.ΠΑΣΟΚ: Δεν πρέπει να λειτουργεί με αιφνιδιασμούς η κυβέρνηση


Την αντίδραση κύκλων του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν τα ζητήματα της αλλαγής του νόμου για την ιθαγένεια και της αποστολής του πορίσματος της Ομάδας Εργασίας για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου προς τους φορείς, από το υπουργείο Παιδείας.

“Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση, θέλουμε να τη βοηθήσουμε και πιστεύουμε στην προοπτική της, αλλά πρέπει να υπάρχουν και κανόνες στη λειτουργία της”, αναφέρουν σχετικά κύκλοι της Ιπποκράτους.

Γενικότερη θέση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει “αιφνιδιασμός” στις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση, όπως εκτιμούν ότι συνέβη στις παραπάνω περιπτώσεις, αλλά να προηγείται ενημέρωση και συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ακόμα πως η συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς στο κυβερνητικό σχήμα πρέπει να πάρει καθαρό, συγκεκριμένο και δεσμευτικό χαρακτήρα.

.ΚΚΕ:«Η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να λασπώσει το Πολυτεχνείο»


«Η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να λασπώσει την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, λέγοντας τα ίδια αισχρά ψέματα που χρησιμοποίησε η δικτατορία για να κρύψει το μεγάλο της έγκλημα»,αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, απευθυνόμενο στην Χρυσή Αυγή.
«Επιχειρεί να αθωώσει τη στρατιωτική δικτατορία, που με τη βία και τα βασανιστήρια κατά του αγωνιζόμενου λαού υπηρέτησε τα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ» 
υπογραμμίζει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του «για τις συκοφαντίες της Χρυσής Αυγής για το Πολυτεχνείο 1973». «Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να τους δώσουν την απάντηση που τους ταιριάζει» τονίζει το ΚΚΕ.

.Δείτε τι θα πληρώσετε για το Ι.Χ. σας


Το αργότερο μέχρι την Κυριακή θα ενεργοποιηθεί η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων που θα καταργήσει τα αυτοκόλλητα σήματα τελών κυκλοφορίας.

Τα τέλη κυκλοφορίας για το νέο έτος θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά και οι πολίτες, αρχικά με τους κωδικούς τους για το Taxisnet και στη συνέχεια είτε με τον ΑΦΜ τους, είτε με τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους, θα μπαίνουν στη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, στη διεύθυνση www.gsis.gr, και θα εντοπίζουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. 

Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet, το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.

Οι πολίτες, που θα εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο, θα πηγαίνουν στις τράπεζες για την πληρωμή του τέλους, ή - εφόσον έχουν λογαριασμό ηλεκτρονικής τραπεζικής - θα εξοφλούν το τέλος από απόσταση. 

Οι τράπεζες θα ενημερώνουν αυτόματα το σύστημα για την πληρωμή των τελών και έτσι το υπουργείο Οικονομικών θα γνωρίζει ποιος φορολογούμενος πλήρωσε και ποιος όχι. Οι πολίτες δεν θα παραλαμβάνουν αυτοκόλλητο σήμα, αλλά μόνο την απόδειξη πληρωμής. 

Στην περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής θα επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών. Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα θα βεβαιώνονται και θα αποστέλλεται το ειδοποιητήριο ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων ο προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει περίπου 80 εκατ. ευρώ.
Τα τέλη κυκλοφορίας 2013 υπολογίζονται ως εξής:

-Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ

-Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ

-Από 786 κ.ε. μέχρι 1.071 κ.ε. 120 ευρώ

-Από 1.071 κ.ε. μέχρι 1.357 κ.ε 135 ευρώ

-Από 1.358 κ.ε. μέχρι 1.548 κ.ε 240 ευρώ

-Από 1.549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ

-Από 1.739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ

-Από 1.929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ

-Από 2.358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ

-Από 3.001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1.100 ευρώ

-Από 4.001 κ.ε. και άνω 1.320 ευρώ

.Το τυρί και η φάκα...


Από αυστηρούς όρους θα συνοδεύεται η εκταμίευση της δόσης μαμούθ των 44 δισ. ευρώ -περιλαμβάνει τη δόση των 31 δισ. ευρώ ενισχυμένη με 13 δισ. από τις δόσεις που εκκρεμούν- προς την ελληνική κυβέρνηση. 

Η γερμανική πλευρά συνδέει το ενδεχόμενο της σούπερ δόσης με τη λειτουργία ενός μηχανισμού ασφυκτικού ελέγχου που θα παρακολουθεί την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος. 

Οι όροι της ασφυκτικής επιτήρησης προβλέπουν τα εξής:

- Τα χρήματα των δόσεων που θα κατευθύνονται στη χώρα μας θα πηγαίνουν στο ειδικό ταμείο που ήδη τηρείται στην ΤτΕ και θα προορίζονται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του χρέους και την κάλυψη των αναγκών των τραπεζών. 

