.«Κάναμε λάθος να κόβουμε μόνο μισθούς»


Ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αλλά ότι έχουν γίνει και λάθη δήλωσε σε ξένους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

Όπως είπε «ήταν λάθος ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, καλύψαμε το μισό δρόμο κόβοντας τους μισθούς ενώ έπρεπε να γίνουν αλλαγές και στην αγορά εργασίας, να ανοίξουμε τις αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα».

Είπε ακόμη ότι ίσως είναι λάθος η ταχύτητα, η πολύ γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή, αφού οδήγησε στη βαθύτερη ύφεση.

Ο κ. Τόμσεν απάντησε σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» και στην κριτική που του γίνεται για την επιμονή του στα σκληρά μέτρα. Η πρώτη κουβέντα που είπε είναι ότι πρέπει να διαλυθεί η εντύπωση ότι πιέζουν για σκληρότερα μέτρα και δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για την εφαρμογή τους.

«Ο στόχος δεν είναι να πιέσουμε την Ελλάδα να κάνει περισσότερα αλλά να πούμε στους Ευρωπαίους ότι, αν υπάρχει το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική δημοσιονομική κατάσταση και τους στόχους που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους, αυτό κοιτάμε να το καλύψουμε», φέρεται να δήλωσε ο Πολ Τόμσεν.

Ο κ. Τόμσεν αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά αυτό βασίστηκε πάρα πολύ στην αύξηση των φόρων. Μίλησε επίσης ξεκάθαρα για την επιμήκυνση του προγράμματος για διάστημα δύο ετών και ήταν επιφυλακτικός για τη βιωσιμότητα του χρέους. 
Θεωρεί ότι περισσότερα χρήματα χρειάζονται όχι μόνο λόγω της επιμήκυνσης αλλά και επειδή οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πολύ πίσω και το οικονομικό περιβάλλον γίνεται χειρότερο.

.«Επιθυμούμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ όμως η δουλειά δεν έχει τελειώσει»


Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε και πάλι σήμερα ότι επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, όμως επέμεινε στο γεγονός ότι υπάρχουν «ακόμη πολλά να γίνουν» στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Βερολίνο.

«Επιθυμούμε να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, όμως η δουλειά δεν έχει τελειώσει και υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν μέσα στις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες», δήλωσε η Α. Μέρκελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους με τηνευκαιρία της δεξίωσης για τον πρόεδρο του Παναμά Ρικάρντο Μαρτινέλι Μπεροκάλ.

Η κ. Μέρκελ είχε ήδη πάρει θέση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και μιας βοήθειας των Ευρωπαίων εταίρων σε αντάλλαγμα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από τη χώρα στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επίσης σήμερα πως οι αξιωματούχοι των ευρωπαϊκών χωρών εργάζονται για να αποφευχθούν «ανεξέλεγκτες εξελίξεις στους κόλπους της ευρωζώνης».

.Εφιάλτης η κρίση στην ευρωζώνη


«Εφιάλτη» χαρακτήρισε την κρίση της Ευρωζώνης ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, σε αποψινή ομιλία του. Η κρίση προειδοποίησε ο Σόρος "έχει τεράστιο αντίκτυπο και οδηγεί την Ε.Ε. σε παρατεταμένη ύφεση, ενώ είναι τελείως αυτοδημιούργητη".
Η κρίση θα μπορούσε να επιλυθεί εάν η Γερμανία αναλάμβανε τον ρόλο ενός "αγαθού ηγεμόνα" ή εγκατέλειπε το ευρώ, εκτίμησε ο Σόρος και πρόσθεσε ότι ουσιαστικά, αυτό που έκανε το ευρώ είναι "να μετατρέψει τις χρεωμένες χώρες σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες που δανείστηκαν σε ξένο νόμισμα.

.«H Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση»


Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα πάρει σύντομα την κρίσιμη επόμενη δόση που θα απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο εξόδου απο το ευρώ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του συνεδρίου της "International Herald Tribune". 
Ο κ. Σαμαράς παράλληλα επανέλαβε ότι τα επικίνδυνα μέτρα λιτότητας είναι τα τελευταία και ότι μέσα στο 2013 θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας. Σε ένα χρόνο από τώρα η Ελλάδα δεν θα είναι -όπως είπε ο κ. Σαμαράς- μια σύγχρονη τραγωδία αλλά μια θεαματική περίπτωση επιτυχίας. 
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η δόση του δανείου είναι απαραίτητη για την χώρα για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, για να ενισχύσει την ρευστότητα της οικονομίας και να καλύψει το κράτος τις οφειλές του προς τον ιδιωτικό τομέα. 
Η επόμενη δόση είναι κρίσιμη γιατί θα πιστοποιεί ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί όρθια και ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι εφόσον εκλείψει η «δραχμοφοβία» και ενισχυθεί η ρευστότητα θα αλλάξει συνολικά το κλίμα στην οικονομία. 
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι, παρά τα μέτρα, που θα είναι τα τελευταία, η ελληνική οικονομία μέσα στον επόμενο χρόνο μπορεί να κάνει την στροφή και να μπει στην αρχή της ανάκαμψης.
 Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι είναι θετικό πως για πρώτη φορά υπάρχει ευρύτερη συναίνεση και υπογράμμισε ότι υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο έχουμε κάνει πρόοδο και τα χειρότερα έχουν περάσει. 
Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει μια ισχυρή λαϊκή συναίνεση που υποστηρίζει τις μεγάλες, αναγκαίες, διαρθρωτικές αλλαγές. Για πρώτη φορά τα χρήματα που θα μπούνε στην ελληνική οικονομία θα είναι περισσότερα από την πρόσθετη λιτότητα. 
Για πρώτη φορά οι εταίροι μας, όλο και περισσότερο, όλο και περισσότεροι, όλο και πιο κατηγορηματικά, ποντάρουν στην επιτυχία της Ελλάδας. Δεν προεξοφλούν την αποτυχία της, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα...»

.Μήνυμα Γλέζου στον Τσάβες


Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Ούγκο Τσάβες, νικητή των εκλογών στην Βενεζουέλα, έστειλε ο Μανώλης Γλέζος.
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στο τηλεγράφημά του:
«Αγαπητέ Πρόεδρε της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Τα συγχαρητήριά μου για την εκλογική σας νίκη, ως νίκη της Δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, του σοσιαλισμού και της ειρήνης για το λαό της Βενεζουέλας».

.Αντ. Μανιτάκης: Αισιοδοξία για θετική ολοκλήρωση των συνομιλιών με την τρόικα


«Η συζήτηση προχωρά, πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί θετικά», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, στην οποία συμμετείχε ο υφυπουργός, Μανούσος Βολουδάκης.  

Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση, απάντησε «ενδεχομένως, δεν το γνωρίζουμε ακόμη».

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η τρόικα εμμένει στη θέση της να γνωρίζει επακριβώς τον αριθμό των υπαλλήλων του Δημοσίου που θα αποχωρήσουν μέσα στο 2012, την υπηρεσία από την οποία θα αποχωρήσουν, καθώς και το δημοσιονομικό όφελος ανά υπάλληλο. 


Δίνουν, εξάλλου, μεγάλη σημασία στον συμβολισμό της συγκεκριμένης παρέμβασης και επιμένουν στο «γενικό ξεκαθάρισμα» του πληθυσμού στο Δημόσιο, ζητώντας την επέκτασή του στις «δεξαμενές» των επίορκων υπαλλήλων, 
των «κοπανατζήδων», κυρίως από τον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και των αποδεδειγμένα ανίκανων

.Ολυμπιακός: Πρώτη προπόνηση με Νικοπολίδη


 Οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά από το διήμερο ρεπό που τους είχε παραχωρήσει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και ξεκίνησαν προετοιμασία ενόψει του εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη το Σάββατο. 
Το ντεμπούτο του στο προπονητικό τιμ των νταμπλούχων Ελλάδας έκανε ο Αντώνης Νικοπολίδης ως βοηθός του Πορτογάλου τεχνικού. 

Οι Φετφατζίδης και Ιμπαγάσα ακολούθησαν θεραπεία για να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους, κάκωση στο πόδι και θλάση αντίστοιχα, ενώ Φουστερ και Χολέμπας συνέχισαν με το ατομικό πρόγραμμα.

.Αλ. Τσίπρας: Θέλουν να λεηλατήσουν όλες τις παραγωγικές δυνάμεις


«Πουλάνε τη "Δωδώνη" γιατί έχουν μίσος απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή υγιούς συνεργατικότητας και συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας και δεν θέλουν να υπάρχει στη χώρα ένα θετικό μοντέλο συνεταιρισμού γιατί έχουν σκοπό να λεηλατήσουν όλες τις παραγωγικές δυνάμεις προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων για να πλιατσικολογήσουν.

»Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο να δίνουν αυτή την βιομηχανία για ψίχουλα ενώ την ίδια ώρα δεν φορολογούν το μεγάλο κεφάλαιο, όσους έβγαλαν τα χρήματά τους έξω από τη χώρα και τους μεγαλοκαναλάρχες που σας έχουν φιμώσει». 

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην Γαλακτοβιομηχανία Ηπείρου "Δωδώνη" που πρόσφατα πουλήθηκε από την ΑΤΕ το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της σε ένα όμιλο Ρωσογαλλοβρετανικών συμφερόντων.   

Μετά την συνάντηση με τους εργαζόμενους, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην περίπτωση της "Δωδώνης", πρόκειται για ένα πρότυπο συνεταιριστικής επιχείρησης που κράτησε σε δύσκολες στιγμές όρθια μια ολόκληρη περιφέρεια και κατάφερε, να δώσει τη δυνατότητα εργασίας σε χιλιάδες παραγωγούς.

