.Ομιλία Βενιζέλου στο Περιστέρι


Στις 7μμ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας.   

Η επικαιροποίηση της πολιτικής συμφωνίας των τριών κυβερνητικών εταίρων που στηρίζουν την κυβέρνηση στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και μιας περισσότερο κοινωνικής ατζέντας, αλλά και ο καλύτερος συντονισμός είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που αναμένεται να θίξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την αυριανή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Βενιζέλος αύριο, στις12.30,  θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιάσει  πρόταση νόμου για το νέο λύκειο και το τεχνολογικό λύκειο και πρόταση νόμου για υποτροφίες φοιτητών με κοινωνικά κριτήρια.
Εν τω μεταξύ, αίτηση επανεγγραφής του στο ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ΚΟ και εκτός κόμματος, καθώς είχε ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία της 7ης Νοεμβρίου για τα νέα μέτρα. 

.«Και ένα μάρκο να ήταν...»


Το βιβλίο του Μανόλη Γλέζου, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με τίτλο «Και ένα μάρκο να ήταν...» (Εκδόσεις Λιβάνη), παρουσιάστηκε απόψε στην ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου. 

Ένα βιβλίο εργαλείο και οδηγός, με επιχειρήματα και τεκμηρίωση, όπως χαρακτηρίστηκε από όλους τους ομιλητές, βουλευτές όλων των κομμάτων, (εκτός από το ΚΚΕ), που τόνισαν την ανάγκη αποκατάστασης της αδικίας και για λόγους ηθικούς, όχι μόνο οικονομικούς, εις βάρος της Ελλάδας και κατέθεσαν προτάσεις για το άνοιγμα ενός δρόμου προς τη δικαίωση. 

Βασικότερη πρόταση ήταν η σύσταση μιας διακομματικής επιτροπής στη Βουλή η οποία θα εξετάσει και θα προωθήσει το θέμα αυτό. Μιας επιτροπής που, όπως είπε και ο Μανόλης Γλέζος, θα μπορούσαν να συστήσουν και οι «εκπρόσωποι» των κομμάτων, ένα «προζύμι» όπως το χαρακτήρισε, που ο ίδιος επέλεξε να μιλήσουν απόψε στην παρουσίαση. «Γιατί  η δικαίωση των αγώνων μου είναι να αποκατασταθεί η αδικία», είπε ο ίδιος. 

.ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καταδικάζουν την επίθεση κατά του Δημήτρη Στρατούλη


Την επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη καταδικάζουν, με ανακοινώσεις τους, οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, κάνει λόγο για "φασιστική επίθεση" και σημειώνει ότι "για τη ΓΣΕΕ, στελέχη της οποίας στο παρελθόν έχουν δεχθεί παρόμοιες επιθέσεις, η βία είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη από όπου και αν προέρχεται, σε όποιον και αν απευθύνεται, για οποιονδήποτε λόγο κι αν ασκείται".

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, "καταδικάζει τη βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε, χθες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης", ενώ, τονίζει ότι "οι καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την πολιτική προέλευση των δραστών, ενισχύουν την ανησυχία του Συνδικαλιστικού Κινήματος".