- Παράλληλα θα εισαχθεί και ρήτρα παραχώρησης του 30% των επιπλέον φορολογικών ή άλλων εσόδων (π.χ. από αποκρατικοποιήσεις) για την εξυπηρέτηση του χρέους.

- Σε κάθε απόκλιση του στόχου των αποκρατικοποιήσεων επί δύο συνεχή τρίμηνα, θα προβλέπεται αυτόματη μείωση των δημοσίων δαπανών. 

- Το μενού θα περιλαμβάνει και σκληρά μέτρα, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από το τελευταίο σκληρό πακέτο. 

Σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαιτούνται πρόσθετα μέτρα 6,4 δισ. ευρώ που θα διευκρινιστούν με την νέα αξιολόγηση της τρόικας, τον ερχόμενο Μάρτιο και θα τεθούν σε εφαρμογή το 2014-2016. 

Τα μέτρα αυτά είναι πέραν του «πακέτου» των 13,5 δισ. ευρώ.

.Ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία


Τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν μόνο 1000 άτομα, επισήμανε ο εντεταλμένος της γερμανίδας Καγκελαρίου, Αγκελας Μέρκελ, για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία και υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, ο οποίος επικαλέστηκε τα συμπεράσματα σχετικών ερευνών.

Ο κ.Φουχτελ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί 
αύριο και την Παρασκευή στο συνεδριακό κέντρο "Ν.Γερμανός" της ΔΕΘ, και ανέφερε αυτό το στοιχείο για να δείξει το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα με την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ απέναντι στη διαθεσιμότητα και κινητικότητα συναδέλφων τους που προωθεί η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1000 άτομα. 

Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Φούχτελ.

«Οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές εάν δεν υλοποιηθούν. Για τους ανέργους θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», είπε και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι η μετεκπαίδευση. Όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του να μπορεί να αναζητήσει νέους δρόμους, να προχωρήσει με νέο σκεπτικό».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θησαυρός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε γιατί μέχρι τώρα το καθεστώς των ΟΤΑ και της Ευρώπης ήταν μόνο για θέματα χρηματοδοτήσεων. Τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει άλλο ρόλο», ανέφερε ο κ.Φούχτελ.

Στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση αναμένεται να συμμετέχουν 350 με 400 άτομα, μεγάλος αριθμός Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων, και μεταξύ άλλων θα συζητηθούν: τα δημοτικά συστήματα και οι μεταρρυθμίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη, οι σύγχρονες μέθοδοι διοίκησης και το θέμα της οικονομικής κρίσης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αύριο, στις 9 το πρωί, και έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους στους δήμους. Για το λόγο αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας (8-11 πμ).

.Επεισόδια στη Μαδρίτη


Σφοδρές συγκρούσεις στη Μαδρίτη σε διαδηλώσεις για τη σημερινή 24ωρη γενική απεργία, η οποία έχει παραλύσει επίσης μεγάλο τμήμα της Πορτογαλίας.
Η αστυνομία επενέβη βίαια, κάνοντας χρήση γκλομπ και πυροβολώντας στον αέρα με πλαστικές σφαίρες, προκειμένου να απωθήσει διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Μαδρίτης στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κηρύχθηκε με την ευκαιρία της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης ενάντια στην πολιτική της λιτότητας.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μία ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να διασπάσει το τείχος των ειδικών μονάδων της αστυνομίας, που παρεμπόδιζαν την πρόσβαση στην πλατεία Θιβέλες, στο κέντρο της Μαδρίτης.

Σύντομα, και άλλοι διαδηλωτές συνέκλιναν και περικύκλωσαν τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για να απομακρύνουν το πλήθος, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν με γκλομπ στις παρακείμενες οδούς.

Από νωρίς το πρωί διάφορες ομάδες διαδηλωτών είχαν ξεκινήσει την αντιπαράθεση με την αστυνομία, η οποία έχει αναπτύξει μία εντυπωσιακή δύναμη κρανοφόρων σε όλο το κέντρο, όπου πολλά καταστήματα δεν τόλμησαν να ανοίξουν.

Συγκρούσεις μικρότερης κλίμακας σημειώθηκαν νωρίτερα στην κεντρική λεωφόρο της Γκραν Βία, μετά μία πρώτη προσπάθεια της αστυνομίας να διασπάσει το πλήθος. Μετά την επέμβαση αυτή, οι διαδηλωτές διασκορπίστηκαν, ανασυντασσόμενοι μετ’ ολίγον σε μικρή απόσταση από το σημείο των συγκρούσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μικρής κλίμακας «μεμονωμένα επεισόδια» σημειώθηκαν σε πολλές ισπανικές πόλεις, με απολογισμό 34 τραυματίες—18 εκ των οποίων ήσαν αστυνομικοί—ενώ οι συλλήψεις έφθασαν τις 82.

