.Tηλεκατευθυνόμενo αντισυλληπτικό «τσιπάκι» έτοιμο έως το 2018

Το μέλλον των αντισυλληπτικών μπορεί να μην είναι τα χαπάκια, αλλά τα «τσιπάκια» και μάλιστα τα ... τηλεκατευθυνόμενα. Αμερικανοί ερευνητές αισιοδοξούν ότι έως το 2018 θα είναι διαθέσιμο ένα αντισυλληπτικό «τσιπάκι» που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα της γυναίκας (στο μπράτσο ή στην κοιλιά της) και το οποίο ελέγχεται ασύρματα εξ αποστάσεως. 

Το «τσιπ», διαστάσεων 20Χ20Χ7 χιλιοστών, απελευθερώνει μια μικρή ποσότητα ορμόνης καθημερινά επί 16 μέρες, κάτι που η γυναίκα μπορεί να σταματήσει μέσω ενός ασύρματου τηλεχειριστήριου, όποτε θέλει, εφόσον δεν επιθυμεί να συνεχίσει την αντισύλληψη. 

Η νέα τεχνολογία, που αναπτύχθηκε αρχικά στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ και αναπτύσσεται περαιτέρω από την αμερικανική εταιρεία MicroCHIPS της Μασαχουσέτης, χρηματοδοτείται και από τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, σύμφωνα με το BBC.
 Θα δοκιμαστεί κλινικά για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2015 και, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να διατεθεί στην αγορά το 2018, σε τιμή που, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, θα είναι «ανταγωνιστική». 

.ΔΗΜΑΡ: «Ναι» σε συνεργασία

Την βούληση της ΔΗΜΑΡ να εργαστεί για την συνεργασία των δυνάμεων της κεντροαριστέρας και της αριστεράς με σκοπό την μετακίνηση του άξονα της πολιτικής από την συντηρητική στην προοδευτική κατεύθυνση, τονίζει ο Φώτης Κουβέλης στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του διαλόγου για την κεντροαριστερά.
Στην επιστολή του προς τους υπόλοιπους αρχηγούς (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές) αναφέρει ότι είναι αναγκαία η συσπείρωση των δυνάμεων του χώρου ώστε να μπορεί να καταστεί καθοριστικός και όχι απλώς συμπληρωματικός εταίρος μιας νέας εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρα.

.Δεκάδες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Δεκάδες εξόδους και αεροπορικές επιδρομές κατά παλαιστινιακών θέσεων στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων και των παλαιστινιακών πηγών ασφάλειας.Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ήρθαν ως απάντηση στο μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών κατά θέσεων στο νότιο Ισραήλ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.