.Πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Σε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστεί η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή κοινή συνεδρίαση των Κ.Τ.Ε. Οικονομικών και Κ.Τ.Ε Ανάπτυξης του κινήματος. 

Ακόμη, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γραμματέα της Κ.Ο., Γιάννη Μανιάτη, οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους εισηγητές, Θάνο Μωραΐτη και Φίλιππο Σαχινίδη, για το Eurogroup και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

.«Παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ»


Συνάντηση με τη καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ είχε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό στο Βερολίνο, ο οποίος έκανε λόγο για κοινή βούληση Γαλλίας και Γερμανίας να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να υπάρξει σταθεροποίηση της ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος. 
Στην κοινή τους συνέντευξη Τύπου, Μέρκελ και Ερό στάθηκαν στην ανάγκη να ολοκληρωθεί και να συζητηθεί το συντομότερο η έκθεση της τρόικας για την πρόοδο της Ελλάδας, ενώ επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις περί σύγκρουσης των δύο χωρών για τις μεθόδους εξόδου από την οικονομική κρίση.
«Είναι ανάγκη να αποτελέσουμε το παράδειγμα για το πώς οι διαφορές μπορούν να υπερβαίνονται, προς όφελος της Ευρώπης», υπογράμμισε η κ. Μέρκελ, με τον κ. Ερό να κάνει λόγο για ανάγκη επιστροφής στην ανάπτυξη, αλλά και στην εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στο χώρο της ευρωζώνης.
Η γαλλο-γερμανική σχέση είναι ουσιώδους σημασίας και «πρέπει να καλλιεργηθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό μετά τη συνάντηση, στον απόηχο του σάλου που προκάλεσε πρόσφατο τηλεγράφημα του πρακτορείο Ρόιτερς της πληροφορίας ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες της γερμανικής κυβέρνησης να εξετάσουν τρόπους βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της γαλλικής οικονομίας.
Από την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν διαφορετικά συμφέροντα, τα οποία όμως πρέπει οπωσδήποτε να γεφυρωθούν και ότι η ίδια ήδη συνεργάζεται με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ώστε να βρεθούν τρόποι βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας την Ευρώπη
Πρόσθεσε δε ότι με τον Ζαν-Μαρκ Ερό δεν συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής του δημοσίου τομέα σε νέο τυχόν νέο "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων.

.Ρουκέτα κοντά στο Τελ Αβίβ


Μια ρουκέτα η οποία εξαπολύθηκε σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας εξερράγη για πρώτη φορά κοντά στο Τελ Αβίβ, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης αυτής, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή σημαντικές ζημιές, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός κατά τη δεύτερη ημέρα της στρατιωτικής του επιχείρησης στη Γάζα.
Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους ότι έρριξαν μια αυτοσχέδια ρουκέτα "γύρω στις 16:37 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο Τελ Αβίβ".
Από τη πλευρά της, η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, εκτόξευσε σήμερα έναν πύραυλο τύπου Fajr-5 που υποστηρίζει ότι έπληξε το κέντρο του Τελ Αβίβ.
"Διευρύναμε την ακτίνα της μάχης για να φτάσει στο Τελ Αβίβ και όσα ακολουθήσουν θα είναι μεγαλύτερα", ανέφερε σε ανακοίνωσή της ο ένοπλος βραχίονας του Ισλαμικού Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κοντς.
Λίγα λεπτά νωρίτερα οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη και το στρατιωτικό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι γινόταν επίθεση με πυραύλους. Ο εκπρόσωπος του στρατού πάντως διαβεβαίωσε ότι ο πύραυλος δεν πέτυχε το Τελ Αβίβ και σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών δεν υπάρχουν θύματα επειδή έπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Γιάφα.
Αυτή ήταν η πρώτη πυραυλική επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Ισραήλ μετά τον πόλεμο του Κόλπου, το 1991.
Οι πύραυλοι Fajr 5 είναι ιρανικής κατασκευής και έχουν μέγιστο βεληνεκές 75 χιλιόμετρα.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τους Παλαιστίνιους να αποφύγουν "την κλιμάκωση" της βίας στη Γάζα.
"Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τις εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας, στα θύματα της οποίας περιλαμβάνονται άμαχοι, και να κάνουν ο,τιδήποτε μπορούν για να επιστρέψει στο φυσιολογικό η κατάσταση", αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρινίζει ότι ο πρόεδρος Πούτιν μίλησε τηλεφωνικώς με τον Νετανιάχου.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε χαρακτήρισε σήμερα "ιδιαίτερα επικίνδυνη" την έξαρση της βίας στη Μέση Ανατολή και κάλεσε όλες τις πλευρές να εργαστούν για την "αποκλιμάκωση" της έντασης.
Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας, είπε ο Γερμανός υπουργός. 
"Όμως ταυτόχρονα είναι επίσης βασικής σημασίας να επικεντρωθούμε στην αποκλιμάκωση", είπε στο περιθώριο μιας συνάντησης υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών στο Παρίσι.

