Η κρίση και οι νέοι...

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ


Είναι δυσβάστακτο το φορτίο που σηκώνουν οι νέοι μας στα χρόνια της κρίσης. Και μόνο το γεγονός ότι η ανεργία έχει προσεγγίσει το 60% δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν παγιδευτεί οι σημερινοί νέοι.

Με ένα μεγάλο τμήμα από αυτούς -σχεδόν το 17% των νέων ηλικίας 15 έως 24 χρόνων- να μη βλέπει με ποιον τρόπο θα μπορούσε να (ξανα)μπεί σε έναν φυσιολογικό ρυθμό ζωής.
Και δεν είναι αβάσιμη η απαισιοδοξία όταν μιλάμε για νέους και νέες που όχι μόνο είναι άνεργοι, αλλά ούτε σπουδάζουν, ούτε και μετέχουν σε κάποια προγράμματα ή διαδικασίες κατάρτισης.

Για όλους αυτούς το αδιέξοδο φαντάζει απόλυτο και αξεπέραστο. Και όχι άδικα. Ακόμη και η μετανάστευση δεν είναι λύση κι ας τη σκέφτεται περίπου το 57% από αυτούς. Οσοι δεν διαθέτουν κάποια επιστημονική ή επαγγελματική ειδίκευση δεν είναι εύκολο να βρουν λύση στο πρόβλημά τους σε κάποια άλλη χώρα.

Προς το παρόν ασφαλέστερη λύση -με όλα τα μειονεκτήματα που έχει- είναι η οικογενειακή στήριξη. Που είναι ίσως και το αποτελεσματικότερο «όπλο» το οποίο διαθέτει η ελληνική κοινωνία απέναντι σε κρίσεις σαν αυτή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Η οικογένεια εξακολουθεί και διατηρεί στον τόπο μας τα βασικά παραδοσιακά της στοιχεία και άρα λειτουργεί ακόμη σαν ασπίδα προστασίας αν και όταν χρειαστεί.
Αλλά όνειρα για το μέλλον δεν είναι δυνατόν να γίνουν από νέες και νέους που δεν πατούν στα δικά τους πόδια και το κυρίαρχο συναίσθημα στη ζωή τους είναι η αβεβαιότητα.

Το μόνο που μπορούν να αντιτάξουν είναι ψυχική αντοχή, επιμονή και υπομονή. Κι ελπίδα. Γιατί, όπως λένε, η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν ξημερώσει.

.Τσίπρας: Η Ελλάδα οδηγείται σε τρίτο μνημόνιο

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στις συνέπειες των μνημονίων και ανέφερε ότι η Ελλάδα οδηγείται σε τρίτο μνημόνιο «ίσως με ένα διαφορετικό όνομα, αλλά με τις ίδιες πολιτικές, με νέα μέτρα λιτότητας. 
Γι' αυτό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είναι αυτός που στην πραγματικότητα θέτει το δίλημμα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα: 
Λιτότητα ή ανάπτυξη, Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ». 
Ακόμη, υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε συνειδητοποιήσει μέχρι σήμερα ότι «η πολιτική εξαπάτηση πετυχαίνει μόνο μία φορά. 
Πως οι Έλληνες είναι σε επαγρύπνηση». «Θυμούνται την προεκλογική του υπόσχεση το 2012 γ... περισσότερα »

.Επαφές Βενιζέλου για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Έντονη εξωστρεφή πολιτική εφαρμόζει από τον περασμένο Δεκέμβριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό διεθνών συναντήσεων, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία θα σηματοδοτήσει «την οριστική στροφή της Ελλάδας προς την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση», όπως ο ίδιος αναφέρει στις συνομιλίες που έχει με τους συνεργάτες του. 
Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε αυτή τη μαραθώνια προσπάθεια από τα μέσα Δεκεμβρίου, με συστηματικό τρόπο. Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, σε αυ... περισσότερα »

.Περίπου 5,6 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ θα χαθούν εξ αιτίας του καπνίσματος

Περίπου 5,6 εκατομμύρια παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες ηλικίας 13 έως 18 ετών μπορεί να πεθάνουν πρόωρα, εξ αιτίας του καπνίσματος, σύμφωνα με έκθεση ανώτατου αξιωματούχου Υγείας της χώρας, η οποία συνδέει μια σειρά από νέες ασθένειες με την κακή συνήθεια του καπνίσματος.


Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη έκθεση του τότε Γενικού Χειρουργού των ΗΠΑ- είναι ο επιχειρησιακός επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας- που κήρυξε το κάπνισμα ως μέγα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία , η νέα μελέτη προειδοποίησε την Παρασκευή ότι το κάπνισμα προκαλεί επιπλέον ασθένειες και σε άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος εκτός από τον καρκίνο του πνεύμονα. 

Η επιστημονική έρευνα έδειξε ότι οι καπνιστές διατρέχουν τον κίνδυνο να υποφέρουν από υψηλότερα ποσοστά διαβήτη, καρκίνο του παχέος εντέρου και του ήπατος, ρευματοειδούς αρθρίτιδας, στυτικής δυσλειτουργίας, εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και από άλλες ασθένειες. 

Επίσης αναφέρει ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο, ότι το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 20% έως 30%. Η έκθεση, η πρώτη εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, διαπίστωσε ότι το κάπνισμα έχει σκοτώσει πρόωρα πάνω από 20 εκατομμύρια Αμερικανούς τον τελευταίο μισό αιώνα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.