. Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει...





Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει 

Παιδικό Θέατρο



 Όταν πέφτει η αυλαία του 26ου Φεστιβάλ Πανελλήνιων Ερασιτεχνικών Θιάσων(7-16 Σεπτεμβρίου) στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου , ανοίγει η αυλαία του Παιδικού Θεάτρου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 19/09 (έναρξη 20:00 /Διάρκεια 70 λεπτά )
¨ Του φεγγαριού η τράτα στων αστεριών τη στράτα ¨, από το θέατρο «Φούρνο».
Ένα διαδραστικό έργο του Τάκη Χρυσούλη, που απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 7 ετών και βασίζεται στο παιχνίδι, στον αυτοσχεδιασμό και στη συμμετοχή των παιδιών.

ΠΕΜΠΤΗ 20/09 (έναρξη 19:00/ Διάρκεια 1 ώρα και 10 λεπτά )
¨ Παραμύθια από ψέμα και αλήθεια,¨ από τη Εταιρεία Θεάτρου «Παίκτες». Μία βραβευμένη παράσταση, που αποτελείται από πρωτότυπα παραμύθια των αδερφών Γκριμμ και απευθύνεται σ’ όλες τις ηλικίες. Μια παράσταση με χορό και ζωντανή μουσική.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/09(έναρξη 19:00/Διάρκεια 55 λεπτά )
¨ Μήλα- Ζάχαρη – Κανέλα ¨, από το θέατρο «Φούρνο».
Ένα παραμύθι γεμάτο συνταγές για πρωτότυπες μηλόπιτες για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών. Με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών .

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/09(έναρξη 20:00/ Διάρκεια 90 λεπτά )
¨ Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο,¨ από το Θέατρο Πρόβα. Μια σπαρταριστή κωμωδία, εμπνευσμένη από την παγκόσμια και την Ελληνική λογοτεχνία για τις ιστορίες των λουλουδιών, που κάποτε ήταν άνθρωποι και τις περιπετειώδεις βαφτίσεις τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/09 (έναρξη 20:00/ Διάρκεια 55 λεπτά)
¨Με της μουσικής τις νότες της καρδιάς ανοίγω πόρτες ,από το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου- «Θεατρομάθεια» .
Ένα τρυφερό, διαδραστικό έργο, του Τάκη Χρυσούλη για τη Χιόνη, τη μοναχοκόρη του Βοριά που μένει μόνη στα κρύα παλάτια του πατέρα της και παγώνει τα παιχνίδια των παιδιών. Μια ιστορία για την δύναμη της φιλίας και της μουσικής που καταφέρνει να λιώσει …τους πάγους.

.Νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων υπό όρους ανακοίνωσε η ΕΚΤ


Νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, στο πλαίσιο σχεδίου με την ονομασία «Monetary Outright Transactions» προανήγγειλε στις σημερινές βαρυσήμαντες δηλώσεις του ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. 
Ο ίδιος έκανε λόγο για παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη δευτερογενή αγορά υπό όρους. 

Τα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης θα πρέπει να είναι έτοιμα να παρέμβουν, επεσήμανε εξάλλου ο πρόεδρος της ΕΚΤ. 

Η ΕΚΤ παραμένει εντός της αποστολής της για τη σταθερότητα των τιμών και θα δράσει στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της, πρόσθεσε ο κ.Ντράγκι, σημειώνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ παραμένει υποτονική 
και ο ρυθμός της νομισματικής επέκτασης συνεχίζει να είναι υποτονικός.
Σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, για το 2013, οι ρυθμοί ανάπτυξης που αναμένονται στην Ευρωζώνη κυμαίνονται μεταξύ -0,4% και 1,4%.

.Στη μαύρη λίστα της ανεργίας 1,2 εκατ. Έλληνες


Το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο του 2012 ανήλθε σε 24,4%, έναντι 17,2% τον Ιούνιο του 2011 και 23,5% το Μάιο του 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούνιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.766.415 άτομα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.216.410 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.372.097 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 358.340 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011 (μείωση 8,7%) και κατά 34.337 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2012 (μείωση 0,9%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 358.334 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011 (αύξηση 41,8%) και κατά 50.666 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2012 (αύξηση 4,3%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 20.194 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011 (αύξηση 0,6%) και κατά 5.251 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2012 (αύξηση 0,16%).

