.Η κουλτούρα της... υπερβολής

Παρότι σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ομνύουν θεωρητικά υπέρ της συναίνεσης και της ευρύτερης συνεννόησης, εντούτοις, στην πράξη, για μικροκομματικούς ή άλλους λόγους, την υπονομεύουν. Αντιλαμβανόμεθα ότι, σε συνθήκες έντονης κρίσης και κοινωνικής απορρύθμισης και πόλωσης, μειώνεται το πεδίο των ευρύτερα αποδεκτών πολιτικών θέσεων ή συγκλίσεων. 

Δεν ευνοούνται οι συνθήκες για προώθηση συμπτώσεων. Από την άλλη όμως πλευρά, σ' αυτές τις συνθήκες -εθνικής κρίσης- είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες οι συγκλίσεις. Αλλά αυτό στην πράξη σημαίνει ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουν σε μ... περισσότερα »

.Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι το βασικό ρίσκο της Ελλάδας, σύμφωνα με τη JP Morgan

 Τις πολιτικές εξελίξεις «δείχνει» ως το βασικό ρίσκο της Ελλάδας, η JP Morgan.
Ειδικότερα, ως «ρίσκο» για την πορεία της ελληνικής αγοράς, παρουσιάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις οποίες μάλιστα «βλέπει» (με ποσοστό πιθανοτήτων 50% και πλέον) το φθινόπωρο του 2014. 

Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και μία γενική εξομάλυνση του περιβάλλοντος θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει «ακροαριστερά» («far left party»), καθώς αναδιαρθρώνει τις θέσεις της για να διεκδικήσει την εξουσία. 

Ωστόσο, όπως σημειώνει, βραχυπρόθεσμα για το Χρηματιστήριο, οι νέες εθνικές εκλογές και μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις.

Άλλο «ρίσκο» για την τράπεζα είναι η αλλαγή στάσης των hedge funds, που είναι οι βασικοί παίκτες των warrants των τραπεζών. Η εκτίμηση της JP Morgan είναι ότι κάποια στιγμή θα βγουν πωλητές, όταν όμως θα υπάρξουν αγοραστικές κινήσεις από τους μακροπρόθεσμους επενδυτές των αναδυόμενων αγορών.

.Αδ. Γεωργιάδης: Θα πηγαίνω αιφνιδιαστικά σε ένα νοσοκομείο την εβδομάδα

Μικρής έντασης επεισόδιο απειλήθηκε από συγκεντρωμένους στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας-Πατησίων «Αγία Όλγα», όταν εμφανίσθηκε ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης, για να παραστεί σε εκδήλωση αφιερωμένη στους μεγάλους ευεργέτες οι οποίοι έχτισαν το νοσοκομείο και το δώρισαν στο κράτος. 

"Δυστυχώς συνέβησαν κάποια μικρά επεισόδια από μια μειοψηφία που σίγουρα δεν εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού Λαού. Και το Εθνικό Σύστημα Υγείας -θέλω να το πω- ότι κρατιέται και προχωράει με την πολύ μεγάλη προσπάθεια του προσωπικού και των γιατρών και των νοσηλευτών", τόνισε μετά την εκδήλωση ο υπουργός Υγείας. 

Όταν ρωτήθηκε για τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις του με αφορμή τη χθεσινή στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» όπου ήταν η πρώτη μέρα εφημερίας μετά την κινητικότητα, είπε: 

«Όταν πηγαίνω κάπου, χωρίς να το ξέρουν ώστε να μαζευτούν αυτοί της άκρας αριστεράς, δεν έχω ποτέ προβλήματα. Όταν μαθαίνουν άλλοι ότι θα πάω και μαζεύονται για το σόου, τότε καταλαβαίνετε ότι γίνεται αυτό που βλέπετε. Κανένα πρόβλημα. 

Θέλω να σας πω ότι ο σκοπός μου είναι να πηγαίνω αιφνιδιαστικά τουλάχιστον σε ένα νοσοκομείο την εβδομάδα. Θέλω μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχω πάει σε όλα τα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και θα πηγαίνω μια φορά τη βδομάδα, επίσης αιφνιδιαστικά, σε ένα νοσοκομείο της επαρχίας». 

.Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Έως και τις 24 Ιανουαρίου συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροι του ΕΟΠΥΥ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, με αποτέλεσμα τα πολυιατρεία του οργανισμού να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. 

