.Γιατί το ΔΝΤ είναι τόσο σκληρό με την Ελλάδα

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν πίστευε ότι έσωζε τον κόσμο. Η Κριστίν Λαγκάρντ μπορεί να ελπίζει ότι θα σώσει μόνο τη δουλειά της. Οι επιπτώσεις της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις διασώσεις της Ελλάδας μπορεί να έχουν διαφορετικές συνέπειες για τους δύο τελευταίους διευθυντές του ιδρύματος. 

Όμως, η κύρια συνέπεια της αμφιλεγόμενης δρά σης του από το 2010 είναι σαφής: όσον αφορά τη συμμετοχή του Ταμείου στις υποθέσεις της ευρωζώνης, μάλλον θα είναι «ποτέ ξανά». Ο Στρος-Καν, κατά τη διάρκεια της δίκης του για μαστροπεία για την οποία πρόσφατα αθωώθηκε στη Γαλλία, εξήγησε στο... περισσότερα »

.«Αδιαπραγμάτευτο το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας»

Ξεκάθαρο μήνυμα πως το ευρωπαϊκά μέλλον της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτο, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς με την παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωσή του, τόνισε πως διαμήνυσε στους εταίρους ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θέλει τη χώρα αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης και του ευρώ και πως ανεξάρτητα από «τα κραυγαλέα λάθη της σημερινής κυβέρνησης»,

 οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων με αλληλεγγύη, γιατί οι Έλληνες «έχουμε πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα». Επίσ... περισσότερα »

.Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΝΔ.
Υπέρ τάχθηκαν 172 βουλευτές, κατά 91 βουλευτές, ενώ τέσσερις δήλωσαν «παρών».
Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Ζουράρης, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του κόμματός του.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μαζί με τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή, το καταψήφισαν, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

.Σόιμπλε: Οι θέσεις της Αθήνας και των πιστωτών της βρίσκονται ακόμα πιο μακριά

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι οι θέσεις της Ελλάδας και των πιστωτών της βρίσκονται «ακόμη πιο μακριά» από πριν, αντί να προσεγγίζουν.

«Οι Ελληνες έχουν μάλλον κάνει ένα βήμα πίσω» στις τελευταίες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους τρεις θεσμούς. «Υπάρχει μάλλον περαιτέρω απομάκρυνση παρά προσέγγιση», είπε ο Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

.Προς νέα συνεδρίαση του Eurogroup το Σάββατο

Προς την κατεύθυνση της σύγκλησης νέας συνεδρίασης του Eurogroup το Σάββατο κινούνται τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. 
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο. 
Ευρωπαϊκές πηγές σημείωναν επίσης ότι το ευκταίο θα ήταν η συμφωνία αυτή να επικυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων το ταχύτερο δυνατό εντός των προσεχών ημερών. 

.Γ. Βαρουφάκης: Η συζήτηση θα συνεχιστεί, με στόχο τη σύγκλιση

«Δυο έγγραφα πήγαν στο Eurogorup. Το ένα ήταν των θεσμών και ένα το ελληνικό, το οποίο ήταν προσαρμοσμένο στην τελευταία πρόταση των θεσμών που πήραμε αργά χτες το βράδυ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, προσθέτοντας πως «έγινε συζήτηση και για τα δύο κείμενα» και επισήμανε:

«Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ορισμένοι συνάδελφοι διαφώνησαν και άσκησαν κριτική και στο κείμενο των θεσμών. Οπότε συμφωνήσαμε πως η συζήτηση θα συνεχιστεί σήμερα-αύριο, με στόχο τη σύγκλιση τόσο των κειμένων όσο και γενικότερα στο Eurogroup».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.