.Εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


Προβάδισμα 0,7 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημορατίας δίνει νέα δημοσκόπηση της Rass για τον Τύπο της Κυριακής. 

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,5%, ακολουθεί η ΝΔ με 24,8%. Στην τρίτηθέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή 9,1%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5%, το ΚΚΕ με 4,8%, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, λαμβάνοντας μόλις 2,8%. .

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 49,6% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 28,8%.

Στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση θα εμπιστευόσασταν στην παρούσα φάση για την αντιμετώπιση της κρίσης», το 45% των πολιτών απαντά τη σημερινή, με ένα ποσοστό 23,7% να επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους (63,3%) λένε «ναι πάση θυσία» στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ στο ερώτημα για το εάν είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, το 73,8% απαντά «όχι».

Σε ό.τι αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής, το 96,9% των πολιτών πιστεύει ότι πρέπει να ισχύσει ό,τι και για τους υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ αρνητικά κρίνουν την απόφαση των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές, με το 49,7% πιστεύει ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Το έργο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κρίνει θετικά το 47,7% των ερωτηθέντων, με ένα ποσοστό 47,1% να το αποτιμά αρνητικά.

.Έως τη Δευτέρα οι νέες τιμές


Το αργότερο έως τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά την γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για μεσοσταθμική αύξηση 20%. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΡΑΕ περιέκοψε τελικά κατά 600 εκατ. ευρώ τα στοιχεία του κόστους που παρουσίασε η ΔΕΗ ζητώντας παραπάνω αυξήσεις. 

«Οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι αδιανόητη και ασήκωτη για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες που τραβούν τα πάνδεινα», επισημαίνει με σχόλιό του το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση ακολουθώντας τη λογική του Χότζα, αφού διέρρευσε υπέρμετρες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, τελικά έκανε δήθεν χάρη στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό επιβάλλοντας χαμηλότερες αυξήσεις», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς

.Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές καταδικάζουν τη βία


Τα επεισόδια βίας που παρατηρούνται στα ελληνικά πανεπιστήμια απασχόλησαν σήμερα την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) που συνεδρίασε ακριβώς γι' αυτό το θέμα.

Στην απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας εκφράζεται η ανησυχία αλλά και η αγανάκτηση των καθηγητών που παρακολουθούν «τα επεισόδια βίας κατά συναδέλφων και ανεξέλεγκτων καταστροφών της περιουσίας των Ιδρυμάτων, με αποκορύφωμα τα πρόσφατα επεισόδια στο Μετσόβιο, το Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας».

Η ΠΟΣΔΕΠ «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια βίας, που κλιμακώνεται μέσα στα Ιδρύματα». 
Επίσης, εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τους συναδέλφους τους «θύματα αυτών των προσχεδιασμένων βίαιων γεγονότων. Θεωρούμε ότι σε καμία οργανωμένη κοινωνία δεν πρέπει να είναι ανεκτά τέτοια φαινόμενα φασίζουσας συμπεριφοράς».

.Στον εισαγγελέα όσοι έπαιρναν παράνομες συντάξεις


«Τις τελικές λίστες με τους συνταξιούχους που δεν έχουν υπογράψει, θα τις παραδώσω αυτοπροσώπως στον εισαγγελέα. Οι παράνομες συντάξεις θα επιστραφούν μέχρι το τελευταίο ευρώ», δήλωσε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

 Περί τους 45.991 συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δε Γιάννης Βρούτσης προσθέτει ότι «είναι πολύ σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το όφελος από τη μείωση των συντάξεων και την κατάργηση των δώρων ανήλθε στα 4 δισ. ευρώ. Μπορεί και να είχαμε αποφύγει αυτό το μέτρο αν νοικοκυρεύαμε τα ταμεία εδώ και χρόνια», είπε.

.Σχεδόν διπλάσιοι από πέρυσι οι άστεγοι στην Βρετανία


Αξύριστος και τρέμοντας από το κρύο ο 42χρονος Κρίστοφερ Μπερν είναι μια από τις πολλές φιγούρες που καθημερινά ψάχνουν τα σκουπίδα στην επιχειρηματική περιοχή του Λονδίνου.
Πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που δίνουν προσοχή στον πρώην κατάδικο ή αντιλαμβάνονται ότι είναι η ζωντανή απόδειξη ενός φαινομένου που παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Ο αριθμός των ανθρώπων που κοιμούνται στους δρόμους έχει αυξηθεί κατά 43% τον τελευταίο χρόνο, με τον Μπερν να είναι ένα από τα πολλά θύματα της οικονομικής κρίσης στη Βρετανία.
"Αν δεν έχει ένα μέρος να μείνεις, έχεις κακή εμφάνιση και δεν μπορείς να βρεις δουλειά και αν δεν έχεις δουλειά καταλήγεις στους δρόμους, όπως εγώ", είπε χαρακτηριστικά ο Μπερν.

Η οικονομική κρίση έθεσε σε δοκιμασία την ήδη μειωμένη χρηματοδότηση των δημοτικών αρχών και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στη Βρετανία και έχει αντιστρέψει την πρόοδο που είχε σημειωθεί τα περασμένα δέκα χρόνια.

