.Εγκλωβισμένος στα ψέματά του ο ΣΥΡΙΖΑ

Κωλοτούμπα προανήγγειλε ο Φίλης, παραδεχόμενος ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαθρές και αβάσιμες. Αρχίζουν τα «όργανα» στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά θα παιχτούν το Σαββατοκύριακο στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. 

Ανοιχτό και το ενδεχόμενο των εκλογών «αν προκύψει πολιτική ανάγκη». Όλα δείχνουν ότι ο κύβος ερρίφθη στη συνάντηση που είχε ο Τσίπρας με τη Μέρκελ και τον Ολάντ στη Ρίγα. 

Η δήλωση του πρωθυπουργού για μια «σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος» με επιστροφή «με συνοχή στην ανάπτυξη» δείχνει ότι το Μαξίμου αναζητάει λύση μακριά από ... περισσότερα »

.ΕΕ: Μετεγκατάσταση μεταναστών από Ελλάδα και Ιταλία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να προτείνει την επόμενη εβδομάδα να μετεγκατασταθούν σε άλλες περιοχές της Ευρώπης περίπου 40.000 άνθρωποι που έφτασαν με πλοιάρια στην Ελλάδα και την Ιταλία και έχουν ζητήσει να τους χορηγηθεί άσυλο, ανταποκρινόμενη έτσι σε αυτό που θεωρεί ότι συνιστά μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις δύο μεσογειακές χώρες.

Η πρόταση, την οποία αποκάλυψε στο πρακτορείο Ρόιτερς μια πηγή της ΕΕ, είναι συνέχεια του σχεδίου που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα οι Βρυξέλλες για την υποδοχή 20.000 προσφύγων που σήμερα ζουν σε χώρες εκτός της Ένωσης.
 Η Κομισιόν σχεδιάζει επίσης ένα σύστημα «ποσοστώσεων» για την κατανομή των προσφύγων ανάλογα με το μέγεθος και την οικονομική κατάσταση κάθε χώρας. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να οριστικοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη αλλά για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να στηριχθούν από τις χώρες εκείνες που θα αναλάβουν να υποδεχτούν κάποιους από τους μετανάστες.

.Λαγκάρντ: Συνολική λύση, όχι γρήγορη και βρώμικη δουλειά για την Ελλάδα

Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά ακόμη να γίνει έως ότου να υπάρξει μια συμφωνία που θα επιλύει την ελληνική κρίση χρέους, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικου Ταμείου, Κριστίν Λαγκαρντ, η οποία όμως ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει βιασύνη.

«Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη. Οι συμμετέχοντες εργάζονται, λαμβάνουν προτάσεις, συνεργάζονται και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε η κ. Λαγκάρντ από το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Η κ. Λαγκαρντ ξεκαθάρισε, επίσης, ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική προσέγγιση στο ζήτημα, και όχι μια «γρήγορη και βρώμικη» δουλειά.

.Μητρόπουλος – Μπαλάφας πνέουν μένεα κατά της Ζωής

«Καπνούς από τ´αυτιά» βγάζουν από χθες το βράδυ ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Μπαλάφας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αιτία η απόφαση της να κάνει πρόεδρο της επιτροπής πόθεν έσχες την Δέσποινα Χαραλαμπίδου, τρίτη αντιπρόεδρο της βουλής αλλά απόλυτα έμπιστή της. 

Ολα τα προηγούμενα χρόνια πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής οριζόταν ο πρώτος ή ο δεύτερος αντιπρόεδρος. Όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρέκαμψε την παράδοση αυτή και έδωσε μια δεύτερη προεδρία στην κ. Χαραλαμπίδου η οποία είναι ήδη και πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας της βουλής. Η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε στα κρύα του... περισσότερα »

.Ο Τσίπρας διαφοροποιείται ξανά από τη γραμμή της ΕΕ για τις κυρώσεις στη Ρωσία

Εξεύρεση λύσης μέσω ειρηνικού τρόπου και όχι «ψυχροπολεμικής ρητορείας», πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του για το ουκρανικό ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στη Ρίγα. Οπως υποστήριξε η λύση της ουκρανικής κρίσης «δεν μπορεί να βρεθεί μέσα από έναν φαύλο κύκλο κυρώσεων, στρατιωτικοποίησης και ψυχροπολεμικής ρητορείας». 

