.ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


.Πάνω από 100.000 Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους


Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Γαλλίας κατά του νομοσχεδίου της σοσιαλιστικής κυβέρνησης που ανοίγει το δρόμο στον γάμο μεταξύ των ομοφυλοφίλων και στην υιοθεσία παιδιού, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε περίπου 70.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με την αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας. Ωστόσο σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε 200.000.

Στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, περίπου 22.000 άνθρωποι είχαν κατέβει στους δρόμους, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε 27.000.

Στη Μασαλία, στη νότια Γαλλία, οι άνθρωποι που διαμαρτύρονταν κατά του γάμου μεταξύ των ομοφυλοφίλων ανέρχονταν σε 6.000 ως 8.000.

Στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι σήμερα το απόγευμα με πολλές εκατοντάδες άλλους που μετείχαν σε αντιδιαδήλωση, τους οποίους απώθησαν οι δυνάμεις της τάξης κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

.Πυρετώδεις διεργασίες στο Μαξίμου ενόψει Eurogroup


Υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τουρισμού, Υγείας και Εργασίας συνήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου με κύριο θέμα στην ατζέντα τους όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα και πάντως πριν τη σύνοδο του Eurogroup την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου.

Στόχος της κυβέρνησης να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για να γίνουν όλα σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην τρόικα αλλά και να αποφασιστούν οι τελευταίες αλλαγές σε πτυχές του πολυνομοσχεδίου με στόχο την καλύτερη διευκρίνιση συγκεκριμένων ζητημάτων, έτσι ώστε και η τρόικα να μην έχει αμφιβολίες και αντιρρήσεις.

Παράλληλα εξετάστηκαν και οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες για σειρά ζητημάτων. 
Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης θα καταθέσει τη Δευτέρα πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τις αλλαγές αυτές με στόχο να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις της Τρίτης.

Ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την ετοιμότητα του υπουργείου του για την άμεση εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πάντως, διαπιστώθηκε ότι η ελληνική πλευρά ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις της.

"Είμαστε έτοιμοι 101%" ειπώθηκε χαρακτηριστικά" κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ενώ ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ανακτάται η αξιοπιστία της χώρας και η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά και τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις θα εκδοθούν στις αρχές της εβδομάδας.

Η εγκύκλιος για τα ασφαλιστικά ενδέχεται να εκδοθεί τη Δευτέρα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο λειτουργίας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και τα ισοδύναμα μέτρα που θα αναπληρώνουν τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων που εξαιρέθηκε από τα μέτρα.

.Αισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup


Τις διιστάμενες απόψεις των Ευρωπαίων και των αξιωματούχων του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος και ιδιαίτερα για τη βιωσιμότητα του χρέους φιλοξενούν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Eurogroup την Τρίτη.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι μέσα στην εβδομάδα ξέσπασε διαφωνία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα επίτευξης των στόχων για τη μείωση του χρέους, εγείροντας ερωτήματα για το αν το ΔΝΤ θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι η κ. Λαγκάρντ απέφυγε να προβλέψει το αποτέλεσμα της συνόδου του Eurogroup, στις 20 Νοεμβρίου, για τη μείωση του ελληνικού χρέους, παρά τις δηλώσεις Γερμανών και Ιταλών αξιωματούχων για την επίτευξη συμφωνίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, το «πιο ενδιαφέρον στοιχείο» είναι η διαφορετική προσέγγιση μεταξύ Ευρωζώνης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισημαίνοντας ότι η κάθε πλευρά – μέχρι στιγμής – δεν δείχνει διατεθειμένη να υποχωρήσει από τις θέσεις της.

Η Wall Street Journal σε ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον, αναφέρεται στις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, ο οποίος τόνισε ότι για το Ταμείο παραμένει αδιαπραγμάτευτη η μείωση του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να εξετάσουν τις επιλογές που υπάρχουν. «Είναι ζωτικής σημασίας για εμάς η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι το 2020 το χρέος της Ελλάδας θα πρέπει να βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ».

Στο μεταξύ, σε διαφορετικό άρθρο καταγράφεται ο προβληματισμός που διατυπώνουν διάφοροι αναλυτές για το μέλλον της Ευρώπης, εξαιτίας της κρίσης χρέους. Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, η ύφεση που μαστίζει την Ευρώπη απειλεί με διάλυση την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη και στην περίπτωση που θα κατορθώσει να διασωθεί, όπως σημειώνεται, η επιρροή της στον κόσμο θα μειωθεί.

