.Ο πειρασμός των τριπλών εκλογών του 2014...

Το σενάριο κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, στις επικείμενες διπλές εκλογές του επόμενου Μαΐου, αναγκάζει το Μαξίμου να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών (και εθνικές εκλογές, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις ... αυτοδιοικητικές τον Ιούνιο του 2014). 

Συνεργάτες του Α. Σαμαρά αρνούνται να μπουν σε αυτή τη συζήτηση και υποστηρίζουν ότι ο εκλογικός σχεδιασμός είναι κάτι που δεν τους απασχολεί σε αυτή τη φάση, παραδέχονται ωστόσο ότι η σταθερά δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ αλλά και την αδυναμία της Ν.Δ. να «πάρει» κεφάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι...περισσότερα »

.Πωλείται το Σπαλαθρονήσι μέσω δημοπρασίας

Με τη μέθοδο της δημοπρασίας πωλείται για πρώτη φορά στη χώρα μας ένα ελληνικό νησί, το Σπαλαθρονήσι, που βρίσκεται στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, στον Τορωναίο Κόλπο, μεταξύ Πόρτο Καρρά και Πόρτο Κουφό με τιμή εκκίνησης τα 10 εκατ. ευρώ και με τη διαδικασία να έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο. 

Με τη μέθοδο αυτή, όπως τόνισε στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης τύπου ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών "Myro Antiques House", Σταύρος Μυρωνίδης, φαίνεται ξεκάθαρα η τιμή πώλησης, αποδίδονται όλοι οι νόμιμοι φόροι, νομιμοποιείται το κέρδος των ιδιοκτητών και ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατία.

Πάντως, ήδη καταγράφεται έντονο το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών για την αξιοποίηση του νησιού και όπως υπογράμμισε ο κ. Μυρωνίδης, ήδη τον έχουν προσεγγίσει και άλλοι Έλληνες ιδιοκτήτες νησιών, που επιθυμούν την πώληση της γης τους με τη χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου.

Στο μεταξύ, σημειώνεται ότι μέχρι τις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιείται η διαδικασία "Byu it now option", για το Σπαλαθρονήσι, γεγονός που σημαίνει ότι ήδη γίνονται συζητήσεις και εφόσον βρεθεί ο επενδυτής που ικανοποιήσει το αίτημα της ιδιοκτήτριας οικογένειας σε ό,τι αφορά την τιμή, δεν αποκλείεται η «δουλειά να κλείσει και να μην γίνει τελικά δημοπρασία».

Υπογραμμίζεται ότι το νησί, που πήρε το όνομά του από το φυτό Σπάραθος, βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή Σιθωνία και μεταξύ αυτού και της ακτής παρεμβάλλεται ένα μικρότερο νησάκι, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου, που μαζί με ένα βραχώδες τρίτο (βραχονησίδα), αποτελούν το σύμπλεγμα που φέρει την ονομασία Σπαλαθρονήσια. 

Το συνολικό εμβαδόν του νησιού είναι 103.782 τ.μ και όπως επεσήμανε ο δικηγόρος Άγγελος Φιλιππίδης, ένας εκ των έξι της οικογένειας που δικαιούνται μερίδιο από την πώληση του νησιού, το νησί εντάσσεται στις προστατευόμενες περιοχές και στο πλαίσιο αυτό για τουριστική εκμετάλλευση μπορούν να χτιστούν περί τα 8 στρέμματα, ενώ εάν κάποιος επιθυμεί να φτιάξει οικία, αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 380 τ.μ.

.Διάσπαση της ΔΕΗ μέχρι το 2015

Η διάσπαση της ΔΕΗ σε δύο κομμάτια -μέχρι το 2015- και η δημιουργία ξεχωριστής οντότητας για τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας αποφασίστηκε σήμερα με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου. Στόχος είναι το Δημόσιο να συμμετέχει στην εταιρεία με ποσοστό που θα εξασφαλίζει καταστατική μειοψηφία υπό την προϋπόθεση ότι οι μετοχές του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας θα τύχουν ξεχωριστής διαχείρισης από εκείνες της ΔΕΗ, οι τρέχοντες στόχοι εσόδων από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης που αναλογούν στη γενική κυβέρνηση δεν θα αποκλίνουν και η διαδικασία απόκτησης των μετοχών δεν θα έχει φορολογικές ή οικονομικές επιπτώσεις για την κυβέρνηση. 

