υπουργού Εργασίας σχετικά με το Ασφαλιστικό. 

«Δεν θα συμφωνήσουμε σε ρυθμίσεις οι οποίες επιφέρουν ριζικές αλλαγές σε ήδη θεσμοθετημένα ζητήματα, όπως το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά», δηλώνει ο πρώην υπουργός. Αναφορικά με τα συνδι... περισσότερα »

.Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Γιάννας Αγγελοπούλου

Συνάντηση μιας ώρας είχαν σήμερα στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας και η Γιάννα Αγγελοπούλου.
Μετά τη συνάντηση, η κ. Αγγελοπούλου αρκέστηκε να δηλώσει ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2015, το Ίδρυμα Κλίντον (The Clinton Foundation).

Το πρώτο «CGI Mediterranean meeting» στην Ελλάδα, θα φέρει στο ίδιο τραπέζι ηγετικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο, τον πολιτικό κόσμο, την κοινωνία των πολιτών, καθώς και φιλανθρώπους για να αντιμετωπίσουν οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της περιοχής.

«Η μεσογειακή συνάντηση CGI (Clinton Global Initiative) θα φέρει μαζί ηγετικές προσωπικότητες για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις της περιοχής, όπως η ανεργία των νέων και η οικονομική και κοινωνική μεταβλητότητα, μέσω νέων Δεσμεύσεων για Δράση και για να αναδείξουν το τεράστιο αναπτυξιακό δυναμικό της περιοχής» είχε δηλώσει σχετικά ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον στις 23 του περασμένου Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 10ης Ετήσιας Συνάντησης της Clinton Global Initiative

.Ερωτήματα για το σχέδιο Γιούνκερ

Αδιευκρίνιστα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το σχέδιο των 300 δισεκ. ευρώ για επενδύσεις που επεξεργάζεται ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σχολιάζει άρθρο της Europolitics, με τίτλο: «Ο γρίφος της χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής οικονομίας».

 Όπως σχολιάζει η Europolitics, επί του παρόντος ο κ. Γιούνκερ δεν έχει δώσει διευκρινήσεις σχετικά με το σχέδιό του. Τα ερωτήματα παραμένουν πολλά και αφορούν στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), στη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ, σε ενδεχόμενη χαλάρωση των κανονισμών, στην προώθηση μακροπρόθεσμων επεν... περισσότερα »

.Πώς ερμηνεύεται η «αλλαγή κανόνων εμπλοκής» της Άγκυρας

Κατακόρυφα ανεβαίνει πλέον το θερμόμετρο στο ανατολικό Αιγαίο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή. 
Από την πλευρά της η Άγκυρα στη Διακήρυξη του Καΐρου, που υπογράφηκε από Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο και προβλέπει την επιτάχυνση της οριοθέτησης των ΑΟΖ των συμβαλλόμενων κρατών, απαντά με στρατιωτικούς όρους και αλλαγή των «κανόνων εμπλοκής». 

Η ανακοίνωση της αλλαγής των κανόνων εμπλοκής από την πλευρά της Τουρκίας δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στην ελληνική κυβέρνηση ανέμεναν,όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, μία τέτ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.