.Διάλογος και αντιπαράθεση του Νίκου Μπίστη

Μια απεργία δεν είναι σχολική εκδρομή. Και ένταση θα υπάρχει και αντιπαράθεση. Πολλές φορές και αδικαιολόγητη αστυνομική βία. Και όταν η διαδήλωση εργατών πραγματοποιείται έξω από την Γερμανική πρεσβεία σε καιρό κρίσης η φόρτιση είναι πολλαπλάσια. Όχι, η εικόνα δεν είναι από την Αθήνα αλλά από την Ρώμη. 

Ο λόγος ήταν η ανακοίνωση της διεύθυνσης χαλυβουργείου συμφερόντων της γερμανικής εταιρίας Thyssenkrupp για απόλυση 537 επι συνόλου 2.600 εργαζομένων. Εργοδοσία και συνδικάτα αντιμέτωπα, η κυβέρνηση στην μέση και το αμείλικτο ερώτημα αν επιλέγεις σε αυτούς τους καιρούς να τραβήξεις... περισσότερα »

.Με μορφή τροπολογίας οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια»

Κατατέθηκε από το Νίκο Δένδια, με την ιδιότητα του υπουργού Ανάπτυξης, η ρύθμιση που είναι γνωστή ως ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια. 
Η ρύθμιση κατατέθηκε ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που συζητείται από το πρωί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και όπως τόνισε ο υπουργός είναι αποτέλεσμα σκληρής προεργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους, την Ένωση Τραπεζών, τις τράπεζες, την ΕΚΤ, «ώστε να εξαντληθούν οι αντοχές του συστήματος και της οικονομίας και να πετύχουμε την επανεκκίνηση της αγοράς στην Ελλάδα». 
Ο κ. Δένδιας προσήλθε στην επιτροπή...περισσότερα »

.Γ. Μαυραγάνης: Μείωση του ΕΝΦΙΑ και κατάργηση τεκμηρίων

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την προοπτική μετατροπής του σε πόρο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προανήγγειλε απόψε, από το βήμα του 6ου Thessaloniki Tax Forum, o υφυπουργός Οικονομικών, Γεώργιος Μαυραγάνης, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τη διαμόρφωση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων στο 32%, έναντι 42% σήμερα και τη μετάβαση στην εποχή χωρίς τεκμήρια ενδεχομένως και εντός του 2015.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, που διοργανώνει η Φορολογική Επιτροπή του Ελληνομερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο κ.Μαυραγάνης επισήμανε: «Ο σχεδιασμός μας για το άμεσο μέλλον προβλέπει τη συνέχιση και επέκταση της μείωσης των φορολογικών βαρών [...]αξιοποιώντας την επίτευξη σταθερής δημοσιονομικής ισορροπίας και τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, όπως επίσης τη μεγαλύτερη συμμόρφωση, αλλά και τη μετάβαση στην εποχή της ανάπτυξης που δίνει αυτά τα περιθώρια».
Αναλυτικότερα, όπως γνωστοποίησε, η κυβέρνηση στοχεύει στη:

* Μείωση του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ από το 1,43% σήμερα και στην εξέταση δυνατότητάς μετατροπής του σε έσοδο της Αυτοδιοίκησης,
* Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%.
* Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος των επιχειρήσεων.

* Μετάβαση στην εποχή χωρίς τεκμήρια, χάρη στην προετοιμασία που έχει γίνει με την αξιοποίηση πληροφοριών και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων, πιθανώς από τα εισοδήματα του 2015.

.Αντ. Σαμαράς: Διανύσαμε παρά πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

 Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι εκλογές κάτι που, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απεύχεται ο ελληνικός λαός και φοβούνται οι αγορές.

«Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν. Έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές σκεπτόμενοι με υπευθυνότητα θα εκλέξουν τον Φεβρουάριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διανύσαμε παρά πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

.Στο ερχόμενο Eurogroup η συζήτηση εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο

Στην Ευρωομάδα (Εurogroup) της ερχόμενης Πέμπτης, 6 Νοεμβρίου ξεκινούν επί της ουσίας οι συζητήσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι η περίπτωση της λεγόμενης «καθαρής εξόδου» φαίνεται«εξαιρετικά απίθανη» για την Ελλάδα, με βάση τα δεδομένα των αγορών. Τόνισε, πάντως, ότι με βάση τις υπάρχουσες διαβουλεύσεις, η «μεταμνημόνιος εποχή» των σχέσεων της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα διέπεται από κάποιου είδους «δομική σύμβαση». 

