.Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας


Ικανοποιημένος από τις τελευταίες εξελίξεις, “γιατί επιβεβαιώνουν προφανή πράγματα” δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά ότι το κόμμα του θα βγει ισχυρό από την περιπέτεια της λίστας Λαγκάρντ και λέει ότι είναι σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ να είναι στην εμπροσθοφυλακή στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο επιτίθεται λέγοντας ότι “επιχειρεί την αποσταθεροποίηση της χώρας και διολισθαίνει στον εγκωμιασμό της βίας και οργανώνει σκευωρίες παλαιάς κοπής”.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ, για “διαμόρφωση ενός χυδαίου επικοινωνιακού πλαισίου, βασισμένου σε συνωμοσίες και συκοφαντικούς υπαινιγμούς” σε σχέση με τον ίδιο και την οικογένειά του. “Δεν με ενοχλεί η πολιτική αντιπαράθεση, ακόμη και η οξεία”, σημειώνει ο κυ Βενιζέλος. “Με ενοχλεί να μετατρέπεις μια πολιτική αντιπαράθεση σε πεδίο συκοφαντίας, υπονόμευσης ηθικής αμφισβήτησης και αλλοίωσης των δεδομένων”.
Σχετικά με τη δική του αντίδραση στην υπόθεση της λίστας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναρωτιέται: “Τι περισσότερο θα μπορούσα να κάνω από το να συγκαλώ κάθε 15-20 ημέρες μία μεγάλη σύσκεψη για θέματα φοροδιαφυγής και εσόδων, κατά την οποία ζητούσα απ' όλες τις υπηρεσίες να εντείνουν τις προσπάθειές τους; Αυτή είναι η δουλειά του υπουργού. Θεωρώ ανήθικη την αμφισβήτηση του κόπου, της αγωνίας και της προσπάθειάς μου την περίοδο εκείνη να σταθεί όρθια η χώρα”.
Ερωτώμενος σχετικά με την ταχεία αντίδραση των τριών κομμάτων στην περίπτωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζει ότι “η αντίδραση των τριών κομμάτων ήταν άμεση, διότι με την εκ νέου αποστολή του ψηφιακού υλικού από τη Γαλλία, δυστυχώς προέκυψαν, με τρόπο απροσδόκητο, ενδείξεις ποινικού αδικήματος”.  

.Γαλλικές αεροπορικές επιδρομές στο Μαλί


Η Γαλλία επιβεβαίωσε σήμερα πως πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Γκάο, στο βόρειο Μαλί, καταστρέφοντας στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες επιμελητείας ενόπλων οργανώσεων.

"Η αποστολή αυτή πραγματοποιήθηκε από τέσσερα Rafale που απογειώθηκαν από τη Γαλλία και που έχουν ενισχύσει τοn γαλλικό αεροπορικό μηχανισμό", αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

"Η γαλλική πολεμική αεροπορία έθεσε στο στόχαστρο και κατέστρεψε αυτή την Κυριακή πολλούς στόχους" στο βόρειο Μαλί "κοντά στην Γκάο", αναφέρει.

Σύμφωνα με τον υπουργό, καταστράφηκαν κυρίως "στρατόπεδα εκπαίδευσης, υποδομές και αποθήκες επιμελητείας που αποτελούσαν τα μετόπισθεν των τρομοκρατικών οργανώσεων".

Σκοπός της Γαλλίας "είναι να διεξαγάγει μια αδυσώπητη μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, εμποδίζοντας οποιαδήποτε νέα επίθεση αυτών των οργανώσεων προς το νότιο Μαλί, που θα απειλούσε τη σταθερότητα αυτής της φίλης χώρας και μειώνοντας την ικανότητά τους παντού όπου θα είναι απαραίτητο", γράφει ο υπουργός Άμυνας.

.Διώτης: Αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο επίμαχο "στικάκι"


Αίτημα για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο επίμαχο "στικάκι" που φέρεται να αντιγράφηκε στις 8 Ιουλίου2011, σκέπτεται να υποβάλλει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς και για νόθευση εγγράφου, τρίτο ερευνώμενο αδίκημα, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".

Ο Ι. Διώτης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εμμένει στη γραμμή που είχε χαράξει από την πρώτη φορά που κλήθηκε για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης δύο αξιοποίνων πράξεων για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" και να μην αλλάζει όσα έχει ήδη ισχυριστεί στους εισαγγελείς, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πει ψέματα για την υπόθεση της λίστας που του παρέδωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πρώην εισαγγελέας θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί του δεν κλονίζονται από το εύρημα της έρευνας για την 8η Ιουλίου 2011, ημερομηνία "γέννησης" του USB, ενόσω ο ίδιος ήταν επικεφαλής στο ΣΔΟΕ. 

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, εξετάζει με το νομικό του σύμβουλο το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να εξακριβωθεί αν και πώς θα μπορούσε κάποιος, εν αγνοία του, να παρέμβει στο επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο όσο το είχε στα χέρια του.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.