.Η Ρένα Δούρου υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής

 Η βουλευτής Β' Αθηνών Ρένα Δούρου θα είναι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, ενώ υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων θα είναι o 34χρονος οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελαρίδης.
Τις προτάσεις έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην αποψινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος,

 σημειώνοντας την ανάγκη να προωθηθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, ώστε να δοθεί το στίγμα της αντιπαράθεσης με το φθαρμένο σύστημα του δικομματισμού. Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να εγκριθούν την Κυριακή με ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Σακελαρίδης είναι συντονιστής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτου και είναι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

.«Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει φέτος στις αγορές»

 Ήδη φέτος θα πρέπει να είναι δυνατή η συζήτηση για τον τερματισμό του έργου της τρόικας στην Ελλάδα και η χώρα θα μπορούσε να επιστρέψει από φέτος στις χρηματαγορές, τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της επιτροπής του, που εξετάζει τις δράσεις της τρόικας στις χώρες κρίσης του ευρώ, Οτμαρ Κάρας, σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) για τα αποτελέσματα των συνομιλιών του στην Αθήνα.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται, ήδη, σε ανάκαμψη και «η Ελλάδα δεν στέκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο», ωστόσο κανείς δεν επιτρέπεται να επανέλθει στην ημερήσια διάταξη, αλλά πρέπει να προσπαθήσει να εξετάσει πώς έχουν τα πράγματα και να εξάγει τα σωστά συμπεράσματα, προσθέτει ο κ. Κάρας.

.Γρ. Ψαριανός: Η κεντροαριστερά χρειάζεται έναν «Καλλικράτη»

Την ανάγκη να υπάρξει ένας «Καλλικράτης ή Καποδίστριας» για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός.

«Η κατάσταση στην Κεντροαριστερά είναι ακριβώς -όπως είπατε- "πολλά μικρά χωριά" που πρέπει να συγκροτηθούν με ένα τρόπο τύπου Καλλικράτη ή Καποδίστρια. 

Πρέπει να γίνει μια αναδιάταξη και ανασυγκρότηση του χώρου με έναν τρόπο ενιαίο. Όχι σε ένα ενιαίο κόμμα, προς θεού όχι. Τα κόμματα μάλλον έχουν κλείσει τους κύκλους τους και σε ένα-δυο χρόνια δεν θα υπάρχουν αυτά τα κόμματα. Θα υπάρχουν άλλοι σχηματισμοί» εκτιμά ο Γρηγόρης Ψαριανός.

.Για «καλά νέα» στην ελληνική οικονομία, κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό και η πρόβλεψη του ΙΟΒΕ για ανάπτυξη 0,6% και μείωση της ανεργίας στο 26% δημοσιεύονται σήμερα στον γερμανικό Τύπο, ενώ γίνεται λόγος για πρόοδο της Ελλάδας και «καλά νέα».

«Η υπερχρεωμένη Ελλάδα πέτυχε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το 2013, ένα πλεόνασμα δισεκατομμυρίων στον κρατικό προϋπολογισμό. 

Ένα πρωτογενές πλεόνασμα -στον υπολογισμό του οποίου δεν περιλαμβάνεται το κόστος για την εξυπηρέτηση του χρέους- αποτελεί προϋπόθεση για νέες δανειακές βοήθειες των ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ. 

Προηγουμένως , το βάρος των τοκοχρεολυσίων κρατούσε τον προϋπολογισμό σε αρνητικό πρόσημο. Το σχέδιο των πιστωτών όμως, προέβλεπε πλεόνασμα της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μόλις γι' αυτό το χρόνο» επισημαίνει το «Manager Magazine» και, αναφερόμενο στις εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ, κάνει λόγο για «κάπως πιο φωτεινές προβλέψεις» για την οικονομία.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και το περιοδικό «Focus», το οποίο στην ηλεκτρονική του έκδοση δημοσιεύει ρεπορτάζ με τίτλο «Ελληνικό δημοσιονομικό πλεόνασμα άνω του ενός δισεκατομμυρίου» και υπότιτλο «Η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια πέτυχε πάλι ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, μεγαλύτερο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ».

.Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (02-02-2014) και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελλώδεις άνεμους στο Αιγαίο 

Την Κυριακή βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά -ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Ευβοίας και πιθανόν της Θεσσαλίας. 
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί στα βόρεια, ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα νότια και η ένταση τους θα φτάνει κατά τόπους τα 8 μποφόρ.


Τη Δευτέρα (03-02-2014) αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων.

.Διορθωτικές κινήσεις στα πρόστιμα της εφορίας

Διορθωτικές κινήσεις με περιορισμό του ύψους των προστίμων που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία για τη μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και για τη μη έκδοση αποδείξεων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος των αλλαγών που μελετώνται είναι τα πρόστιμα να διαμορφωθούν σε επίπεδα που είναι πιο ρεαλιστικά χωρίς παράλληλα να αποδυναμωθεί ο ρόλος τους στη φορολογική συμμόρφωση.

Οι αναπροσαρμογές που επεξεργάζεται ήδη το επιτελείο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη αφορούν, μεταξύ άλλων, το υψηλό πρόστιμο των 1000 ευρώ για την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ (2500 ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις) που συναντούν ήδη τις έντονες αντιδράσεις των λογιστών και επιχειρήσεων. 

Παράλληλα, μελετώνται αλλαγές στο ύψος των προστίμων που προβλέπονται για τη μη έκδοση αποδείξεων. Εξετάζεται η καθιέρωση ενός πλαφόν στο πρόστιμο των 1000 ευρώ που προβλέπεται για κάθε απόδειξη που δεν εκδίδεται ώστε το συνολικό ποσό να μην αυξάνεται απεριόριστα.

Διορθώσεις εξετάζονται και στη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει την υποθήκευση ακινήτου από την πλευρά του φορολογούμενου στην περίπτωση που θέλει να μεταβιβάσει με γονική παροχή ακίνητο στα παιδιά του και έχει χρέη προς το δημόσιο ακόμη και αν αυτά έχουν ρυθμισθεί και πληρώνονται κανονικά. Εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η διάταξη να μην ισχύει για μικρά ποσά οφειλών. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.