.Πρόσκληση συνεννόησης σε όλες πολιτικές δυνάμεις απέναντι στη βία


Τα φαινόμενα βίας και τα καθημερινά προβλήματα της πραγματικής οικονομίας συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ως κοινωνία αντιμετωπίζουμε πέραν της γνωστής βίας, και τη ρατσιστική βία, απέναντι στην οποία τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση έχουν απόλυτη ταύτιση. Και απευθύνουμε ανοιχτή πρόκληση σε όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτού του είδους τη βία», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. 

Και πρόσθεσε: «Συζητήσαμε επίσης τα δημοσιονομικά θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά η αγορά και οι οικογένειες. Το κρίσιμο βήμα είναι η στροφή, που σημαίνει ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας».

Ερωτηθείς σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, επισήμανε ότι αυτά είναι θέματα της Βουλής απάντησε: «Υπάρχει μια ωμή πολιτική σκευωρία, προερχόμενη από πολιτικές δυνάμεις με τη συνδρομή ορισμένων συνεργατών. Τα γεγονότα έχουν μιλήσει». 

.Συνεδριαση της ΔΑΔΑ για την αναδειξη του νεου υποψηφιου...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ένταση, αποχωρήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις στην συνεδρίαση της ΔΑΔΑ για την ανάδειξη του νέου υποψήφιου Δημάρχου.



Σε μία θυελλώδης συγκέντρωση που έγινε στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ζωγράφου στην οδό Ανακρέοντος, ο Κος Παναγιώτης Αγγελόπουλος πήρε τελικά την υποστήριξη της ΔΑΔΑ ως υποψήφιος Δήμαρχος στις ερχόμενες εκλογές. Έντονες ενστάσεις υπήρξαν από τους...
Μετικαρίδη Θεόδωρο, Δαβουρλή Διονύση και Βούρτση Γιάννη.
Οι ενστάσεις ήταν για το ότι ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είναι «ξένο» σώμα και δεν έχει  «προϋπηρεσία»στην ΔΑΔΑ
Ο Κος Μετικαρίδης  μάλιστα  ανακοίνωση επίσημα την αυτόνομη κάθοδο στις ερχόμενες εκλογές και έθεσε εαυτόν εκτός ΔΑΔΑ αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του Κου Καζάκου ότι«πριμοδότησε» την υποψηφιότητα του Κου Αγγελόπουλου, και  ότι δεν έλαβε υπόψιν του   την δικιά τουπροσφορά στην παράταξη.
Αιχμές άφησε και ο Κος Καζάκος κατά του Κου Μετικαρίδη ότι «εκβίασε» την ανάδειξή του ως επικεφαλής της ΔΑΔΑ με διάφορες συγκεντρώσεις και αυτοανακηρύξεις  ως υποψηφίου Δημάρχου.

.Ψωμιάδης: «Σπάω τις κομματικές αλυσίδες»


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού σχηματισμού ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι με την αποχώρησή του από τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας «σπάει» τις κομματικές αλυσίδες και φεύγει απελευθερωμένος.
Απευθυνόμενος σε συνεργάτες του και στελέχη της περιφέρειας, τους οποίους κάλεσε για να ευχαριστήσει για τη συνεργασία που είχε μαζί τους, τόνισε: «σπάω τις κομματικές αλυσίδες. Δεν είμαι έκπτωτος, είμαι νικητής στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Δεν βιάζομαι στη ζωή μου, θα κάνω μια διακοπή λίγων μηνών και μετά θα ξεκινήσω και πάλι. Θα ήταν αδιανόητο να σταματήσω».
Μιλώντας για την θητεία του στην αυτοδιοίκηση από τη θέση του νομάρχη Θεσσαλονίκης και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε ότι αντιμετώπισε τους πάντες και τα πάντα, όλα τα κόμματα, όλο το σύστημα και μέρος του δημοσιογραφικού κατεστημένου και πρόσθεσε: «δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα. Ανήκω εκεί που ανήκω, στηρίζω εκεί που στηρίζω αλλά δεν πρόκειται να με φιμώσουν».
Δήλωσε πικραμένος, πληγωμένος και προδομένος, σημείωσε ότι δέχτηκε λασπολογία, καταγγελίες και ψεύδη και ανέφερε ότι όλα ήταν στημένα. 
Εξάλλου διερωτήθηκε τι άλλαξε την επόμενη μέρα, αφού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς τον επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα, και έσπευσε να προσθέσει: «δεν κατηγορώ κανέναν. Εγώ φταίω για όλα».
Εξάλλου, μίλησε συγκινημένος για το πρόσωπο του αδελφού του και γνωστοποίησε ότι η νέα διοίκηση θα παραλάβει σύντομα το νέο περιφερειακό μέγαρο.
Το λόγο έλαβε και ο νέος περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Ψωμιάδη για το έργο του.

.Στο MAD TV ο τελικός για την επιλογή του ελληνικού τραγουδιού για τη Eurovision


Στο μουσικό κανάλι MAD TV, ανατίθεται η παραγωγή του ελληνικού τελικού για την επιλογή του τραγουδιού, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision, καθώς και όλων των υποστηρικτικών δράσεων για την προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής.