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι αυτή η «νέα σύμβαση-σχέση» μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών, θα είναι«δομημένη, επίσημη, προβλέψιμη, ενδεχομένως με ρευστό και με μια νομική μορφή, κάνοντας χρήση των διαθέσιμων πόρων των Ευρωπαϊκών Μηχανισμών Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF και ESM)».

Συνεχίζοντας, ο ίδιος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι η ευρωπαϊκή συμμετοχή στο υπάρχον πρόγραμμα λήγει στο τέλος του Δεκεμβρίου και εκτίμησε ότι οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα θα πρέπει να ληφθούν στην Ευρωομάδα της 8ης Δεκεμβρίου. Όπως είπε, η όποια νέα σύμβαση για την Ελλάδα, θα πρέπει να εγκριθεί από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια, τα οποία συνήθως διακόπτουν τις εργασίες τους, λόγω Χριστουγέννων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το ΔΝΤ στη νέα σύμβαση για την Ελλάδα, ο ίδιος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι ορισμένες κυβερνήσεις θεωρούν ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι τμήμα αυτών των διευθετήσεων. Τόνισε ότι οι σχετικές συζητήσεις δεν θα είναι εύκολες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ δεν είναι το μείζον. 

.«Σπάνε» στα δύο τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια - Τι προβλέπεται για τα επιχειρηματικά

Σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια που υπολογίζονται σε περίπου 27 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, παρουσιάζοντας παράλληλα τις λεπτομέρειες της ρύθμισης για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια που υπολογίζονται σε 40 δισ. ευρώ. 

Η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια προβλέπει τη μείωση κατά 30% της αξίας του ακινήτου βάσει της οποίας είχε συναφθεί το αρχικό δάνειο και τον διαχωρισμό του δανείου σε δύο τμήματα. Το κυρίως τμήμα του δανείου θα αποπληρώνεται κανονικά στην τράπεζα... περισσότερα »

.Οδηγίες στο Κίεβο, παζάρι στην Αγκυρα

*Κρίσιμη* η τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, καθώς ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Ουκρανία και την Τουρκία. Στο Κίεβο, μετά τις εκλογές και την υπογραφή συμφωνίας του Ποροσένκο με την Gazprom, το ζητούμενο είναι η επαλήθευση ή όχι της αίσθησης που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες ότι η Ουάσιγκτον θέλει πλέον συμβιβαστική λύση που θα της επιτρέψει πολιτική απεμπλοκή από μια σύγκρουση που σε λίγο θα κλείσει έναν χρόνο. *Αν στην Ουκρανία* ο Μπάιντεν θα ενημερώσει κυβέρνηση και φιλοαμερικανικές δυνάμεις για τη γραμμή πλεύσης των ΗΠΑ, στην Τουρκία θα φθάσει για μια ανοι... περισσότερα »

.Ενα γνωστό κουσούρι

*Σκεφτόμουν* αυτή την ιστορία των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Αθήνας που κάπου τα έχουν μπερδέψει τα πράγματα και νομίζουν ότι η ιδιότητα του φοιτητή τους εξασφαλίζει και το δικαίωμα να διοικούν ή έστω να συνδιοικούν το Πανεπιστήμιο. Και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα είναι ότι, εδώ που τα λέμε, δεν κάνουν και τίποτα πρωτότυπο. 

Ενα από τα γνωστότερα κουσούρια της φυλής μας αναδεικνύουν. Εως έναν βαθμό αυτά βλέπουν, αυτά κάνουν. *Τι βλέπουν*, για παράδειγμα, τα παιδιά των απασχολουμένων στις ΔΕΚΟ να κάνουν οι γονείς τους; Ως απλοί εργαζόμενοι συμπεριφέρονται ή μήπως ως αφεντι...περισσότερα »

.Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης

Αύξηση των ορίων ηλικίας πρόωρης συνταξιοδότησης έως και 12 χρόνια φέρνει η απαίτηση της τρόικας για άνοιγμα των συζητήσεων για το ασφαλιστικό σύστημα. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών», οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν έξοδο σε σύνταξη για όλους από τα 62 έτη. Μεγάλοι χαμένοι οι παλιοί ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, μητέρες ανηλίκων και εργαζόμενοι σε τράπεζες και ΔΕΚΟ. 

Ζητείται από την κυβέρνηση γραπτή πρόσκληση και συναίνεση για άνοιγμα των συζητήσεων για το ασφαλιστικό σύστημα και άμεση νομοθέτηση της κατάργησης των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, όσοι ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.