.Τα μέτρα-φωτιά που κατατέθηκαν στη Βουλή


Στη δημοσιότητα έδωσε η Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, με τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του νόμου 4046/2012, όπου περιλαμβάνονται τα μέτρα-φωτιά.

Δείτε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 στα ακόλουθα links:(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ)
                                  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

.Μετά τα μέτρα …ανασχηματισμός ;


Η κυβέρνηση από σήμερα μπαίνει στη “βάσανο” της ψήφισης των μέτρων και των κοινωνικών αντιδράσεων, ενώ η Ευρώπη αναμένει την “ετυμηγορία” των βουλευτών της τρικομματικής κυβέρνησης. Είναι η πρώτη φορά, που η κυβερνητική πλειοψηφία δοκιμάζεται και, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις ότι τα μέτρα θα περάσουν, αναδείχθηκε πλήρως το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει και η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία. Χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για να υπογράψουν το νομοσχέδιο των μέτρων οι δυο υπουργοί, που προέρχονται από το κόμμα του κ.Φ.Κουβέλη , οι κ.κ. Μανιτάκης και Ρουπακιώτης.

Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε διαφωνίες, λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας, καθώς με το νομοσχέδιο θίγονται οι δικηγόροι. 

Επί της ουσίας, υπάρχουν “απρόθυμοι” υπουργοί, που είτε προέρχονται από τη ΝΔ , είτε από το ΠΑΣΟΚ, είτε από τη ΔΗΜΑΡ, δεν μπορούν να υλοποιήσουν το βαρύ φορτίο, το οποίο συνεπάγονται τα μέτρα, 
αν αναλογιστεί κανείς ότι πρέπει να εκδοθούν προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις και ΚΥΑ με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ακρίβεια.

Είναι προφανές ότι, στις “πολεμικές” συνθήκες που επικρατούν, δεν χωρούν “απρόθυμοι  αξιωματικοί” και πως - μετά την ψήφιση και του προϋπολογισμού την Κυριακή - οι τρεις αρχηγοί θα πρέπει να συναποφασίσουν ότι η κυβέρνηση θα λειτουργεί συντεταγμένα και ενιαία και ποιοι θα τη στελεχώνουν. 

Διαφορετικά, η ψήφιση απλώς και μόνον των μέτρων ή και του προϋπολογισμού δεν θα χρησιμεύσουν, αν όσοι τα υλοποιούν δεν είναι αφοσιωμένοι στο καθήκον.

Το θέμα του ανασχηματισμού είναι υπαρκτό, αλλά πιθανότατα θα καθυστερήσει έως ότου εκταμιευθεί η δόση. Η συνοχή της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πλειοψηφίας απασχολεί και την τρόικα, που θεωρεί τους υπουργούς ως συνεργάτες για να εφαρμοστεί το πακέτο των μέτρων, αλλά και τις χώρες της Ευρωζώνης. 

Όπως και το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή – το εύρος στήριξης των μέτρων δηλαδή - σε συνδυασμό με το εύρος των κινητοποιήσεων, πιθανώς να κρίνει και τον τρόπο, που θα δώσουν τα χρήματα οι Ευρωπαίοι.

. Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα εκβιαστών


Μία από τις μεγαλύτερες σπείρες μπράβων που δημιουργήθηκαν στην Αθήνα και εκβίαζαν δεκάδες μικρά ή μεγάλα καταστήματα στην Αθήνα και τον Πειραιά εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν στην περιοχή του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής πέντε έλληνες και αλλοδαποί κακοποιοί ανάμεσα στους οποίους και γνωστός κακοποιός που απασχολεί εδώ και χρόνια την Αστυνομία.

Το στοιχείο που δίνει μια διαφορετική διάσταση στην οργανωμένη ομάδα των κακοποιών είναι ότι καθοδηγούντο από δύο βαρυποινίτες που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές.

Από τους συλληφθέντες οι τρείς είναι Έλληνες, ο ένας Ιρανός και ο άλλος Αλβανός. Για τη σύλληψή τους χρησιμοποιήθηκαν οργανωμένες ομάδες αστυνομικών τόσο από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών όσο και από το Τμήμα Δίωξης Διαρρηκτών και Ληστειών.

Επικεφαλής της ομάδας των έξι εκβιαστών φέρεται από την Ασφάλεια 33χρονος κακοποιός ο οποίος εδώ και χρόνια απασχολεί τις αστυνομικές αρχές με επιθέσεις εκβιάσεις και άλλα αδικήματα.

