.«Δεν μπορούν να εκβιάζουν τον ΕΟΠΥΥ»


Για εκβιασμό του ΕΟΠΥΥ έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης αναφερόμενος στις νέες κινητοποιήσεις που αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και την αναστολή πίστωσης από 1η Σεπτεμβρίου.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βουδούρης είπε: «Μάλλον έχουν μετανιώσει για την απόφαση που έχουν πάρει. 

Εμείς την Πέμπτη το βράδυ είχαμε πληρώσει 70 εκατ. ευρώ προς όλους τους συλλόγους που έχουν διανεμητικούς λογαριασμούς και είχαμε πει ότι συνεχίζουμε από αύριο».
Ο κ. Βουδούρης πρόσθεσε ότι τουλάχιστον ως προς το Μάιο οι φαρμακοποιοί είχαν εξοφληθεί από πλευράς ΕΟΠΥΥ.

.Την επαναφορά της θανατικής ποινής ζητά η Χρυσή Αυγή


Πρόταση νόμου για την επαναφορά της θανατικής ποινής θα φέρει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, Χρήστος Παππάς στην τηλεόραση της ΝΕΤ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Παρασκευή κάτοικοι και φορείς της Κορίνθου, καθώς και μέλη της Χρυσής Αυγής, έξω από το στρατόπεδο Καλογερογιάννη, στο οποίο μεταφέρθηκαν περίπου 400 λαθρομετανάστες.

«Φαινόμενα σαν αυτά του Πακιστανού δολοφόνου, του Πακιστανού βιαστή της Μυτιλήνης, δεν θα μείνουν ατιμώρητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

. Κάντε τα και τα λέμε…


«Όλοι θα έπρεπε να ζυγίζουν πολύ τα λόγια τους» , δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις δηλώσεις μελών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD και η οποία θα προβληθεί αργότερα απόψε.

Σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης τα οποία έχουν ήδη γίνει γνωστά, η καγκελάριος σημείωσε ότι η Ευρώπη είναι αυτή τη στιγμή σε πολύ αποφασιστική φάση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης του ευρώ.

«Έχουμε ευθύνη ο ένας για τον άλλο στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο μια νομισματική ένωση, αλλά είναι μια πολιτική ενότητα, η οποία φρόντισε για πολλές δεκαετίες για την ειρήνη», 

δήλωσε η κ. Μέρκελ και, αναφερόμενη στην έκταση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η Ελλάδα, πρόσθεσε ότι «πρέπει να συμπεριφερόμαστε με πολλή προσοχή, όταν γνωρίζουμε τι αλλαγές είναι απαραίτητες αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα».

.«Ανατρέπουμε σιγά-σιγά το κλίμα»


Την αισιοδοξία του για αναστροφή του κλίματος στην Ευρώπη και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Παρίσι μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, μετά και την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τη Γερμανίδα καγκελάριο και το Γάλλο πρόεδρο.
«Ολοκληρώθηκε ένα ταξίδι πολυσήμαντο, με τις επαφές μου με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ, που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα και στην εξέλιξη της κρίσης. Συναντήσεις που ήταν καλά προετοιμασμένες και οι οποίες μας επέτρεψαν σιγά - σιγά να ανατρέψουμε ένα κλίμα που υπήρχε σε βάρος του τόπου μας. 
Επαναλαμβάνω: σιγά- σιγά, και το λεω αυτό διότι οι πάντες ζητούν αποδείξεις γι' αυτή την αλλαγή πορείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

.Ρέσλερ: "Ναι" στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, "όχι" στην παράταση χρόνου


     «Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι επιθυμητή, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει καμία επιπλέον παραχώρηση» δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, η οποία θα προβληθεί απόψε.
      Ο κ Ρέσλερ δεν επανέλαβε το σχόλιό του περί εξόδου της Ελλάδας, η οποία «δεν τρομάζει πλέον κανέναν», ωστόσο τόνισε ότι μια παράταση χρόνου δεν είναι εφικτή, διότι σημαίνει πάντα και χρήματα. «Εάν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να δοθεί καμία περαιτέρω βοήθεια», πρόσθεσε.

.Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού


Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από τον κύκλο των συναντήσεων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους ηγέτες της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. 

Ο κ. Σαμαράς ανέπτυξε σε όλους τους συνομιλητές του τις σταθερές θέσεις της κυβέρνησης ότι είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Παράλληλα, θετικό θεωρεί η κυβέρνηση, ότι οι Μέρκελ και Ολάντ έκαναν κατηγορηματικές δηλώσεις ότι επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.