Οι γιατροί μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργο Υγείας Α. Γεωργιάδη, δηλώνουν αποφασισμένοι να μη δεχθούν τις νέες ρυθμίσεις που τους βάζουν σε διαθεσιμότητα και αναζητούν πλέον υποστηρικτές στα κόμματα, προκειμένου να μην ισχύσουν οι εργασιακές σχέσεις που προωθούνται.

.Συνελήφθη ο εκδότης Γ. Κουρής για χρέη προς το Δημόσιο

Ο επιχειρηματίας και εκδότης Γιώργος Κουρής, 77 ετών, συνελήφθη σήμερα το πρωί από την Ασφάλεια Αττικής, για χρέη προς το Δημόσιο. 

Σε βάρος του κ. Κουρή, είχαν εκδοθεί τρεις παραγγελίες του Οικονομικού εισαγγελέα για σύλληψη λόγω χρεών, ενώ εκκρεμούσε και μια καταδικαστική απόφαση 18 μηνών φυλάκισης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για περίφραξη ακινήτου.

Ο κ. Κουρής, θα οδηγηθεί το απόγευμα στον εισαγγελέα.

.Για την καταπολέμηση της ανεργίας συμφώνησαν Ομπάμα - Ραχόι

Μια εμπορική συμφωνία, η οποία είναι υπό διαπραγμάτευση, μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ενισχύσει τις οικονομίες των δύο πλευρών και θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, συμφώνησαν από κοινού ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, κατά τη διάρκεια συνομιλιών που είχαν στον Λευκό Οίκο.
 Ο Ομπάμα επαίνεσε τον Ραχόι για την πρόοδο της ισπανικής οικονομίας, δεδομένης της οικονομική κρίσης, δηλώνοντας ότι αισθάνεται αισιόδοξος τόσο για την ανάκαμψη της Ισπανίας όσο και της ευρύτερης Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ωστόσο, τόνισε ότι η ανεργία, που έχει φτάσει στο 25 τοις εκατό στην Ισπανία και στο 6,7 τοις εκατό στις ΗΠΑ, παραμένει «μια τεράστια πρόκληση» και για τις δύο χώρες.

.«Ούτε για θυρωρό των γραφείων του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψήφιζα τον Τσοχατζόπουλο»

Σφοδρή επίθεση κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος που αποκάλυψε ότι ουδέποτε υποστήριξε τον κ. Τσοχατζόπουλο σε εσωκομματικές διενέξεις του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στα μικρόφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα FM, ανέφερε ότι αν είχε αντιληφθεί όσα έχουν έρθει τώρα στο φως θα έθετε ζήτημα παραμονής του στο κυβερνών κόμμα!

«Τον Άκη Τσοχατζόπουλο δεν τον είχα υποστηρίξει σε τίποτα. Ούτε για θυρωρό των γραφείων του ΠΑΣΟΚ δεν θα τον ψήφιζα, για μια σειρά από λόγους, που δεν ήταν πάντοτε λόγοι νομιμότητας. Ουδέποτε τον έχω υποστηρίξει» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ άφησε αιχμές για στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν τον πρώην υπουργό αναφέροντας πως:

«Υπάρχουν προσωπικότητες αυτή την στιγμή που είναι κολλητές με τον Άκη. Που κάνουν δράματα και αγωνίζονταν υπέρ του Άκη».

Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «μ...ς» τις απόψεις Τσοχατζόπουλου πως ευθύνες για τα εξοπλιστικά έχουν και τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Όπως δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, «όλοι όσοι απαρτίζουν το Συμβούλιο δεν έχουν ούτε την εξουσιοδότηση, ούτε σε τελική ανάλυση την ευθύνη να πάνε κόντρα σε συγκεκριμένες εισηγήσεις του εκάστοτε υπουργού Εθνικής Άμυνας».

.Στα 691 εκατ. το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013

Στα 691 εκατ. ευρώ ή 0,4% του ΑΕΠ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2013, έναντι ελλείμματος 3,46 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2012. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού σε τροποποιημένη ταμειακή βάση στο 12μηνο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2013, το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε σε 5,35 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 15, 68 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2012. 

Το έλλειμμα, συνεπώς, κατά το εφετινό δωδεκάμηνο, μειώθηκε στο 2,9% του ΑΕΠ, από 8,1% του ΑΕΠ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Παρουσιάζοντας τα στοιχεί... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.