.Κόπωση και εμμονές

*Υστερα* από τόσα χρόνια που η χώρα κινείται υπό την αυστηρή εποπτεία της τρόικας, παρά τις παλινωδίες και τις ακρότητες, στέκεται όρθια και με αξιώσεις φαίνεται να βγαίνει από την περιπέτεια. 

Αυτό είναι μια πραγματικότητα που μόνον οι κακόπιστοι και οι γιαλαντζί επαναστάτες αμφισβητούν, καθώς οι πρώτοι πάντα έτσι κάνουν και οι δεύτεροι επειδή διαψεύσθηκαν και πάλι οι προσδοκίες τους για τη μεγάλη ανατροπή που θα ερχόταν από... κάτω. 

Με πολλές δυσκολίες και θυσίες δυσανάλογες των ευθυνών τους οι πολίτες στην πλειονότητά τους αποδέχθηκαν τη λύση της σωτηρίας και τώρα λογικά αξιώνο...περισσότερα »

.Η Ελλάδα, κόμβος στον σύγχρονο δρόμο του μεταξιού του Πεκίνου

Η Κίνα, που βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο του παγκόσμιου εμπορίου, σχεδιάζει τεράστιας κλίμακας επενδύσεις για να αναβιώσει χερσαίες διαδρομές για τη διασύνδεσή τ  Η Κίνα, που βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο του παγκόσμιου εμπορίου, σχεδιάζει τεράστιας κλίμακας επενδύσεις για να αναβιώσει χερσαίες διαδρομές για τη διασύνδεσή της με την Ευρώπη και να αναπτύξει ναυτιλιακές διασυνδέσεις, ώστε να επεκτείνει το εμπόριό της και να αποκτήσει μεγαλύτερο βάρος στο διεθνές σύστημα μεταφορών που κυριαρχείται από ευρωπαϊκές ναυτιλιακές εταιρείες. 

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίνπινγκ ανέπτυξε το όραμά του τον Σεπτέμβριο του 2013 κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Καζακστάν και το περασμένο Σάββατο εξήγγειλε τη δημιουργία ενός «Ταμείου για τον Δρόμο του Μεταξιού...περισσότερα »

.Πτώση 0,87% στο χρηματιστήριο

Σε πτωτική τροχιά για τρίτη συνεχή συνεδρίαση κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 900 μονάδων. Για μία ακόμη συνεδρίαση η αγορά παρουσιάσθηκε αδύναμη να αντιδράσει και έχασε τα αρχικά αξιόλογα κέρδη, ενώ ο τζίρος διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 892,84 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,87%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 912,16 μονάδες (+1,27%) και κατώτερη τιμή στις 889,43 μονάδες (-1,25%). Στη διάρκεια των τελευταίων τριών πτωτικών συνεδριάσεων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες 7,22%.

Η αξία των συναλλαγών παρέμεινε κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 71,38 εκατ. ευρώ.

.«Σκληρή αλλά τελευταία διαπραγμάτευση»

«Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, δύσκολη αλλά είναι η τελευταία πριν από την έξοδο μας από το μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το πέρας της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Οικονομικών. 
Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι «η τρόικα θα επιστρέψει εγκαίρως ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί εως τις 8 Δεκεμβρίου, που είναι η συνεδρίαση του Eurogroup». «Θέλουμε να βγούμε στο ξέφωτο, να είμαστε φυσιολογική χώρα μέσα στην ευρωζώνη, θωρακισμένη από τις αγορές», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σύντομα η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως υπάρχει χρόνος για να βρεθεί λύση μέχρι το κρίσιμο Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, η τρόικα δεν έχει ανοίξει νέα ζητήματα και τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα είναι τα γνωστά που βρίσκονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. 

.Απελευθέρωση προσφορών

Απελευθέρωση των προσφορών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους έως του 50% των εμπορευμάτων (εκτός τροφίμων) που διαθέτει ένα κατάστημα προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου όπως ορίζει "ο Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες".
Με την απόφαση αυτή ο υφυπουργός εκτιμά ότι θα σημειωθεί πτώση τιμών κατά 15%.
Ωστόσο υπάρχουν και ενστάσεις και δη από τους μικρομεσαίους εμπόρους οι οποίοι διαφωνούν στη διάρκεια της περιόδου των προσφορών ζητώντας να ολοκληρώνεται τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από τις εκπτώσεις.

.«Προετοιμάζουν νέες περικοπές σε συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»

«Με όχημα την ενοποίηση των ταμείων και με πρόσχημα διάφορες παραπλανητικές θεωρίες, όπως η βιωσιμότητά τους, κυβέρνηση και ΕΕ σχεδιάζουν την πλήρη διάλυση σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Προσθέτει δε ότι «προετοιμάζουν νέες περικοπές σε συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επέκταση της επαγγελματικής- ιδιωτικής ασφάλισης που θα φορτωθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όπως ακριβώς απαιτεί ο ΣΕΒ».

«Χρειάζεται να σημάνει συναγερμός για να μην περάσουν οι νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα. Για να επιστραφούν η 13η και 14η σύνταξη, να διεκδικήσουμε ασφαλιστικά δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να πληρώσει το κράτος και το κεφάλαιο για τα ελλείμματα στα ταμεία, που είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για το βούλιαγμά τους», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

.Πώς να ρυθμίσετε τον ΕΝΦΙΑ σε 100 δόσεις

Να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε 100 δόσεις μπορούν εκατομμύρια φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν σε δόσεις τον ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε το Σεπτέμβριο σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την εφαρμογή της ρύθμισης των 100 δόσεων για χρέη προς τις εφορίες και τα τελωνεία. 

Συγκεκριμένα στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι υποχρεωτικά υπάγεται στη ρύθμιση το σύνολο των βεβαιωμένων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 και ληξιπρόθεσμων έως και την ημερομηνία της αίτησης οφειλών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο μ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.