.ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ...


Το πρώτο ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, μετά την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας... 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ώστε οι  κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να  καθορίσουν τους τρόπους με τους οποίους θα  λειτουργεί από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση.

Το θέμα του ανασχηματισμού του κυβερνητικού επιτελείου αναμένεται να ''πέσει'' στο τραπέζι, με την προϋπόθεση να έχει γίνει μέχρι τη συνάντηση γνωστή η ημερομηνία εκταμίευσης της δόσης.

.Τρία φορολογικά νομοσχέδια στη Βουλή έως τις 23 Νοεμβρίου


Τρία φορολογικά νομοσχέδια προωθεί έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών για τη φορολογία εισοδήματος, τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα και το νέο ποινολόγιο της Εφορίας με μικρότερα πρόστιμα. Στις διατάξεις των συγκεκριμένων νομοσχεδίων θα ενσωματωθεί και η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία θα αποπληρώνονται σε έως 48 δόσεις.

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά τη φορολογική μεταρρύθμιση προβλέπονται τα ακόλουθα:
- Η απλοποίηση του συστήματος φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με την καθιέρωση κλίμακας με 3 φορολογικούς συντελεστές από 8 συντελεστές που έχει το ισχύον καθεστώς καθώς και με την μετατροπή του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος σε σύστημα επιστροφής φόρου. 

Ως αποτέλεσμα των αλλαγών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, θα είναι η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος περίπου ενός εκατομμυρίου μισθωτών και συνταξιούχων.
Ο περιορισμός των φοροαπαλλαγών και των εκπτώσεων δαπανών που αφορούν μεταξύ άλλων τους τόκους στεγαστικών δανείων, τις δαπάνες για ασφάλεια ζωής, για δίδακτρα φροντιστηρίων κ.α.. 

Έτσι, μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ  και δαπάνες  800 ευρώ για τόκους στεγαστικού δανείου και 900 ευρώ για δίδακτρα  σήμερα οφείλει φόρο: 5.320 για το εισόδημά του από το οποίο αφαιρούνται 80 ευρώ από τη φοροαπαλλαγή για τους τόκους στεγαστικού και 90 ευρώ από τη φοροαπαλλαγή για τα δίδακτρα. 

Μετά τις φοροαπαλλαγές ο φόρος περιορίζεται σε 5.150 ευρώ. Μετά τις αλλαγές ο ίδιος φορολογούμενος θα οφείλει φόρο 5.750 ευρώ μόνο και μόνο εξαιτίας των αλλαγών στην κλίμακα ενώ χάνει την ωφέλεια από τις φοροαπαλλαγές. Συνολική επιβάρυνση 600 ευρώ.

- Η μετατροπή της φορoαπαλλαγής που προβλέπεται για τα παιδιά, σε επίδομα που καταβάλλεται με εισοδηματικά κριτήρια.
- Η καθιέρωση κλίμακας φορολογίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες με δύο συντελεστές: 26% για εισοδήματα κάτω των 50.000 ευρώ και 35% για υψηλότερα. Το αφορολόγητο όριο εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες καταργείται.

- Η θέσπιση συντελεστή 26% για την φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων και 10% για τα μερίσματα έτσι ώστε η φορολογία των διανεμόμενων κερδών να ανέλθει σε 33,4% από 40% σήμερα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο του μνημονίου στόχος των αλλαγών στη φορολογία που θα τεθούν σε εφαρμογή από τα εισοδήματα του 2013 είναι η αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ έως και το 2014.

.«Ανάγκη για άμεση εκταμίευση της δόσης»


Την ανάγκη άμεσης εκταμίευσης της δόσης υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενώπιον επιτροπών της Ευρωβουλής, προειδοποιώντας μάλιστα για «κίνδυνο ατυχήματος». 
Αφού επανέλαβε πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, προειδοποίησε πως ο κίνδυνος ατυχήματος είναι υψηλότατος, γι' αυτό, όπως είπε, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.  Ο υπουργός Οικονομικών, είπε ότι «αναμένουμε τελική απάντηση στο Eurogroup της 20ης Νοεμβρίου», ενώ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. 
«Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας και η απομάκρυνση της δραχμοφοβίας θα έρθουν από την καταβολή της επόμενης δόσης», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας, ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει χώρα που εν καιρώ ειρήνης να έχει πάρει τέτοια μέτρα». 
Όπως είπε, είχε απευθύνει έκκληση να υπάρξει πολιτικό μήνυμα ηχηρό για τις προσπάθειες της Ελλάδας και να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επόμενη εκταμίευση, πράγμα που έγινε. 
Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έχουν πάει χαμένες, τονίζοντας μάλιστα πως πλησιάζουμε στο τέλος.
«Περιμένουμε να δούμε έμπρακτα την αλληλεγγύη της Ευρώπης» σημείωσε από την πλευρά του, ο Υπουργός ΕργασίαςΓιάννης Βρούτσης.
Δεν διαψεύδεται επί της ουσίας, από το Υπουργείο Οικονομικών, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, για το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα μια συνολική δόση άνω των 44 δισ. ευρώ, καθώς κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, όταν ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι «το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη».
Ο ίδιος παράγοντας, πρόσθεσε ότι «γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις, και τίποτα δεν είναι δεδομένο».
Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί μια τελική απόφαση για την επόμενη δόση. 

