.Η μεγάλη καμπή του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ…

Η ήττα την οποία υπέστη η κυβέρνηση με την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες είναι μία ήττα καθολική και πολλαπλών διαστάσεων. Κατά αρχάς, το προφανές, σε πρώτη ανάγνωση, ότι η κυβέρνηση και η στενή ομάδα του Μαξίμου -Τσίπρας, Παππάς, Γεροβασίλη κ.λπ.- όχι μόνο απέτυχαν να διευθετήσουν κατά το δοκούν το τηλεοπτικό τοπίο, αλλά βρίσκονται πλέον μπροστά σε μια πραγματικότητα απολύτως αρνητική για την κυβέρνηση. Ας δούμε τις βασικές της παραμέτρους: Αρχικώς, αντί για τέσσερα ευκολότερα ελεγχόμενα κανάλια θα βρεθεί μπροστά σε *δέκα εχθρικά* κανάλια. Εκείνα που οδηγούνταν σε κ...περισσότερα »

.Τη ΔΕΚΟ μου για μια καρέκλα...

Ο ανασχηματισμός - φούσκα αναμένεται. Τα κριτήρια εξόδου και εισόδου στην κυβέρνηση καθορίστηκαν. Πουλάς κράτος; Παίρνεις καρέκλα σε οικονομικό υπουργείο. Βάζεις τους 53 να κλαίνε για τις ιδιωτικοποιήσεις; Βγαίνεις από την κυβέρνηση. Λες ναι σε όλα στο τρίτο μνημόνιο; Μπαίνεις στην κυβέρνηση. Δυσκολεύεις το υπερ-Ταμείο στην αποκρατικοποίηση; Είσαι εκτός. Το τσίρκο ανανεώνεται. Ανεβάζει νέους ταχυδακτυλουργούς. Γέλιο ασταμάτητο. 

 Όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν θέλει να το καταλάβει ή δεν θέλει να το πιστέψει. Εάν δεν έλεγαν ναι σε όλα. Και αν δεν συμφωνούσαν να πουλήσουν κράτος δεν είχε ούτε τρίτο μνημόνιο ούτε δανεικά για το 2015 και το 2016. Χωρίς δανεικά το 2015 θα έπεφταν...

Όλα τα άλλα ήταν οι ταχυδακτυλουργίες του τσίρκου του Ιουλίου 2015 που είχε στήσει πρόχειρα σκηνικά. Τα νούμερα, του δρόμου, του Ιανουαρίου 2015 είχαν αποτύχει. Κινδύνευαν να χάσουν την ευκαιρία που τους πρόσφερε ο κοσμάκης. 
Το σενάριο ξαναγράφτηκε τον Ιούλιο. Αυτή την φορά όμως από τα χέρια των δανειστών. 
Έλεγε ξεκάθαρα ότι η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί να γίνουν 23 ιδιωτικοποιήσεις. 

Οι 18 ήταν ΔΕΚΟ και σκόρπιες κρατικές επιχειρήσεις. Και οι 5 ακίνητα του κράτους μαζί με υποδομές. Από αυτές οι 9 έπρεπε να γίνουν μέχρι το τέλος του 2016.
Πως όμως να κοροϊδέψεις τους ιθαγενείς όταν πας σε νέα παράσταση, τον Σεπτέμβριο του 2015, και με νέο θίασο γιατί σου σκόρπισε ο μισός που είχες τον Ιανουάριο; 

Επιστρατεύεις ταχυδακτυλουργούς. Αυτή την φορά όμως με νέα κόλπα. Έτσι κάνεις τις 23 ιδιωτικοποιήσεις 19 και μπερδεύεις το κοινό σου που τους θεωρείς χαχόλους...
Πως το καταφέρνεις; Με το κόλπο των ακινήτων. Συγχωνεύεις 5 ιδιωτικοποιήσεις κρατικών ακινήτων σε μία. Ξαναφτιάχνεις τη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ με 18 ΔΕΚΟ. Προσθέτεις μόνο μια ενότητα που γράφει "ακίνητα”. Και έτσι μειώνεις τις 23 ιδιωτικοποιήσεις σε 19...
Στη συνέχεια βάζεις τους "κομπάρσους” να μιλάνε μόνο για τις 9 (που έχεις ως προαπαιτούμενα για το 2016).

