.H Κοινωνική Παρέμβαση και ο Δήμος Ζωγράφου...

H Κοινωνική Παρέμβαση Δημοκρατικών Πολιτών Ζωγράφου
σας προσκαλεί στην μουσική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εξέγερση στο πολυτεχνείο στην μνήμη των αγωνιστών Αλέξανδρου Παναγούλη και Σπύρου Μουστακλη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 15 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2013 
ΩΡΑ 20.00 ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ¨ΑΛΕΚΑ¨
ΤΙΜΉ ΕΝΊΣΧΥΣΗΣ 10 ΕΥΡΩ

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΎΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΤΟΥ Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου

.''NEO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΡΙΤ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013 ΜΕ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2014''...

Η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμψει νέο πρόγραμμα τέλος του 2013 με αρχή του 2014, εκτίμησε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Π. Καψής, μιλώντας στον Alpha 98,9...

«Από όταν μπει η ΝΕΡΙΤ στο ραδιομέγαρο, θα είναι σαφής η αλλαγή της εικόνας. Έχει καλό ειδησεογραφικό κομμάτι, αρκετά καλό για τα δεδομένα της ΔΤ, για να βελτιωθεί το πρόγραμμα, χρειάζεται πρόσβαση στο αρχείο και στο ραδιομέγαρο», είπε ο κ.Καψής.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι  τυπικά πρέπει να δώσει εντολή ο κάτοχος του κτηρίου, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, αλλά «ουσιαστικά την απόφαση θα την πάρει συνολικά η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. , ο κ. Καψής δήλωσε ότι «για να βγει η προεδρία της Ε.Ε., πρέπει η Δημόσια Τηλεόραση να βγει από την Αγία Παρασκευή» και συμπλήρωσε ότι έκανε έκκληση στους εργαζόμενους να ελέγξουν οι ίδιοι τις διαδικασίες και αρνήθηκαν.
«Ζήτησα καταγγελίες επί της διαδικασίας και δεν έγιναν» ανέφερε.
Πηγή : naftemporiki.gr 

.ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...

Εντατικότερους ελέγχους με σκοπό την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής ζητεί από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ η διοίκηση του Ιδρύματος...

Σε έγγραφό της η διοίκηση υπογραμμίζει την «ιδιαίτερη σημασία του επιτόπιου ελέγχου για την διερεύνηση των κυριότερων μορφών εισφοροδιαφυγής, τη μηδενική ή πλημμελή ασφάλιση» και εκτιμά την έως σήμερα ελεγκτική δράση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ «ως όχι απλά κατώτερη της κατ΄ ελάχιστα αναμενόμενης αλλά υποτυπώδη ακόμη και αν συνυπολογισθούν οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την μείωση του προσωπικού».

Ορίζεται ως ελάχιστος αριθμός διενεργούμενων επιτόπιων ελέγχων από το κάθε υποκατάστημα, ανά μήνα, οι 10 έλεγχοι σε κοινές επιχειρήσεις και οι 10 έλεγχοι σε οικοδομοτεχνικά έργα.

Στην περίπτωση που δεν πραγματοποιείται ο προαναφερόμενος αριθμός επιτόπιων ελέγχων, οι αρμόδιοι διευθυντές θα πρέπει να αιτιολογούν σε σχετικό έγγραφο τους προς τον διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τους λόγους της μη ανταπόκρισης στο συγκεκριμένο στόχο.

Η διοίκηση του Ιδρύματος ζητεί από τις υπηρεσίες να προβαίνουν σε ουσιαστικό έλεγχο συσχετίζοντας τα στοιχεία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων με τα πραγματικά και να ελέγχουν την πρόσληψη και αποχώρηση των εργαζομένων την ειδικότητα, το ωράριο (πλήρες -μειωμένο), τις μηνιαίες αποδοχές, το είδος της ασφάλισης (τεκμαρτά, με σύμβαση έργου) κ.λπ..

Βασικός στόχος της προσπάθειας αυτής, όπως σημειώνεται στο έγγραφο, είναι η αύξηση των εσόδων, τόσο στο επίπεδο καταβολής τρεχουσών εισφορών όσο και σε αυτό της είσπραξης ληξιπρόθεσμων. 

Η παρούσα συγκυρία είναι η «κρισιμότερη για την ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στη διατήρηση και ενίσχυση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος», αναφέρεται.

«Από τη σύγκριση των δηλωθεισών και των πράγματι καταβληθεισών εισφορών», αναφέρει το έγγραφο, «αποδεικνύεται ότι ένας σημαντικός αριθμός εργοδοτών δεν καταβάλλει εντός των προβλεπομένων προθεσμιών τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές».

«Η απόκλιση αυτή σε συνδυασμό με τη μείωση των διενεργούμενων ελέγχων, δημιουργεί προβλήματα στην διαχείριση των οικονομικών μεγεθών του Ιδρύματος και την ως εκ τούτου απρόσκοπτη καταβολή των παροχών προς τους δικαιούχους».

.Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ...

Ικανοποιημένη δηλώνει η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση των πρώτων συναντήσεων με τους επικεφαλείς της τρόικας...

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν ακόμη δρόμο, ενώ ήδη έχουν διαφανεί οι γραμμές άμυνας που έχει χαράξει το Μαξίμου σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία έναντι των απαιτήσεων της τρόικας.

Στο θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2014, όπως έγραφε χθες το naftemporiki.gr, η κυβέρνηση παρουσίασε τα στοιχεία  του πρώτου εννεάμηνου του 2013 για την πορεία των εσόδων τα οποία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή η οποία σύμφωνα με κύκλους που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους είναι πολύ πιθανό να κλείσει κοντά στο 1 δισ.

Στο μείζον θέμα των ΕΑΣ η χθεσινοβραδινή δήλωση Στουρνάρα έξω από το Μαξίμου ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα πρέπει να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα δείχνει ότι το οικονομικό επιτελείο «παίζει» το χαρτί των παραγγελιών από το εξωτερικό προκειμένου να κρατήσει «ζωντανή» τη βιομηχανία.

Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι τις προηγούμενες ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στείλει ένα mail που απέρριπτε την ελληνική πρόταση, ενέργεια που όπως είπε είναι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται.

.Στη δικαιοσύνη για τα κλειστά ΑΕΙ

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εναντίον των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική. 

Ταυτόχρονα άρχισε η παραπομπή στα πειθαρχικά συμβούλια όσων υπαλλήλων δεν απογράφηκαν, με σκοπό να τεθούν σε αργία. 
Εν τω μεταξύ, παράθυρο εκτόνωσης της κρίσης άνοιξε το διδακτικό προσωπικό του Μετσοβίου, καθώς οι καθηγητές του Ιδρύματος αποφάσισαν να ξεκινήσουν  από τη Δευτέρα τα μαθήματα ανεξάρτητα από την πορεία των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων.

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση

Την απόσυρση του σχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ζήτησαν από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε οι συντελεστές φορολόγησης να αυξάνονται, όσο αυξάνεται το άθροισμα της περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη, ώστε να προκύψουν έσοδα 2,9 δισ. Ευρώ και να προβλεφθούν απαλλαγές για αναπήρους και άλλες ευπαθείς ομάδες, όπως συνέβαινε με το χαράτσι.
Τη δυσφορία τους εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και για το πετρέλαιο θέρμανσης, οι οποίοι ζήτησαν από τον Υπουργό Οικονομικών αλλαγές στις γεωγραφικές ζώνες, ώστε να επιδοτούνται για περισσότερα λίτρα και μεγαλύτερες ποσότητες καυσίμων, περιοχές που αδικούνται από το ισχύον σύστημα. 

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την ευκαιρία της έναρξης των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση εκφράστηκε η άποψη πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να επέλθει κοινωνική ηρεμία και ομαλότητα.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβαν ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επισήμαναν ότι όσον αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών η θέση του κ. Βενιζέλου παραμένει πως θα πρέπει να έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα και η εκκαθάριση να πραγματοποιηθεί εν λειτουργία

.Παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα της νορβηγικής PGS για πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Γεωλογικές αναλογίες ανάμεσα στην υποθαλάσσια περιοχή του Β. Ιονίου και περιοχών της Ιταλίας και της Αλβανίας όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, διαπιστώνει η νορβηγική εταιρία PGS, σύμφωνα με τις παρουσιάσεις οι οποίες έγιναν στο διεθνές συνέδριο APPEX Regional 2013 που πραγματοποιείται στην Αθήνα και που αφορά τις έρευνες υδρογονανθράκων.

Η PGS, που διεξήγαγε τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, κάνει λόγο για «διαφοροποιημένα γεωλογικά χαρακτηριστικά του ελληνικού υπεδάφους και αντίστοιχη ποικιλία πιθανού πετρελαϊκού δυναμικού» 

και επισημαίνει ακόμη ότι το κοίτασμα πετρελαίου που έχει ανακαλυφθεί στο Κατάκολο (από το 1981) αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης συστήματος υδρογονανθράκων στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ η περιοχή νότια της Κρήτης παραμένει ανεξερεύνητη.

Τα στοιχεία που συνέλεξε η PGS από τις σεισμικές έρευνες βρίσκονται ακόμα υπό επεξεργασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014. 

Θα ακολουθήσει στα μέσα της χρονιάς η προκήρυξη διαγωνισμών («γύρος παραχωρήσεων») για την παραχώρηση περιοχών σε πετρελαϊκές εταιρίες για έρευνες.

Το συνέδριο APPEX Regional 2013 διοργανώνει στην Αθήνα η Αμερικανική Ένωση Γεωλόγων, γεγονός που χαιρέτισε σε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος, 

Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, σημειώνοντας ότι «το σημερινό συνέδριο δείχνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στον μεγάλο χάρτη της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.