Περίπου 6.000 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους το Λονδίνου, ενώ την προηγούμενη χρονιά ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 3.900 και 3.000 την περίοδο 2006/7, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οργανώσεων και τοπικών αρχών.
Από τους 6.000, το 62% είναι "καινούργιοι" στους δρόμους.

 Οπως η Τσέριλ που έμεινε άστεγη μετά τον θάνατο του πατέρα της πριν από τρεις μήνες. Τώρα κοιμάται κοντά στην Πλατεία Τραφάλγκαρ και λέει: ¨ο κόσμος μας προσπερνά σαν να μην υπάρχουμε. Η λέξη 'σκληρή' δεν μπορεί να περιγράψει την κατάσταση".
Βέβαια το Λονδίνο είναι σε καλύτερη κατάσταση αναλογικά με άλλες πρωτεύουσες. Στη Νέα Υόρκη, οι άστεγοι είναι δεκαπλάσιοι από την βρετανική πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον είχε υποσχεθεί πως θα εξαλείψει το πρόβλημα των αστέγων μέχρι το τέλος του 2012 και στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες να στεγάσει τους ανθρώπους αυτούς.

Σήμερα, η βρετανική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε νέες περικοπές των επιδομάτων στέγασης, που όπως τονίζουν φιλανθρωπικές οργανώσεις θα επιδεινώσει την κατάσταση.
"Η κυβέρνηση αφαιρεί το δίκτυ ασφαλείας που παραδοσιακά έσωζε πολλούς ανθρώπους από το να μείνουν άστεγοι", τονίζει η Λέσλι Μόρφι επικεφαλής της οργάνωσης Crisis.

Οι δημοτικές αρχές του Λονδίνου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και πρόσφατα εγκαινίασαν την υπηρεσία "No Second Night Out" σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και να προσφέρουν καταφύγιο στους νέους άστεγους.

.Ένα δισ. ευρώ στην αγορά για την εξόφληση οφειλών του Δημοσίου


Ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ, αναμένεται να διοχετευθεί στην αγορά για την εξόφληση υποχρεώσεων του δημοσίου αλλά και για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών έως το τέλος του έτους.

Η εκταμίευση της δόσης της χρηματοδοτικής στήριξης προς την Ελλάδα, σε συνδυασμό με την ικανοποιητική εκτέλεση του προϋπολογισμού, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει άμεσα στις κινήσεις αυτές.

Για αυτό και η κυβέρνηση μπορεί να προβεί σε μια σειρά από έκτακτες δράσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και την αντιμετώπιση προβλημάτων κοινωνικού χαρακτήρα οι οποίες αφορούν: 

- Στην επιχορήγηση επιδόματος θέρμανσης ύψους 80 εκατ. ευρώ.

- Στην έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεων σε διάφορους παρόχους υγείας (Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, κλπ.) ύψους 100 εκατ. ευρώ.

- Στην εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεων μηνός Σεπτεμβρίου 2012 προς τους Φαρμακοποιούς ύψους 80 εκατ. ευρώ. 

- Στην απόδοση των οφειλομένων και των πιστώσεων για επενδυτικές δαπάνες προς τους ΟΤΑ Α' Βαθμού (δήμοι) ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ. 

- Στην εξεύρεση κοινωνικών πόρων για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Επικουρικών Ταμείων του αστυνομικού προσωπικού (με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης) από την πώληση του πεπαλαιωμένου κινητού εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα προωθηθούν μια σειρά νομοθετικές ρυθμίσεις στις αρχές του 2013 από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τις οποίες: 

- Καθιερώνεται για πρώτη φορά ο θεσμός της προκαταβολής (50% του βασικού μισθού) της σύνταξης από το Δημόσιο, ώστε να απαλειφθεί το μισθοδοτικό κενό που παρατηρείται σήμερα και το οποίο αφορά το χρονικό διάστημα από τη λύση της υπαλληλικής σχέσης μέχρι την έναρξη καταβολής της κανονισμένης σύνταξης. 

- Θα περιοριστούν γραφειοκρατικά θέματα της Υπηρεσίας Συντάξεων, με στόχο τη σύντμηση του χρόνου που απαιτείται για την καταβολή της κανονιζόμενης σύνταξης.

- Θα εκσυγχρονισθεί το παρωχημένο νομοθετικό πλαίσιο για τους αδρανείς καταθετικούς λογαριασμούς.

- Δημιουργούνται επίσης το Μητρώο Δημοσιονομικών Ελεγκτών και το Μητρώο Εμπειρογνωμόνων σε Δημοσιονομικούς Ελέγχους, για τις ανάγκες του ασκούμενου δημοσιονομικού ελέγχου.

Στην έναρξη αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. 

Σήμερα, θα εκτελεστούν οι δύο πρώτες αποφάσεις:

- Η πρώτη, ύψους 40 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων προκειμένου να χορηγηθεί εφάπαξ σε 1.200 συνταξιούχους.

- Η δεύτερη, ύψους 255,3 εκατ. ευρώ προς το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου 42 δήμοι της χώρας, να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.