.Μήνυμα του Αλ. Τσίπρα για την 40η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

«Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας, θυμόμαστε και καλούμε όλο το λαό μας να θυμηθεί το φονικό πρόσωπο του φασισμού. Το απάνθρωπο καθεστώς. Την εθνική ταπείνωση. Την προδοσία της Κύπρου» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του για την 40η επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας.

«Τιμούμε όλους εκείνους, αριστερούς, κομμουνιστές, δημοκράτες, έντιμους στρατιωτικούς, που όρθωσαν το ανάστημά τους όταν όλα τά 'σκιαζε η φοβέρα της χούντας. Όλους όσοι βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, καταδιώχτηκαν, επειδή αρνήθηκαν να "χαμογελάσουν" στους δικτάτορες. 

Τις χιλιάδες νέες και νέους της γενιάς του Πολυτεχνείου, που απέδειξαν, ότι η θέληση για ελευθερία είναι πιο δυνατή από τα τανκς. Τους νεκρούς του αγώνα για τη δημοκρατία και την πατρίδα» σημειώνει ο κ. Τσίπρας, και συμπληρώνει: «Και δεσμευόμαστε ότι και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η ελευθερία και τα δικαιώματα του λαού είναι και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. 

Ότι θα κάνουμε τα πάντα για να απαλλάξουμε το σώμα και την ψυχή της δημοκρατίας από τη βαναυσότητα των μνημονίων. Για να εξαλείψουμε το φαιό στίγμα των υμνητών του Χίτλερ και της χούντας. Για να βγει η δημοκρατία μας από τη σημερινή δοκιμασία πιο ισχυρή, πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη από ποτέ».

.Αντ. Σαμαράς προς βουλευτές ΝΔ: Δεν θα πάμε σε εκλογές

Με βουλευτές της ΝΔ συνομίλησε στο εντευκτήριο της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά το πέρας της επετειακής εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ταυτόχρονα άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον το αίτημα των βουλευτών για στενότερη συνεργασία τους με τους υπουργούς για την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τις περιφέρειές τους, ενώ με ενδιαφέρον άκουσε και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τις καθυστερήσεις των προκαταβολών του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες.

Πολλοί ήταν οι βουλευτές που πλαισίωσαν τον πρωθυπουργό. «Πιστεύετε ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτήν τη Βουλή;», ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Σαμαράς από βουλευτή. «Εγώ έτσι πιστεύω», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Κοντά στον κ. Σαμαρά βρέθηκαν στο εντευκτήριο κυρίως γυναίκες της ΝΔ, η Γεωργία Μπατσαρά, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Άννα Καραμανλή, Ασπασία Μανδρέκα, Γεωργία Μαρτίνου, Φωτεινή Αραμπατζή, Ασημίνα Σκόνδρα, η Τάνια Ιακωβίδου, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, 

ενώ κοντά βρέθηκαν ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Αθανάσιος Μπούρας, η υπουργός Τύπου Σοφία Βούλτεψη και οι βουλευτές της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, ο Χρήστος Δήμας και Κώστας Καραγκούνης.

.Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε 69χρονο που βασάνισε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο

Διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για βασανισμό που επέφερε το θάνατο υποσιτισμένου αδέσποτου σκύλου, επιβλήθηκε σε κάτοικο του δημοτικού διαμερίσματος Χαρωπού, μετά από παρέμβαση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού, «ο 69χρονος κάτοικος Χαρωπού, συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, όταν στις 6 Ιουλίου το βράδυ, έγινε αντιληπτός, από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου, να βασανίζει και να χτυπά ανελέητα, με ένα παλούκι, μέχρι θανάτου ένα υποσιτισμένο, αδέσποτο σκυλί».
Ο 69χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με αναστολή και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

«Θεωρήσαμε την ποινή αρκετά επιεική», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού και προσθέτει: «ακολουθήσαμε το γράμμα του νομού, όπου σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν4039/12, βεβαιώθηκε πριν από λίγες μέρες στο δήμο Σιντικής, για τον εν λόγω κάτοικο Χαρωπού, το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κοντού, επισημαίνει πως σε μια άλλη περίπτωση κακοποίησης ζώου, «ένας 45χρονος δημότης Σερρών, κάτοικος της Κ. Καμήλας, συνελήφθη επ' αυτοφώρω, το Σεπτέμβριο του 2013, όταν έγινε αντιληπτός από εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, να σέρνει, για ώρες, το σκυλί του, δεμένο στις ρόδες της μοτοσυκλέτας του».

