.ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ Ο ΣΑΝΤΟΣ...

Ένα κεφάλαιο έκλεισε για την Εθνική. Ο Φερνάντο Σάντος μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στον πάγκο της Εθνικής και με δύο προκρίσεις σε τελικές φάσεις ...
μεγάλων διοργανώσεων αποτελεί παρελθόν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός συναντήθηκε το βράδυ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, και τον ενημέρωσε για την απόφασή του να μην κάνει αποδεκτή την πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας τους μέχρι το 2016 και να αποχωρήσει από τη θέση του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. 

Ο λόγος είναι πως επιθυμεί να έχει καθημερινή ενασχόληση με κάποιον σύλλογο, χωρίς να αποκαλύψει κάτι περί… ΠΑΟΚ, όπου φήμες τον θέλουν να μετακομίζει στο τέλος της σεζόν. Ο Φερνάντο Σάντος ευχαρίστησε τον ισχυρό άνδρα της ομοσπονδίας για τη συνεργασία, ενώ το ίδιο συνέβη με τον τελευταίο για την προσφορά του Πορτογάλου.

Ο 59χρονος τεχνικός κάθισε σε 41 αγώνες στον πάγκο της «γαλανόλευκης» έχοντας-πέρα από τις προκρίσεις στα τελικά του Euro 2012 (με πορεία μέχρι τα προημιτελικά) και του Μουντιάλ του 2014-εξαιρετικές επιδόσεις με 24 νίκες, 13 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες.

Πλέον αρχίζει άμεσα η αναζήτηση του ανθρώπου που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Σάντος μετά το Μουντιάλ. Θα πρόκειται πιθανότατα για ξένο, ενώ εξετάζονται ήδη προπονητές από την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Γερμανία, με τις πιθανότητες για Έλληνα να είναι λιγοστές και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς όπως και τον Έκτορ Κούπερ να είναι από τα λίγα ονόματα υποψηφίων που έχουν διαρρεύσει. 

Το διαθέσιμο μπάτζετ για το ετήσιο συμβόλαιο του προπονητή είναι περίπου 600.000 ευρώ και το θέμα αναμένεται να κλείσει αρκετά πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, πιθανότατα μέχρι το Μάιο.

.Ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα

Γιάννης Τριάντης,  

Οταν ξαναβγήκε στην πολιτική αγορά η ελιτίστικη δράκα του σημιτισμού, οι «58», είχες την εντύπωση ότι υψώνεται δυναμικά μια λαϊκή κραυγή για νέα Κεντροαριστερά. Τα πρόθυμα μήντια μιλούσαν για το νέο, ευοίωνο στοιχείο της πολιτικής ζωής. 

Πλήρης η στήριξη, καταιγιστική η προβολή με συνεντεύξεις, δηλώσεις και αναλύσεις κρουνηδόν. Επιστέγασμα, κάποιες καλοδουλεμένες δημοσκοπήσεις που ύψωναν ένα «ορφανό» 15% ως κατακτήσιμο ποσοστό από τη θρώσκουσα Κεντροαριστερά. Μ’ άλλα λόγια «ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε». Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι «58» είχαν τη μ... περισσότερα »

.''ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΧΥΜΑ''...

Την αποβολή συμπεριφορών και πρακτικών που  κυριάρχησαν τις προηγούμενες δεκαετίες στην Ελλάδα, ως προϋπόθεση...
για την έξοδο από την κρίση έθεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην Ημερίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ) με τίτλο «Επώνυμο προϊόν- κερδίζοντας την πρόκληση της ανάκαμψης».

Ο κ. Σκορδάς υπογράμμισε ότι ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να απαλλαγεί από τη «νοοτροπία του φασόν και του χύμα», από τη νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Όπως είπε το «άκοπο» δεν κυριάρχησε μόνο στην οικονομία, αλλά σε όλη την κοινωνική ζωή, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε ένα διαχρονικό έλλειμμα παιδείας και πολιτισμού.