.Ανυποχώρητο το ΔΝΤ


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στον στόχο που είχε τεθεί για τη μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.
Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, έδωσε έμφαση στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και πως το ΔΝΤ παραμένει "πλήρως δεσμευμένο" στο ελληνικό πρόγραμμα.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα συμμετάσχει, όπως είπε, στη συνεδρίαση του Eurogroup, επισημαίνοντας ότι "αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα δεν βρίσκονται σε αδιέξοδο" και πως το Ταμείο συνεχίζει να διαβουλεύεται με τους Ευρωπαίους εταίρους, παρέχοντας τεχνικές συμβουλές.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μάρεϊ, επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε πρόσφατα η κ. Λαγκάρντ ότι το ΔΝΤ επιδιώκει για την Ελλάδα "πραγματική λύση" και "όχι σύντομη λύση", προσθέτοντας ότι είναι προς το ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο συμφέρον η Ελλάδα να έχει βιώσιμο χρέος. Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί "τεχνικοί τρόποι" για τη μείωση του χρέους. Επίσης, επισήμανε ότι ολοκληρωμένη εικόνα για το χρέος θα παρουσιαστεί στην έκθεση της τρόικας.
Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε ότι το ΔΝΤ έκανε ότι μπορούσε για τα ελληνικά δάνεια, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι εφικτό να χορηγηθούν δάνεια με μηδενικό επιτόκιο προς την Ελλάδα.
Σε ερώτηση για τις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων λιτότητας σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και άλλες χώρες, τόνισε ότι το ΔΝΤ παρακολουθεί τα γεγονότα και ότι δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε μόνο στην λιτότητα, αλλά στην ανάπτυξη και στις ευκαιρίες για απασχόληση.
Εκτός από την επιμονή του ΔΝΤ για υλοποίηση του στόχου μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, περιγράφοντας τη θέση ως "κόκκινη γραμμή" και σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, κάλεσε τους Ευρωπαίους να κάνουν περισσότερα για το ελληνικό χρέος.
"Το ΔΝΤ έχει κάνει όσα πρέπει εντός του πλαισίου του καταστατικού του" υποστήριξε ο κ. Μάρεϊ, επισημαίνοντας ότι "είναι προφανές ότι θα πρέπει να υπάρξουν άλλες δράσεις για να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους". Σε ερώτηση αν εννοεί τους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδας, τόνισε ότι "πιθανώς", χωρίς να διευκρινίσει όμως τη μορφή των δράσεων.
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα δεν έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ παραμένει "πλήρως δεσμευμένο" στο ελληνικό πρόγραμμα και πως η κ. Λαγκάρντ θα επισπεύσει το ταξίδι της στη Νοτιοανατολική Ασία για να λάβει μέρος στην "κρίσιμη για το ελληνικό ζήτημα συνεδρίαση του Eurogroup, στις 20 Νοεμβρίου", όπως επισήμανε χαρακτηριστικά.
"Θέλουμε μια πραγματική και όχι σύντομη λύση" δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι "είναι καθοριστικής σημασίας για εμάς το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Αυτό σημαίνει πως έως το 2020 θέλουμε να δούμε το χρέος της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ της". Στη συνέχεια, διατύπωσε την άποψη πως "το ΔΝΤ έχει κάνει ό,τι χρειάζεται να γίνει μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.
 Είναι ξεκάθαρο", όπως υποστήριξε, "πως θα πρέπει να υπάρξουν άλλες ενέργειες για την επίτευξη της βιωσιμότητας του χρέους". Επίσης, σημείωσε ότι το ΔΝΤ έχει επεκτείνει τις "προθεσμίες ωρίμανσης" και μείωσε τα επιτόκιά του για ορισμένα από τα δάνεια προς την Ελλάδα, αλλά, σημείωσε, δεν μπορεί να κάνει περισσότερα, παραχωρώντας δάνεια "μηδενικού επιτοκίου", όπως συμβαίνει με φτωχές χώρες, προσθέτοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα "θεωρείται πλούσια χώρα".
Τέλος, αναφερόμενος ξανά στη συνεδρίαση της 20ης Νοεμβρίου τόνισε ότι θα επιδιωχθεί η σύναψη συμφωνίας για τον τρόπο μείωσης του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, επαναλαμβάνοντας ότι "κρίνεται απαραίτητη".