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (55%) εμφανίζει η ομάδα ηλικιών μεταξύ 15-24 ετών και (γεωγραφικά) η περιοχή Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας με ποσοστό 26,3%.

.To ΠΑΣΟΚ για τις αποφάσεις της ΕΚΤ


Πολύ σημαντικές για την άμυνα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης απέναντι στις κερδοσκοπικές πιέσεις της αγοράς, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, τις σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ για παρεμβάσεις στην αγορά ομολόγων.
"Έστω και αργά, τέτοιες παρεμβάσεις μπορούν να σπάσουν το φαύλο κύκλο. Πρέπει όμως να υποστηριχθούν και από τα αναγκαία θεσμικά μέτρα", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σημειώνεται δε στην ανακοίνωση ότι για την Ελλάδα δυο στοιχεία είναι κρίσιμα: Η πρόβλεψη πως η απόφαση αφορά και τα κράτη-μέλη που είναι τώρα εκτός αγοράς -
γιατί αυτό διευκολύνει την έξοδό τους στην αγορά μετά το τέλος του προγράμματος σταθεροποίησης- καθώς και η πρόβλεψη πως η ΕΚΤ δεν θα έχει καθεστώς προνομιακού πιστωτή.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι "αυτό συνδέεται με τους τρόπους περαιτέρω μείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, για την οποία μιλάμε εδώ και καιρό".

.Σόιμπλε: Πρόοδος στα δημοσιονομικά Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας


Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει στη δημοσιονομική τους πολιτική η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, ενώ και στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχουν επιτευχθεί περισσότερα από όσα θεωρούσαμε εφικτό πριν από λίγα χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας νωρίτερα απόψε στην τελετή βράβευσης του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Συνέδριο του Σαν Σουσί, στο Πότσνταμ.

Ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε πεπεισμένος για την επιβίωση του κοινού νομίσματος. «Το ευρώ είναι και θα παραμείνει σταθερό νόμισμα» τόνισε και πρόσθεσε ότι 

«όποιος επενδύει στο αντίθετο, θα χάσει», ενώ υπεραμύνθηκε της εφαρμοζόμενης διαχείρισης της κρίσης, τονίζοντας ότι «ο δρόμος είναι επώδυνος, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή».  

Τάχθηκε ακόμη υπέρ της ενίσχυσης της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης και αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη για μια «νέα, μοντέρνα διακυβέρνηση» στην ΕΕ, αλλά και στην εμπέδωση της κοινής δημοσιονομικής πολιτικής. 

.Φερνάντο Σάντος: «Αποτυχία η ισοπαλία»

Μόνο η νίκη υφίσταται ως ενδεχόμενο για την εθνική ομάδα στον αυριανό αγώνα με τη Λετονία, με τον οποίο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκινά τις υποχρεώσεις του στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014, στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε ξεκάθαρα ότι ακόμη και η ισοπαλία στην αυριανή αναμέτρηση της Ρίγας θα είναι αποτυχία και εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στους διεθνείς.

.Συνάντηση Σαμαρά με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Β. Ελλάδος


Με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσία και των Υπουργών Μακεδονίας Θράκης και Ανάπτυξης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο, οι δε επιχειρηματίες παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανάκαμψη της οικονομίας. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΒΒΕ κ. Πέντζο, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, οι δε βιομήχανοι επεσήμαναν πως «η έξοδος από την κρίση διέρχεται από την έμπρακτη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας».

Ο ΣΒΕΕ ζήτησε από την κυβέρνηση την άμεση υλοποίηση όλων εκείνων των μέτρων που θα αυξήσουν άμεσα τη ρευστότητα και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα στην αγορά, με στόχο να διασωθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να αναπνεύσει η κοινωνία και οι επιχειρήσεις. 

.Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


«Υπάρχει άνεμος αλλαγής για την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, στο πλαίσιο του 7ου Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σημείωσε πως η περίφημη Grexit (το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ) απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το προσκήνιο 

και παρατήρησε πως και η Γερμανία αλλάζει στάση σιγά- σιγά απέναντι στην Ελλάδα. «Η λύση του ελληνικού προβλήματος είναι μέρος ευρωπαϊκού σχεδιασμού», προσέθεσε. 

.Στήριξη Αλ. Τσίπρα στις κινητοποιήσεις των ένστολων


Τη σημασία της ενότητας των εργαζομένων όλων των κλάδων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τα προεδρεία των ομοσπονδιών των σωμάτων ασφαλείας, τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους». Ταυτόχρονα εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των ένστολων.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι και οι ένστολοι εργαζόμενοι είναι κομμάτι του λαού μας, που βρίσκονται απέναντι σε μια πρωτοφανή επίθεση, την επίθεση των νέων μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή της τρόικας, 

που έχει ως στόχο την εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και τη μετατροπή της χώρας μας σε μπανανία, σε μια χώρα που θα έχει βιοτικό επίπεδο πολύ χαμηλότερο από αυτό που είχαμε τα τελευταία 30 χρόνια, ίσως συγκρίσιμο με το επίπεδο χωρών της νοτιανατολικής Ασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η αντίσταση σε αυτήν την επίθεση πρέπει να είναι συντονισμένη και το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπει το λαϊκό κίνημα θα είναι μήνυμα ενωτικό και ελπιδοφόρο

.Το καλοκαίρι του 2013 οι επεκτάσεις του μετρό προς Ελληνικό


Το καλοκαίρι του 2013 θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση του μετρό προς Ελληνικό, μαζί με τους τέσσερις σταθμούς που περιλαμβάνει, δήλωσε ο υπουργος Αναπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στα έργα. 

Οι άλλες δύο επεκτάσεις των γραμμών του μετρό προς Χαϊδάρι αλλά και προς Θηβών, στο Περιστέρι, θα παραδοθούν το φθινόπωρο του 2013.

«Εκτός από την Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει και η Ελλάδα των έργων και παλεύουμε τα έργα να νικήσουν την κρίση», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των έργων του μετρό για την Αθήνα.

Η επέκταση προς Ελληνικό θα εξυπηρετεί καθημερινά 80 χιλιάδες επιβάτες και η διαδρομή Σύνταγμα-Ελληνικό, θα καλύπτεται μέσα σε 15 λεπτά.
Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι προχωρούν κανονικά τα έργα της επέκτασης προς Πειραιά, αλλά και οι μελέτες για τη νέα γραμμή από το Γαλάτσι στο Πανεπιστήμιο, που θα καταλήγει, μέσω Καισαριανής, στη Λυκόβρυση.

.Ζημία 57 εκατ. ευρώ κατέγραψαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το 2011


Ζημία ύψους 57 εκατ. ευρώ γνωστοποίησε για το 2011 η εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία», η οποία διαχειρίζεται τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδα της εταιρείας τον περασμένο χρόνο ήταν ύψους 26,32 εκατ. ευρώ, έναντι 21,35 εκατ. ευρώ το 2010, αυξημένα κατά 23%, αλλά πολύ χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του έτους 2009 (216,55 εκατ. ευρώ).

Το αποτέλεσμά της προ αποσβέσεων, τόκων και φόρων (EBITDA) ήταν ζημία 37,45 εκατ. ευρώ, ενώ το αποτέλεσμά της προ φόρων ήταν ζημία 46,55 εκατ. ευρώ. 

Μετά τον συνυπολογισμό φόρων και τελών το καθαρό αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν ζημία 57 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια των «Ελληνικών Ναυπηγείων», τα οποία ως γνωστόν υπολειτουργούν, είναι αρνητικά (-295,62 εκατ. ευρώ).

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.