.«Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την τελική απόδοση της Βίλας Ζωγράφου στο Δήμο και στους κατοίκους της πόλης».


«Ανοίγει πλέον ο δρόμος για την τελική απόδοση της Βίλας Ζωγράφου στο Δήμο και στους κατοίκους της πόλης».
Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που διεξήχθη τη Δευτέρα 17.09.2012 και στο οποίο ψηφίστηκε, με ευρύτατη πλειοψηφία

η πρόταση που κατετέθη από πλευράς της Δημοτικής Αρχής για αποδοχή της δωρεάς του υπολοίπου 50% της Βίλας Ζωγράφου στο Δήμο μας, δωρεά που προτάθηκε από την οικογένεια Ζωγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι το 50% της Βίλας Ζωγράφου ανήκει ήδη στο Δήμο Ζωγράφου και έτσι, με την ψήφιση της “αποδοχής της δωρεάς”, ανοίγει η διαδικασία για την επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος που ταλάνισε την πόλη μας επί δεκαετίες.

. Άναψε το «πράσινο φως» για τις συλλήψεις βουλευτών


Εγκύκλιο προς τις εισαγγελίες και τα αστυνομικά τμήματα της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, καλώντας τα αρμόδια όργανα να συλλαμβάνουν τους βουλευτές που προβαίνουν σε αυτόφωρα κακουργήματα, για τα δε πλημμελήματα επισημαίνει «να τους εμποδίζουν με τα συνήθη αποτρεπτικά μέτρα» και να σχηματίζουν άμεσα δικογραφίες σε βάρος τους.

Στην ουσία ο κ. Τέντες ξεκαθαρίζει το νομικό τοπίο που ισχύει για τις περιπτώσεις «δίωξης» βουλευτών, με αφορμή τις επιθέσεις στους πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών από βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Η Εισαγγελία ξεκαθαρίζει, επίσης, πως «είναι αυτονόητο ότι η κατά τα ανωτέρω οριοθέτηση της μεταχειρίσεως των βουλευτών, αφορά τους βουλευτές οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος και για οποιαδήποτε αξιόποινη συμπεριφορά».

.Στα «τυφλά» η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης


Στα τυφλά επιχειρείται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν έχει επεξεργασθεί στοιχεία με τις συνταξιοδοτήσεις της επόμενης διετίας προκειμένου να καθορίσει με ακρίβεια το δημοσιονομικό όφελος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει βασισθεί στα δεδομένα παρελθόντων ετών προκειμένου να προσδιορίσει το δημοσιονομικό όφελος από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης 

και δεν έχει συλλέξει επικαιροποιημένα στοιχεία από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΝΑΤ και τους υπόλοιπους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Έτσι, το ετήσιο όφελος των 550 εκατ. ευρώ που υπολογίζει η Κυβέρνηση ενδέχεται να μην είναι ορθό.

Πάντως, διαφαινόμενη πρόθεση του υπουργείου Εργασίας είναι η χρονική συντόμευση των αλλαγών που έφερε ο νόμος Λοβέρδου (3863/2010) στην αύξηση των ορίων ηλικίας για ασφαλισμένους από 1/1/83 έως 31/12/92.

Ο νόμος Λοβέρδου αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για το ΙΚΑ σταδιακά από τα 58 στα 60 έτη και από τα 38 χρόνια στα 40 χρόνια δουλειάς. 

Δηλαδή κάποιος που βγήκε στη σύνταξη το 2010 χρειαζόταν 10.500 ένσημα και ηλικία 58 ετών το 2012 11.100 ένσημα και ηλικία 59 ετών για να φθάσει στο 2015 όπου χρειάζεται πλέον 12.000 ένσημα και συμπληρωμένα τα 67 έτη.

.Το νεοφιλελεύθερο λόμπι «παίζει τα ρέστα του»


Επίθεση στην κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν εξαπέλυσε πριν από λίγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματος, χαρακτηρίζοντας τους κυβερνητικούς εταίρους «νεοφιλελεύθερο λόμπι που παίζει τα ρέστα του», 
ενώ επεσήμανε ότι «διακύβευμα είναι τώρα η Δημοκρατία» αναφερόμενος στην δράση της Χρυσής Αυγής. 
Eπεσήμανε ότι «υπάρχει ενιαίο κέντρο προπαγάνδας και χυδαιότητας» που επιχειρεί αυτήν την εξίσωση ευθυνών και πρόσθεσε «παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, γίνονται αβανταδόροι της ακροδεξιάς».
Ο κ. Τσίπρας σε ότι αφορά στις διαβουλεύσεις για το νέο πακέτο μέτρων, σημείωσε ότι «ψάχνουν το κατάλληλο περιτύλιγμα ώστε να σερβιριστούν προαποφασισμένα μέτρα κατεδάφισης της κοινωνίας».
Επιχειρώντας να απαξιώσει το ενδεχόμενο χρονικής επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο  για «μπαγιάτικο δωράκι» εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που παρουσίασε στη ΔΕΘ, την προηγούμενη εβδομάδα, ασκώντας κριτική σε όσους επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του σχετικά με την φοροδιαφυγή.