.Μισό τόνο κοκαΐνης εντόπισαν οι Αρχές στη Ρόδο

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για σοβαρή υπόθεση εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική, μέσα σε φορτίο με οπωροκηπευτικά, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί περισσότερα από 500 κιλά κοκαΐνης, ενώ γίνονται έρευνες για να εντοπιστούν οι παραλήπτες στην Ελλάδα και πιθανόν και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η υπόθεση ξεκίνησε χθες, όταν έμπορος στη Ρόδο, βρήκε μέσα σε φορτίο με μπανάνες, που είχε παραγγείλει από τη Λατινική Αμερική, περίπου 280 κιλά κοκαΐνης. Αναστατωμένος ο έμπορος ειδοποίησε την Αστυνομία, που αμέσως τέθηκε σε συναγερμό.

Σήμερα το μεσημέρι, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής έκαναν έρευνα στην Αθήνα, στις αποθήκες της εταιρείας, που εισήγαγε τις μπανάνες, και μέσα σε παλέτες βρέθηκαν άλλα περίπου 240 κιλά κοκαΐνης.

Επιπλέον, εξετάζεται σε ποια καταστήματα έχουν ήδη παραδοθεί ποσότητες από την παρτίδα με τις μπανάνες, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ναρκωτικά και σε άλλες παραγγελίες. Επίσης, εξετάζονται στελέχη και υπάλληλοι της εισαγωγικής εταιρείας, που όμως δηλώνουν άγνοια και δεν αποδεικνύεται έως τώρα αν έχουν σχέση με την κοκαΐνη.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η παράνομη ουσία φορτώθηκε στην Κολομβία μέσα στα κοντέινερ με τις μπανάνες. Το φορτίο εκτελωνίστηκε στην Ιταλία και ακολούθως μεταφορτώθηκε σε φορτηγά αυτοκίνητα με προορισμό την Ελλάδα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν και το ενδεχόμενο τα ναρκωτικά να προορίζονταν για την Ιταλία και από κάποια σύγχυση να κατέληξαν στην Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μέλη του κυκλώματος στην Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

.Αποζημίωση ως 15.000 ευρώ για όσους επαναπροσληφθούν

Στο άρθρο 72 του νομοσχεδίου για τον κώδικα φορολογικής διαδικασίας, που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, εντάχθηκε η διάταξη για τις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ, ωστόσο προβλέπει πλαφόν στις αποζημιώσεις όσων επαναπροσληφθούν.

Συγκεκριμένα προβλέπει την πλήρη αποζημίωση των εργαζομένων που θα αποχωρήσουν οριστικά, ενώ για όσους επαναπροσληφθούν στη Νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με οποιαδήποτε σχέση εργασίας θα ισχύσει το πλαφόν των 15.000 ευρώ που αφορά στις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση είχε αναγκαστεί να αποσύρει το αντίστοιχο άρθρο 108 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο προέβλεπε επιπλέον 80 εκατ. ευρώ για τις αποζημιώσεις των απολυμένων ΕΡΤ, έπειτα από αίτημα 33 γαλάζιων βουλευτών με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή Ιορδάνη Τζαμτζή.

.Tην παραπομπή του Β. Ρέστη για ανακριβείς δηλώσεις "ποθεν έσχες" προτείνει ο εισαγγελέας

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «δείχνει» στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, με πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει στους δικαστές να παραπέμψουν σε δίκη τον εφοπλιστή και εισηγείται επίσης να μην αρθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί, μετά την απολογία του στον 7ο τακτικό ανακριτή Αθηνών για την υπόθεση των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Ρέστη αφορά, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, την παράλειψη δήλωσης συμμετοχής του σε δεκάδες εταιρίες στα «πόθεν έσχες» των ετών 2008 έως και 2012. Η υποχρέωση δήλωσης περιουσιακής κατάστασης για τον εφοπλιστή ξεκίνησε από το έτος 2007 λόγω της σχέσης του ως μεγαλομετόχου με την FB Bank.

.Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ

Την έγκριση από το Euro Working Group για την εκταμίευση της δόσης έλαβε η Ελλάδα και το ποσό των 4 δισ. ευρώ αναμένεται να κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Η Ελλάδα ικανοποίησε όλες τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, εκτός από μία, η οποία θα πρέπει να υιοθετηθεί ως την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ανέφερε σε  δήλωσή του ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Το τελευταίο κριτήριο αφορά στη διαδικασία της κινητικότητας των εκπαιδευτικών και αναμένεται να εκπληρωθεί με τροπολογία που θα καταθέσει, αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, θα ορίζεται ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που θα τεθούν σε κινητικότητα από το υπουργείο Παιδείας.

.Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει οι ομοσπονδίες τους.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι με το μέτρο της κινητικότητας των υπαλλήλων, καθώς, όπως υποστηρίζουν, πρόκειται για απόλυση. 

Επίσης, δηλώνουν αντίθετοι με τις συγχωνεύσεις αλλά και τις αλλαγές χρήσεις των νοσοκομείων, που προωθεί το υπουργείο Υγείας και εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
 Ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να συναντηθεί με επιτροπή τους, και όπως είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, του απάντησαν ότι «δεν πρόκειται να συνομιλήσουν με τον υπουργό της μνημονιακής κυβέρνησης και συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους, από ό,τι άκουγα, με αναφορές ότι θα καταλάβουν νοσοκομεία».

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε τη διαπίστωση ότι στη χώρα μας έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. «Ξεκαθαρίζω, πάντως, ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Θα τους εξηγήσω τον μηχανισμό και τον χρονικό ορίζοντα. Οι καλόπιστοι είναι βέβαιο ότι θα πειστούν. 
Οι κακόπιστοι και όσοι θέλουν απλώς να κάνουν αντιπολίτευση, προφανώς, θα συνεχίσουν να αντιδρούν» τόνισε χαρακτηριστικά.

.Μηνύματα για την 39η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

«Τιμούμε, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον Τόπο που τη γέννησε. Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της επτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης. Κρατάμε ως κόρη οφθαλμού τις μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις της περιόδου εκείνης που φέρουν τη σφραγίδα του ιδρυτή της Παράταξής μας Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Αφήνουμε, ταυτόχρονα, στο παρελθόν τις παθογένειες που αναπτύχθηκαν στα μετέπειτα χρόνια και έσυραν τον Τόπο στην οικονομική και κοινωνική κρίση των τελευταίων χρόνων» τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Η ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι ημέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τη δημοκρατία», τονίζει οΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Η κρίση μοιάζει αξεπέραστη στους πολίτες που υφίστανται βαριές θυσίες, αλλά δεν είναι. Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει κρίση αξιών και θεσμών», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.
«Ο συμβιβασμός, που έγινε πριν από 39 χρόνια, ανάμεσα στη χούντα και στον αστικό πολιτικό κόσμο, καθώς και η εμπειρία όλων αυτών των δεκαετιών δεν πρέπει να αφήνουν πια αμφιβολία σε κανέναν εργαζόμενο, ότι η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας, είναι ταξική, είναι η άλλη μορφή της δικτατορίας των μονοπωλίων» επισημαίνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

«Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και ισονομία παραμένει επίκαιρος» τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

«Συμπληρώνονται σήμερα 39 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας. Η επέτειος έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία τη χώρα κυβερνά η τρόικα, το έργο της Βουλής αντικαταστάθηκε από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί δεν απαντούν στις ερωτήσεις των αρχηγών κομμάτων και των βουλευτών, οι επίτροποι δίνουν εντολές στους υπουργούς και την εκτελεστική εξουσία κι εκείνοι τις εκτελούν δουλικά», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ προστίθεται ότι «κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ο πρώην αρχηγός της ΕΠΕΝ, βουλευτές οι γόνοι των υβριστών του εκδοτών».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.