.Χωρίς ίντερνετ κινδυνεύει να μείνει η Ελλάδα


Πόσο εύκολο είναι να εξαφανιστεί από το διαδίκτυο μια χώρα; Ήδη η Συρία έχει εξαφανιστεί από το διαδίκτυο και δεν θα ήταν απίθανο αλλη μια χώρα να μείνει χωρίς διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εταιρεία Renesys για να μην γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει αποκέντρωση του διαδικτύου έτσι ώστε να είναι δύσκολο να κόψεις τους δεσμούς. Σε κάποιες χώρες η πρόσβαση στο διαδίκτυο εξαρτάται μόνο από μία ή δύο εταιρείες που έχουν επίσημη άδεια
για μεταφορά των δεδομένων. Έτσι είναι πολύ εύκολο να αποκοπεί το ίντερνετ αν η κυβέρνηση ή μια τρομοκρατική οργάνωση σαμποτάρουν τις δύο αυτές εταιρείες.
Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες χώρες έχουν περισσότερους παρόχους και συνδέσμους στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποκοπή τους από το διαδίκτυο. Η εταιρεία Reneys δημιούργησε ένα χάρτη στον οποίο απεικονίζει τις χώρες που θα μπορούσαν πιο εύκολα να αποκοπούν από το διεθνές ίντερνετ.
Σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχουν 30 χώρες που δεν είναι δυνατόν να αποσυνδεθούν από το διαδίκτυο καθώς έχουν πολλαπλές συνδέσεις σε αυτό. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές τις 30 χώρες μεταξύ των οποίων είναι οι ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Γαλλία και οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και η Ρωσία και η Αυστραλία.
Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που αντιμετωπίζουν χαμηλό ρίσκο αποσύνδεσης από το ίντερνετ. Υπάρχουν ωστόσο άλλες δύο βαθμίδες με χώρες που αντιμετωπίζουν μεσαίο και υψηλό ρίσκο αποσύνδεσης.
Ανάμεσα στις χώρες που αντιμετωπίζουν υψηλό ρίσκο (61) είναι η Συρία, η Τυνησία, η Αλγερία, του Τουρμεκινστάν, η Λιβύη, η Αιθιοπία, το Ουζμπεκιστάν, η Μιανμάρ και η Υεμένη που έχουν 1 ή 2 εταιρείες παροχής ίντερνετ.
Επίσης 72 χώρες έχουν λιγότερους από 10 παρόχους και θα ήταν σχετικά εύκολο σε μια κυβέρνηση να αποκόψει τη χώρα από το διαδίκτυο. Τέτοιες χώρες είναι οι Ομάν, Μπενίν, Μποτσουάνα, Ρουάντα, Πακιστάν, Κιργιζστάν, Ουγκάντα, Αρμενία και Ιράν. 
Η Ελλάδα έχει τουλάχιστον 10 διεθνώς συνδεδεμένες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ίντερνετ και βρίσκεται στην κατηγορία του μειωμένου ρίσκου με άλλες 57 χώρες μεταξύ των οπιοίων το Μπαχρέιν, το Μεξικό η Ινδία, το Ισραήλ, ο Ισημερινός, η Χιλή, το Βιετνάμ και η Κίνα.

.Οδηγίες για ασφαλή νυχτερινή οδήγηση


Μια από τις δυσκολότερες αποστολές, που καλείται να εκτελέσει ο οδηγός ενός οχήματος, είναι η ασφαλής κίνηση στους δρόμους τη νύχτα.

Η απουσία του φωτός, οι καιρικές συνθήκες, η κατάσταση του οχήματος και οι ικανότητες του οδηγού, είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την ασφαλή οδήγηση τη νύχτα.

Ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες, η αποστολή του οδηγού γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, γιατί έχει να αντιμετωπίσει και τα σκέρτσα του καιρού. Η βροχή, ο αέρας, η ομίχλη, το χιόνι και ο πάγος δεν είναι σύμμαχοι του οδηγού. 

Αν πρόκειται να ταξιδέψετε τη νύχτα, σημειώστε μερικές συμβουλές:

- Να καθαρίσετε σχολαστικά τα τζάμια του αυτοκινήτου και από τις δυο επιφάνειες τους. Η απρόσκοπτη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις είναι ο καλύτερος σύμμαχος του οδηγού. Επίσης, να καθαρίσετε και τους εξωτερικούς καθρέπτες.

- Να ελέγξετε την λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων. Αν αφήνουν σημάδια στην εξωτερική επιφάνεια του πάρμπριζ ή αν κάνουν θόρυβο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, αλλάξετε τους. 

Η αντικατάστασή τους γίνεται σε δυο λεπτά και είναι μια από τις πιο εύκολες εργασίες. Μπορείτε να τους αλλάξετε μόνοι σας και έτσι να γλυτώσετε την αμοιβή του μηχανικού. Στα πρατήρια καυσίμων θα βρείτε πλήρεις σειρές υαλοκαθαριστήρων διαφόρων ποιοτήτων.