Εμείς θα υλοποιήσουμε το άρθρο 4 του Συντάγματος που λέει ότι ο κάθε πολίτης συνεισφέρει στα δημόσια έσοδα ανάλογα με τις δυνατότητές του. 
Με την κυβέρνηση της αριστεράς, ο φοροφυγάς δεν θα φορτώσει το λογαριασμό στην πλάτη του μισθωτού» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εν όψει της ψήφισης των μέτρων -μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει μπροστά, τόσο στη Βουλή όσο και στους ειρηνικούς αγώνες των εργαζομένων και των νέων.
 Έθεσε μάλιστα με έμφαση το θέμα της προσωπικής ευθύνης του κάθε βουλευτή, έναντι της κομματικής πειθαρχίας.

.Διυπουργική για την διαχείριση αποβλήτων


Η διυπουργική επιτροπή για την παρακολούθηση εφαρμογής του σχεδιασμού διαχείρισης των αποβλήτων συνεδριάζει αύριο, για πρώτη φορά.
Yπό την προεδρία του υπουργού αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, 
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, και του υπουργού αναπληρωτή Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, η ατζέντα της αυριανής συνεδρίασης περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στην κατάσταση διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους, όπως επίσης και τον προγραμματισμό για τις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου.
Η διυπουργική επιτροπή για την παρακολούθηση εφαρμογής του σχεδιασμού διαχείρισης των αποβλήτων συστάθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη η διαχείριση των αποβλήτων και να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Είναι αρμόδια, μεταξύ άλλων, για τη συστηματική παρακολούθηση και τον συντονισμό της διαδικασίας υλοποίησης του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων, τον σχεδιασμό νέων μέτρων, προγραμμάτων και δράσεων, 
τη δυνατότητα αξιολόγησης, έγκρισης και χρηματοδότησης, με εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους των ανωτέρω μέτρων, προγραμμάτων και δράσεων, όπως επίσης και για την εποπτεία και την παρακολούθηση της εφαρμογής τους.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

.Παρέμβαση για παράνομο πλουτισμό βουλευτών


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε από τους οικονομικούς εισαγγελείς, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου σύμφωνα με τα οποία το ΣΔΟΕ διερευνά λίστα 30 ονομάτων πρώην Υπουργών, βουλευτών οι οποίοι φέρονται να έχουν περιουσία, η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα τους.  

Οι εισαγγελείς καλούνται να διερευνήσουν εάν έχουν τελεσθεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ή άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με παράνομο πλουτισμό. 

Σε περίπτωση που έτσι είναι, επισημαίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου, 
προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δράση (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα το οποίο σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό.

Ο κ. Παντελής στην παραγγελία προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς υπενθυμίζει ότι εάν διαπιστώσουν ποινικά κολάσιμες πράξεις, οι οποίες έχουν τελεστεί από υπουργούς, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 

Αντίθετα, για τους εν ενεργεία βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια όλων εκείνων των ανακριτικών πράξεων που είναι απαραίτητες για τη βεβαίωση του εγκλήματος «όχι όμως και εκείνων που θίγουν το πρόσωπο των βουλευτών», καθώς προηγουμένως θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των βουλευτών που έχει μπει στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ έχει περιοριστεί στους πέντε.

.Κρατήρας γεμάτος διαμάντια ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία


Ένα ορυχείο διαμαντιών στη Σιβηρία, η ύπαρξη του οποίου είχε κρατηθεί μυστική επί δεκαετίες, διαθέτει τεράστια αποθέματα, ικανά να προκαλέσουν μια "επανάσταση" στην παγκόσμια βιομηχανία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το κοίτασμα του Ποπιγκάι ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 σε μια ακατοίκητη ζώνη της ανατολικής Σιβηρίας, σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από το κοντινότερο χωριό, το Καντίγκα, και 2.000 χιλιομέτρων βορείως του Κρασνογιάρσκ, της επαρχιακής πρωτεύουσας. Λόγω του Ψυχρού Πολέμου το κοίτασμα χαρακτηρίστηκε αμέσως "στρατηγικό απόθεμα" της τότε ΕΣΣΔ. 

Η ανακάλυψη περιβλήθηκε με τη μεγαλύτερη μυστικότητα.
Το Ινστιτούτο Γεωλογίας και Μεταλλευμάτων Σομπόλεφ του Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας δημοσίευσε στις αρχές της εβδομάδας ορισμένες σπάνιες πληροφορίες για το ορυχείο το οποίο βρίσκεται σε έναν κρατήρα διαμέτρου περίπου εκατό χιλιομέτρων.

