.ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2013

 Οι εορταστικές εκδηλώσεις της φετινής Αποκριάς του Δήμου Ζωγράφου  ολοκληρώθηκαν σήμερα, Καθαρά Δευτέρα στον Πάρκο Γουδή , όπου μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν τα Κούλουμα με λαγάνα, χαλβά, ελιές και φυσικά πολύ γλέντι.
Ο καλός καιρός και η ζωντανή μουσική  ανέβασαν την διάθεση και βοήθησαν να γίνει μία πολύ ωραία εορταστική  ατμόσφαιρα και να παρασύρει το κοινό σε ένα μεγάλο γλέντι.
Ο Δήμος προσέφερε 2.500 μερίδες με σαρακοστιανά εδέσματα τα οποία γρήγορα εξαντλήθηκαν.



.Ισόβιος αποκλεισμός του Κατίδη από την Εθνική Ελλάδος - Οι εξελίξεις


Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε
  1. Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά  τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει  βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.

  2. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες

  3. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα  φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες,  αντίστοιχες απαγορεύσεις.
 Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης,  βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα,  για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.

Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει.

.Διαψεύδει η Κύπρος τις δηλώσεις Σόιμπλε για το κούρεμα καταθέσεων


Στην κατηγορηματική διάψευση των δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με το «κούρεμα» των καταθέσεων, προχώρησε η κυπριακή κυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν ότι ο κ. Αναστασιάδης «δεν είχε ποτέ αυτή την επιλογή» και πρόσθεσαν πως «για το θέμα θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών προς αποκατάσταση της πραγματικότητας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σόιμπλε είχε δηλώσει το βράδυ της Κυριακής σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο πως η Κομισιόν, η ΕΚΤ και η κυπριακή κυβέρνηση επέμεναν να μην επωμιστούν το «βάρος» της λύσης μόνο οι μεγαλοκαταθέτες, σημειώνοντας πως θα είχε σεβαστεί την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι τις 100.000 ευρώ.

Εξάλλου, ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει την άποψη νομικών ότι το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» δεν είναι συνταγματικό, απάντησε «ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει».
Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες που τον φέρουν να έχει απορρίψει πρόταση για εξαίρεση των καταθέσεων κάτω από 100.000 ευρώ από το τέλος επί των καταθέσεων. 

Αντίθετα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τη μάχη για να αποτρέψει αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη, η οποία τελικά επιβλήθηκε με τρόπο εκβιαστικό από αυτούς που σήμερα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις δικές τους αποφάσεις. 

Θέση τους μάλιστα ήταν πως μη συμπερίληψη των πρώτων 100.000 δεν θα εξασφάλιζε το απαιτούμενο συνολικό ποσό. 
Αυτό που ζητούσαν οι δανειστές μας ήταν το άμεσο κλείσιμο των δύο μεγάλων τραπεζών, η μεταφορά των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ σε μια «καλή» τράπεζα και η εκκαθάριση των υπολοίπων καταθέσεων. 

Η εκτίμηση του ΔΝΤ ήταν ότι οι καταθέσεις αυτές θα έχαναν το 40% της αξίας τους, ενώ θα έμεναν παγοποιημένες για 5-10 χρόνια. Κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η απώλεια στην αξία του συνόλου των καταθέσεων θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Επιπρόσθετα οι επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας θα ήταν καταστροφικές.

Η κυβέρνηση με την ολοκληρωμένη πρόταση προστασίας των καταθετών έχει διασφαλίσει πως η συνεισφορά τους δεν ισοδυναμεί με οριστική απώλεια αλλά θα τύχει ανταπόδοσης με την προσφορά τραπεζικών μετοχών και ομολόγων συνδεδεμένων με τα έσοδα από το φυσικό αέριο.

 Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν επίσης δημοσιεύματα για πρόταση της Gazprom για εξαγορά κυπριακής τράπεζας».

.«Tιμωρητική και μυωπική η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο»


«Η απόφαση της Ευρωζώνης για την Κύπρο έχει στον μέγιστο πλέον βαθμό τα τιμωρητικά και μυωπικά χαρακτηριστικά των κινήσεων διαχείρισης της κρίσης σε χώρες που σταδιακά εντάσσονται σε προγράμματα», τονίζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της Κύπρου 

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι η Ευρωζώνη προσπαθεί να διορθώσει κάποια από τα στοιχεία των αποφάσεών της, «αλλά, στο μεταξύ, οι καταστάσεις επιδεινώνονται και ο φαύλος κύκλος τροφοδοτείται». 

