.Ορκωμοσία Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου

Το Σάββατο  30 Αυγούστου και ώρα 13.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ζωγράφου (Μπισκίνη 1, 3ος όροφος) η τελετή ορκωμοσίας της  Δημάρχου Τίνας Καφατσάκη, και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου που αναδείχθηκε από τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.

Την  Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου τη διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου παραλαμβάνει τυπικά η νέα δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη.

Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, δηλαδή στις 7/9/14, πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

.Π. Ποροσένκο: Η τύχη του κόσμου και της Ευρώπης κρίνεται στη σύνοδο για την κρίση στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο εκτίμησε σήμερα ότι «η τύχη του κόσμου και της Ευρώπης» θα κριθεί στη σύνοδο που πραγματοποιείται στο Μινσκ για την κρίση στην Ουκρανία με τη συμμετοχή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Η τύχη του κόσμου και της Ευρώπης αποφασίζεται στη διάρκεια αυτής της συνάντησης στο Μινσκ. Έτσι το βλέπω», δήλωσε ο Ποροσένκο αφού αντάλλαξε μια χειραψία με τον Πούτιν.
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι επιθυμεί να βρεθεί ένας συμβιβασμός ώστε να τερματιστεί η αιματοχυσία στη χώρα του, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη του και το συμφέρον των ρωσόφωνων στα ανατολικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η κρίση στην Ουκρανία δεν μπορεί να επιλυθεί με περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση και χωρίς να ξεκινήσει ένας ειρηνευτικός διάλογος με τους εκπροσώπους των ρωσόφωνων ανατολικών επαρχιών της χώρας.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η οικονομία της χώρας του θα απολέσει περίπου 100 δισεκατομμύρια ρούβλια (2 δισ. ευρώ), αν ευρωπαϊκά προϊόντα φτάσουν στη ρωσική αγορά μέσω της Ουκρανίας, μετά την υπογραφή από το Κίεβο μιας εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρακάμπτοντας τους δασμούς που επιβάλλει η Μόσχα στα ευρωπαϊκά αγαθά.

«Σε αυτή την περίπτωση η Ρωσία δεν μπορεί να μείνει αδρανής και απλώς θα αναγκαστούμε να λάβουμε αποφασιστικά μέτρα για να προστατεύσουμε την αγορά μας», υπογράμμισε ο Πούτιν.

.Καλύπτονται από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα οι ανασφάλιστοι υπερήλικες

Την παροχή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και στους ανασφάλιστους υπερήλικες διασφαλίζει μεταξύ άλλων, η σχετική υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού, Βασίλη Κεγκέρογλου. 

Με τη ρύθμιση αυτή αντιμετωπίζεται ένα σοβαρό πρόβλημα που είχε προκύψει με την εφαρμογή του νόμου του 3ου Μνημονίου (νόμος 4093/12), ο οποίος προέβλεπε τον συνυπολογισμό στο ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα των αναπηρικών και των προνοιακών επιδομάτων, με αποτέλεσμα πολλοί ανασφάλιστοι υπερήλικες να χάνουν τη σύνταξή τους. Με τη νέα υπουργική απόφαση, το Ελάχιστο ... περισσότερα »

.Το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό επίπεδο έτους έναντι του δολαρίου

Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο έτους, λόγω των προοπτικών περαιτέρω νομισματικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε συνδυασμό με ασθενή οικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης και την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης. Το ευρώ υποχώρησε έως τα 1,3178 δολάρια, ενώ στη συνέχεια ανέκαμψε και η ισοτιμία του διαμορφώθηκε στα 1,32 δολάρια.

Μετά τα σχόλια του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι υπέρ μίας πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ανακοινώθηκε χθες ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία - που καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo του Μονάχου - μειώθηκε τον Αύγουστο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. 

Οι προσδοκίες ότι η ΕΚΤ ετοιμάζεται για ένα πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού οδήγησε τις αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ χθες, με την απόδοση του διετούς γερμανικού ομολόγου να υποχωρεί στις 5 μονάδες βάσης (0,05%) κάτω από το μηδέν, που αποτελεί χαμηλό 16 μηνών.

Το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε από τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα του αναμενόμενου.

.«Έκλεισε» στις έξι δόσεις η καταβολή του ΕΝΦΙΑ

Το τελικό πακέτο διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ, ώστε να υπάρξουν τις επόμενες μέρες οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις, συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η καταβολή του φόρου σε έξι δόσεις και το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης των σχετικών με τον ΕΝΦΙΑ θεμάτων και ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις. Αύριο, ο υπουργός των Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα προβεί σε αναλυτικότερη ενημέρωση όσον αφορά στις τελικές διορθωτικές αποφάσεις για τον Ε... περισσότερα »

.Αποκαλύφθηκε η πρόσοψη

Αφαιρέθηκε και ο τελευταίος δόμος από τον τοίχο σφράγισης, που έκλεινε την πρόσοψη του ταφικού μνημείου, αποκαλύπτοντας τη συνέχεια του ψηφιδωτού δαπέδου, στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. 
Στο κέντρο και μπροστά από την είσοδο, αποκαλύπτεται βοτσαλωτό δάπεδο, που αποτελείται από ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα, πλαισιωμένα από ασπρόμαυρους ρόμβους. Στο κάτω μέρος της πρόσοψης εμφανίζεται στη νωπογραφία  ταινία, μπλε χρώματος, η οποία παρακολουθείται και στους  πλευρικούς τοίχους.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η αφαίρεση των χωμάτων από τον προθάλαμο, σε πλάτος δυο μέτρων περίπου, από τον τοίχο  της εισόδου, ενώ ο εσωτερικός χώρος, καλύπτεται ακόμη από όγκο χωμάτων, ο οποίος, όπως ενημέρωσαν από το Υπουργείο πολιτισμού κι Αθλητισμού, πρόκειται να αφαιρεθεί με ιδιαίτερη προσοχή, μέσα στις επόμενες μέρες. 
Επίσης, πραγματοποιούνται, συστηματικά, εργασίες συντήρησης και στερέωσης  τόσο της πρόσοψης του μνημείου, όσο και του εσωτερικού του αποκαλυπτόμενου χώρου.
Στο μεταξύ, σήμερα, ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση του προσωρινού στεγάστρου,  που καλύπτει εξωτερικά το μνημείο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.