- Να καθαρίσετε τα φωτιστικά σώματα του αυτοκινήτου. Τα μπροστινά φώτα σας δείχνουν τον δρόμο ενώ τα πίσω φώτα ενημερώνουν τους οδηγούς για την παρουσία του αυτοκινήτου. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την λειτουργία όλων των φωτιστικών σωμάτων. Αλλάξτε εύκολα και χωρίς περιττές δαπάνες τις καμένες λάμπες. Επίσης, ελέγξτε την δέσμη των μπροστινών φαναριών. Είναι πολύ επικίνδυνο να τυφλώνετε τους άλλους οδηγούς.

- Μην αναπτύσσετε υψηλές ταχύτητες. Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχει η σήμανση του δρόμου. Δώστε μεγάλη προσοχή στις διασταυρώσεις και ανάψτε το φλάς πριν αλλάξετε λωρίδα είτε κατεύθυνση. Αφήστε μεγάλη απόσταση από το προπορευμένα αυτοκίνητα.

- Αν χρειαστεί να σταματήσετε, επιλέξτε ένα ασφαλές μέρος. Προτιμήστε τα σημεία στάθμευσης που υπάρχουν στους αυτοκινητοδρόμους. Καλύτερη επιλογή είναι η στάθμευση σε σημεία με άπλετο φωτισμό και καταστήματα, όπως τα σημεία ανεφοδιασμού καυσίμων. 

Ανάψτε τα αλάρμ και αν χρειαστεί να εγκαταλείψετε το αυτοκίνητο σας, μην αφήνετε κανένα επιβάτη μέσα στο αυτοκίνητο. Προσπαθήστε να ενημερώσετε την Αστυνομία και δώστε στους αστυνομικούς όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για το σημείο που σταματήσατε, για τη βλάβη ή το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. 

- Φροντίστε πριν ταξιδέψετε να έχετε φορτίσει το κινητό σας, να μην έχετε καταναλώσει αλκοολούχα ποτά και να έχετε μαζί σας ελαφριά τροφή. Αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες καφέ, γιατί η υπερβολική δόση καφεΐνης επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, ενίοτε προκαλεί υπνηλία. 

- Αν νιώσετε κούραση ή έντονη την ανάγκη να κοιμηθείτε, μειώστε ταχύτητα και αναζητήστε το πιο κοντινό βενζινάδικο ή την πλησιέστερη πόλη.

.Σήμερα οι κηδείες των πρώτων δύο από τους είκοσι μικρούς μαθητές


Η μικρή πόλη Νιούτον του Κονέκτικατ συγκλονισμένη από το μακελειό που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε "παράλογο κακό" κηδεύει σήμερα τους δύο από τους είκοσι μικρούς μαθητές που έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή. 

Ο Νόα Πόζνερ και ο Τζακ Πίντο είναι τα πρώτα παιδιά που θα κηδευτούν σήμερα.  Ο Νόα είχε κλείσει τα έξι του χρόνια μόλις τον περασμένο μήνα, ήταν το μικρότερο σε ηλικία θύμα. Ηταν ένα ιδιαίτερα ώριμο για την ηλικία του παιδί.

 Ο ραβίνος της οικογένειας δήλωσε πως ζήτησε από την μητέρα του, παρόλη τη λύπη της, να εστιάσει την προσοχή της στα άλλα τέσσερα παιδιά της. Ο 6χρονος Τζακ Πίντο αγαπούσε τα σπορ. Ο Βίκτορ Κρουζ, παίκτης των New York Giants έπαιξε στον αγώνα της Κυριακής έχοντας γραμμένο στα γάντια και στα παπούτσια του το όνομά του μικρού.

Τα σχολεία στο Νιούτον θα παραμείνουν κλειστά όσο χρόνο χρειάζεται για να προετοιμάσουν δάσκαλοι και οι καθηγητές την επιστροφή των μαθητών. Όλα τα παιδιά θα συμμετάσχουν σήμερα σε μια μεγάλη εκδήλωση με αθλήματα, επιτραπέζια παιχνίδια και χειροτεχνίες σε μια προσπάθεια να ξεχαστούν, σύμφωνα με την επιθεωρήτρια των σχολείων της πόλης Τζάνετ Ρόμπινσον.

