.Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Απριλίου, αντιδρώντας στις απολύσεις στον δημόσιο τομεά, στη διαθεσιμότητα και στις ιδιωτικοποιήσεις. 
 Η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματισθεί για τις 11 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ χωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ το πρωί της ίδιας ημέρας, στις 10.00, στην πλατεία Ομονοίας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι.
Στην απεργία συμμετέχουν, επιπλέον, οι εργαζόμενοι στους 

Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες εφορίες.

 Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα φαρμακεία της Αττικής εκτός από τα εφημερεύοντα, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της περιοχής.

.Στο 6,12% υποχώρησε η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλό επίπεδο τετραετίας, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα ισχυρότερα μηνύματα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να ξεκινήσει εφέτος αγορές στοιχείων ενεργητικού για να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερς.

Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 6,12%. Την περασμένη εβδομάδα, η απόδοση των τίτλων αυτών μειώθηκε κατά 50 μονάδες βάσης (μισή ποσοστιαία μονάδα), καθώς η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την έκδοση 5ετών ομολόγων, η οποία θα μπορούσε να γίνει ακόμη και αυτή την εβδομάδα, σηματοδοτώντας την επιστροφή της χώρας στην αγορά.

.Δημοσιεύματα, σχετικά με ενδεχόμενο παράνομης κατοχής οπτικοακουστικού υλικού από τη ΧΑ, απέστειλε στον Άρειο Πάγο ο Ν. Δένδιας

Ενδεικτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οπτικοακουστικού υλικού, απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας με αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός αναφέρει σε συνοδευτική επιστολή:

«Κυρία Εισαγγελεύ, με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω -ενδεικτικά προσκομιζόμενα- δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της "Χρυσής Αυγής" (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».

.Εντός του α' εξαμήνου η έξοδος της χώρας στις αγορές

Ως «προφητείες» που δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα, χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα που προσδιορίζουν συγκεκριμένες ημερομηνίες εξόδου της χώρας στις αγορές.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, επαναλαμβάνεται ότι η έξοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί το α΄ εξάμηνο του έτους, όπως έχει σχεδιαστεί.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει επισημάνει πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι καλυμμένες για ένα έτος, και πως δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει μια τέτοια κίνηση, εσπευσμένα για πολιτικούς λόγους. 
Ο ίδιος επίσης, έχει αναφέρει ότι το ποσό που θα ζητήσει η χώρα από τις αγορές θα είναι πολύ μικρότερο των 4 δισ. ευρώ.

.Πότε θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη πρέπει να έχει καταβληθεί στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το Δώρο Πάσχα. Την ίδια μέρα θα λάβουν το επίδομα και οι άνεργοι που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ. Επίδομα για το Πάσχα, ίσο με το μισό μηνιαίο μισθό (ολόκληρο το δώρο) δικαιούνται οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν στην ίδια επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου κάθε έτους.

 Δώρο Πάσχα λαμβάνουν όλοι οι μισθωτοί, είτε είναι αμειβόμενοι με μισθό ή ημερομίσθιο, είτε με ποσοστά, με αμοιβή κατ' αποκοπή, με ωρομίσθιο κ.λπ. και ανεξάρτητα με το αν παρέχουν τις υπηρεσίες τους, με πλήρη ή μειωμένη ή εκ περιτροπής σχέση εργασίας. Το ύψος του επιδόματος εορτών Πάσχα είναι συνάρτηση του χρόνου διάρκειας της εργασιακής σχέσης, και του ύψους του ημερομισθίου.

Για τους αμειβόμενους με μισθό, ως ημερομίσθιο, λογίζεται το 1/25ο του μηνιαίου μισθού ή το 1/6 των εβδομαδιαίων αποδοχών με βάση υπολογισμού τις αποδοχές που καταβάλλονται κατά την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα. Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας.

Σε περίπτωση που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, δικαιούται δώρο ανάλογο με το χρόνο που έχει εργασθεί. Το δώρο Πάσχα, δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα, ενώ για το επίδομα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών. 

.«Τέλος εποχής» για τα Windows XP

Μία από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις -αν όχι η πιο δημοφιλής από όλες- του λειτουργικού συστήματος Windows, τα ΧΡ, μετά από σχεδόν 13 χρόνια ζωής, μένουν από αύριο 8 Απριλίου «γυμνά» από ενημερώσεις ασφαλείας και τεχνική υποστήριξη εκ μέρους της Microsoft, γεγονός που θα τα καταστήσει πλέον πολύ πιο ευάλωτα σε κακόβουλες επιθέσεις. Στην ουσία, οι χρήστες μένουν μόνοι τους -με όποιες λύσεις κυβερνοάμυνας επιλέξουν- για να τα βγάλουν πέρα με τους χάκερ και τις άλλες απειλές του διαδικτύου.

Οι χρήστες φυσικά, αν θέλουν, μπορούν να συνεχίσουν να έχουν το αγαπημένο τους λειτουργικό σύστημα εγκατεστημένο στους υπολογιστές τους. Όμως δεν θα μπορούν να βασίζονται πλέον στις περιοδικές ενημερώσεις (updates) που μέχρι σήμερα έκλειναν τις κατά καιρούς «τρύπες» ασφάλειας και πλέον θα πρέπει να «ποντάρουν» μόνο στις δυνατότητες του όποιου προγράμματος κατά των ιών διαθέτουν (οι οποίες όμως δυνατότητες θα είναι πια μικρότερες χωρίς τα τακτικά «μπαλώματα» της Microsoft στον κώδικα του συστήματός της). 
Συνολικά, τα Windows -σε όλες τις εκδόσεις τους- «κινούν» περίπου το 90% των υπολογιστών παγκοσμίως.

.Προβάδισμα 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 2,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει έρευνα που διενήργησε η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,5% και στη δεύτερη θέση ακολουθεί η ΝΔ με 17%, διαφορά που, όπως επισημαίνεται, είναι εντός των ορίων του στατιστικού σφάλματος. Ακολουθούν το Ποτάμι, με 9%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 7%, η Ελιά με 4,5%,οι Ανεξάρτητοι ... περισσότερα »

.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΑΝΤΩΝΗ… εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (Ο.Α.Σ.Α.) κ. Δημητριάδη

Σήμερα είχαμε μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (Ο.Α.Σ.Α.) κ. Δημητριάδη, καθώς και με τον διευθυντή του οργανισμού κ. Αποστολίδη.
Μεταφέραμε την έντονη δυσφορία των δημοτών μας για την πυκνότητα των δρομολογίων των λεωφορείων και ειδικότερα των γραμμών των Άνω Ιλισίων, Γουδή και Νέου Τέρματος Ζωγράφου.
Ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα συμπεριλάβει μεγάλο κομμάτι των προτάσεών μας στην αναδιάρθρωση του δικτύου που αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται.
Επίσης, συζητήσαμε το θέμα της επέκτασης του Μετρό για την περιοχή μας, όπου ο Πρόεδρος αναγνώρισε την ανάγκη επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών και συμφωνήσαμε σε νέα συνάντηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.