.Δημοτικοί χώροι αντιμετώπισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών οι κάτοικοι του Δήμου μας, μπορούν να επισκέπτονται και να παραμένουν στους παρακάτω Δημοτικούς χώρους απο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 έως και Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013:
Α” ΚΑΠΗ  (Κρατερού & Λιβύης – Ιλίσια) 210.7771697 – ώρες:  07.00-20.00
Β” ΚΑΠΗ  (Γράμμου 19 – Γουδή)  210.7702748 – ώρες:  07.00-20.00
Γ” ΚΑΠΗ  (ΑΘ. Διάκου 18)   210.7481980 – ώρες :  07.00-20.00

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  (Γ.Ζωγράφου 7)  Γ” Όροφος – ώρες:   07.00-18.00

.Εγκαίνια Καταστήματος ΣΥΝ.ΖΩ.

Αγαπητοί φίλοι,
με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του καταστήματος του συνεταιρισμού μας. 
Την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη και ώρα 19.00
Η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς θα γίνει στις 20.30
Λαχνοί διατίθενται ήδη στο κατάστημα
Επίσης, στο κατάστημα του συνεταιρισμού μας βρίσκεται τυπωμένο το διαφημιστικό υλικό.
Αφίσα και έντυπο. 

Για όποιον φίλο θέλει να το διακινήσει στο χώρο του και τους γνωστούς του.

..Η κρίση δεν έχει τελειώσει, εκτιμά η Κρ. Λαγκάρντ

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε σήμερα ότι η οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει, πιέζοντας τους Ευρωπαίους να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, κυρίως αυτές που αφορούν την τραπεζική ένωση.
«Μπορούμε να πούμε πραγματικά ότι η κρίση είναι πίσω μας όταν το 12% του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργο;», διερωτήθηκε η Λαγκάρντ μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική επιτροπή (CESE) του Ευρωκοινοβουλίου.
«Υπάρχουν εμφανή σημάδια ότι δεν πάνε όλα καλά» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και έχουν γίνει προσπάθειες για να γυρίσει η σελίδα της κρίσης», πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι κερδίσαμε. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα», υπογράμμισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, καλώντας κυρίως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αφήσει για καιρό ακόμα το βασικό της επιτόκιο σε χαμηλό επίπεδο και να καταπολεμήσει την επιβράδυνση του πληθωρισμού.

.«Απαράδεκτες αξιώσεις» καταλογίζει στην τρόικα ο Χ. Σβόμποντα

Σε ιδιαίτερες αναφορές, στην προσπάθεια της Ελλάδος να βγει από την κρίση και στις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτήρισε, αξιώσεις της τρόικας, προέβη σήμερα ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους ξένους δημοσιογράφους.

Παρά τις προσπάθειες της Ελλάδος δεν επετεύχθη συμφωνία με την τρόικα, υπογράμμισε ο κ. Σβόμποντα, καταλογίζοντας στην τρόικα «απαράδεκτες αξιώσεις», όπως «το να εκδιωχθούν άνθρωποι από τα σπίτια τους, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια».

.Με υπόμνημα οι εξηγήσεις του Γ. Παπαντωνίου για δύο πόθεν έσχες

Εξηγήσεις διά υπομνήματος που παρέδωσε ο συνήγορος του στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, παρείχε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, σε βαθμό κακουργήματος για το έτος 2010 και πλημμελήματος για το 2009.
Ο κ. Παπαντωνίου, που έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών και Άμυνας, κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο συμπληρωτικής έρευνας που διενεργείται επί της δικογραφίας που αφορά στο πόθεν έσχες του 2008.

Για την υπόθεση αυτή (του 2008) έχει απαγγελθεί κατηγορία στον πρώην υπουργό και στην σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου και έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα τον περασμένο Απρίλιο.

.Δυναμικό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα για την ελληνική «Ελιά»

Δυναμικό ξεκίνημα με ηχηρές παρουσίες, πολλαπλά μηνύματα και επίμονο κάλεσμα για την κοινή κάθοδο όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στις προσεχείς ευρωεκλογές έκανε χθες η Κίνηση των «58» με την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από δύο χιλιάδες άτομα. 