Ερευνητές της αστυνομίας εξετάζουν τις ιατροδικαστικές ενδείξεις και στοιχεία από την σκηνή του εγκλήματος σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει εβδομάδες.

.Στη Βραζιλία ο Αλέξης Τσίπρας


Συναντήσεις με τον εθνικό πρόεδρο και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος των Εργαζομένων, καθώς επίσης και με τις ηγεσίες άλλων κομμάτων, θα έχει ο πρόεδρος της ΚΟ Αλέξης Τσίπρας και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σήμερα, Δευτέρα, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στις 9.00, η αντιπροσωπεία του πολιτικού φορέα με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα θα έχει συνάντηση με τον Ρουί Φαλσάο, εθνικό πρόεδρο του PT, του κυβερνώντος Κόμματος των Εργαζομένων (Partido dos Trabalhadores) στην έδρα του κόμματος. 

Στη συνέχεια, στις 12.00, θα έχει γεύμα εργασίας με το PT και την ηγεσία του Φόρουμ του Σάο Πάολο (Foro de Sao Paulo), όπου συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το μέλος της Εθνικής Γραμματείας και συντονιστής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων του PT, εκτελεστικός Γραμματέας του Foro de Sao Paulo,Βάλτερ Πομάρ, καθώς επίσης και ο Οργανωτικός Γραμματέας του PT, Πάουλο Φρατέσκι, και ο Γραμματέας Κινητοποιήσεων του PT, Ζόρζε Κοέλιο.

Στις 14.30, η αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του, αντίστοιχου της ΓΣΕΕ, Ενοποιημένου Κέντρου Εργατών (CUT: Central Unica dos Trabalhadores), Ζοάο Φελίσιο, ενώ στις 15.00 με την ηγεσία του Κόμματος Σοσιαλισμού και Ελευθερίας (PSoL- Partido Socialismo e Liberdade), με συμμέτοχη της πολιτικού Λουσιάνα Ζένρο από το Πόρτο Αλέγκρε.
Στις 16.30, η αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κτήμα Ακτημόνων (MST: Movimento dos Sem Terra).

Στη συνέχεια, στις 18.00, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα: Κόμμα Ελεύθερης Πατρίδας (PPL-Partido Patria Livre), Κομμουνιστικό Κόμμα της Βραζιλίας (PCdoB: Partido Comunista do Brasil) και Βραζιλιάνικο Σοσιαλιστικό Κόμμα ( PSB: Partido Socialista Brasile?o).

Το πρόγραμμα για σήμερα ολοκληρώνεται με συμμετοχή της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ανοιχτή συζήτηση για την κατάσταση στην Ελλάδα στο αμφιθέατρο του PT, στις 20:00.

."Έμφραγμα" στην Υγεία


Δύσκολη προβλέπεται η τρέχουσα εβδομάδα στον τομέα της Υγείας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς επίσης και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί και φαρμακοποιοί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Επιπλέον, οι ασφαλισμένοι στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ), καλούνται γι άλλη μια φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα σήμερα και αύριο. Ταυτόχρονα τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου και σαφείς δεσμεύσεις για τις παλαιές οφειλές.

Από σήμερα οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και τις ιατρικές εξετάσεις τους μετά την απόφαση για επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους, την κατάργηση, όπως αναφέρουν, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάνπερίθαλψης, και την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ταμείου τους (ΤΣΑΥ).

Επίσης, σήμερα κλείνουν τα ταμεία των νοσοκομείων και για την Τρίτη, την οποία ο κλάδος αποκαλεί «Ημέρα νοσοκομείου», προγραμματίζονται συζητήσεις για την Υγεία με τοπικούς φορείς, δήμους, σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβαν απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η Πέμπτη είναι «αφιερωμένη» στους νέους γιατρούς, με αποχή ειδικευομένων από το πρωινό ωράριο και εκδηλώσεις - συζητήσεις για την ανεργία των νέων γιατρών.

Την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέες μετά τις γιορτές.

Συμμετοχή στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα, «που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο - Μνημόνιο 3 και είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.