.Εγκαίνια Έκθεσης «ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ» ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

«Φως και χρώμα από τη σκιά» ξεπήδησε από την έκθεση του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Ν. Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, που άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 8  το βράδυ με την παρουσία πλήθους κόσμου, στον εκθεσιακό χώρο  της  βίλας Βουγά – Γ. Ζωγράφου 17 (7η στάση Ν. Ζωγράφου). Εκατό έργα και περισσότεροι από 40 σπουδαστές έστησαν ένα  ξεχωριστό πανόραμα τέχνης.
Το Εργαστήριο Ζωγραφικής του Ν. Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, με δασκάλα την Αντωνία Καλύβα, παρουσίασε ζωγραφικά έργα και σχέδια που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του έτους. 
Τα έργα που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση είναι σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, μελάνια, ακουαρέλλες, παστέλ, χρώματα με σκόνες αγιογραφίας και ακρυλικά, καθώς επίσης και έργα μικτής τεχνικής – κολάζ και ματιέρες. Σχεδόν όλα είναι σπουδές εκ του φυσικού.
            Στο τμήμα της Αντωνίας Καλύβα διδάσκεται ελεύθερο σχέδιο και χρώμα εκ του φυσικού: μέτρημα, άξονες, βασικά μεγέθη και τόνοι, φόρμες, αρμονία χρωμάτων. Τα μαθήματα υλοποιούνται με συνθέσεις, αντίγραφα αγαλμάτων και μοντέλο, στο εργαστήριο και στην ύπαιθρο.
Γίνονται και πιο εξειδικευμένα μαθήματα και ασκήσεις, όπως: σύνθεση, υφές, γραφές, ρυθμοί, υλικά και προετοιμασίες. Έτσι, οι μαθητές αποκτούν βάση στη ζωγραφική.
Στο Δήμο μας λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια το εργαστήρι ζωγραφικής. Τα τμήματά του απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά.
 Τα μαθήματα γίνονται στο κτήριο της οδού Ανακρέοντος 60, στον 1ο όροφο. Η εγγραφή είναι 30 € χωρίς άλλη μηνιαία οικονομική επιβάρυνση. Οι εγγραφές ξεκινούν τον Σεπτέμβρη. Πραγματοποιούνται και στη διάρκεια της χρονιάς, εφ’ όσον υπάρχουν κενές θέσεις.
Διάρκεια Έκθεσης:
19 – 29 Ιουνίου 2013
Ημέρες & ώρες λειτουργίας:
Δευτ – Παρασκ.: 09.00-13.00 & 18.00-21.00
Σαββ – Κυρ. : 10.00-13.00 & 18.00-21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.Οι διάλογοι των τριών κυβερνητικών εταίρων το βράδυ της Πέμπτης

Σε τεταμένο κλίμα έγινε το βράδυ της Πέμπτης η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων κατά την οποία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. 

Την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Μέγαρο Μαξίμου μαρτυρούν οι διάλογοι μεταξύ Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.

Στις 9:30 το βράδυ το κλίμα στο Μαξίμου ήταν αρνητικά φορτισμένο, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να παρουσιάζει την πρότασή του και να μη δέχεται να συζητήσει την πρόταση του πρωθυπουργού για επαναπρόσληψη 2.000 εργαζομένων στην ΕΡΤ, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.

Ακολουθούν οι διάλογοι:

- Μα άλλα λέγαμε χθες, Φώτη. Σήμερα είσαι σε τελείως διαφορετικό κλίμα (Αντώνης Σαμαράς).

- Πήραμε αποφάσεις. Εμείς είμαστε συλλογικό κόμμα και δίνουμε μεγάλη σημασία στις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής (Φώτης Κουβέλης).

- Σοβαρά λες ότι θα φύγεις; Θα αστειεύεσαι... (Αντώνης Σαμαράς)

- Ό,τι αποφασίσει το κόμμα (Φώτης Κουβέλης)

- Τουλάχιστον μην ξεχάσετε να πείτε ότι έχετε ευρωπαϊκό προσανατολισμό (Αντώνης Σαμαράς)

- Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε σε τι κίνδυνο βρίσκεται η χώρα και τι διακυβεύεται. Κινδυνεύει η πολιτική σταθερότητα. Εγώ έκανα βήματα πίσω. Εσείς γιατί δεν κάνετε; (Αντώνης Σαμαράς)

-Βαγγέλη, τι γράφεις; (Φώτης Κουβέλης)

-Την ομιλία μου στην ΚΟ και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ (Ευάγγελος Βενιζέλος)

- Άλλος Φώτης εμφανίστηκε χτες και άλλος σήμερα. Δεν ξέρω τι να πω... (Αντώνης Σαμαράς προς τους στενούς του συνεργάτες).

.Ρ. Τ. Ερντογάν: Οι διαδηλώσεις εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκίας

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του στην Σαμψούντα ότι οι συχνά βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων εξυπηρετούν τους εχθρούς της Τουρκία.

Καθώς ολοκλήρωνε την ομιλία του στν πόλη αυτή της Μαύρης Θάλασσας, στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είχαν ήδη συγκεντρωθεί χιλιάδες διαδηλωτές.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν λάβει θέσεις γύρω από την πλατεία καθώς το πλήθος φωνάζει "αυτή είναι μόνον η αρχή, ο αγώνας θα συνεχιστεί".

.Εντός των επόμενων ημερών ανακοινώνονται οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο

Τη Δευτέρα ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα το νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο της συνεργασίας της δικομματικής κυβέρνησης, ενώ θεωρείται βέβαιο πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει και συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.

Η ορκωμοσία των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου, όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το νέο σχήμα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.