Επισημαίνουν δε, ότι «αυτό το έχει, δυστυχώς, ζήσει ο ελληνικός λαός «στο πετσί του»: «Τη μία λένε ότι είναι "μοναδική περίπτωση" η Ελλάδα, την άλλη ότι είναι "μοναδική περίπτωση" η Κύπρος, χωρίς να αντιλαμβάνονται το παιχνίδι με τη φωτιά και με τις αντοχές των κοινωνιών και των πολιτικών συστημάτων» αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον, τονίζουν ότι «παρότι οι εξελίξεις στην Ιταλία θα επέβαλαν πολύ μεγαλύτερη διορατικότητα, αυτή στην περίπτωση της Κύπρου δεν φάνηκε να υπάρχει» και προσθέτουν ότι «οι αντιδράσεις των κοινωνιών διασταυρώνονται με τις αντιδράσεις των αγορών και η ένταση που δημιουργείται θίγει πάντα τους πιο αδύναμους (κράτη, κοινωνικές ομάδες, πολίτες)».

Εκφράζουν, επίσης, την ελπίδα ότι «τάχιστα η Ευρωζώνη θα τροποποιήσει τις αποφάσεις της για το κυπριακό πρόγραμμα, προστατεύοντας το ίδιο το ευρώ, τις χώρες που είναι εντεταγμένες, τυπικά ή ουσιαστικά, σε πρόγραμμα ή τελούν υπό πίεση και άρα τον εαυτό της συνολικά». 

«Εναπόκειται στον κυπριακό λαό, σύμφωνα με τις θεσμικές διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σταθμίσει τα δεδομένα και να κάνει την καλύτερη επιλογή για τους πολίτες και την οικονομία της Κύπρου, αλλά φυσικά και για την προστασία του εθνικού συμφέροντος. 
Ο κυπριακός λαός δεν χρειάζεται υποδείξεις από κανένα», υπογραμμίζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.

Και προσθέτουν: «Στην Ελλάδα μπορεί να γίνει έστω τώρα αντιληπτό και το τι αποφύγαμε και πόσο μεγάλα ποσά καταφέραμε να πάρουμε ως δάνειο, έχοντας δημοσιονομικά και μακροοικονομικά μεγέθη πολύ χειρότερα από τα Κυπριακά. 
Μπορεί να γίνει έστω τώρα αντιληπτό ότι οι θυσίες είναι τεράστιες, αλλά το πλαίσιο ασφαλές μέσα σε μια Ευρώπη και ένα διεθνές οικονομικό σύστημα που κινούνται πάντα με μεγάλη και επικίνδυνη νευρικότητα». 

Χαρακτηρίζουν ως «πολύ σημαντικό» ότι «όλες οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες. 

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι στεγανοποιημένο σε σχέση με το κυπριακό. Πρέπει η ένταξη των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να συντελεστεί άμεσα, χωρίς επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους και άρα των μελλοντικών γενεών Ελλήνων φορολογουμένων».

«Οι εξελίξεις στην Κύπρο επιτρέπουν σε όλους να αντιληφθούν πόση σημασία έχει η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στην διαχείριση μιας οικονομικής κρίσης εθνικών διαστάσεων», αναφέρουν.

Εξαπολύουν, τέλος, σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «είναι, τέλος, αστείο και εξοργιστικό, κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να διαμαρτύρονται για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, όταν προεκλογικά επιφανή στελέχη του είχαν προτείνει να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό στην Ελλάδα».

.Πρόταση για αφορολόγητο στις καταθέσεις έως 20.000 ευρώ


Στραμμένα στη Λευκωσία είναι τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας εν ανομονή της ψηφοφορίας για την επικύρωση του σχεδίου διάσωσης της τρόικας που απαιτεί επιβολή φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις σε αντάλλαγμα για το δάνειο των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κρατικό δίκτυο ΡΙΚ, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει πέσει η ιδέα για αφορολόγητο σε όλες τις καταθέσεις που είναι έως 20.000 ευρώ.

Ενδεικτικό επίσης της νευρικότητας, που έχει προκαλέσει η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα έως 10% των καταθέσεων σε κυπριακές τράπεζες, είναι οι ισχυρές απώλειες – άνω του 2% - στα χρηματιστήρια του Τόκιο και του Χονγκ Κονγκ, καθώς και του ευρώ έναντι του δολαρίου, του γιεν και της στερλίνας.

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο νωρίτερα σήμερα, το οποίο διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, και αυτή τη στιγμή ενημερώνει τα μέλη της Βουλής σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση. Η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00.