Με τον τρόπο αυτό παγώνεις κάθε κουβέντα για τις άλλες 10 που είναι όλες ΔΕΚΟ. Κερδίζεις, έτσι, χρόνο μέχρι το 2017. Μετά βλέπουμε...
Πως αλλιώς θα εξασφάλιζαν παράταση στην εξουσία μετά την πανωλεθρία Βαρουφάκη, τα καραγκιοζιλίκια των go back κυρία Μερκελ... Και τις αριστερές καρπαζιές που φάγαμε από τον Σόιμπλε. 

Το ότι συμφώνησε η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης να πουληθεί το κράτος ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου (ψηφίζοντας το συγκεκριμένο σκέλος της δανειακής συμφωνίας) δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. 
Η αποκρατικοποίηση είναι μονόδρομος. Είναι, έτσι και αλλιώς, σημαντικότατος δρόμος για έξοδο από την κρίση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία και ως κατώφλι για την ανάπτυξη με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Αρκεί να την αναλάβει μια σοβαρή κυβέρνηση.

Συνεπώς η συναίνεση της αντιπολίτευσης στην αποκρατικοποίηση δεν διαφοροποιεί σε τίποτε την αμετακίνητη από το 2015 εντολή των δανειστών στην κομμουνιστική μας κυβέρνηση για μεγάλη στροφή προς την Θατσερική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. 
Το ξέρουν οι "κομπάρσοι” του θιάσου και αυτός είναι ο λόγος που ωρύονται ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζοντας "ηρωικά” την έξοδό τους από την κυβέρνηση και την επιστροφή τους στα κομμουνιστικά θρανία. 
Το ξέρουν γιατί γνωρίζουν πως μόνο πρώην κομμουνιστές έχουν το "ταλέντο” να πουλάνε το κράτος σε μια νύχτα. 

Παράδειγμα οι πρώην κομμουνιστές της Ουγγαρίας, Πολωνίας, Ρουμανίας, Τσεχίας, Σλοβακίας και Βουλγαρίας που πούλησαν αστραπιαία σχεδόν κρατικές επιχειρήσεις του πρώην σοβιετ... Και μάλιστα όσο-όσο σε πολλές περιπτώσεις. 

Η στήλη έχει σημειώσει και άλλη φορά την περίπτωση γνωστού 'Ελληνα επιχειρηματία, του ευρύτερου τομέα χάρτου και ξύλου, που πήγε στην Ουγγαρία να αγοράσει μηχανήματα από πρώην κρατικά εργοστάσια και έφυγε με δύο μεγάλα εργοστάσια σχεδόν δώρο!! Τα δούλεψε στην Ουγγαρία και όλα πήγαν μια χαρά. 

Οπότε τα ψευτοκλαψουρίσματα... εμείς δεν θα πουλάγαμε αλλά μας υποχρέωσαν όπως και η μπαρουφολογία δεν ιδιωτικοποιούμε αλλά αξιοποιούμε... είναι παρηγοριά στους λιγοστούς (πλέον ) οπαδούς μέχρι να βγει η αριστερή ψυχή τους... Οι υποψήφιοι του ανασχηματισμού θα προσκυνούν και θα υπόσχονται ναι σε όλα και άμεση πώληση των ΔΕΚΟ του υπουργείου τους. Αλλιώς δεν έχει υπουργική καρέκλα...

Γιώργος Κράλογλου

.Όσοι έχασαν τον ύπνο τους…

Υποθέτω ότι κι εσείς χάσατε τον ύπνο σας ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού. Κι αν δεν σας πιάνει η βαλεριάνα, δεν χρειάζεται να πέσετε στα ύπουλα δίχτυα της χημείας. Μερικά μόνον εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από τη μεγάλη εκείνη ημέρα του ελληνισμού. Μπορείτε να ξεγελάσετε τις μακρόσυρτες ώρες της νύχτας μετρώντας Σκουρλέτηδες, Παππάδες και Κατρουγκάλους. Και προσοχή, όχι κλεφτά περάσματα απ’ το ψυγείο με τις υπόλοιπες πραλίνες.

