.Χριστουγεννιάτικος Ζωγραφοπόντικας 2014

Ο ζωγραφοπόντικας καταρχάς εύχεται Χρόνια πολλά για τα πρώτα Χριστούγεννα τις νέας διοίκησης.Χρόνια πολλά επίσης θα πούμε και στην προηγούμενη Διοίκηση που άφησε στην νυν διοίκηση ταμείο με 11 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς οφειλές προς τους διάφορους προμηθευτές και οργανωμένες υπηρεσίες του δήμου σε πρότυπα μεγάλων εταιριών όπως η Google.Ερωτήματα προς την αγαπητή μας Δημαρχίνα

*ΑΠΟΡΙΑ Νο 1*Τελικά ήταν τα ταμεία γεμάτα λεφτά και οι προμηθευτές όλοι ευχαριστημένοι ή όχι ?Το ρωτάμε διότι άνθρωποι της διοίκησης λένε σε διάφορα πηγαδάκια ότι δεν έχετε λεφτά ούτε για βενζίνη στα αυτοκίν...περισσότερα »

.Καράβι κοντά στα βράχια

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για τις περιπέτειες της σύγχρονης Ελλάδας, μπορούμε να ανοίξουμε τα βιβλία της Ιστορίας που εξιστορούν τις περιπέτειες, τις ένδοξες και δραματικές στιγμές των προγόνων από τα έπη του Ομήρου έως την Κύπρο του '74. 

Οποιος γνωρίζει Ιστορία μπορεί να αντιπαραβάλει καθημερινά τα διάφορα κοινωνικά και πολιτικά ιδίως γεγονότα και τις διάφορες αναλύσεις ειδικών και μη και θα διαπιστώσει ότι, αν αλλάξει τα ονόματα των πρωταγωνιστών των πολιτικών εξελίξεων, θα καταλάβει ότι δεν πέρασε καθόλου «ιστορικός χρόνος» από την εποχή λ.χ. του Πελοποννησιακού πολέμου. Κάλλισ...περισσότερα »

.Επιτέλους καινοτομία

*Θα* το έχετε αντιληφθεί, υποθέτω, ότι δεν ανήκουν στις συνήθειες της στήλης τα εγκωμιαστικά σχόλια. Και είναι εύλογο να συμβαίνει. Για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή η δημοσιογραφική κριτική ασχολείται κυρίως με τα στραβά. Και δεύτερο, και σημαντικότερο, επειδή στον τόπο μας δεν είναι συχνές οι ευκαιρίες για εγκωμιαστικά σχόλια. 

*Ωστόσο*, αν και όταν υπάρξει η δυνατότητα θα τον πω τον καλό μου λόγο. Το έκανα με τον νόμο του Πεπονή, που προσπάθησε να βάλει σε τάξη το Δημόσιο με την καθιέρωση του ΑΣΕΠ. Και το έκανα και με την περίπτωση του Μπένου και την ίδρυση των ΚΕΠ. Ηταν η σημαντι...περισσότερα »

.Μήνυμα Τσίπρα στους δανειστές


Εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στην «Αυγή της Κυριακής» και επισημαίνει ότι θα επιδιώξει την πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή, αλλά και ευρύτερες συναινέσεις. Τονίζει εξάλλου ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα που ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη το οποίο -όπως υπογραμμίζει- δεν είναι για διαπραγμάτευση, καθώς δε δημιουργεί ανάγκες για νέα δανεικά».

.«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τινάξει τα πάντα στον αέρα»

«Ο λαός είναι πιο ώριμος από την ηγεσία του. Η πολιτική ηγεσία βρίσκεται πίσω του. Όλες οι ελπίδες βρίσκονται στο λαό, ο οποίος μπορεί να εμποδίσει την πορεία προς το χειρότερο. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για το τι θα συμβεί, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. 

Ένα μικρό ποσοστό να υλοποιήσει απ’ όσα υπόσχεται, θα τινάξει τα πάντα στον αέρα», σημειώνει σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενόψει των εξελίξεων με την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας στη Βουλή και με ανοιχτό το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι πολύ ανήσυχος για την πορεία της χώρας, εφόσον οδηγηθούμε, όπως όλα δείχνουν, σε πρόωρες εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πως η εξέλιξη αυτή θα θέσει σε δοκιμασία τη χώρα, με κίνδυνο να χαθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια με μεγάλες θυσίες από τους Έλληνες πολίτες. Εκτιμά, μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί κυβερνητική λύση για τρεις λόγους:

1.              Πρώτον, δεν έχει το αναγκαίο ποσοστό του ελληνικού λαού, καθώς, με τις καλύτερες γι’ αυτόν προϋποθέσεις, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι διαθέτει την ψήφο του ενός τρίτου των Ελλήνων.
2.              Δεύτερον, δεν είναι νέο κόμμα, καθώς ένα σημαντικό μέρος του αποτελεί η «νεοκομμουνιστική αντιπολίτευσή» του, που φτάνει στο 40%.

3.              Τρίτον, δεν έχει συμμάχους, για να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας. Ο πρώην Πρωθυπουργός πιστεύει πως, αν τα πράγματα φτάσουν σε επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα περάσει σε μία επικίνδυνη περίοδο ακυβερνησίας, την οποία φοβάται περισσότερο από μία κακή κυβέρνηση.

.«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση εγκλωβίζουν το λαό στους ίδιους μονόδρομους»

Στόχος κυβέρνησης αλλά και αντιπολίτευσης είναι «ο εγκλωβισμός του λαού στο μονόδρομο της ΕΕ, του κεφαλαίου και των μνημονίων διαρκείας», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Όσοι μιλάνε για συναίνεση, είτε τώρα επενδύοντας στο φόβο (κυβέρνηση) είτε μετά τις εκλογές καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες (αξιωματική αντιπολίτευση), στην πραγματικότητα έχουν ένα στόχο: να εγκλωβίσουν το λαό στους ίδιους μονόδρομους της ΕΕ, του κεφαλαίου και των μνημονίων διαρκείας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Απέναντι στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες ο λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.