.'ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ''... Παρά την αισιοδοξία με την οποια θελει να αντιμετωπίζει τα πραγματα η ελληνικη κυβερνηση,

Παρά την αισιοδοξία με την οποια θελει να αντιμετωπίζει τα πραγματα η ελληνικη κυβερνηση, ο φόβος και η επιφυλακτικότητα ... στον τροπο που αντιμετωπίζουν τα πιο ψύχραιμα στελέχη της την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές δεν κρύβονται.

 Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν το πρωί της Δευτέρας και ενω αναμένεται η τριμερής συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ - Γιούνκερ στο Βερολίνο το απόγευμα, ότι "μέχρι να δούμε το τέλος δεν μπορούμε να πούμε τίποτα" και σημειώνουν ότι "όλα ειναι στον αέρα..."! 

Υπάρχουν και υπουργοί, κυριως της αριστερής πτερυγας που εκτιμούν οτι οι δανειστές δεν θα δώσο... περισσότερα »

.«Όπου και αν πας, εδώ Παππάς, εκεί Παππάς»

Ή ψηφίζετε νέο μνημόνιο ή πέφτουμε και χρεώνεστε το ρόλο του Εφιάλτη και του αποστάτη διαμηνύει τώρα ο Τσίπρας στους αντιρρησίες βουλευτές του. 

Φωτιά έχει βάλει στο ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του εξ’ απορρήτων του πρωθυπουργού, του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ο οποίος ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ψηφιστεί. 

Συγκεκριμένα ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης στο thepressproject δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δημοκρατικό. Συζητάει τα πάντα δημοκρατικά και πληρών... περισσότερα »

.Die Welt: «Πολύ καλή» η τηλεδιάσκεψη

«Πολύ καλή» χαρακτήρισε κυβερνητικός αξιωματούχος τη χθεσινοβραδυνή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Die Welt.

 H γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι «η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί πολύ γρήγορα» .

 Επίσης, ότι η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε τη συζήτηση εποικοδομητική χωρίς ωστόσο να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες. Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ , ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και... περισσότερα »

.“Take it, or leave it” : H Τρόικα αποστέλλει εντός της ημέρας(;) το νέο Μνημόνιο στην Αθήνα

*Κείμενο συμφωνίας που θα έχει στόχο να τερματίσει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – πιστωτών θα παρουσιάσουν στην ελληνική κυβέρνηση οι δανειστές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει τη Δευτέρα το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.* 

Το πρακτορείο αναφέρεται στο «τελεσίγραφο» που έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα το EuroWorking Group στην Ελλάδα ότι δεν θα υπάρχει χρόνος για να εγκριθεί η οποιαδήποτε εκταμίευση από τα κοινοβούλια της ευρωζώνης, εκτός εάν επιτευχτεί τεχνική συμφωνία έως τις αρχές Ιουνίου. Την ίδια στιγμή, ως ένα «φιλο-τροικανό κείμενο» χαρακτηρίζει – μιλώντας στ...περισσότερα »

.Νέα σενάρια παράτασης της διαπραγμάτευσης, την ίδια στιγμή που η Αθήνα “πνίγεται”

Μπορεί η Ελλάδα να περιμένει εναγωνίως μια συμφωνία που θα ξεκλειδώσει τη χρηματοδότηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας ενόψει και της πληρωμής των δόσεων ύψους 1,3 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ μέχρι το τέλος του μήνα, οι Βρυξέλλες ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι η μοναδική προθεσμία που αναγνωρίζουν είναι το τέλος Ιουνίου. *

«Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν δεν δίνουμε χρονικές διορίες, η μόνη διορία για εμάς είναι αυτή του τέλους του Ιουνίου» δήλωσε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα.* Όσον αφορά τα όσα γράφονται για κείμενο που έχει δ... περισσότερα »

.Κομισιόν: Ζητάει μέτρα-σοκ 3,5 δισ. και Μνημόνιο

Memorandum Of Understanding, δηλαδή Μνημόνιο, είναι ο τίτλος στο προσχέδιο συμφωνίας που έστειλε η Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση. 

Το ίδιο συνέβαινε και με τα προηγούμενα Μνημόνια που συμφωνήθηκαν με τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις. Φυσικά, όπως κάθε Μνημόνιο έτσι κι αυτό περιλαμβάνει μέτρα που καλείται να λάβει η ελληνική πλευρά. Συγκεκριμένα, από την Κομισιόν ζητούν μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ. 

*Τι προβλέπει το Memorandum* Το κείμενο, Memorandum Of Understanding, δηλαδή Μνημόνιο, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, προβλέπει για το 2015 μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ φοροεισπρακτικού χαρακ... περισσότερα »

.ΠΑΣΟΚ: Κυβέρνηση-λούνα παρκ - Ας ελπίσουμε να γλιτώσουμε το τσίρκο

Με... λούνα-πάρκ, παρομοιάζει την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας σκληρή κριτική στον τρόπο διαπραγμάτευσης. «Πέρασε ακόμη μια εβδομάδα με την κυβέρνηση - αιώρα να μην μπορεί να ισορροπήσει.

 Πηγαίνει συνεχώς πίσω - μπρος νομίζοντας ότι προχωρά, ενώ οπισθοχωρεί βλάπτοντας βαθειά την οικονομία» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του. 

Εγκαλεί ειρωνικά την κυβέρνηση ότι «διατείνεται (γαλλιστί πλέον) ότι με το πηγαινέλα ζαλίζει την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ στην πραγματικότητα θέλει απλώς να αποκοιμίσει τα παραπλανημένα στελέχη της» και πως «φαντασιώνεται ότι παίζει παιχνίδια συσχετισμών σε πανευρωπ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.