.Συνεχίζεται η αναταραχή στο χώρο της Υγείας


Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται σήμερα στα νοσοκομεία όλης της χώρας καθώς οι 22.000 νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε επ' αόριστον επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Την απόφαση έλαβαν ομόφωνα τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τονίζοντας ότι 

«εξαιτίας της κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών και δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα επείγοντα των νοσοκομείων».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συμμετάσχουν και στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ προγραμματίζουν από κοινού με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια.

.Πυρετώδεις διαβουλεύσεις κυβέρνησης-τρόικας


Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ και την επικαιροποίηση του μνημονίου θα έχει μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση με την τρόικα.

Με νωπή την αλλαγή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο τελευταίο Eurogroup το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θα εστιάσει στο να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Η κυβέρνηση πρέπει μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου να συμφωνήσει με την τρόικα τα μέτρα, ώστε στις αρχές Οκτωβρίου να είναι έτοιμη η έκθεση αξιολόγησης.

Στόχος είναι το προσχέδιο του προϋπολογισμού να ψηφιστεί πριν τις 8 Οκτωβρίου ημέρα διεξαγωγής του επόμενου Eurogroup, έτσι ώστε στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου να ληφθούν οι αποφάσεις τόσο για την εκταμίευση της δόσης όσο και για την χρονική παράταση του προγράμματος.

Για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πρέπει τρόικα και κυβέρνηση να καταλήξουν άμεσα στα εξής:

-Να προσδιορίσουν το δημοσιονομικό κενό (fiscal gap) για την επόμενη διετία-τριετία και να αποφασίσουν με ποια μέτρα θα καλυφθεί.

-Να αποφασίσουν το βασικό μακροοικονομικό σενάριο, δηλαδή να συμφωνήσουν για τα επίπεδα στα οποία θα διαμορφωθεί η ύφεση το 2012, το 2013 και ενδεχομένως το 2014, αλλά και για τα εναλλακτικά σενάρια που αφορούν το ΑΕΠ.

-Να προσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί το έλλειμμα χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος (π.χ. με συμβολή της ευρωζώνης, με κούρεμα ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ, με εκδόσεις εντόκων γραμματειών από το ελληνικό Δημόσιο κ.ο.κ.).

-Να καταλήξουν στα σενάρια για την εξέλιξη τους χρέους, τα οποία θα συμπεριληφθούν στη σχετική έκθεση βιωσιμότητας του χρέους (DSA).

Η τρόικα έχει ήδη συμφωνήσει σε μέτρα ύψους 7,5 δισ. ευρώ, σε σύνολο 11,5 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την επόμενη διετία ενώ σε εκκρεμότητα μένουν ακόμη μέτρα 4 δισ. ευρώ.

Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων θα βρεθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 ή 67 έτη, η αποχώρηση 40.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο μέσω προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, οι περικοπές στις συντάξεις που αναμένεται να ξεκινούν από τα 700 ευρώ, αλλά και οι περικοπές στα υπόλοιπα των δώρων στους μισθούς του δημοσίου και στις συντάξεις.

Εφόσον, τα χρονοδιαγράμματα τηρηθούν, η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις. ευρώ μπορεί να γίνει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

.Απλοποίηση της αγορανομικής νομοθεσίας


Σε απλοποίηση και κωδικοποίηση της αγορανομικής νομοθεσίας, με στόχο την προστασία των καταναλωτών και την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Οι νέοι "Κανόνες Διακίνησης/ Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών" (ΔΙΕΠΠΥ) τίθενται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και στις βασικές αλλαγές που προβλέπουν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:
- Διακριτή αναγραφή της αξίας των προϊόντων σε ευρώ και του ΦΠΑ στις αποδείξεις λιανικής για υπηρεσίες και συγκεκριμένα προϊόντα, ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει τι πληρώνει.
- Ειδικά για τα καυσόξυλα, η διακίνηση θα γίνεται ανά μονάδα όγκου (κυβικό μέτρο) αντί για βάρους (κιλά/ τόνοι) ώστε να αποφεύγονται κρούσματα παραπλάνησης των καταναλωτών.
- Προστασία καταναλωτών σε αγορές που δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή (κυλικεία πλοίων, νοσοκομείων, κ.α.)
- Υποχρεωτική προεκτίμηση του κόστους παροχής υπηρεσιών (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων) προκειμένου να αποφασίσει ο καταναλωτής.
- Απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με την κωδικοποίηση της νομοθεσίας.
Με τις αλλαγές που προωθούνται διευκολύνεται η σύγκριση τιμών μεταξύ ομοειδών προϊόντων, μέτρο που αποσκοπεί και στη ένταση του ανταγωνισμού, ενώ διευκολύνεται επίσης η λειτουργία των επιχειρήσεων με την απλοποίηση των κανόνων που υποχρεούνται να εφαρμόζουν. 
Επίσης, αίρονται οι επικαλύψεις ή αλληλοσυγκρουόμενες διατάξεις μεταξύ των ευρωπαϊκής και της εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση των προϊόντων.
Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος υφυπουργός Αθ. Σκορδάς επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: "Η κυβέρνηση συνεπής στις δεσμεύσεις της προχωρεί στην αναμόρφωση των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών.
Όπως η Πολιτεία κάνει το καθήκον της, είπε, τώρα και οι δυνάμεις της αγοράς να κάνουν το δικό τους. Στρεβλώσεις πρακτικές, αθέμιτες συμπεριφορές και νόθευση του ανταγωνισμού, θα αντιμετωπίζονται με τη σοβαρότητα που επιβάλλουν οι περιστάσεις".