Τέλος, διατυπώνεται η άποψη ότι μια διάσπαση, επίσης, της Ευρωζώνης θα επηρέαζε τη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ στα Βαλκάνια, με εξαίρεση ίσως την Κροατία, αποσταθεροποιώντας περαιτέρω την περιοχή και πλήττοντας την ενεργειακή ασφάλεια, καθώς θα άνοιγε το δρόμο σε άλλες δυνάμεις, όπως τη Ρωσία και την Κίνα, για να διευρύνουν την επιρροή τους στην περιοχή. 

Σ' αυτήν την περίπτωση, το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτιόταν από την ηγεσία στην ΕΕ – στη Γερμανία κυρίως αλλά και στην Ελλάδα –, καθώς και από την Τουρκία.

.Αίγυπτος: Τραγικός απολογισμός


Φόβους οτι τα θύματα από τη σφοδρή σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τραίνο στην περιοχή Ασιούτ της Αιγύπτου θα αυξηθούν εκφράζουν οι Αρχές που επισήμως αναφέρουν 47 νεκρά παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών. Άλλα 13 παιδιά που νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. 
Ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου , καθώς και ο επικεφαλής της υπηρεσίας σιδηροδρόμων υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Ανταποκριτής της δημόσιας αιγυπτιακής τηλεόρασης έκανε λόγο για "σκηνές φρίκης" στον τόπο του πολύνεκρου τροχαίου, με τα πτώματα των νηπίων να κείτονται αιμόφυρτα στο έδαφος, πριν από τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο της πόλης Μανφαλούτ.

Ο υπουργός Μεταφορών της Αιγύπτου Ρασάντ αλ-Ματίνι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, μετά το φοβερό τροχαίο, ενώ και ο επικεφαλής της Αρχής Σιδηροδρόμων παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Μόρσι έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Άμυνας και Υγείας και στον κυβερνήτη της Ασιούτ "να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων".
Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σήμερα σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στο Κάιρο, λίγες ώρες μετά από μια σύγκρουση ανάμεσα σε ένα σχολικό λεωφορείο και ένα τρένο, στο κέντρο της χώρας, η οποία προκάλεσε 49 νεκρούς, οι 47 από τους οποίους ήταν παιδιά.
Αυτό το νέο δυστύχημα προκλήθηκε από ένα φορτηγό που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με ένα μικρό λεωφορείο που μετέφερε δεκαπέντε επιβάτες. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

."Αναδιάρθρωση με τη συμμετοχή όλων των πιστωτών"


«Για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα, χρειάζεται μάλλον μια αναδιάρθρωση με όλους τους πιστωτές» δηλώνει ο Γερμανός οικονομολόγος και μέλος του Οικονομικού Συμβουλίου Λαρς Φελντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Stuttgarter Nachrichten». 

Διευκρινίζει ωστόσο ότι η γερμανική κυβέρνηση «δεν θα απαρνηθεί ευχαρίστως κεφάλαια, και μάλιστα όχι τον επόμενο χρόνο που είναι οι ομοσπονδιακές εκλογές». 

Ο κ. Φελντ χαρακτηρίζει την Ελλάδα «ειδική περίπτωση», με προβλήματα που δεν αντιμετωπίζουν οι άλλες χώρες, καθώς, όπως λέει, είναι πολύ δύσκολο να εισπραχθούν φόροι και να εξυγιανθεί η δημοσιονομική κατάσταση. 

«Το θεωρώ αυτό ως θεμελιώδη ψήφο δυσπιστίας των πολιτών έναντι του κράτους», τονίζει ο Γερμανός οικονομολόγος και προσθέτει: «Η Ελλάδα ζήτησε τώρα τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία έχει την εμπειρία να οικοδομήσει διοικητικές δομές σε κράτη με τέτοιες δυσκολίες. 

Αυτό είναι ένα σωστό βήμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να τις εξασφαλίσει. Θα εγείρετο τεράστια δυσαρέσκεια, εάν Γερμανοί υπάλληλοι προσπαθούσαν να εισπράξουν φόρους στην Ελλάδα». 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.