.«Δυναμίτης για την ελληνική κυβέρνηση η ΕΡΤ»

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ και η στήριξη Σόιμπλε στην Ελλάδα φιλοξενούνται σήμερα στο γερμανόφωνο Τύπο.

Με «δυναμίτη για την κυβέρνηση της Αθήνας» παρομοιάζει την ΕΡΤ η Die Welt του Βερολίνου στη διαδικτυακή της έκδοση και υπογραμμίζει ότι το κλείσιμό της κλόνισε ισχυρά τον Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με την Die Welt, με τη συμφωνία (των τριών εταίρων) απετράπη προς το παρόν μία νέα εκλογική αναμέτρηση σημειώνοντας πως μια νέα προσφυγή στις κάλπες δεν είναι προς το συμφέρον των κυβερνώντων κομμάτων, καθώς έτσι θα μπορούσαν να επωφεληθούν τόσο η αριστερή όσο και η ακροδεξιά αντιπολίτευση.

Σε τίτλο της ηλεκτρονικής έκδοσης της αυστριακής εφημερίδας Die Presse επισημαίνεται, όπως αναφέρει η Deutsche Welle ότι ο (κυβερνητικός) συνασπισμός και η ραδιοτηλεόραση σώθηκαν ενώ τονίζεται πως απετράπη προς το παρόν μία κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύει άρθρο του γνωστού οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη, στο οποίο εξηγεί γιατί κατά τη γνώμη του «δεν επιτρέπεται να πεθάνει η ΕΡΤ».

Ο Γιάννης Βαρουφάκης γράφει μεταξύ άλλων ότι «το ξαφνικό, αυταρχικό κλείσιμο της ΕΡΤ είναι, παρά τις πολλές ασθένειες του σταθμού, ένα έγκλημα της κυβερνητικής τρόικας εναντίον των δημόσιων ΜΜΕ, (ένα έγκλημα) κατά του οποίου οφείλουν να ξεσηκωθούν όλοι οι πολιτισμένοι λαοί της Ευρώπης. 

Γιατί; Όσο φθαρμένοι, αναποτελεσματικοί, ακόμη και διεφθαρμένοι κι αν είναι οι δημόσιοι οργανισμοί ενημέρωσής μας, αποτελούν κεντρικό στοιχείο για μία λειτουργική κοινωνία».

Στην πρόθεση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μεταβεί στην Ελλάδα για να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση τρόπους καταπολέμησης της μαζικής ανεργίας που μαστίζει τη χώρα, αναφέρεται σύντομο ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Ο Σόιμπλε υπόσχεται βοήθεια στους Έλληνες».

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, ο Β. Σόιμπλε και ο Γ. Στουρνάρας σκέφτονται να εφαρμοστεί εν μέρει και στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανάλογο με αυτό που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Γερμανίας και Ισπανίας.

.Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζει η κυβέρνηση το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση σύμφωνα και με την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να παρουσιάσει το σχέδιο στην νέα σύσκεψη που θα έχει με τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη το απόγευμα. 

Το νέο σχήμα θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί προς τούτο αρμόδια διεύθυνση. Θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη όπως δεσμεύτηκε χθες ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους.

Σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών έγινε σύσκεψη συνεργατών των συναρμοδίων υπουργών κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου με την την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών κ. Μενέλαου Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για να λειτουργήσει η μεταβατική δημόσια τηλεόραση, θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας. 

Υπολογίζεται ότι περί τα 30 άτομα θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα προκειμένου να φύγει το μαύρο από τους δέκτες το οποίο θα περιλαμβάνει και τρία δελτία ειδήσεων. Όλα τα κανάλια βέβαια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα. 

Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λέει ότι αν θέλουν οι δύο εταίροι μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- που θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ. 

Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα με το μαύρο στις οθόνες, διασώζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ και εφαρμόζεται και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

."Πάρτι" με τις προμήθειες υλικών έκανε διευθύντρια εργαστηρίου του «Ιπποκράτειου»

'Πάρτι' με τις προμήθειες υλικών φέρεται να είχε στήσει στο εργαστήρι ανοσολογίας και ιστοσυμβατότητας του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης η διευθύντριά του, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια. 

Όπως έγινε γνωστό, κατά την πενταετία 2007-2012, η 60χρονη προέβη στην αγορά αντιδραστηρίων που υπερκάλυπταν τις ανάγκες του εργαστηρίου του οποίου προΐστατο, ενώ η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ.  

Αστυνομικοί που έκαναν 'φύλλο και φτερό' τα αρχεία του εργαστηρίου, διαπίστωσαν ότι η κατηγορούμενη προέβη στην προμήθεια πολλαπλάσιων ποσοτήτων αντιδραστηρίων, σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούνταν, από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες. Μάλιστα, οι πλεονάζουσες ποσότητες φαρμακευτικού υλικού καταστρέφονταν, χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής, ενώ στη συνέχεια γίνονταν νέες παραγγελίες. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.