Ο κρατήρας δημιουργήθηκε από την πτώση ενός αστεροειδή πριν από 35 εκατομμύρια χρόνια. Το κρουστικό κύμα από την πρόσκρουση μετασχημάτισε αυτομάτως τον γραφίτη του υπεδάφους σε μικροσκοπικά διαμάντια, σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της πτώσης του αστεροειδούς.

Σύμφωνα με τον Νικολάι Ποχιλένκο, τον διευθυντή του Ινστιτούτου Σομπόλεφ, αυτά τα "βιομηχανικά" διαμάντια, που έχουν διάμετρο 0,5-2 χιλιοστά, μοιάζουν με κόκκους σκόνης αλλά είναι γκρίζα, γαλάζια και κίτρινα. Τα διαμάντια του τύπου αυτού χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία, στις γεωτρήσεις και στην κατασκευή αεροσκαφών. 

Όμως τα αποθέματα του Ποπιγκάι σε καράτια είναι 110 φορές περισσότερα από τα παγκόσμια αποθέματα διαμαντιών, σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου. Επίπλέον, τα διαμάντια του Ποπιγκάι είναι δυο φορές πιο ανθεκτικά από τα συνηθισμένα βιομηχανικά διαμάντια, εξήγησε ο Ποχιλένκο.

.Με εκπροσώπους των Ελλήνων εφοπλιστών συναντήθηκε ο Α. Σαμαράς


Τρόποι δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην ελληνική ναυτιλία και το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς των Ελλήνων εφοπλιστών στις άπορες οικογένειες, εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού.

Σε πρώτο στάδιο, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη στήριξη των αναγκών σίτισης άπορων οικογενειών με ανήλικα παιδιά. 


Το πρόγραμμα θα επεκταθεί ακόμα και σε άλλους τομείς, όπως η υγεία, με την προσφορά ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε άπορα παιδιά ή παιδιά ανασφάλιστων γονέων, την προσφορά ιατρικού ελέγχου με κινητές μονάδες υγείας, καθώς και στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης.

.Η οικονομική κρίση θα διαρκέσει και μετά το 2013, δηλώνουν 7 στους 10 Έλληνες


Αυξημένα ποσοστά πολιτών, σε σχέση με πέρυσι, δηλώνουν «περικοπές» σε όλων των ειδών τις δαπάνες, ενώ σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό, το κοινό δηλώνει περικοπές στα είδη τροφίμων και ποτών, καθώς και στα λοιπά είδη σουπερμάρκετ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα online έρευνας της Focus Bari για την οικονομική κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, το 55,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το 34,1% σε αρχικό στάδιο ακόμη. Περισσότεροι από επτά στους δέκα Έλληνες θεωρούν ότι η οικονομική κρίση στην χώρα μας θα διαρκέσει και μετά το 2013.

Εξάλλου, το 98,3% των ερωτηθέντων στην έρευνα δηλώνει ότι έχει κάνει περικοπές, σε τομείς, εκτός των προαναφερθέντων, όπως διασκέδαση, ρούχα, ταξίδια κλπ.

Περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες, δηλώνουν ως ουσιαστική αιτία περικοπών, την πραγματική μείωση του εισοδήματός τους. Το κοινό που έχει υποστεί μείωση εισοδήματος εμφανίζεται κατά 12,5% αυξημένο, σε σχέση με πέρυσι, και κατά 22% μεγαλύτερο σε σχέση με το 2010.

Ως προς τις αγορές τους, οι πολίτες έχουν γίνει πολύ πιο «διερευνητικοί» σε σχέση με το παρελθόν, αναζητώντας τα προϊόντα στα οποία παρέχονται καλύτερες τιμές, εκπτώσεις και προσφορές.

."Υπάρχει πρόοδος στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας"


Σημαντική βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της έχει επιτύχει η Ελλάδα, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ενώ επανέλαβε την εκτίμηση ότι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε «ολέθριες» συνέπειες για τους Έλληνες και «θα αποδυνάμωνε συνολικά την Ευρώπη».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BR της Βαυαρίας, ο κ. Γιουνκέρ υπεραμύνθηκε των προγραμμάτων διάσωσης, τονίζοντας ότι το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 12%. 

«Δεν είναι αλήθεια ότι τα προγράμματα είναι αναποτελεσματικά», δήλωσε και σημείωσε ότι δεν επιτρέπεται η χώρα να τεθεί εκτός Ευρωζώνης. 

«Οι συνέπειες για τους Έλληνες θα ήταν ολέθριες», υποστήριξε και αναφέρθηκε στον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες. Διευκρίνισε, πάντως, ότι για τους δανειστές υπάρχουν και όρια και ότι δεν θα πρέπει να τους ζητούνται περισσότερα απ' όσα μπορούν να προσφέρουν.

.Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Μ. Μόντι την Παρασκευή στη Ρώμη


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί την Παρασκευή στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μάντι, εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβριο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ηγετών της Διεθνούς Κεντροδεξιών Κομμάτων, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο, το Σάββατο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.