Το Κοινοβούλιο επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου με το χρόνο για να επικυρώσει τη συμφωνία πριν οι τράπεζες ανοίξουν τις πύλες τους την Τρίτη το πρωί, καθώς η Δευτέρα είναι αργία. Πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας δήλωσε πως οι τράπεζες θα ανοίξουν κανονικά την Τρίτη, αν δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία αναμένεται να είναι θερμή καθώς υπάρχουν στη Βουλή πτέρυγες που είναι αντίθετες με τη συμφωνία. Το κομμουνιστικό κόμμα ΑΚΕΛ, το οποίο διαθέτει 19 από τις 56 έδρες στο Κοινοβούλιο, και η ΕΔΕΚ με 5 έδρες έχουν έχει ήδη απορρίψει το σχέδιο διάσωσης, ενώ επικριτικό επί τους παρόντος εμφανίζεται ακόμη και το ΔΗΚΟ, ο μικρός κυβερνητικός σύμμαχος του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του κόμματος του ΔΗΣΥ.

Στο πλευρό του Νίκου Αναστασιάδη βρίσκεται πάντως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που σε γραπτή του δήλωση στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην Κύπρο, εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας.

Κι ενώ ο χρησμός της κυπριακής Βουλής αναμένεται αργά το απόγευμα, η Κομισιόν έδωσε – μέσω του επιτρόπου Ρεν – το πράσινο φως για το σενάριο επιβολής χαμηλότερου κουρέματος – 3% ή 5% - στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, και υψηλότερου – 12,5 ή 13% - για ποσά άνω των 500.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει έτοιμο σχέδιο μεταφοράς ρευστότητας 5 δισ. ευρώ προς τη Λευκωσία για να ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα, σε περίπτωση που ψηφιστεί το πακέτο μέτρων, καθώς αναμένονται μαζικές εκροές από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr τα ποσά από τα αιτήματα για απόσυρση χρημάτων αυξάνονται γεωμετρικά.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, στο διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό, χαρακτήρισε το κούρεμα ως τη λιγότερο επώδυνη λύση και προανήγγειλε τη χορήγηση ομολόγων φυσικού αερίου – από τα μελλοντικά έσοδα, που θα έχει η χώρα μέσω της εκμετάλλευσης των εκεί κοιτασμάτων – σε όσους διακρατήσουν τις καταθέσεις τους.

Πληροφορίες του κυπριακού SigmaLive αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το απόγευμα να υπάρξει έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που θα αφορά πιθανότατα τα σενάρια περί αλλαγών στα ποσοστά του κουρέματος καταθέσεων, ανάλογα με το ύψος των καταθέσεων.

.Ανοιχτή στην αναδιαμόρφωση του ποσοστού επιβολής τέλους επί των καταθέσεων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Ανοιχτή στην αναδιαμόρφωση του ποσοστού επιβολής τέλους επί των καταθέσεων (κούρεμα) στην Κύπρο, με στόχο τη μικρότερη επιβάρυνση για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ,  δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του εκπροσώπου της, Σάιμον Ο Κόνορ. 

Συγκεκριμένα, ο Σ. Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, παρέπεμψε στη δήλωση του κ. Ρεν στους Financial Times, σύμφωνα με την οποία ο Φινλανδός Επίτροπος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι συντελεστές στην κατεύθυνση της μικρότερης επιβάρυνσης για τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. 

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η αναδιαμόρφωση των συντελεστών που θα συμφωνηθεί θα πρέπει να διασφαλίζει φορολογικά έσοδα ύψους 5,8 δις. ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup. 

"Αν το χρηματοδοτικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο (5,8 δις. ευρώ), το Eurogroup θα υιοθετήσει αυτήν την απόφαση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ο. Ρεν. 

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την απόφαση του Eurogroup για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, ο Σ. Ο Κόνορ τόνισε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, συμπεριλαμβανομένης και της κυπριακής πλευράς. 

.Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζει άδικη τη δασμολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «άδικο, αντιεπαγγελματικό κι επικίνδυνο» το μέτρο της επιβολής δασμού στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ ενημέρωσε πως ο Πούτιν συνεκάλεσε έκτακτη σήμερα το πρωΐ, στην οποία εξετάσθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τη δανειακή σύμβαση που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της Κύπρου.

«Αξιολογώντας την πιθανή απόφαση να επιβληθεί επιπλέον δασμολόγηση στις καταθέσεις στην Κύπτρο, ο Πούτιν δήλωσε πως εάν εφαρμοσθεί η απόφαση αυτή θα ήταν άδικη, αντιεπαγγελματική κι επικίνδυνη», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Σατάλοφ δήλωσε πως η δασμολόγηση στην Κύπρο θα ήταν δίκαιη εάν εφαρμοζόταν μόνον στα επιτόκια των καταθέσεων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.