.Ενημέρωση και υποκρισία

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το εάν έπρεπε να προβληθεί το βίντεο-ντοκουμέντο με την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο πολιτών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Προσοχή! Η συζήτηση δεν αφορά το πρώτο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ., αλλά το δεύτερο που έχει πιο ευκρινή (και κατά συνέπεια πιο ανατριχιαστική) εικόνα.

Κατ' αρχάς, είναι άκρως υποκριτικό αυτοί οι προβληματισμοί να ακούγονται από δημοσιογράφους... Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος σε μέσο ενημέρωσης που να είχε στη διάθεσή του ένα τέτοιο υλικό και να μην το προέβαλλε. Επί της ουσίας όμως είναι δυνατόν να επιλέξει κάποιος να κρύψει ένα τέτοιο ντοκουμέντο; 

Ενα τέτοιο στοιχείο που εάν προβληθεί μπορεί να αποδειχθεί πολλαπλά χρήσιμο ακόμη και για τις διωκτικές αρχές; Σε επίπεδο κοινωνίας δε είναι γεγονός ότι όλοι οι Ελληνες είδαν το πραγματικό εφιαλτικό πρόσωπο της τρομοκρατίας και αυτό βοηθά σημαντικά στη δημιουργία μιας ενιαίας φωνής -καταδίκης τέτοιων φαινομένων, χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς «ναι μεν, αλλά...».

Ορθά λοιπόν τα μέσα ενημέρωσης (στην πλειοψηφία τους) προέβαλαν χωρίς ενοχές και χωρίς λογοκρισία το συγκεκριμένο βίντεο. Και για την επιλογή τους αυτή δεν χρειάζεται να απολογηθούν (κάποιοι διευθυντές ηλεκτρονικών ΜΜΕ δυστυχώς το έκαναν, άγνωστο γιατί...), καθώς δεν έκαναν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από τη δουλειά τους. 

Αυτό άλλωστε έκαναν και οι παλαιοί δημοσιογράφοι (χωρίς να νιώσουν την ανάγκη απολογίας) όταν επέλεξαν να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες - σοκ του δολοφονημένου Τζ. Αθανασιάδη μέσα στο γραφείο του στην οδό Πειραιώς, του δολοφονημένου Ν. Μομφεράτου μέσα στο αυτοκίνητό του, του Θ. Αξαρλιάν στο κέντρο της Αθήνας στην επίθεση κατά του Ι. Παλαιοκρασσά και πολλών άλλων θυμάτων της τρομοκρατίας.

Το εάν κάποια τηλεοπτικά κανάλια στήριξαν όλο τον χρόνο των δελτίων ειδήσεων πάνω σε αυτό είναι προφανώς υπερβολή, αλλά το πόσες φόρες «έπαιξαν» το βίντεο είναι διαφορετικής τάξης ζήτημα, το οποίο μπορεί να συζητηθεί. Ολα τα άλλα είναι απλώς μια φιλολογική συζήτηση, που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Και κυρίως μια συζήτηση χωρίς ουσία!

.Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να αποχωρήσει από τη Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ότι άτομα με πολιτικά είχαν μπει παρανόμως στην ΕΡΤ και για αυτό το θέμα θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας και πως δεν υπήρξε κάποια βίαιη επιχείρηση από πλευράς των βουλευτών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει τη «βιοπραγία σε βάρος βουλευτών του κοινοβουλίου», αναφερόμενος στην ένταση που δημιουργήθηκε νωρίτερα έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ανδρών των ΜΑΤ.

Ο κ. Τσίπρας παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε «εξοργιστικές» τις εικόνες που δείχνουν ομάδα βουλευτών να απωθείται από άνδρες των ΜΑΤ, σημειώνοντας ότι «δεν τιμά τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο να απωθούνται βουλευτές».

Προηγουμένως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ξυλοδαρμό των βουλευτών Ζ. Κωνσταντοπούλου, Δ. Στρατούλη και Π. Κουρουμπλή από τα ΜΑΤ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να αποχωρήσει εάν δεν παρέμβει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας.

Για το ίδιο θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο οποίος επικαλούμενος την βουλευτή Ραχήλ Μακρή είπε ότι προπηλακίστηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σκληρό τόνο απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος έλαβε το λόγο αμέσως μετά και είπε ότι δεν υπήρξε προπηλακισμός, αλλά επιχειρήθηκε βίαιη είσοδος των βουλευτών και άλλων ατόμων μέσα στο κτίριο, πράγμα το οποίο δεν επετράπη.

.Ο ΠΑΣ Γιάννινα λύγισε και τον ΟΦΗ στο «κάστρο» των Ζωσιμάδων

Ντεμπούτο με το... δεξί έκανε ο Σάκης Τσιώλης στον πάγκο του ΠΑΣ. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» εκμεταλλεύτηκε για ακόμη ένα παιχνίδι την δύναμη της έδρας επικρατώντας του ΟΦΗ με σκορ 2-1, για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. 

Οι Ηπειρώτες αν και δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των Κρητικών με δύο κεφαλιές των Ντε Βινσέντι (63') και Τσουκαλά (73') και να πετύχουν την τέταρτη νίκη τους σε πέντε εντός έδρας αγώνες.

Καλύτερη η ομάδα του Σα Πίντο στο πρώτο ημίχρονο, άκρως αποτελεσματικοί οι γηπεδούχοι που μετέτρεψαν σε γκολ τις δύο από τις τρεις σημαντικότερες ευκαιρίες του στο παιχνίδι.Για τον ΟΦΗ, που παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με 9βαθμούς, μείωσε στο 83’ ο Αρίζα Μακουκούλα. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.