.Επικρίσεις Π. Καψή κατά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΣΠΕΡΤ

Ότι υιοθετεί «συκοφαντίες» της ΠΟΣΠΕΡΤ, για "απειλές" και "εκβιασμούς" προς τους εργαζομένους, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινή του δήλωση, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

Όπως τονίζει ο κ. Καψής «με περισσή ευκολία ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις συκοφαντίες της ΠΟΣΠΕΡΤ για δήθεν απειλές και εκβιασμούς προς τους εργαζομένους. 

Από ό,τι διαβάζω ωστόσο, στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ προπηλάκισαν πρώην εργαζόμενη της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ, αποκάλεσε τους 1.800 πρώην εργαζομένους που έκαναν αίτηση να απασχοληθούν στη Δημόσια Τηλεόραση "δηλωσίες" που πουλήθηκαν για λίγα χρήματα. 

Αλήθεια, οι δημοσιογραφικές ενώσεις τι γνώμη έχουν γι' αυτόν τον χαρακτηρισμό; Και πώς προστατεύουν τα δεκάδες μέλη τους που απασχολούνται στη Δημόσια Τηλεόραση και λοιδορούνται, ενώ ταυτόχρονα παρεμποδίζονται από το να ασκήσουν το επάγγελμά τους;» 

."Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις για την αποκρατικοποίηση των αμυντικών βιομηχανιών"

Η αποκρατικοποίηση των ΕΑΣ,  της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ συζητήθηκε στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά  με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, στο Μέγαρο Μαξίμου .

   Βγαίνοντας  ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι  «θέσαμε στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τα εναλλακτικά σχέδια για αποκρατικοποίηση των αμυντικών συστημάτων. Θα καταλήξουμε τις επόμενες ημέρες».

   Σε ερώτηση για τον εάν η αποκρατικοποίηση  της ΛΑΡΚΟ θα γίνει σαν ενιαία επιχείρηση ο κ. Στουρνάρας απάντησε θετικά.

   Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκτός μικροφώνου, δήλωσε πως στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις με τη Συρία, θέματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία, αλλά και «πολλά άλλα ζητήματα».

.Διατηρεί το προβάδισμα η Α. Μέρκελ

Σταθερό προβάδισμα συνεχίζει να διατηρεί στις δημοσκοπήσεις η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου, τα οποία μετέδωσε η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF, οι Χριστιανοδημοκράτες μένουν σταθεροί στο 41%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες ανεβαίνουν στο 26%. Οι Πράσινοι σημειώνουν ελαφρά κάμψη στο 12%, όπως και η Αριστερά, η οποία συγκεντρώνει 7%. Με 6% οι Ελεύθεροι Δημοκράτες βρίσκονται μία μονάδα πάνω από το όριο εισόδου στην Βουλή.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 58% των Γερμανών αντιτίθεται στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία, ενώ περίπου 33% τάσσεται υπέρ αυτής της επιλογής. Σε περίπτωση πάντως που πραγματοποιηθεί τέτοια επιχείρηση, το 55% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί ούτε οικονομική ούτε στρατιωτική συμμετοχή της Γερμανίας.

.«Τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η συζήτηση με την τρόικα για τους πλειστηριασμούς»

Τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει η συζήτηση με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA". "Η ρύθμιση θα έρθει στο τέλος του χρόνου, γιατί μέχρι το τέλος θα ισχύει η προηγούμενη", ανέφερε.
Ο κ. Χατζηδάξης επανέλαβε ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται απολύτως, και υπενθύμισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι "υπάρχει ένα πλαίσιο προστατευτικό για όλους τους συμπολίτες μας που είναι σε ανάγκη, μισθωτοί, συνταξιούχοι, των οποίων η πρώτη κατοικία προστατεύεται απολύτως, από έναν νόμο του 10, τον 3869 και έναν δικό μας, τον 4161 που ενίσχυσε αυτή την προστασία. Κανένας δεν έχει να φοβάται για την πρώτη του κατοικία".

Για τις επαγγελματικές μισθώσεις και το θέμα της πλήρους απελευθέρωσης, ο κ. Χατζηδάκης, σημείωσε ότι υπάρχει ειδική ομάδα που μελετά το θέμα, και τα συμπεράσματά της θα συζητηθούν, από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα.