Στον 45χρονο, που δικάστηκε τελικά τον Ιανουάριο του 2014, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους, χωρίς αναστολή, με δικαίωμα όμως εξαγοράς της ποινής και πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ.

.Τα πολιτικά κόμματα για την 40ή επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

«Εργαζόμαστε για μια νέα Ελλάδα απαλλαγμένη από τις αδυναμίες του παρελθόντος, που δίνει προοπτική σε όλους τους Έλληνες» τονίζει η ΝΔ στο μήνυμά της για την 40ή επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα. Σημειώνει ότι «μετά από πέντε χρόνια βαρύτατων θυσιών φτάνουμε τώρα στην έξοδο από την κρίση και μπαίνουμε στο δρόμο της ανάταξης, της ανάπτυξης και της ελπίδας».

«Συστράτευση, ενότητα και εθνική στρατηγική, μακριά από δημαγωγίες, συνωμοσιολογία και λαϊκισμούς είναι τα υλικά με τα οποία  καλούμαστε να οικοδομήσουμε την εθνική μας προοπτική» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ στο μήνυμά του για την επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η περίοδος της Μεταπολίτευσης, υποστηρίζει, παρά τα προβλήματα και τις αντιφάσεις της, υπήρξε η καλύτερη περίοδος του τόπου.

Καθήκον όλων, πολιτικών δυνάμεων και πολιτών, είναι να περιφρουρήσουν το δημοκρατικό κεκτημένο και να αγωνισθούν για ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη αναφέρει ηΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της για την 40η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
«Σαράντα χρόνια από την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου οφείλουν να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες των αγώνων και των θυσιών. 

Για τη νέα γενιά που αντιμετωπίζει σήμερα το φάσμα της ανεργίας και της περιθωριοποίησης, η μόνη εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο είναι η διεύρυνση της δημοκρατίας και οι παρακαταθήκες της κοινωνικής αλληλεγγύης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ .

«Συμπληρώνονται σήμερα 40 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας και την αρχή της Μεταπολίτευσης με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, που οραματίσθηκε μία εθνικά κυρίαρχη Ελλάδα στην Ευρώπη των λαών, εθνών και της αλληλεγγύης. 

Σήμερα 40 χρόνια μετά, όλες αυτές οι αξίες αλλοτριώνονται από μία αλληλοσπαρασώμενη συγκυβέρνηση, που έχει παραδώσει εθνική κυριαρχία, εκτελεί εντολές της τρόικας, απαξιώνει την Δικαιοσύνη και ξεχνά τη σημασία της διαχείρισης των δημοκρατικών διαδικασιών, μέσα στην ίδια τη Βουλή» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων ΕλλήνωνΤέρενς Κουίκ.

.Φοροελαφρύνσεις ζητάει το ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Οικονομικών

Σειρά προτάσεων για αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των πολιτών, υπέβαλαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ πρότειναν τα εξής: 

Να μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το μέτρο της εξίσωσης του φόρου με το πετρέλαιο κίνησης δεν απέδωσε, ενώ δεν περιορίστηκε και το λαθρεμπόριο καυσίμων. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, απαιτείται επανεξέταση του όλου πλαισίου, σε συνδυασμό με επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό του λαθρεμ... περισσότερα »

.«Λευκός καπνός» από το ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου

Σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη η συζήτηση, κατά τη σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.Η συνάντηση των δύο ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί και διήρκησε 1:30 ώρα. 

Όπως προκύπτει από τη σύσκεψη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πλαίσιο της συζήτησης είναι ότι όλα τα θέματα θα αντιμετωπιστούν, δηλαδή οι απολύσεις στο δημόσιο μέχρι το τέλος του 2014, η επιλογή του Επιτρόπου για την Κομισιόν αλλά και το επικείμενο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς. Επιπλέον, η κατεύθυνση...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.