.Πρωταθλητής Ευρώπης και φέτος ο Ολυμπιακός!


Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική χρονιά και τρίτη στην ιστορία του (1997, 2012, 2013) στέφθηκε ο Ολυμπιακός. 

Οι «ερυθρόλευκοι», που γύρισαν από το -17, επικράτησαν 100-88 της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που διεξήχθη στην «02 Αρίνα» του Λονδίνου, και μπήκαν στο κλειστό «κλαμπ» των Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004, 2005) και Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) που είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν πάρει «back to back» τίτλους σε φάιναλ φορ. 

Πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά Ευρωλίγκα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πολυτιμότερος του αγώνα ο Βασίλης Σπανούλης με 22 πόντους όλους στο δεύτερο ημίχρονο!

.Εκνευρισμός και απογοήτευση στην Τρίπολη


Εκνευρισμός και απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις του Αστέρα Τρίπολης για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η απώλεια της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Αρκάδες διαμαρτύρονται έντονα για τα διαιτητικά λάθη του Θανάση Γιάχου και των βοηθών του, σύμφωνα με τα οποία αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Δημήτρη Μπάκου μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο ιδιοκτήτης της «κυανοκίτρινης» ΠΑΕ ήταν έξαλλος με τον Χιώτη ρέφερι για τις αποφάσεις που πήρε, αποκαλώντας τον αλήτη και… νικητή του τελικού.

«Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο το διοικεί η αλητεία. Και σήμερα (σ.σ.: χθες) δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός. Κέρδισε η αλητεία. Κέρδισε ο Γιάχος ο αλήτης και η αλητοπαρέα του», ήταν η δήλωση του Μπάκου στον OTE-TV.

Από την πλευρά του, ο άλλος μεγαλομέτοχος του Αστέρα, Γιάννης Καϋμενάκης, έκανε λόγο για βρώμικο ποδόσφαιρο και στη συνέχεια έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας της Τρίπολης εν όψει της διαδικασίας των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

«Είναι βρώμικο το ποδόσφαιρο. Ο,τι και να γίνει, εμείς θα πάμε Champions League και θα δυναμώσουμε τον Αστέρα μας του χρόνου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ύστερα από συνεννόηση που υπήρξε πριν από την απονομή των μεταλλίων, οι άνθρωποι του Αστέρα (Μπάκος, Καϋμενάκης, Μποροβήλος και Τσιώλης) αποφάσισαν να παραλάβουν κανονικά τα μετάλλια και στη συνέχεια να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τους Αρκάδες, ο Θανάσης Γιάχος τους ζήτησε συγγνώμη για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο χέρι του Μανιάτη, αφού πρώτα είδε τη φάση στο βίντεο!

Από εκεί και πέρα, οι Τριπολιτσιώτες πρέπει να κάνουν… delete στα όσα συνέβησαν χθες στο ΟΑΚΑ και να στρέψουν την προσοχή τους στα πλέι οφ, τα οποία αρχίζουν την ερχόμενη Τετάρτη και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Σάκης Τσιώλης δεν υπολογίζει τον Εμάνουελ Περόνε, ο οποίος αποβλήθηκε στα τελευταία λεπτά του χθεσινού αγώνα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

.Τα έξι αγκάθια για τις απολύσεις στο Δημόσιο


Ο δρόμος προς τις απολύσεις στο Δημόσιο δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με αγκάθια, όχι μόνο γιατί οι δημόσιες υπηρεσίες αποτελούν το τελευταίο κάστρο όπου υπάρχουν εργασιακές σχέσεις που άπτονται του… εργατικού δικαίου, αλλά και γιατί οι αντιδράσεις θα είναι μεγάλες και δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις αλλά και με κοινωνικά κινήματα που βρίσκονται με το όπλο παρά πόδα, έτοιμα να αντιδράσουν, δημιουργώντας ένα νέο κίνημα αγανακτισμένων - απολυμένων όχι στην πλατεία Συντάγματος, αλλά στην Κλαυθμώνος με τους γνωστούς συμβολισμούς.

Όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπίατα έξι αγκάθια είναι τα ακόλουθα:

-Δεν πρόκειται να υπάρξει αξιολόγηση προκειμένου να γίνουν 2.000 απολύσεις. Η μεγάλη δεξαμενή από όπου θα αντληθούν οι Ιφιγένειες των απολύσεων είναι οι οργανισμοί που θα καταργηθούν διότι ο χρόνος πιέζει και οι αξιολογήσεις δε μπορούν να γίνουν σε ένα μήνα. 

-Το επικοινωνιακό παιχνίδι των επιόρκων απέδωσε ιδεολογικά, καθώς η κοινή γνώμη δεν συμφωνεί να μείνουν και να πληρώνονται από το Δημόσιο όσοι πάτησαν τον όρκο του υπαλλήλου. 

Απέτυχε όμως στην εφαρμογή του, αφού απαιτείται τελεσίδικη απόφαση για την ενοχή των υπό κατηγορία υπαλλήλων κι αυτή δε μπορεί να παρθεί όσο εξπρές κι αν γίνουν οι διαδικασίες απονομής πειθαρχικού δικαίου, νωρίτερα από δύο μήνες.

-Χωρίς αξιολόγηση δεν είναι δυνατόν να βρεθούν οι ακατάλληλοι και κοπανατζήδες δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε πολύ περισσότερο όσοι έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία στο διορισμό τους.

- Η κατάργηση των οργανισμών δεν μπορεί να σταθεί νομικά με Προεδρικό Διάταγμα. Αντίθετα, απαιτείται νόμος καθώς η ιδρυτική λειτουργία όλων των οργανισμών προβλέπεται με συγκεκριμένους νόμους.

-Δεν μπορεί να καταργηθούν συλλήβδην θέσεις σε δημοσίους φορείς με μια απλή υπουργική απόφαση, πρέπει να υπάρξει νομοθετική διαδικασία που θα περάσει μέσα από τη Βουλή.

- Η κατάργηση μιας θέσης, όταν στη συνέχεια προβλέπεται η επανασύστασή της για να προσληφθεί νέος υπάλληλος θεωρείται προσχηματική, αφού στην ουσία πρόκειται για αντικατάσταση ενός υπαλλήλου από έναν άλλο. 

.Την απόσυρση της επιστράτευσης των καθηγητών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Να αποσύρει την επιστράτευση των καθηγητών και να ανοίξει διάλογο μαζί τους μετά τις εξετάσεις, ζητά από τον πρωθυπουργό το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. 

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μνημονεύει παλαιότερη φράση του κ. Σαμαρά από ομιλία του στη Βουλή βάσει της οποίας «Όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη». 

Υποστηρίζει, δε, ότι ο πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστος και επικίνδυνος, «καθώς οι εκβιασμοί και οι πρακτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας κρατώντας στην παρούσα φάση σε ομηρία και αγωνία χιλιάδες μαθητές».

Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σημειώνει ότι την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς «σπεύδει να αποσύρει το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή την οποία, απ' ότι φαίνεται, θεωρεί προνομιακό συνομιλητή, σε αντίθεση με τους καθηγητές στους οποίους αρνείται το διάλογο αντιμετωπίζοντάς τους με τον πιο αυταρχικό τρόπο».

.Νέα επεισόδια στη Χαλκιδική


Τρεις αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων που συνεχίζονται από το πρωί στη θέση Καρατζά της Χαλκιδικής. Κάτοικοι της βορειανατολικής Χαλκιδικής, μεταξύ των οποίων και μία ομάδα γυναικών, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή το πρωί ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» τις οποίες χαρακτηρίζουν παράνομες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένες μονάδες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες. 


Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων. Στη διάρκεια των συμπλοκών προσήχθησαν τρεις γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.