Δύο διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί για το απόγευμα στη Μαδρίτη. Την πρώτη έχουν προκηρύξει τα εργατικά συνδικάτα, ενώ την επόμενη το κίνημα των ‘Αγανακτισμένων’, για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια του κόσμου απέναντι στην αυξανόμενη φτώ

.Τέλος ο Φερεϊρα!


Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αποτελεί ο Ζεσουάλδο Φερεϊρα, ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Γιάννη Αλαφούζο και αναλαμβάνουν οι Ρότσα- Βονόρτας.


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξήγησε στον Πορτογάλο τεχνικό οτι είναι πολύ άσχημη η κατάσταση στην ομάδα, πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από κανέναν στο πρόσωπό του και πως για το καλό της ομάδας θα πρέπει να λύσουν τη συνεργασία τους.

Αντικαταστάτες του Φερεϊρα στην τεχνική ηγεσία των πρασίνων θα είναι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και ο Γιάννης Βονόρτας.

.Ενδοκυβερνητικές τριβές για την ιθαγένεια


Τη διαβεβαίωση πως η αντικατάσταση του νόμου για την απόδοση της ιθαγένειας θα γίνει μετά από συνεννόηση με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά τις αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ.
 Όπως ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, αφού ο νόμος Ραγκούση κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας πρέπει αναγκαστικά να αντικατασταθεί με άλλο νομοθέτημα, που θα είναι συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ.
Είχε προηγηθεί η δήλωση της εισηγήτριας του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρας Τζάκρη, ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναληφθεί χωρίς τη συμφωνία όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο δεσμός των νόμιμων μεταναστών που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα και των παιδιών τους με την Ελλάδα είναι ένα πραγματικό γεγονός το οποίο η πολιτεία δεν πρέπει να παραβλέπει».
Τη διαφωνία της εκφράζει και η ΔΗΜΑΡ, με ηγετικά στελέχη της να διαμηνύουν ότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό και ότι «ας υποχωρήσει μια φορά και η ΝΔ».
«Η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι έχει υιοθετήσει την ατζέντα του μίσους και του φόβου που ορίζει η Χρυσή Αυγή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση.
Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε πως «η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και πως δεν υπάρχει τίποτε το προοδευτικό σε μια χώρα που καταντάει ανοχύρωτη». 

.Για σταλινικές τακτικές κατηγορεί τον Φωτόπουλο η παράταξη ΠΑΣΚΕ - συνεργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ


Κριτική στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλο για τις επιλογές του αναφορικά με τις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας και τη συγκρότηση της νέας διοίκησης στη ΓΕΝΟΠ, ασκεί με σημερινή ανακοίνωση της η παράταξη ΠΑΣΚΕ-συνεργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ.
«Επικράτησαν δυστυχώς, σταλινικές τακτικές, αυταρχισμοί και η επιλογή Φωτόπουλου, 

αφού η συγκρότηση του νέου πενταμελούς προεδρείου πραγματοποιήθηκε χωρίς το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ - συνεργαζόμενοι, παρόλο που οι δυνάμεις του εκφράζουν την διαφορετικότητα, αλλά και η αριθμητική του δύναμη υπερτερεί έναντι άλλων», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

«Αυτή η ΓΕΝΟΠ θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον παλιό κακό της εαυτό, αυτόν δηλαδή που την στοχοποίησε στους συναδέλφους μας και στην κοινωνία, ενώ σήμερα ήταν μια ευκαιρία να οδηγηθεί σε μια αυτοκάθαρση, μέσω των παρατάξεων, 

απομακρύνοντας όσους δεν σεβάστηκαν και ξέφυγαν από τις συνδικαλιστικές άξιες, επιβάλλοντας ταυτόχρονα νέες αρχές και προτάγματα για την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία θα συσπειρώνουν τους εργαζόμενους».

Αναφορικά με την απεργία, τονίζεται ότι παρουσιάστηκαν απογοητευτικά φαινόμενα, καθώς τα ποσοστά συμμετοχής κυμάνθηκαν στο 1 - 3 %. «Χωρίς να λάβουν υπόψη τους την συμμετοχή του προσωπικού, ικανοποιώντας προσωπικές επιθυμίες και οφίτσια, δεν προστάτεψαν τον θεσμό, αφού τα ποσοστά συμμετοχής ήταν αποκαρδιωτικά και αμαύρωσαν την ιστορική διαδρομή της ΓΕΝΟΠ, θέτοντας παράλληλα σε κρίση το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ», καταλήγει η ανακοίνωση.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.