.Ολάντ: Οφείλουμε στην Ελλάδα την υποστήριξη που υποσχεθήκαμε


Η λύση της ελληνικής κρίσης παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους στην ευρωπαϊκή πολιτική της Γαλλίας, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η ελληνική κυβέρνηση έφερε και ψηφίσθηκε στη Βουλή ένα νέο σκληρό πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος.

 Η Ελλάδα περιμένει να δεχθεί την υποστήριξη της Ευρώπης και του ΔΝΤ, αυτήν την υποστήριξη που της έχουμε υποσχεθεί» υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Θεωρώ ότι πέρα από κάποια ακόμα σημεία που αφορούν τεχνικές λεπτομέρειες, τής οφείλουμε αυτήν την υποστήριξη, για να δώσουμε ένα τέλος σε κάθε αμφιβολία σε ο,τι αφορά στην ακεραιότητα της ευρωζώνης» ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος.

.«Κακό μαθητή» του πελατειακού συστήματος, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θ. Μαργαρίτης


«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας κακός μαθητής του πελατειακού συστήματος, που οικοδόμησαν οι προκάτοχοί του στα πράγματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Από αυτή την άποψη του κάνω κριτική? Στηρίζουμε μια κυβέρνηση, διότι θεωρούμε ότι είναι κρίσιμο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ?» δήλωσε, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Μαργαρίτης.

Εκτίμησε ότι πρέπει να ενταθεί η διαπραγμάτευση από πλευράς κυβέρνησης, ενώ για τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που διαφοροποιήθηκαν είπε: «Η ΔΗΜΑΡ σέβεται, σε κάθε περίπτωση την προσωπική συνείδηση του βουλευτή, αλλά και ο βουλευτής πρέπει να σέβεται και να μην περιφρονεί τη συλλογική συνείδηση του κόμματος».

.Άντλησε 4,0625 δισ. ευρώ το Δημόσιο μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων


Το ποσό των 4,0625 δισ. ευρώ άντλησε συνολικά σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο από τις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων διάρκειας ενός και τριών μηνών που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). 

Συγκεκριμένα, άντλησε 2,7625 δισ. ευρώ από τα έντοκα διάρκειας ενός μήνα (με επιτόκιο 3,95%) και 1,3 δισ. ευρώ από τα τρίμηνα έντοκα (με επιτόκιο 4,2% από 4,24% στην προηγούμενη δημοπρασία). 

Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), σε ότι αφορά στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 4 εβδομάδων, πέραν του δημοπρατούμενου ποσού ύψους  2,125 δισεκατομμυρίων ευρώ έγιναν δεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους ύψους 637,5 εκατομμυρίων Ευρώ 
ενώ η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,95%.  Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,765 δισεκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές.

Σε ό,τι αφορά στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,20% έναντι 4,24% της αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας στις 16 Οκτωβρίου 2012. 

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,660 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,66 φορές. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. 

.Θα λάμψει διά της απουσίας του ο Έλληνας τουρίστας και το 2013


Απώλειες θα μετρήσει και τη νέα χρονιά (2013) ο εγχώριος τουρισμός με τους εμπλεκόμενους του κλάδου να μετρούν το ποσοστό της πτώσης σε διψήφιο νούμερο σε σύγκριση με το 2012.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος των τουριστικών γραφείων της χώρας (HATTA) Γιώργος Τελώνης, επισημαίνει ότι για μια ακόμη χρονιά οι Έλληνες τουρίστες θα λάμψουν δια της απουσίας τους, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, που έχει περιορίσει στο ελάχιστο το διαθέσιμο εισόδημα για διακοπές. 

Ο κ. Τελώνης σημειώνει ότι ο Έλληνας τουρίστας είναι πολύ σημαντικός για την τοπική οικονομία και πλέον το στοίχημα είναι να υπάρξει σημαντική άνοδος των αφίξεων το 2013, προκειμένου να αναπληρωθούν οι απώλειες.

Η πτώση του εγχώριου τουρισμού το 2012 κυμάνθηκε στο -50% σε σύγκριση με το 2011, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τα μεγέθη της τοπικής οικονομίας. 

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στο μέτωπο του εγχώριου τουρισμού είναι και τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία για το φετινό οκτάμηνο κάνει λόγο για μη αναστρέψιμη κατάσταση. 

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι καταγράφηκαν 100 χιλιάδες λιγότερες διανυκτερεύσεις Ελλήνων (πτώση 15,89%) σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011 (515.080 το 2012, έναντι 612.379 το 2011).

.Γιούνκερ: Aρχές Δεκεμβρίου η βοήθεια στις ισπανικές τράπεζες


Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, συμφώνησαν για τον χρόνο αποδέσμευσης των οικονομικών ενισχύσεων προς τις ισπανικές τράπεζες, που ορίστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της συνόδου των 17 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκτίμησε ότι η απελευθέρωση της βοήθειας προς τον ισπανικό τραπεζικό τομέα, θα γίνει «από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου» και τα χρήματα θα δοθούν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), στις «αρχές Δεκεμβρίου».

Η ευρωομάδα έχει υπολογίσει ότι το σχέδιο της βοήθειας προς τις ισπανικές τράπεζες «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» επισήμανε ο κ Γιούνκερ και κάλεσε την Ισπανία να συνεχίσει τις προσπάθειές της στα ζητήματα του προϋπολογισμού.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.