."Λουκέτο" σε επιχειρήσεις που δουλεύουν παράνομοι μετανάστες

"Λουκέτο" θα επιβάλουν τα αρμόδια κλιμάκια σε όποια επιχείρηση απασχολεί παράνομους μετανάστες όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ήδη, τόνισε, 52 επιχειρήσεις έχουν κλείσει για συγκεκριμένες μέρες επειδή απασχολούσαν μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα. Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι υπάρχει 27% ανεργία στη χώρα μας και οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να καταφεύγουν σε λύσεις που θα τους επισύρουν την ποινή του κλεισίματος.
Σημείωσε δε, ότι η αδήλωτη εργασία στο α' εξάμηνο του 2013 προσέγγισε το 40% επί των ελεγχόμενων επιχειρήσεων συγκριτικά με 25% πριν δυο μόλις χρόνια.
Ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) θα στελεχωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό για να αυξηθεί η κινητικότητα, κάνοντας λόγο για 830 νέα άτομα που θα περάσουν από εκπαίδευση. 
"Υπάρχει συντονισμός συναρμόδιων υπηρεσιών, συνολικά 600 στελέχη κάνουν έλεγχους σε όλη τη χώρα, πέραν των τοπικών υπηρεσιών. Συνεχίζουμε και εντατικοποιούμε τους ελέγχους" σημείωσε.

.Οι αλλαγές για το Νέο Λύκειο

Έληξε, σήμερα το μεσημέρι, η δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο, το οποίο είχε δοθεί στη δημοσιότητα γι' αυτόν τον σκοπό στις 10 Αυγούστου.

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι αλλαγές να ισχύσουν από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος για τους μαθητές της Α' Λυκείου.

 Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι οι μαθητές της Α' Λυκείου θα διδάσκονται μόνο μαθήματα γενικής παιδείας, ενώ οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων κατεύθυνσης θα αυξάνονται προοδευτικά στη Β' και τη Γ' Λυκείου.

 Επίσης, τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων μειώνονται από έξι σε τέσσερα, ενώ στον Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα συνυπολογίζεται η βαθμολογία του μαθητή και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου.

 Στις δέκα ημέρες που είχε αναρτηθεί το νομοσχέδιο σε ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας εστάλησαν, από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, 3.820 σχόλια.

Οι περισσότερες ενστάσεις προέρχονται από καθηγητές της Πληροφορικής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ως μάθημα επιλογής που γίνεται πλέον, το μάθημα της Πληροφορικής εξαφανίζεται ουσιαστικά από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

."Δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση για τους πλειστηριασμούς"

Διευρυμένη σύσκεψη με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κάλυψη των δεσμεύσεων και ζήτησε από τους υπουργούς τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Όσον αφορά το κρίσιμο θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι οι πλειστηριασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο θα δει προσωπικά και ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.

Όλα τα υπουργεία έχουν υποχρεώσεις, χρειάζεται συντονισμός, και αυτό κάναμε σήμερα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.  

Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι σημείωσε, μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». 

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι διπλός: να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα και να αναπτύξει προϋποθέσεις για τα ζητήματα της ανάπτυξης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης.

.«Ανθεί ο τουρισμός στην Ελλάδα»

«Ανθεί ο τουρισμός στην Ελλάδα» τιτλοφορεί δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», επισημαίνοντας στον υπότιτλο πως ο τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή η μόνη κινητήρια αναπτυξιακή δύναμη για την ελληνική οικονομία.

Ο ακμάζων τουρισμός στην Ελλάδα, στη χώρα του ευρώ που αντιμετωπίζει κρίση, αποφέρει υψηλά έσοδα και αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μοναδική κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται στον έκτο κατά σειρά χρόνο ύφεσης, σημειώνεται στην αρχή του δημοσιεύματος.

Μέσα στον Ιούνιο τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 21% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, στα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το πρώτο εξάμηνο εφέτος ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 18% στα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ και για το 2013 ο τομέας τουρισμού στοχεύει μια αύξηση των εσόδων κατά 10% στα ένδεκα δισεκατομμύρια ευρώ και ελπίζει σε έναν αριθμό ρεκόρ 17 εκατομμύριων επισκεπτών, αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με την «Der Standard», ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες εστιατορίων και άλλοι που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών στον τουρισμό, έχουν μειώσει τις τιμές τους και έχουν βελτιώσει τις υπηρεσίες τους για να προσελκύσουν τουρίστες και εκτός αυτού πολλοί επισκέπτες παραμένουν για περισσότερο χρόνο και ξοδεύουν περισσότερο, όπως για παράδειγμα τουρίστες από τη Ρωσία, με τον αριθμό τους να έχει αυξηθεί, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, σχεδόν κατά ένα τρίτο.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η θετική εξέλιξη στον τουρισμό έχει συμβάλει σε μια αύξηση του πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στην Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο στα 663 εκατομμύρια έναντι των 73,1 εκατομμυρίων τον περασμένο χρόνο.

.Στη ΔΕΘ οι πολιτικοί αρχηγοί

Στα περσινά πρότυπα αναμένεται να κινηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ, η οποία θα λειτουργήσει από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου, 7 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος από μικρή ομάδα υπουργών, θα παραστεί στην τελετή αγιασμού και θα μιλήσει σε εκδήλωση με την παρουσία εκπροσώπων παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Το πρόγραμμά του δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, αν και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και τη ΝΔ Θεσσαλονίκης γίνονται προσπάθειες για παράταση της παρουσίας και διεύρυνση του προγράμματος των συναντήσεων του κ. Σαμαρά στην πόλη. 

Πριν επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα έχει, κατά πάσα πιθανότητα, συνάντηση στην Αθήνα με εκπροσώπους Επιμελητηρίων και άλλων φορέων της περιοχής.

Εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στις 14 ή στις 15 Σεπτεμβρίου και ενδέχεται να μείνει και τις δύο μέρες. Θα επισκεφθεί την 78η ΔΕΘ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων, ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλες δραστηριότητες στο πρόγραμμά του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων και, σε αντίθεση με πέρυσι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δώσει και συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος θα βρίσκεται για τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη (9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου), θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση. Ούτε το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Καμμένου έχει οριστικοποιηθεί.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, αλλά η ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, αν και είναι σίγουρο ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων.

Διαμαρτυρίες την ημέρα των εγκαινίων

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθούν την 7η Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ οργανώνουν συγκέντρωση, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, ενόψει του συλλαλητηρίου, θα γίνει σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών στο ξενοδοχείο «Imperial», όπου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και θα παρουσιαστούν στοιχεία από την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστό συλλαλητήριο, την ίδια μέρα και ώρα, στην πλατεία Αριστοτέλους.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.