Οι πέντε που συνελήφθησαν, κατηγορούνται επίσης και για δύο ανθρωποκτονίες, επίσης μπράβων αντίπαλων ομάδων από τις οποίες η μία σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο με θύμα μπράβο, ο οποίος λίγο πριν δολοφονηθεί έτρωγε σε κρεπερί στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό.

Η δράση της εξαμελούς ομάδας των μπράβων ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια αφού οι δύο βαρυποινίτες που οργάνωσαν την ομάδα των εκβιαστών συνεργάστηκαν αρμονικά μεταξύ τους και έθεσαν τις βάσεις για μια πολύχρονη και κερδοφόρα δραστηριότητα.

Στόχος των μπράβων δεν ήταν μόνο νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αθήνας και του Πειραιά που συνήθως εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες τους και λαμβάνουν γερά μεροκάματα για προστασία. 

Αντίθετα εξαιτίας της κρίσης άρχισαν να εκβιάζουν από περίπτερα και ψησταριές στις συνοικίες μέχρι καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, καφενεία, ψιλικατζίδικα αλλά και καταστήματα με παγωτά καθώς και πολλά άλλα σε κάθε γειτονιά .

Από τα δύο μεγάλα αφεντικά που οργάνωσαν και 
καθοδηγούσαν μέσα από τις φυλακές τη δράση των έξη μπράβων ο ένας φέρεται από την Αστυνομία να είχε συμμετοχή και σε απαγωγή εφοπλιστή που είχε συγκλονίσει παλιότερα το πανελλήνιο.

Αν και η Ασφάλεια Αττικής δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής έγινε γνωστό ότι έχουν καταγραφεί δεκάδες συνομιλίες μεταξύ των δύο εγκεφάλων και των μπράβων που όπως ανέφερε ανώτερος αξιωματικός στο newsbeast.gr με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δένουν την υπόθεση θαυμάσια.

Και βέβαια όπως έγινε γνωστό μερικά από τα θύματα των μπράβων φαίνεται ότι αποφάσισαν να μιλήσουν και να λύσουν τη σιωπή τους με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να έχουν στα χέρια τους καταθέσεις που καίνε τους κακοποιούς.

.Στουρνάρας: Απαραίτητα τα μέτρα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία


Το πολυνομοσχέδιο θα εφαρμοστεί άμεσα, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο για το πακέτο των μέτρων.

Όπως τόνισε ο υπουργός, το ν/σ περιλαμβάνει μέτρα απαραίτητα για την εκταμίευση της δόσης και την αποφυγή της χρεοκοπίας.

Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, να εγκρίνουν την διαδικασία του κατεπείγοντος λέγοντας «το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης. 

Με απλά λόγια η άμεση εκταμίευση δόσης είναι απαραίτητη για την αποφυγή άτακτης χρεοκοπίας. Όλα κινούνται σε ασφυκτικό πλαίσιο. Αυτό δεν σημαίνει παράκαμψη κοινοβουλευτικών διαδικασιών».

Η αναφορά του υπουργού προκάλεσε τη μήνη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος τόνισε ότι «χρειάζεται μεγάλο θράσος για να κάνετε αυτή την κατάπτυστη δήλωση που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές που θεωρούσαμε ότι τις έχουμε ξεπεράσει. Αποτελεί το πραξικόπημα των πραξικοπημάτων. 

Κουρελιάζετε το Σύνταγμα. Κάνετε εκτροπή προκειμένου να επιβάλλετε μια αδίστακτη χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα. Ποιος βουλευτής μπορεί να διαβάσει 800 σελίδες σε λίγες ώρες;» και πρόσθεσε  ότι «επί 4 μήνες διαπραγματεύεστε αυτό το ν/σ τέρας και σφαγείο. 

Ποιον κοροϊδεύεται και εμπαίζετε. Θέλετε να αλλάξετε το εργασιακό και ασφαλιστικό τοπίο της χώρας σε λίγες ώρες. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να το κάνετε. 

Διαβάστε την έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου που ακυρώνει ως αντισυνταγματικές τις συνταξιοδοτικές διατάξεις. Σε περιόδους δημοκρατίας ουδέποτε έχει επιχειρηθεί αυτό που επιχειρείτε σήμερα εσείς».