.Απόδραση κρατούμενου από τα δικαστήρια της πρώηνΣχολής Ευελπίδων


Τριαντάχρονος Γεωργιανός απέδρασε στις 16:00 από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου είχε οδηγηθεί για να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κινείται η διαδικασία για να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον κρατούμενο, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δραπέτη.

.Απομιμήσεις του iPad στην ελληνική αγορά


Η εταιρία iSquare, που αποτελεί επίσημο διανομέα των προϊόντων της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο (εκτός του iPhone), με ανακοίνωσή της ενημερώνει το εγχώριο καταναλωτικό κοινό, ότι τελευταία παρατηρήθηκε να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά απομιμήσεις των προϊόντων iPad της Apple. 

H iSquare εφιστά την προσοχή των Ελλήνων καταναλωτών και επισημαίνει τον μεγάλο κίνδυνο εξαπάτησής τους, δεδομένου, ότι οι απομιμήσεις αυτές έχουν εξωτερικά μεγάλες ομοιότητες με τα αυθεντικά προϊόντα iPad της Apple.

Οι απομιμήσεις πωλούνται σε συσκευασίες παρόμοιες με τις συσκευασίες των αυθεντικών προϊόντων και σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Σύμφωνα με την εταιρία, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα πρόκειται για απομιμήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να τεθούν καν σε λειτουργία.

.Στο 50% ανέρχονται οι θετικές δικαστικές αποφάσεις στις αιτήσεις ρύθμισης οφειλών από δάνεια


Στο 50% ανέρχονται οι αποφάσεις ρύθμισης οφειλών από δάνεια, σε σύνολο 3.000 υποθέσεων που έχουν συζητηθεί και δημοσιευθεί οι σχετικές αποφάσεις, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αθανάσιο Σκορδά.
Συγκεκριμένα, σε σύνολο 40.000 αιτήσεων για εξωδικαστικό συμβιβασμό, οι 27.000 έχουν τελικά οδηγηθεί στα δικαστήρια και από αυτές 5.000 υποθέσεις έχουν συζητηθεί. 

Ήδη 3.000 αποφάσεις έχουν δημοσιευθεί, εκ των οποίων το 50% οδήγησαν σε ρυθμίσεις και από αυτές μόλις το 0,1% των υποθέσεων κατέληξε σε ολική διαγραφή χρέους. 

Περισσότερες από τις μισές των υποθέσεων κατέληξαν σε μερική διαγραφή της οφειλής, επειδή ο δανειολήπτης ήταν κάτοχος περιουσιακών στοιχείων (κατοικία), και οι υπόλοιπες υποθέσεις κατέληξαν σε κούρεμα του συνολικού χρέους κατά 60% κατά μέσο όρο.

Εξάλλου από τις 3.000 αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν, άλλο ένα 50% ήταν απορριπτικές σε αιτήσεις για ρυθμίσεις (10% για λόγους ουσίας, καθώς κρίθηκε ότι δεν εμπίπτουν στο νόμο, και 40% για τυπικούς λόγους).

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν προς απάντηση ερωτήσεων των βουλευτών Δημήτρη Τσουκαλά (ΣΥΡΙΖΑ) και Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Έλληνες) για τις ρυθμίσεις δανείων για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως ενημερώνει τους βουλευτές ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, «το υπουργείο επιδιώκει την επικαιροποίηση και τον εξορθολογισμό του πλαισίου για τους δανειολήπτες, 

λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, όσο και την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Καταναλωτή, τις Ενώσεις Καταναλωτών, τον Τραπεζικό Μεσολαβητή, τους εκπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, την Τράπεζα της Ελλάδος και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς».

.Επτά μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά για καλή ψυχική υγεία


Αν ένα μήλο τη μέρα το γιατρό τον κάνει πέρα, η κατανάλωση επτά μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά αυξάνει την ψυχική υγεία και το αίσθημα ευτυχίας των ανθρώπων, σύμφωνα με μια νέα βρετανική μελέτη.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Γουόργουικ της Βρετανίας και το Κολλέγιο Ντάρτμουθ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κοινωνικών ερευνών "Social Indicators Research", 

μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 80.000 ανθρώπων και συσχέτισαν το είδος της διατροφής με τα συναισθήματα λιγότερης ή περισσότερης ευεξίας που ένιωθαν αυτοί οι άνθρωποι.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ψυχική υγεία αυξάνει με τον αριθμό των φρούτων και λαχανικών που τρώει κανείς και φαίνεται να κορυφώνεται στις επτά μερίδες κάθε μέρα. 

Με δεδομένο ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που τρώνε από ελάχιστα έως καθόλου φρούτα και λαχανικά, η νέα έρευνα δείχνει ότι χάνουν όχι μόνο από άποψη σωματικής, αλλά και ψυχικής υγείας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.