.Δεν φτωχύναμε κ. Τσίπρα επειδή κάποιοι λιγότερο πατριώτες από εσάς «πρόδωσαν» τη χώρα!

(...)Ό,τι και να λένε οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος, ο λόγος που φτωχύναμε ξαφνικά τα τελευταία χρόνια δεν είναι ότι μας πρόδωσαν μερικοί λιγότερο πατριώτες από ό,τι οι δυο τους. Φτωχύναμε επειδή η προηγούμενη ευημερία μας ήταν ψεύτικη. Επειδή οι κυβερνήσεις μας (αλλά και οι περισσότεροι συμπολίτες μας) δανείζονταν για να αγοράσουν πράγματα που δεν μπορούσαν να πληρώσουν, και που συχνά δεν χρειάζονταν καν. 
Υποβρύχια και άρματα μάχης, βέβαια – αλλά και εξοχικά στις παραλίες και στα καμένα, εισαγόμενα ΙΧ μεγάλου κυβισμού, και άλλα σύμβολα καταναλωτικής χλιδής στην Ελλάδα της αστακομακαρονάδας. 
Για να μην αναφερθώ σε συντάξεις και εφάπαξ 15-20 χρόνια νωρίτερα, τομογραφίες 3 φορές συχνότερα, και στεντ 5 φορές ακριβότερα από ό,τι οι άλλοι Ευρωπαίοι. Φτωχύναμε επειδή νομίσαμε ότι...

...ένα βορειοαμερικανικό καταναλωτικό πρότυπο μπορεί να συμβαδίσει με ένα νοτιοβαλκανικό παραγωγικό μοντέλο, για πάντα.

Δεν μπορεί – αλλά για όλα αυτά οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος δεν έχουν να μας πουν τίποτε. Και επειδή δεν έχουν τίποτε να μας πουν για το πώς βρεθήκαμε στην κρίση, δεν έχουν τίποτε να μας πουν ούτε για το πώς θα βγούμε από αυτήν.

Για αυτό είναι καταστροφική η καλλιέργεια της αυταπάτης των εύκολων λύσεων – καταστροφική για όλους μας, αλλά και για τους ίδιους τους «καλλιεργητές» της. Επειδή ο λαός που εθίζεται στον λαϊκισμό μαθαίνει να μην σκέφτεται κριτικά (και να περιφρονεί όσους το κάνουν), να περιμένει παθητικά από τους επίδοξους σωτήρες του να κάνουν αυτό που του υποσχέθηκαν: δηλαδή να τον σώσουν, και μάλιστα γρήγορα. 

Αλλιώς γίνεται ανυπόμονος, και έτοιμος να στραφεί εναντίον τους, με την ίδια οργή με την οποία πείστηκε να τους ακολουθήσει στην αμέσως προηγούμενη φάση.

Για αυτό είναι αδιέξοδη η επιλογή του λαϊκισμού ως επίσημης ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή αργά ή γρήγορα θα φανεί ότι από το Μνημόνιο δεν πρόκειται να απαλλαγούμε, ούτε την εθνική αξιοπρέπεια να ανακτήσουμε, εάν πρώτα δεν μάθουμε να ζούμε χωρίς δανεικά. 

Και ότι εάν δεν μάθουμε να διαφωνούμε για τον καλύτερο και δικαιότερο τρόπο ζωής χωρίς δανεικά, οι επόμενοι σωτήρες μας(έτοιμοι να λιντσάρουν τους προηγούμενους που δεν κράτησαν τις υποσχέσεις τους) δεν θα είναι φαιοκόκκινοι – θα είναι κατάμαυροι.

http://www.parapolitiki.com

.Με σήμα την "Ελιά" και ως Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ΠΑΣΟΚ δεν θα κατέλθει αυτόνομο σε εκλογές, αλλά ως συνιστώσα ευρύτερων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. 
Διακήρυξη 50 προσωπικοτήτων, για την ανάγκη συμπόρευσης όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς ενόψει ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών φαίνεται ότι ετοιμάζεται σταδιακά εν όψει ευρωεκλογών, με πρωτοβουλία του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης, κ. Γιάννη Βούλγαρη. 

Η προσπάθεια αυτή θα φέρει σαν σήμα μια ελληνική "Ελιά" (το αντίστοιχο ιταλικό κεντροαριστερό σχήμα – ομπρέλα) και θα είναι συνεργαζόμενη με το ΠΑΣΟΚ, μαζί με το οποίο θα κατέβει στις ευρωεκλ... περισσότερα 

.Προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Ζωγράφου για το οικονομικό έτος 2014...

Συντάχτηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου Ζωγράφου για το οικονομικό έτος 2014 από το οποίο προκύπτει πόσο απέδωσε το νοικοκύρεμα που έκανε ο Δήμαρχος Κώστας Καλλίρης . 

Ας μην ξεχνάμε το ρεζίλεμα που υπέστη παγκοσμίως ο Δήμος μας όταν κινδύνευσε η Χώρα μας να μην πάρει μια δόση δανείου εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που ακολουθούσε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Καζάκος, ο οποίος έφερε το Δήμο στο χείλος της πτώχευσης, όχι μόνον για το περιβόητο δάνειο της βίλας που έχει πάρει, αλλά και λόγω της αλόγιστης σπατάλης του δημοτικού ταμείου. 

Ο Δήμαρχος Κώστας Καλλίρης πο...περισσότερα »

.Και μετά το «πλεόνασμα», τι;

Παναγιώτης Παναγιώτου 

Ολες οι αποτιμήσεις και όλοι οι σχεδιασμοί, από δω και πέρα, έχουν ορίζοντα το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013. Υπάρχουν τρία κρίσιμα γεγονότα. Η ελληνική Προεδρία, το τέλος του δανειακού προγράμματος και οι ευρωεκλογές, σε συνδυασμό με τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Υπό ορισμένες δε προϋποθέσεις, δεν αποκλείονται και εθνικές εκλογές... Αρα προσεγγίζουμε το τέλος μιας περιόδου και την αρχή μιας άλλης. 

Στο «χέρι» η κυβέρνηση «κρατάει» μετά από 4 χρόνια μνημονιακής πολιτικής μία βασική «επιτυχία»: Την εξάλειψη των πρωτογενών ελλειμμάτων. Τον ισοσκ... περισσότερα »

.Πέρα από το άσπρο και το μαύρο

Η ΒΑΣΙΚΗ φιλοσοφία κάθε δικομματισμού που σέβεται τον εαυτό του, είναι να διαβάζει την πραγματικότητα με τον παραμορφωτικό φακό των δύο κόσμων. Κάπως έτσι πορεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επί τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι ευαγγελίζονται το φως και ο αντίπαλος εκπροσωπεί το σκοτάδι, κάπως έτσι πορεύονται και οι εταίροι του σημερινού δικομματισμού, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ο ένας τον άλλο καταστροφή για τα συμφέροντα του τόπου. 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, η αντιπαράθεση, ακόμα και η σκληρότερη, αποτελεί οξυγόνο για τη δημοκρατία. Οι συναινέσεις, ακόμα και όταν προκύπτουν, ... περισσότερα »

.«Στόχος η αναβάθμιση των ελληνορωσικών σχέσεων»

«Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τις ελληνορωσικές σχέσεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, πριν από την έναρξη των διευρυμένων συνομιλιών τους στο υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στη στρατηγική-εταιρική σχέση με τη Ρωσία και σημείωσε πως «χαιρετίσαμε ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των κκ Κέρι- Λαβρόφ, στη Γενεύη, ως ...περισσότερα »

.Εντάσεις στο συνασπισμό της Μέρκελ μετά τις εκλογές στη Βαυαρία

Οι πιθανότητες του κεντροδεξιού συνασπισμού υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ να παραμείνει στην εξουσία τέθηκαν εν αμφιβόλω ενώ απομένει χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας ως τον ομοσπονδιακές εκλογές, καθώς ένα νέο αντιευρωπαϊκό κόμμα ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο σημερινός ελάσσων εταίρος των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) απέτυχε να μπει στην τοπική βουλή στις χθεσινές εκλογές στο κρατίδιο της Βαυαρίας.

Αυτές οι δύο εξελίξεις επισκίασαν την εμφατική νίκη της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), του αδελφού κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ.

Εάν το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) περάσει πράγματι το όριο του 5% και εισέλθει στην ομοσπονδιακή βουλή την Κυριακή ή εάν το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) αποτύχει να το περάσει, τότε η Μέρκελ δεν έχει ουσιαστικά σχεδόν καμιά πιθανότητα να μπορέσει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση αποτελούμενη από τα κόμματα της σημερινής συμμαχίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.