.Φόρος 75% στους «έχοντες» της Γαλλίας


Να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν όπως φαίνεται οι Γάλλοι με εισοδήματα άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, όπως είχε προεκλογικά δεσμευτεί ο Φρανσουά Ολάντ.
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι οι δεσμεύσεις σχετικά με τον φόρο του 75% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα,  «από 1 εκατομμύριο ευρώ» θα εφαρμοστούν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν θα ισχύει για οικογενειακά ή ατομικά εισοδήματα.

«Θα υπάρξουν εκκλήσεις για αλληλεγγύη, είναι φυσιολογικό τα πολύ υψηλά εισοδήματα να συνεισφέρουν περισσότερο», είπε στο περιθώριο μιας επίσκεψης σε ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Εβιάν.
Διαβεβαίωση άλλωστε για την ίδια ρύθμιση έδωσε σήμερα και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας
Πιερ Μοσκοβισί. 


«Επεξεργαζόμαστε τους τεχνικούς όρους. Αυτή η δέσμευση του πρόεδρου θα τηρηθεί αυστηρά», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε ότι ο φόρος αυτός θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στο υπουργικό συμβούλιο.

.Νέα έφοδος Χρυσαυγιτών σε λαϊκή


Μετά τη χθεσινή επίθεση ομάδας της Χρυσής Αυγής κατά αλλοδαπών μικροπωλητών στη Ραφήνα σειρά είχε σήμερα νέο ανάλογο περιστατικό στο Μεσολόγγι.
Σύμφωνα με το aixmi-news.gr ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση γνωστό και ως «Καραϊσκάκης», επισκέφθηκε το πρωί την λαϊκή αγορά της πόλης και προέβη σε ελέγχους «νομιμότητας» σε μετανάστες μικροπωλητές.

Στη συνέχεια κατέστρεψαν τρεις πάγκους ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή κάποιοι αλλοδαποί τράπηκαν σε άτακτο φυγή όταν είδαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους, και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στο πέρασμά τους άκουγαν θετικά σχόλια από μεγάλη μερίδα του κόσμου, μεταξύ των οποίων και νόμιμοι μικροπωλητές, ενώ στην περιοχή υπήρχαν δύο δημοτικοί αστυνομικοί και αρχικά ήταν εκεί ένας αστυνομικός και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

.Στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός


Στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ έφθασε ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τους υπουργούς των λεγόμενων παραγωγικών υπουργείων, δηλαδή τους κυρίους Στουρνάρα και Χατζηδάκη. Τον πρωθυπουργό υποδέχεται ο υπουργός Μακεδονίας Θ. Καράογλου.

Στην συνέχεια ο κ. Σαμαράς θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό καθώς για πρώτη φορά δεν θα υπάρξει ομιλία στις παραγωγικές τάξεις στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι. Στο επίσημο πρόγραμμα δεν υπάρχει και η παραδοσιακή βόλτα στα περίπτερα της έκθεσης.

.Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα η μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με την συμμετοχή σωματείων, συνταξιούχων, εργαζομένων και σπουδαστών.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουκούρης έκανε λόγο για «αντεργατικές πολιτικές που καταδικάζουν τον λαό στη φτώχεια και υπαγορεύονται από τις πολιτικές του κεφαλαίου»,
 ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση του ΕΟΠΠΥ «άθλια όπως και το σύνολο της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».
Στο Σύνταγμα παραμένουν έως και αυτήν την ώρα χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ. 

Κλειστές παραμένουν οι, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Βασ. Ολγας στο ύψος της Βουλής, ενώ δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Σταδίου.

.Standard & Poor's: Θετικές οι αποφάσεις της ΕΚΤ, αλλά εγκυμονούν κινδύνους


Οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν προχθές, Πέμπτη, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα θα "ευνοήσουν" την ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή τους εγκυμονεί κινδύνους, ανακοίνωσε χθες ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.
Σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι "οι ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, οι οποίοι ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στις προσδοκίες μας", δεν έχουν επιπτώσεις στις αξιολογήσεις των χωρών της ευρωζώνης ούτε στις προοπτικές τους".

H EKT ανακοίνωσε προχθές μια σειρά έκτακτων μέτρων για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη, στα οποία συμπεριλαμβάνεται κυρίως ένα πρόγραμμα αγοράς χωρίς ποσοτικό όριο κρατικών ομολόγων των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα δανεισμού στις αγορές, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

"Οι πρωτοβουλίες αυτές μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της αγοράς χρέους στην ευρωζώνη και στην ενίσχυση της αποφασιστικότητας των κυβερνήσεων χωρών μελών της περιφέρειας-κυρίως της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας- να συνεχίσουν τις δημοσιονομικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, η S&P, υπενθυμίζει ότι έχει θέσει σε αρνητική προοπτική το αξιόχρεο 15 εκ των 17 χωρών της ευρωζώνης, γιατί αμφισβητεί την ικανότητα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

.Επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό στο Λευκό Πύργο


Εκατό περίπου άτομα, που κρατούσαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν πριν από λίγο να αναρτήσουν πανό στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.
Μετά απ΄αυτό οι διαδηλωτές αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.