.Ζάκυνθος: Μόνο 34 από τους 388 «τυφλούς» οι δικαιούχοι επιδόματος


Το 82,35% όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στον νομό Ζακύνθου δεν ήταν πραγματικά τυφλοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επανελέγχου στον οποίο προχώρησε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) κατά την περίοδο από 11/09/2012 έως 13/09/2012.

Ο επανέλεγχος των επιδοματούχων τυφλότητας στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του ΙΚΑ με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Από τους 388 «τυφλούς» της Ζακύνθου, που κλήθηκαν για έλεγχο από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), προσήλθαν και εξετάστηκαν οι 221 και όπως διαπιστώθηκε μόλις οι 34 δηλαδή το 17,6% είναι πραγματικά δικαιούχοι του επιδόματος.

.Άμεση επίλυση σχολικών θεμάτων υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΕΚ Γερμανίας


Τα θέματα που απασχολούν την ομογένεια στη Γερμανία, μεταξύ των οποίων το νέο κύμα μετανάστευσης, η εικόνα της χώρας μας στη γερμανική κοινωνία, η πολιτική και το σχολικό, συζήτησε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) στη Γερμανία, Κώστα Δημητρίου, την περασμένη εβδομάδα στη Φραγκφούρτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΕΚ, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε την Ομοσπονδία και τις κοινότητες-μέλη της ανά την Γερμανία για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε να στηρίξουν τους νέους μετανάστες οι οποίοι έρχονται στη Γερμανία σε αναζήτηση εργασίας. 

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε επίσης την ΟΕΚ Γερμανίας, και γενικότερα τον οργανωμένο Ελληνισμό της Διασποράς, για την πολύτιμη και ουσιαστική συμβολή του στη διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος για την Ελλάδα τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα την περίοδο αυτή, ενώ ενθάρρυνε σχετικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες.

.Έκκληση Μέρκελ για διαθρησκευτικό διάλογο


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ απηύθυνε σήμερα έκκληση για αρμονία μεταξύ των θρησκειών και κατήγγειλε τη βία που έχει προκληθεί από μια ταινία που χλευάζει το Ισλάμ λέγοντας πως "δεν είναι τρόπος για τη ρύθμιση" διαφορών.

"Απευθύνουμε έκκληση για μια ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών, τόσο στη Γερμανία όσο και παγκοσμίως", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βερολίνο.

Αναφορικά με την υπόθεση ενός "μεγάλου συνασπισμού" με τους σοσιαλδημοκράτες του SPD, η καγκελάριος δήλωσε πως "δεν είναι κάτι που μπορούμε να αποκλείσουμε", αλλά "δεν θα εργαστώ προς αυτή την κατεύθυνση".

Για το θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, η Άγγελα Μέρκελ δήλωσε πως μια πολιτική λύση στην αντιπαράθεση είναι ακόμη δυνατή, αλλά πρόσθεσε πως η Τεχεράνη αποτελεί απειλή όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

"Υποστηρίζω μια πολιτική λύση ... και δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο σημείο στο οποίο η αναζήτηση για πολιτικές λύσεις έχει εξαντληθεί", δήλωσε στη συνέντευξη που έδωσε στο Βερολίνο.

.Φ. Γεννηματά: Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για αύξηση ορίων


«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μια επίσημη πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης για αύξηση των ορίων ηλικίας και δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ με βάση διαρροές? Έχουμε πει ότι υπάρχουν δυο κόκκινες γραμμές, που είναι οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα και οι αλλαγές στα εργασιακά» δήλωσε, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις του, ενώ άφησε αιχμές και για τη στάση του Α. Σαμαρά, ως αντιπολίτευση.

Ερωτηθείσα για τον Ανδρέα Λοβέρδο και τις πληροφορίες ότι δε θα παραστεί στην αυριανή συνεδρίαση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα, είπε: «Λυπάμαι αν ο κ. Λοβέρδος έχει αποφασίσει να μην έρθει αύριο, θα το δούμε πως θα εξελιχθεί. 

Ο καθένας έχει δικαίωμα να νομίζει ότι μπορεί να εκφράζει κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, όμως οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι εκφράζουν το παλιό και ποιοι την ανανέωση, σε αυτούς λογοδοτούμε και κρίνουν την πορεία του καθενός».

.Πολυεθνική ναυτική άσκηση στον Περσικό Κόλπο


Πολεμικά πλοία από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στον Περσικό Κόλπο την Κυριακή, για αυτό που ο αμερικανικός στρατός περιγράφει, ως την πλέον ευρεία διεθνή ναυτική άσκηση που έγινε ποτέ, στη Μέση Ανατολή.

Η άσκηση, η οποία κατά την Ουάσιγκτον περιλαμβάνει ναυτικούς ελιγμούς για τη βελτίωση της ικανότητας ανίχνευσης και εκκαθάρισης των ναυτικών δρόμων από τις νάρκες, έρχεται σε μια περίοδο αύξησης της περιφερειακής έντασης, εξ αιτίας του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Η Τεχεράνη έχει απειλήσει να κλείσει τα στρατηγικής σημασίας στενά του Ορμούζ, από όπου μεταφέρεται το 40% των θαλάσσιων εξαγωγών πετρελαίου στον κόσμο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.