Χρειάζεται χρόνος, καθώς το θέμα αφορά χιλιάδες πολίτες, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης.

.Ο κινεζικός Τύπος καλεί σε μια παγκόσμια ένωση εναντίον των πληγμάτων στη Συρία

Ο επίσημος κινεζικός Τύπος καλεί σήμερα σε διεθνή γενική κινητοποίηση για να εμποδισθεί μια ένοπλη δυτική επέμβαση στη Συρία. "Η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να δείξει υπομονή μάλλον, παρά να αφήσει να την σέρνουν από τη μύτη οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών", γράφει η εφημερίδα "China Daily" σε κύριο άρθρο με τίτλο: "Όχι δικαιολογίες για πλήγματα".

"Πριν από δέκα χρόνια, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παρέκαμψαν τον ΟΗΕ για να επιβάλουν δια της ισχύος μια αλλαγή καθεστώτος στο Ιράκ, με το πρόσχημα ότι αυτό το καθεστώς είχε στην κατοχή του όπλα μαζικής καταστροφής. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί και πάλι", προσθέτει η εφημερίδα.

"Μια στρατιωτική επέμβαση χωρίς εντολή του ΟΗΕ το μόνο που θα επιτύχει θα είναι να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στη Συρία", προειδοποιεί η "China Daily"."Οι παγκόσμιες δυνάμεις που αντιτίθενται σε μια στρατιωτική επέμβαση πρέπει να ενωθούν και να εμποδίσουν αυτή τη δυτική επίθεση στη Συρία", τονίζει από την πλευρά της σ' ένα σχόλιο η εφημερίδα "Global Times".

Σε μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο Kινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι προειδοποιεί εξάλλου εναντίον "οποιασδήποτε ανάμιξης" στην έρευνα που διεξάγει ο ΟΗΕ για τη χημική επίθεση της 21ης Αυγούστου.

.Στα 869 ευρώ καθαρά μηνιαίως το όριο της σχετικής φτώχειας στη Γερμανία

Σημαντικά υψηλότερη είναι η απειλή φτώχειας στις ανατολικές περιοχές της Γερμανίας από ό,τι στις δυτικές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Όπως ανέφερε η Destatis το ποσοστό φτώχειας στα κρατίδια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας φθάνει το 19,7%, ενώ σε αυτά της Δύσης περιορίζεται σε 14%. Το 2005 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 20,4% και 13,2%.

Στην Γερμανία, η σχετική φτώχεια αναφέρεται σε μηνιαίο καθαρό εισόδημα κάτω των 869 ευρώ για τον άγαμο και σε εισόδημα έως 1826 για οικογένεια με παιδιά κάτω των 14 ετών.

.Συνάντηση εφ'όλης της ύλης Σαμαρά-Βενιζέλου

Συνάντηση «εφ' όλης της ύλης» με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η αποκρατικοποίηση των ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι εξελίξεις στη Συρία.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Βγαίνοντας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «θέσαμε στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τα εναλλακτικά σχέδια για αποκρατικοποίηση των αμυντικών συστημάτων. Θα καταλήξουμε τις επόμενες ημέρες».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκτός μικροφώνου, δήλωσε πως στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι εξελίξεις με τη Συρία, θέματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία, αλλά και «πολλά άλλα ζητήματα».

.«Περιορισμένες οι δυνατότητες της Ελλάδας να αρνηθεί»

«Περιορισμένες είναι οι δυνατότητες της Ελλάδας να αρνηθεί να δώσει για διευκολύνσεις τη βάση της Σούδας και άλλες για την επιχείρηση στη Συρία», αναφέρει σε συνέντευξή του στο newsbeast.gr ο διεθνολόγος και νομικός, Μιχάλης Ρέλλος. Ο κ. Ρέλλος εξηγεί τι σημαίνει η επέμβαση στη Συρία. 

Τι θα έπρεπε να γίνει και ερμηνεύει τη στάση που θα κρατήσει η Ρωσία. Μιλάει ακόμη για τη δύναμη της Αλ Κάιντα που θα αναπτυχθεί και δύσκολα θα μπορεί να περιοριστεί. * - Τι σημαίνει για την Ελλάδα να δοθούν οι βάσεις σε Σούδα και Καλαμάτα για επίθεση στη Συρία, όπως ζήτησαν οι ΗΠΑ;* «Το επίκαιρο θέμ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.