.Και με τι επιτόκιο;

*Επιμένουν μερικοί* φίλοι να μου υποδεικνύουν ότι είμαι εχθρικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν το αρνούμαι. Αν και ο σωστός ορισμός δεν είναι «εχθρικός», αλλά «κριτικός». 

Οπως άλλωστε συμβαίνει να είμαι και έναντι της Νέας Δημοκρατίας για τα αντιμνημονιακά και τα Ζάππεια που μας πλασάριζε, και έναντι του ΠΑΣΟΚ για την καθυστέρησή του ν΄ αντιδράσει και την παράλειψή του να στριμώξει και τη ΝΔ στη μνημονιακή προσπάθεια, και έναντι της ΔΗΜΑΡ που τελικά δεν ξέρει τι θέλει, αλλά και έναντι του Θεοδωράκη που δουλεύει τον κόσμο καλώντας τον να τον ψηφίσει και μετά θα του πει αν ψήφισε δεξιούς,... περισσότερα »

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ...ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΙΥ


.Τελεσίγραφο του Κιέβου στους φιλορώσους αυτονομιστές

 Η ουκρανική κυβέρνηση όρισε προθεσμία μέχρι τις 09.00 τοπική ώρα προς τους φιλορώσους αυτονομιστές για να παραδώσουν τα όπλα τους και να εγκαταλείψουν τα κυβερνητικά κτίρια τα οποία έχουν καταλάβει στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε απόψε.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντ Τουρτσίνοφ δήλωσε νωρίτερα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος ότι έχει δώσει εντολή για μεγάλης κλιμάκας αντιτρομοκρατική επιχείρηση με τη συμμετοχή του ουκρανικού στρατού. 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η χρησιμοποίηση του στρατού στην ανατολική Ουκρανία είναι μία "εγκληματική διαταγή".

Στην ανακοίνωση καλείται η Δύση να θέσει υπό τον έλεγχό της τη σύμμαχό της ουκρανική κυβέρνηση. "Τώρα αποτελεί ευθύνη της Δύσης να προλάβει έναν εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία" αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο αναγγέλλει ότι προτίθεται να φέρει το θέμα της Ουκρανίας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

.Με ένταση το άνοιγμα των καταστημάτων στην ΑΘήνα

 Με ένταση συνοδεύτηκε το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στην ΑΘήνα, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια από τους «γνωστούς-άγνωστους» στην Ερμού, όπου για λίγη ώρα κάποια καταστήματα κατέβασαν ρολά, αλλά ξανάνοιξαν με παρέμβαση της αστυνομίας. 

Οι εμποροϋπάλληλοι  της Αθήνας έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Ερμού, ενώ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας πραγματοποίησε συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων με τη συμμετοχή  του σωματείου βιβλιοπωλείων και χάρτου στην αρχή της Ερμού στο ύψος του Συντάγματος. 

Όπως ανέφερε στη συγκέντρωση ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Θάνος Βασιλόπουλος, υπάρχουν σήμερα εμποροϋπάλληλοι μέχρι και 15 μήνες απλήρωτοι ενώ η Κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δεν αυξάνει το τζίρο αλλά προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα.

Την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασαν και τα μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους. 

.«Ο Τσίπρας έχασε την ευκαιρία»

Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην*«Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»*, όπου μίλησε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τις αυριανές συμμαχίες και το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη. «Τον εκτιμώ (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα).

 Όμως ως πολιτικός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Να ηγηθεί της προσπάθειας που θα άλλαζε τη χώρα. Αυτός προτίμησε να τα έχει καλά με τα επαγγελματικά του στελέχη. “Για όλα φταίνε οι κυβερνήσεις” θα σου πουν στον ΣΥΡΙΖΑ και όταν τους λες “ωραία τι θα κάνουμε;” σου απαντούν “να επιστρέψουμε στο ...περισσότερα »

.Μπαλτάκος: Πολλοί μου ζητούν να κάνω κόμμα

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος και αναφέρει ως ημερομηνία-ορόσημο τις ευρωεκλογές. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο κ. Μπαλτάκος αποκάλυψε ότι τον προσέγγισε κόμμα της Δεξιάς και του ζήτησε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Είμαι Ν.Δ.» επέμεινε και ανέφερε ότι πολλοί τον προσέγγισαν. «Και υπουργοί και βουλευτές. Δεν θα αναφέρω ονόματα. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης το είπε και δημόσια», δήλωσε. «Αν μετά τις ευρωεκλογές συνεχίσει η στροφή της Ν.Δ. προς ένα κεντρώο κόμμα, που θα σημάνει και τον αποκλεισμό μου από μια τέτοια Ν.Δ., τότε θα τα σκεφτώ όλα», απαντά στο ενδεχόμενο να ηγηθεί ενός νέου κόμματος με δεξιά και ακροδεξιά χαρακτηριστικά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ένστολοι και κυβέρνηση είναι οι πυλώνες του έθνους. Το μόνο μου ενδιαφέρον στην πολιτική ήταν να τους στηρίξω».

Ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης μίλησε και για το βίντεο με την συνομιλία που είχε με τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ όταν τού ζητήθηκε να αποκαλύψει ένα από τα μυστικά που έμαθε από την Χρυσή Αυγή ανέφερε στην συνέντευξή του: «Οι χρυσαυγίτες είναι παγανιστές και ειδωλολάτρες. 

Μιλώντας μαζί τους έμαθα ότι άρχισαν να επισκέπτονται και να διανυκτερεύουν με τις ημέρες σε μοναστήρια και του Αγίου Όρους. Όχι βέβαια γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν την ορθοδοξία αλλά για να ακυρώσουν τη δική μας στρατηγική ταύτισης με την Εκκλησία. Όταν το είπα στο Μαξίμου έμειναν άναυδοι».

.Οι προγραμματικές θέσεις της «Ελιάς»

Τις προγραμματικές θέσεις της που χωρίζονται σε 4 ενότητες για α) τις αλλαγές στην πορεία της Ευρώπης, β) το κράτος, τη δημόσια διοίκηση και το πολιτικό σύστημα, γ) την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη και δ) την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, παρουσίασε η Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

«Η Ελιά αποτελεί νέα συλλογική πολιτική οντότητα που ήρθε για να μείνει», τόνισε εκ μέρους των Κινήσεων της Ελιάς, ο Γιάννης Τούντας, και χαρακτήρισε τις προγραμματικές θέσεις απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνοχή του εγχειρήματος, προσθέτοντας ότι αυτές προβάλ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.