Το ραντεβού ήταν στο θέατρο «Ακροπόλ», όπου σημειώθηκε το αδιαχώρητο και στην «πλατεία» και στους εξώστες, ενώ αρκετοί συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να ακούσουν τους ομιλητές έξω, με αποτέλεσμα να κλείσει για αρκετή ώρα η οδός Ιπποκράτους, μεταξύ της Ακαδημίας και της Πανεπιστημίου. «Το σημερινό μαζικό "πα... περισσότερα »

.Τρεις οι πυλώνες αναμόρφωσης του Δημοσίου

 «Το πρόβλημα του Δημοσίου σήμερα δεν είναι τόσο το μέγεθός του, είναι η αναποτελεσματικότητά του» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση για το 2014 στην ποιοτική διάσταση της μεταρρύθμισης, η οποία θα μετατρέψει αυτό το προβληματικό Δημόσιο σ' ένα Δημόσιο το οποίο θα είναι πιο φιλικό προς τον πολίτη, πιο χρήσιμο στον επιχειρηματία και σίγουρα ένα Δημόσιο το οποίο δεν θα αποτελεί τροχοπέδη στη συνολική αναπτυξιακή προσπάθεια την οποία καλείται να κάνει η χώρα» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει ότι το 2014 θα προωθηθεί ένα ολοκληρωμένο και συγκροτημένο σχέδιο αναμόρφωσης -μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης με τρεις βασικούς πυλώνες: 

α) Την αξιολόγηση όλων των δομών του Δημοσίου με έμφαση στα υπουργεία ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο του κράτους στις νέες του, μειωμένες διαστάσεις. 

β) Την επαναξιολόγηση του προϊόντος που θα παράγει κάθε δημόσια διαδικασία και γ) την απόκτηση μίας σύγχρονης στρατηγικής διαχείρισης των ανθρωπίνων πόρων που διαθέτουμε. «Είναι σημαντικό να αποκαταστήσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους ως φορείς της ποιότητας και του ήθους που απαιτεί η μεταρρύθμιση» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος στην επικύρωση διοικητικών εγγράφων
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξαγγέλλει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ξεκινήσει διάλογο για την κατάργηση επικύρωσης κάποιων διοικητικών εγγράφων. «Πρέπει να σας πω ότι έμεινα άφωνος όταν οι υπηρεσίες μας με ενημέρωσαν ότι στη χώρα μας γίνονται περίπου 30 εκατομμύρια επικυρώσεις αντιγράφων. 

Η δική μας πρόταση είναι να καταργηθεί αυτή η διαδικασία και ο πολίτης να προσκομίζει απλά ένα ευανάγνωστο φωτοαντίγραφο, χωρίς να περνάει μέσα από μια τυπική διαδικασία επικύρωσης η οποία στην ουσία δεν προσφέρει τίποτα».

.Μόνο έκτακτα περιστατικά στο νοσοκομείο Καλαμάτας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Μόνο έκτακτα χειρουργεία θα πραγματοποιούνται από την προσεχή Δευτέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.
«Αυτήν τη στιγμή υπηρετούν μόνο τρεις αναισθησιολόγοι και δεν θα πραγματοποιούν τακτικά χειρουργεία, για λόγους ασφαλείας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Μανόλης Μάκαρης.

Ο πρόεδρος των ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας τόνισε ότι πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες για την άμεση πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών αναισθησιολόγων, θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.

.Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα δεν θα πάρει νέο δάνειο και άρα δεν θα υπάρχει νέο μνημόνιο

Το χρέος είναι αντιμετωπίσιμο, με πολλούς τρόπους, χωρίς δάνειο, η χώρα δεν θα πάρει νέο δάνειο και άρα δεν θα υπάρχει νέο μνημόνιο, θα υπάρχει, ωστόσο, επιτήρηση, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία κλπ, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, αργά χθες το βράδυ.

Ο κ. Βενιζέλος, που άσκησε, για μια ακόμα φορά, εντονότατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι έχει άψογες σχέσεις με τον πρωθυπουργό και διαφοροποιήθηκε σε σχέση με το μέγεθος των ευθυνών καθενός στην τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, 

τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ότι οι ευρωεκλογές είναι δευτερεύουσες εκλογές που δεν θα κρίνουν το μέλλον της κυβέρνησης. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει παθητικά στις ευρωεκλογές. 

Υπάρχουν, ακόμα επτά μήνες, είπε, και κάθε εβδομάδα θα αναλαμβάνεται και μια πρωτοβουλία. Χαρακτήρισε «στρατηγική της ανεκπλήρωτης εφόδου» τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα καταρρεύσει στις ευρωεκλογές.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.