.Συνάντηση Παπούλια - Λυκουρέντζου


Η επιβεβλημένη αντιμετώπιση της σπατάλης δεν συνεπάγεται και περιορισμό στις παροχές υγείας, ούτε στη χορήγηση των φαρμάκων, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για όλα τα θέματα στον χώρο της Υγείας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον υπουργό Υγείας, ζήτησε να μάθει πώς προχωρούν οι αλλαγές, μετά τις περικοπές που έχουν προκύψει.

«Έχουμε το υστέρημα του ελληνικού λαού, το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να διαχειριστούμε με σύνεση, με διαφάνεια και υποσχόμεθα κάθε ευρώ να πιάνει τόπο. Είναι δύσκολα τα πράγματα στον τομέα της Υγείας. Πάντοτε ήταν ένας χώρος με αυξημένες απαιτήσεις, αφού διαχειριζόμαστε τον ανθρώπινο πόνο. 

Τώρα, οι συνθήκες είναι περισσότερο δύσκολες, γιατί -όπως είπαμε- και πόροι απαιτούνται, αλλά έχουμε και ζητήματα επειδή συνταξιοδοτούνται γιατροί, νοσηλευτές», επισήμανε ο κ. Λυκουρέντζος.

."Παραγραφή μέρους του ελληνικού χρέους"


Η επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας θα απαιτήσει πιθανόν μια παραγραφή τουλάχιστον μέρους του χρέους της, ενώ η Ισπανία πρέπει επίσης να ζητήσει επειγόντως διάσωση, φέρεται ότι δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λικ Κούνε, που επισήμανε για πρώτη φορά πως ένα "κούρεμα" μέρους του ελληνικού χρέους είναι δυνατό να γίνει. 

Ο Κούνε έκανε το σχόλιο αυτό στη διάρκεια συζήτησης στο βελγικό Πανεπιστήμιο της Γάνδης, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η βελγική εφημερίδα "Ντε Σταντάαρντ". Η εφημερίδα δεν παραθέτει πάντως ολόκληρη τη δήλωση του κ. Κούνε.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο Λικ Κούνε φαίνεται να συμμερίζεται τη θέση του ΔΝΤ ότι μέρος του ελληνικού χρέους πρέπει να παραγραφεί, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς. Η Γερμανία έχει επανειλημμένα απορρίψει την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. 

.Υπέρ της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων ο νέος ηγέτης της Κίνας


Ο νέος ηγέτης του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε σήμερα ότι η Κϊνα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την πολιτική του ανοίγματος.
Στην πρώτη δημόσια ομιλία του από τη νέα του θέση, στην οποία διαδέχθηκε τον Χου Τζιντάο, ο Σι τόνισε ότι η ηγεσία του κόμματος έχει μπροστά της "τεράστιες ευθύνες" και παραδέχθηκε ότι το κόμμα έχει να αντιμετωπίσει "τεράστια προβλήματα" μεταξύ των οποίων η διαφθορά και η έλλειψη επαφής με τον κόσμο.

"Το κόμμα πρέπει να παραμείνει σε επαγρύπνηση", τόνισε ο Σι στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των πρώτων αλλαγών στην ηγεσία του ΚΚΚ εδώ και δέκα χρόνια.

Ο Σι κάλεσε τους αξιωματούχους του κόμματος να εφαρμόσουν "αυστηρή πειθαρχία...να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας και να διατηρήσουμε στενούς δεσμούς με το λαό".

Ο 59χρονος Σι διαδέχθηκε τον Χου και στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής και τον Μάρτιο αναμένεται να τον διαδεχθεί και στην προεδρία της χώρας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.