.Βρώμα και δυσωδία στο Πάρκο Γουδή

*Η φαεινή προεκλογική ιδέα του μπαζώματος αποδείχτηκε μοιραία ή όταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις γίνονται... Ελος!*(Δείτε στο τέλος το γιατί) *Ηταν κάποτε παλιά κάποιο καιρό ένα στρατόπεδο εκεί στου Γουδή,απ' όπου κατέβαιναν τα τεθωρακισμένα κάθε φορά που γινόταν δικτατορία στην Ελλάδα,τελευταία φορά κατέβηκαν στο Πολυτεχνείο το '73. 

Κάποια στιγμή το στρατόπεδο έκλεισε κι άρχισε να διαμορφώνεται ένα Πάρκο από το *Δήμο Ζωγράφου* εκεί δίπλα στο παλιό ξερό γήπεδο του Αγίου Θωμά (στη συνέχεια μπήκε τάπητας,αλλά φαγώθηκε...),όπου και το κλειστό του μπάσκετ,όταν έπεσαν και τα τελευταία σ...περισσότερα »

.Ξεκίνησαν και πάλι οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Γάζας

Ένας Παλαιστίνιος 77 ετών σκοτώθηκε σήμερα από μια αεροπορική επιδρομή μετά την επανέναρξη της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Λωρίδας της Γάζας έπειτα από την εκεχειρία που διήρκησε μερικές ώρες, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές. 

Ο θάνατος τους άνδρα αυτού στο Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ανεβάζει σε 193 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες οκτώ ημέρες που διαρκεί η ισραηλινή επίθεση, σημείωσε ο Άσραφ αλ Κούντρα επικεφαλής της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών.

Στο μεταξύ οργισμένοι διαδηλωτές ανάγκασαν τον παλαιστίνιο υπουργό Υγείας Τζαουάντ Άουαντ να εγκαταλείψει τη Γάζα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Εξάλλου, ένας Ισραηλινός πολίτης σκοτώθηκε σήμερα από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Πρόκειται για τον πρώτο Ισραηλινό που χάνει τη ζωή του, μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον παλαιστινιακό θύλακα. 

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που ελέγχει τη Γάζα ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση του πυραύλου μικρού βεληνεκούς που έπληξε την περιοχή του Ερέζ, στα σύνορα με το Ισραήλ.

.Αυξάνονται οι νεκροί από το δυστύχημα στο μετρό της Μόσχας

Σε τουλάχιστον 20 ανήλθαν οι νεκροί και σε 161 οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό ενός συρμού του μετρό της Μόσχας, σε ένα από τα πιο σοβαρά δυστυχήματα που σημειώνονται ποτέ στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

«Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν (επιτόπου) και ένα θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Όλεγκ Σαλαγκάι σε δηλώσεις που έκανε στην ρωσική τηλεόραση, ενώ αυξάνεται συνέχεια ο απολογισμός των νεκρών.

«Επτά σοροί παραδόθηκαν στις αρχές που είναι επιφορτισμένες με την έρευνα και βρίσκονται στην αίθουσα (του σταθμού). Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες. Έξι άνθρωποι παραμένουν μέσα στο πρώτο βαγόνι. Στο δεύτερο βαγόνι, εξακολουθούν να βρίσκονται έξι πτώματα» δήλωσε παράλληλα ο αναπληρωτής διευθυντής της πτέρυγας του υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων για την Μόσχα.

Οι τραυματίες ανέρχονται αυτήν την στιγμή σε 161, εκ των οποίων οι 129 χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Από αυτούς που νοσηλεύονται οι 42 κρίνεται ότι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

.ΤτΕ: Στα 1,3 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρώ εμφανίζει σε ταμειακή βάση ο κρατικός προϋπολογισμός στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, σε ταμειακή βάση το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού παρέμεινε θετικό στα 1,37 δισ. ευρω εάν συμπεριληφθούν τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν έσοδα από την αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών, καθώς και δαπάνες που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης ο προϋπολογισμός σε ταμειακή πάντα βάση, εμφάνισε έλλειμμα 1,9 δισ. ευρω. έναντι ελλείμματος 8,7 δισ. ευρω την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων στα 21,9 δισ. ευρώ από 20,2 δισ. ευρώ πέρυσι και την μείωση των δαπανών στα 24,1 δισ. ευρώ από 28,6 δισ. ευρώ πέρυσι.

.Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη

Σε πέντε περιπτώσεις απεγκλωβισμού πολιτών που είχαν «εγκλωβιστεί» μέσα στα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δυνάμεις της οποίας επιχειρούν από τα ξημερώματα για να ανταποκριθούν σε όλες τις κλήσεις που δέχθηκαν και συνεχίζουν να δέχονται από πολίτες. 
Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε «πλημμύρα» στους δρόμους της πόλης και τα ορμητικά νερά έφθαναν και κάλυπταν σχεδόν το ύψος της πόρτας των αυτοκινήτων. 

Οι περιπτώσεις απεγκλωβισμού έγιναν στο κέντρο της πόλης , στη Μουδανίων (2 περιπτώσεις) και κοντά στο χωριό Αγία Παρασκευή, όταν υποχώρησε γεφυράκι, με αποτέλεσμα μια γυναίκα που οδηγούσε αυτοκίνητο και διερχόταν της γέφυρας να εγκλωβιστεί σ' αυτό. Στη συνέχεια, με την κινητοποίηση των πολιτών και της Υπηρεσίας απεγκλωβίστηκε. 

Στο μεταξύ, οι κλήσεις που δέχεται η Πυροσβεστική ξεπερνούν τις 100 και οι δυνάμεις της Υπηρεσίας επιχειρούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο δυτικό της τμήμα. Πρόκειται, κυρίως για αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια οικοδομών και καταστήματα.

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων.

.Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους

Ξεκινούν από αύριο οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων σε δύο νέα προγράμματα Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Το πρώτο αφορά την πρόσληψη έως 200 ανέργων σε θέσεις εργασίας που προκύπτουν σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και σε οργανώσεις μέλη τους. 

Το δεύτερο ενισχύει τη διατήρηση θέσεων εργασίας, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, επιχειρήσεων που επηρεάζεται η λειτουργία τους από τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη. Η υποβολή αιτήσεων και για τα δύο προγράμματα ξεκινάει αύριο, Τετάρτη 16 Ιουλίου και θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του site του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). 

Τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 15-09-2014.

.Η αξιολόγηση θα προχωρήσει απρόσκοπτα, λέει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

«Μετά και την χθεσινή εξέλιξη, η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με την προσφυγή των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά της απεργίας-αποχής της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης.

Όπως σημειώνεται, με την απόφαση «έγινε δεκτή η αγωγή του ελληνικού δημοσίου και αναγνωρίστηκε ως εξαρχής ευθέως παράνομη η ενέργεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, να καλέσει στο πλαίσιο "απεργίας" τους δημοσίους υπαλλήλους να μην εφαρμόσουν το ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα».

 Με την απόφαση, σημειώνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «επιβεβαιώνεται και μέσω της δικαστικής οδού η υποχρέωση καθολικής εφαρμογής του νόμου, αυτονόητη σε ένα κράτος δικαίου. 

Ουδείς μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια ή πλάνη για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, καλυπτόμενος πίσω από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που κρίθηκε με τη δικαστική απόφαση παράνομη».

.Λύση για το ιδιωτικό χρέος

Λύση πακέτο για το ιδιωτικό χρέος, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το χρέος προς τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αναζητά η κυβέρνηση. 
Στο πλαίσιο αυτό σε συνεδρίαση του συμβουλίου διαχείρισης ιδιωτικού χρέους με την τρόικα αποφασίσθηκε η εκπόνηση μελέτης που θα παρουσιαστεί σε ένα μήνα και θα αφορά την εξωδικαστική επίλυση του ιδιωτικού χρέους, καταρχήν των επιχειρήσεων και δευτερευόντως των φυσικών προσώπων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.