Οσο για τον Φώτιο Φανούριο, μην ανησυχείτε. Στο υπερπλήρες κυβερνητικό θέατρο αυτός βολεύεται και με σκαμνάκι στον διάδρομο, αρκεί να μην εμποδίζει την ταξιθέτρια. Ολα κι όλα. Είναι ευγενής και διακριτικός ο άνθρωπος…

 Και για να σοβαρευτούμε. Ποιοι ενδιαφέρονται για τον ανασχηματισμό εκτός από τους ενδιαφερομένους; Υποθέτω όσοι ενδιαφέρονταν και για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με την εξαίρεση του εκπροσώπου του κινήματος για την απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας, ο οποίος ανεχώρησε για τις άγονες εκτάσεις της πατρίδος του. Υπάρχει πάντα η αδελφή Ζανέτ, θα μου πείτε. Ποιοι ενδιαφέρονται για τον ανασχηματισμό μετά την πανωλεθρία με το Συμβούλιο της Επικρατείας; Και ποιοι ενδιαφέρονταν πριν; Ακόμη μία ακυρωμένη εκ των πραγμάτων πολιτική κίνηση του αρχηγού, ακόμη μία χάντρα στο κομπολόι της αποτυχίας.

Είναι τυχαίο ότι την ίδια ημέρα που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο του κ. Παππά, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έρχεται στην Ελλάδα για να συζητήσει για το χρέος; Διόλου τυχαίο. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για διεθνή συνωμοσία. Μέρος της διεθνούς αυτής συνωμοσίας είναι και η αδυναμία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και η οργή των ελευθέρων επαγγελματιών. Αυτοί οι τελευταίοι βέβαια μετρούν για την Αριστερά όσο περίπου και οι εν Ελλάδι ιγκουάνες.

Κι αν δεν του βγήκαν όλ’ αυτά του αρχηγού, τότε τι του βγήκε; Μα θριάμβευσε στο συνέδριο όπου εξελέγη με ποσοστό Βορείου Κορέας. Ελέγχει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και το κόμμα, και όσο τα ελέγχει, αισθάνεται υγιής. Μόνον που στο συνέδριο, εκτός από τον ίδιο, θριάμβευσαν και οι 53 με τον Τσακαλώτο, και ο Σκουρλέτης και ο Φίλης, ο εμμονικός μπαϊρακτάρης του διαφωτισμού.

 Και όσοι υποστηρίζουν ότι οι Συριζανέλ είναι αρπαγμένοι από την εξουσία και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουν με τίποτε, ας θυμηθούν ότι, εκτός από τη βούληση, όσο υπεράνθρωπος κι αν είσαι, υπάρχει κι ένα πραγματάκι που λέγεται πραγματικότητα. Κι όταν κάθε πολιτική κίνηση πέφτει στο κενό και κάνει και πλαφ, ακόμη κι αν δεν έχει νερό, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Είναι λογικό ότι, αν ο αρχηγός δεν θέλει να τον περιφέρουν νεκρό στον θρόνο του, σαν τον παλαιοημερολογίτη μητροπολίτη, κάποια στιγμή στο μάλλον κοντινό μέλλον θα καταφύγει στις κάλπες. 

Αν θέλει να επιζήσει πολιτικά, αν θέλει να παίξει τον ρόλο της αντιπολίτευσης και, το κυριότερο, αν θέλει να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικού χάους ως μαοϊκός που είναι και να πει για ακόμη μία φορά: «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση». Αυτό είναι το λογικό, θα μου πείτε. Και στη ζωή δεν είναι όλα λογικά.
Η άλλη λύση που του απομένει είναι να βάλει τον κ. Παππά στο υπουργείο Εσωτερικών. Είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρει να κηρυχθούν οι εκλογές αντισυνταγματικές.

Τάκης Θεοδωρόπουλος

.Οπαδοί του χάους…

Το έχουμε πει πολλές φορές. Το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας οδηγεί στην καταστροφή. Όχι μόνο δεν έχει συναίσθηση των ιστορικών στιγμών αλλά κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σιχαθεί ο κόσμος τα κόμματα και για να στραφεί σε ακραίες καταστάσεις.
  
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ο καλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής και των κομμάτων της δραχμής. Με τα καμώματά του οδηγεί τους πολίτες σε μια διαρκή απαξίωση της πολιτικής. Οι επιλογές του κατά καιρούς δείχνουν ότι η Αριστερά στην Ελλάδα λειτουργεί προδοτικά. Ήρθε για να αποτελειώσει τη Δημοκρατία. Ρεζιλεύει κάθε θεσμό, λειτουργεί βρόμικα, παίζει παιχνίδια με το πολίτευμα και το χειρότερο; Βάζει φωτιά στην ίδια τη χώρα καθώς επιλέγει να εγκαταλείψει την προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας και να διχάσει τον κόσμο για τα ήσσονος σημασίας θέματα...