.Οι Αμερικανοί ψηφίζουν για τον 45ο πρόεδρό τους


Η προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ολοκληρώθηκε. Ο αμερικανικός λαός ψηφίζει σήμερα για την εκλογή του 45ου προέδρου του.
Αν και οι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζουν το τοπίο για το νικητή των σημερινών εκλογών, σύμφωνα με ουδέτερους αναλυτές και στατιστικολόγους, ο Μπαράκ Ομπάμα συγκεντρώνει μεγαλύτερο αριθμό εκλεκτόρων, από 277 μέχρι 317. Ο γνωστός Νέιτ Σίλβερ δίνει 315.3 εκλεκτορικές ψήφους στον Ομπάμα και 222.7 στον Ρόμνεϊ. Για να εκλεγεί ένας υποψήφιος στην προεδρία των ΗΠΑ χρειάζεται 270 εκλέκτορες από τους 538.

Σε αρκετές πολιτείες, μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων, όπως και ο πρόεδρος Ομπάμα, άσκησαν νωρίτερα το εκλογικό τους δικαίωμα. Σε ορισμένες πολιτείες-κλειδιά, αυτοί, που, ήδη ψήφισαν ξεπερνούν και το 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις, προηγείται αισθητά ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου.

Στην πρώτη τηλεμαχία που αφορούσε μόνο εσωτερικά ζητήματα -κυρίως θέματα οικονομίας-, ο Ρόμνεϊ είχε θεωρηθεί ο νικητής. Έτσι, είχε αποχτήσει ευνοϊκή δυναμική. Ο Ομπάμα πήγε πολύ καλύτερα στις επόμενες δυο τηλεοπτικές αναμετρήσεις, αλλά φαινόταν ότι προμηνυόταν εκλογικό θρίλερ. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δυο-τρείς μέρες πριν τον τυφώνα Σάντι, είχε σταθεροποιηθεί η άνοδος του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Η "έκπληξη του Οκτωβρίου", όπως θεώρησαν αρκετοί την καταιγίδα Σάντι, φαίνεται ότι σε ορισμένες πολιτείες έδωσε περισσότερη ώθηση στον πρόεδρο Ομπάμα, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις ηγετικές ικανότητές του, με αποτέλεσμα να αρχίσει και πάλι να αποκτά νέα δυναμική η υποψηφιότητά του, 

κερδίζοντας μάλιστα επαίνους από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ Κρις Κρίστι (κατά την περιοδεία τους στις πληγείσες περιοχές από την καταιγίδα), 

αλλά και την υποστήριξη του ανεξάρτητου (προερχόμενου όμως από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα) δημάρχου της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Την ίδια στιγμή, οι στατιστικές αποδεικνύουν ότι η οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται και αρκετοί αναλυτές προβάλλουν την άποψη ότι ο Ρόμνεϊ δεν έχει σταθερές θέσεις σε πολλά ζητήματα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο στην προεκλογική περίοδο ήταν: οικονομία (θέσεις εργασίας), υγεία, παιδεία, μετανάστευση, ασφάλεια, δικαιώματα γυναικών-ομοφυλοφίλων, ενώ μετά την καταιγίδα Σάντι επανήλθε στις συζητήσεις των Αμερικανών και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. 

Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής βασικά συζητήθηκαν στη μία από τις τρεις τηλεοπτικές αναμετρήσεις, όπου οι δυο υποψήφιοι έδωσαν έμφαση στη Μέση Ανατολή (Ισραήλ, Συρία, Ιράν, Λιβύη) και με τον πρόεδρο Ομπάμα να προβάλλει τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ, την προγραμματισμένη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ελληνικά θέματα
Από τους δυο υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ δεν έγινε καμία αναφορά σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι "υποτιμητικές επισημάνσεις" για την Ελλάδα, όπως τις χαρακτήρισαν αρκετοί ομογενείς, από τον Μιτ Ρόμνεϊ, σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας υποστηρίζουν ότι οι θέσεις Ομπάμα είναι γνωστές και ισχύει η διακήρυξή του πριν από τις εκλογές του 2008. Επίσης, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, δεν εκδηλώθηκε καμία εχθρική ενέργεια από πλευράς Ουάσιγκτον σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Αντίθετα, η κυβέρνηση Ομπάμα στήριξε την Ελλάδα για να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ενώ παρότρυνε και "πίεζε" τους Ευρωπαίους να δράσουν με περισσότερη αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. 

Όσον για την Κύπρο, σύμφωνα πάντα με τις απόψεις στελεχών της Ομογένειας και ελληνοαμερικανικών φορέων, η κυβέρνηση Ομπάμα υποστήριξε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για αξιοποίηση της Οικονομικής Αποκλειστικής Ζώνης (ΑΟΖ) και απέφυγε να ενθαρρύνει οποιαδήποτε τουρκική κίνηση για αναβάθμιση του ψευδοκράτους στις κατεχόμενες περιοχές του νησιού.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.