«Οι λύσεις βρίσκονται μόνο αν η επιδεικνυόμενη αποφασιστικότητα συνδυάζεται με την προσπάθεια εξεύρεσης και υπόδειξης διεξόδου για το μέλλον», συμπλήρωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Παράλληλα, ανέφερε πως «η ΕΕ θα πρέπει να υποστη... περισσότερα »

.Bild: Εξέγερση στην Ελλάδα κατά Βαρουφάκη -Από το «Varoufake» στο «Varoutape»

Υπό τον τίτλο «Εξέγερση στην Ελλάδα κατά του Βαρουφάκη», η γερμανική εφημερίδα Bild, γνωστή για τα πολεμικά της άρθρα κατά της χώρας μας, κάνει ειδική αναφορά στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ μετά την τελευταία αποκάλυψή του ότι καταγράφει τις συζητήσεις στα Eurogroup. Μάλιστα, χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερο νεολογισμό για να χαρακτηρίσει το «σκάνδαλο» (σ.σ.: έτσι το χαρακτηρίζει) – το ονομάζει «Varoutape». 

Αυτός ο χαρακτηρισμός έρχεται ως μετεξέλιξη του «Varoufake». Δηλαδή, την προ καιρού άρνηση του Βαρουφάκη ότι είχε κάνει τη... γνωστή χειρονομία κατά των Γερμανών. «Στην αρχή είχαμε το "Varoufake"....περισσότερα »

.Ο Γιούνκερ φόρεσε γραβάτα στον Τσίπρα

Ο επικεφαλής της Κομισιόν χάρισε ένα εύθυμο εσταντανέ στους φωτογράφους


Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα ήταν το πρώτο τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Ο ισχυρός άνδρας της Κομισιόν, ο οποίος στις διαπραγματεύσεις θεωρείται από τους φιλικά προσκείμενους στην Ελλάδα για την εξεύρεση μίας λύσης, χάρισε ένα... εύθυμο εσταντανέ κατά τη φωτογράφηση των ευρωπαίων ηγετών, δοκιμάζοντας πόσο πηγαίνει η... γραβάτα του στον Αλέξη Τσίπρα που για μία ακόμη φορά δεν φορούσε. 

.«Να παραδεχθεί ο Τσίπρας ότι παραπλανήθηκε ο λαός»

«Πρέπει ο κ. Τσίπρας να παραδεχτεί - και αυτό θα γίνει εκ των πραγμάτων- ότι ειπώθηκαν πολλά ωμά ψέματα τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως προεκλογικά. Ότι παραπλανήθηκε ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο Ευέγγελος Βενιζέλος για τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στην Ρίγα με την συνάντηση του κυρίου Τσίπρα με την κυρία Μέρκελ και τον κύριο Ολάντ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι είναι επείγον ο κ. Τσίπρας να κάνει τη δύσκολη επιλογή που απαιτείται.«Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη μόνη εθνική στρατηγική αυτή που υπηρετήσαμε με τεράστιο κόπο και με τεράστιο κόστος. 

Κυρίως όμως την υπηρέτησε ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του που πρέπει να σεβαστούμε», συμπλήρωσε και τόνισε ότι δεν γίνεται συνεχώς να ανακυκλώνουμε την ίδια αβεβαιότητα και κάθε βδομάδα να λέμε τις ίδιες γενικολογίες, οι οποίες μετά διαψεύδονται. 

Εκτίμησε ότι «δυστυχώς έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Ήδη δυστυχώς η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει, τουλάχιστον, αλλά δύο χρόνια σε μνημόνιο λόγω των σφαλμάτων που έγιναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες». 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.