.Εχουν φύγει 7 δισ. ευρώ από τις τράπεζες, από τις αρχές Δεκεμβρίου

Σε 7 δις συνολικά ανέρχονται οι εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό το φόντο των πρόωρων εκλογών. Σύμφωνα με στοιχεία από τραπεζικούς κύκλους, αρχές Δεκεμβρίου οι εκροές καταθέσεων ανέρχονταν σε περίπου 300 εκατ. ευρώ την ημέρα. 

Αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών οι εκροές έφτασαν τα 500 εκατ. ευρώ ημερησίως ενώ στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και σήμερα έγιναν 700 εκατ. ευρώ αναλήψεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται κυρίως για επιχειρηματικές καταθέσεις (και όχι νοικοκυριών) που αποσύρονται από ... περισσότερα »

.Προειδοποίηση Κρ. Λαγκάρντ για αναδιάρθρωση του χρέους

Σαφή προειδοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις τυχόν αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, ύψους 240 δισ. ευρώ, απηύθυνε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. 

«Ως αρχή, οι συλλογικές προσπάθειες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά, ταυτόχρονα ένα χρέος είναι ένα χρέος και αυτό αποτελεί συμβόλαιο» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στη διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα «Irish Times» ερωτηθείσα σχετικά με την σκοπιμότητα πραγματοποίησης ενός συνεδρίου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 
«Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη προς την υπογραφή» είπε η κ. Λαγκάρντ. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.