Ο κ. Σκορδάς κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχουν δύο προαπαιτούμενα για να μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές εντός του 2014. Αυτά είναι η πολιτική σταθερότητα και αξιόπιστη διεθνή παρουσία της χώρας.

«Συνεπώς, κι επειδή μπροστά μας έχουμε εκλογικές αναμετρήσεις, ατυχήματα και λάθος μηνύματα, δεν επιτρέπονται» κατέληξε.

.Υποχωρούν σημαντικά τα σπρεντ των ελληνικών ομολόγων

Σημαντική υποχώρηση καταγράφει η απόδοση του 30ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου, με αποτέλεσμα σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, να υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών. Πτωτικά κινείται, αλλά με λιγότερο θεαματικό ρυθμό, και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου η οποία πριν λίγο ήταν στο 7,09% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου να περιοριστεί στο 5,45%.

Η εικόνα αυτή της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων, αλλά και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου αποδίδεται στην προσδοκία των επενδυτών για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα αναφορικά με το ύψος των πρόσθετων κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες. 

Οι επενδυτές προεξοφλούν ότι θα επικρατήσει τελικώς η θέση της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών ανέρχονται στο διαχειρίσιμο επίπεδο των 5,5 με 6 δισ. ευρώ. Θετικά επέδρασε ακόμη (κυρίως όμως στο ΧΑ) η ανακοίνωση της συμφωνίας με την Gazprom για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.

.Συνάντηση τρόικας - Προβόπουλου για τις τράπεζες

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο έχουν οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών.  Η πλευρά της Τραπέζης της Ελλάδος προσέρχεται στη σημερινή συνάντηση έχοντας τα αποτελέσματα της BlackRock (τα οποία έχουν ελεγχθεί επιπροσθέτως από δύο ανεξάρτητους ελεγκτικούς οίκους E.Υ και Rothcild), 

σύμφωνα με τα οποία τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες την επόμενη τριετία ανέρχονται σε περίπου 6 δισ. ευρώ. Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από το λεγόμενο σενάριο βάσης και όχι από το δυσμενές σενάριο, σύμφωνα με τις οδηγίες της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Πάντως, ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η σημερινή διαπραγμάτευση της τρόικας με την ηγεσία της Τραπέζης της Ελλάδος, η διοίκηση της τελευταίας φέρεται αποφασισμένη να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της Blackrock έως το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο την προσεχή Τρίτη. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την έκθεση της Βlackrock, οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εurobank υπολογίζονται σε περίπου 3 δισ. ευρώ, της Εθνικής Τράπεζας υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ η Alpha Bank εμφανίζεται επαρκώς κεφαλαιοποιημένη. 

.Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Η απόφαση ελήφθη χθες σε συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον κ. Κουμουτσάκο, στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε εδώ και καιρό κουβέντα για το ενδεχόμενο αυτής της υποψηφιότητας μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου και οριστικοποιήθηκε χθες ύστερα από συνάντησή τους στο Στρασβούργο. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είχε εκλεγεί από τους συναδέλφους του ο καλύτερος ευρωβουλευτής του 2013 στον τομέα των μεταφορών.

.Στηρίζουν αλλά δεν συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο


Με σοβαρά ρήγματα στο εσωτερικό των «58», που μεταφέρονται και επηρεάζουν «αυτομάτως» τον βασικό κορμό της εν δυνάμει «Ελιάς», προχωρά η συμπόρευση των δυνάμεων με το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Αν. Λοβέρδου και τις άλλες κινήσεις του χώρου της Κεντροαριστεράς.
 
Σε αίθουσα του δήμου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η χθεσινή τρίτη συνάντηση των εκπροσώπων κομμάτων και κινήσεων στο εγχείρημα της ελληνικής «Ελιάς»* Λίγες ημέρες πριν από τη Συνδιάσκεψη υπό τον Μάρτιν Σουλτς -στις 8/9 του Μάρτη- η απόφαση της Πρωτοβουλίας των «58» να αποτραβηχτεί από την οργανωτική δομή του εγχειρήματος και από τ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.