 Η επιλογή του «στρατηγού άνεμου» Βύρωνα Πολύδωρα, του συγγραφέα του «Μπουσίντο» και υπουργό της ζαρντινιέρας έχει ακριβώς αυτό το σκοπό. Να απαξιώσει το πολιτικό σύστημα, να προκαλέσει προβλήματα στη ΝΔ και να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες οι οποίες θα οδηγήσουν στα άκρα. 

Προετοιμασία για την διάλυση της χώρας είναι όλα όσα συμβαίνουν σήμερα.
Ποιος σοβαρός άνθρωπος να θέλει να μείνει στην Ελλάδα όταν η κυβέρνηση ξεθάβει τον Πολύδωρα για το ΕΣΡ αντί να βάλει κάποιον σοβαρό άνθρωπο, γνώστη της αγοράς, έναν εγνωσμένης αξίας καθηγητή ή αν δεν μπορεί να βρει ακόμη κι έναν ξένο; Φέρτε κύριοι του Μαξίμου τον πρύτανη από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας, όχι τον Βύρωνα που έμεινε στην ιστορία γιατί ξανάφτιαξε το σώμα των αγροφυλάκων.

Αλλά και η ΝΔ δεν έχει καθόλου χιούμορ και τακτική. Γιατί δεν προτείνει ο Μητσοτάκης τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για το ΕΣΡ να προκαλέσει «έμφραγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ; Ή καλύτερα να προτείνει τη Λίνα Αλεξίου, μαμά της Ζωής που ήταν στο ΕΣΡ πριν η κυβέρνηση το διαλύσει. Για να δούμε τότε τι θα κάνει ο Τσίπρας; Θα δεχθεί ή θα αρνηθεί;
Διότι αν θέλουν κάποιοι να ευτελίσουν έναν θεσμό τουλάχιστον ας ξυπνήσει και η ΝΔ και ας κάνει τις δικές της προτάσεις.

Εν πάση περιπτώσει, αυτά είναι αστεία, τα σοβαρά είναι άλλα. Είναι π.χ. ότι καιγόμαστε για τα καλά και στην Αθήνα παίζουν τον παπά. Την ίδια ώρα που ο Ερντογάν λέει ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά στην κυβέρνηση απλά… ψεκάζονται με Καμμένο και Πολύδωρα. Την ίδια στιγμή που έρχονται κι άλλα μνημόνια ο Τσίπρας καλεί έναν «ξεφτισμένο» δεξιό, παλαιάς κοπής να παίξει μπάλα στα τηλεοπτικά. Κι αυτό για να κάνει το χατίρι του πολιτικού του συνεταίρου Κώστα Καραμανλή.

Και την ίδια ώρα που μας ετοιμάζουν κοστούμι Grexit εμείς κάνουμε την… υπέρβαση ασχολούμενοι με το τι κανάλι θα πάρει ο Μαρινάκης και πόσα θα σκάσει ο Καλογρίτσας.
Είμαστε σίγουροι ότι από τη μια ο Μιχαλολιάκος χαίρεται και χαιρετά ναζιστικά κρυφογελώντας για το ανέλπιστο δώρο και από την άλλη οι μπαχαλάκηδες ετοιμάζονται για νέο αντάρτικο πόλης στο όνομα μιας αόρατης επανάστασης.
Μπράβο σας πολιτικοί ταγοί της χώρας. Καταφέρατε να διώξετε άλλες μερικές χιλιάδες Ελλήνων και να στρέψετε τους υπόλοιπους στην απόγνωση.


.Ο αργός- πολιτικός- θάνατος του Αλέξη Τσίπρα…

Πρώτα η ελαφριά πλευρά των εξελίξεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε συνοφρυωμένος έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας -τον οποίο δεν ψήφισε παρότι προέρχεται από το κόμμα του που τον ψήφισε, γιατί όπως εξήγησε τότε δεν τον εκτιμά ως πολιτικό- για να του πε -κατά τις πληροφορίες ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή» και εν πάση περιπτώσει πρέπει να γίνουν εκλογές. 

Θέατρο του παραλόγου: ο Πρόεδρος δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος. *Τον Πρωθυπουργό έπρεπε να επισκεφτεί.* Αλλά για να πάμε στα σοβαρά, είτε παίρνει στα σοβαρά κανείς τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου είτε όχι, δεν χρει... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.