.Αποκλεισμό Ελ. Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητούν 2 βουλευτες ΠΑΣΟΚ και βουλευτής ΔΗΜΑΡ


Να διερευνήσει τη δυνατότητα αποκλεισμού της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, από την ελληνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητούν τρεις βουλευτές, δύο από το ΠΑΣΟΚ και ένας από τη ΔΗΜΑΡ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Η συμμετοχή της έχει προκαλέσει σωρεία έντονων αντιδράσεων από Ευρωπαίους πολιτικούς και διανοούμενους καθώς και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή ως μία απροκάλυπτα ρατσιστική και νεοναζιστική οργάνωση» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι τρεις βουλευτές.

Χαρακτηρίζουν, εξάλλου, «αντιφατικό και τραγικά ειρωνικό το γεγονός της συμμετοχής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού, ενός πολιτικού κόματος-οργάνωσης, που παραβιάζει στην πράξη και με βίαιες ενέργειες τα δικαιώματα ημεδαπών και αλλοδαπών κατοίκων της χώρας μας».

Μολονότι η επιστολή υπογράφεται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι τρεις βουλευτές αναφέρουν ότι το περιεχόμενο της επιστολής αποτελεί και κοινή συνισταμένη των απόψεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

.Επέστρεψαν από την Ελλάδα περίπου 180.000 Αλβανοί μετανάστες την τελευταία 5ετία


Περίπου 180.000 άτομα ή το 20% των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα επέστρεψαν στη χώρα τους την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης USAID για τις επιπτώσεις της ελληνικής οικονομικής κρίσης στην Αλβανία.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα Σέκουλι (Shekulli) των Τιράνων, στην έκθεση επισημαίνεται πως "η επιστροφή των μεταναστών 

είναι ένας παράγοντας στον οποίο πρέπει να δοθεί προσοχή και παρακολουθείται διότι μπορεί να μετατραπεί σε κοινωνική βόμβα, μολονότι μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει και κάποιες θετικές επιπτώσεις στον τομέα των ακίνητων περιουσιών, την αύξηση της κατανάλωσης, των επενδύσεων κ.α.".

Στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις επιπτώσεις της επιστροφής των Αλβανών μεταναστών στους τομείς της υγείας και της παιδείας στην Αλβανία. Ειδικότερα για την υγεία, επισημαίνεται πως η χώρα δεν μπορεί να επενδύσει στον συγκεκριμένο τομέα καθώς προσπαθεί να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες της.

Επισημαίνεται δε ότι μέχρι στιγμής από αυτούς που έχουν επιστρέψει μόλις το 5% και ζήτησαν να ενταχθούν στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, αλλά το χαμηλό αυτό ποσοστό αποδίδεται στην έλλειψη γνώσης από την πλευρά των μεταναστών σχετικά με τα δικαιώματά τους αλλά και στην έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στο αλβανικό κράτος.

.Ο οίκος Moody's υποβάθμισε τις κυπριακές τράπεζες


Στην υποβάθμιση των κυπριακών τραπεζών προχώρησε ο οίκος Moody's, διαβλέποντας μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας της Κύπρου και κεφαλαιακών απωλειών λόγω ενδεχόμενου κουρέματος του κυπριακού χρέους.

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε το επίπεδο διαβάθμισης καταθέσεων και χρέους των τριών τραπεζών σε Caa2, μειώνοντας παράλληλα την πιστωτική αξιολόγηση της Ελληνικής Τράπεζας σε Caa3 από Caa2 και της Λαϊκής σε Ca από Caa3. 
Αντίστοιχα, προσδιοόρισε ως αρνητικές τις προοπτικές τόσο των καταθέσεων όσο και του χρέους.

Η αξιολόγηση για την Τράπεζα Κύπρου παραμένει στο Caa3, αντανακλώντας την άποψη του οίκου ότι η εκτίμηση αυτή συνεχίζει να περιλαμβάνει τους κινδύνους για τον ισολογισμό και τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης.

.Ξεπέρασαν τα 100 εκατ. οι πωλήσεις του «έξυπνου» κινητού Galaxy S της Samsung


Κάθε προσδοκία έχουν ξεπεράσει οι πωλήσεις του «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου Galaxy S της Samsung. 

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο το συγκεκριμένο μοντέλο έχει καταγράψει περισσότερες από 100 εκατομμύρια πωλήσεις.
Αναλυτικότερα, όπως γνωστοποίησε η Samsung, έως σήμερα έχουν πουληθεί 25 εκατομμύρια Galaxy S, 40 εκατομμύρια Galaxy S II και 41 εκατομμύρια Galaxy S III.

Το Galaxy S κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά τον Μάιο του 2010, σε μια προσπάθεια της Samsung να ανταγωνιστεί την Apple, η οποία είχε ήδη λανσάρει το iPhone από το 2007.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών HIS iSuppli, τον προηγούμενο χρόνο, η Samsung κατέγραψε περισσότερες πωλήσεις συμβατικών κινητών τηλεφώνων από τον βασικό της ανταγωνιστή, τη φιλανδική Nokia και παράλληλα ξεπέρασε σε πωλήσεις τον βασικό της ανταγωνιστή στον τομέα των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, την Apple.

Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι μέχρι το καλοκαίρι, η Samsung θα ανακοινώσει τη νέα έκδοση της επιτυχημένης της σειράς, το Galaxy S 4.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.