.«Καμπανάκι» για απολύσεις και διαθεσιμότητα

«Καμπανάκι» διαθεσιμότητας και απολύσεων για τους εργαζομένους σε νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου καθώς και στις Ανώνυμες Εταιρείες που ελέγχονται από το κράτος.

Το σήμα για την έναρξη της αξιολόγησης σε αυτούς τους φορείς που έδωσε η απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανοίγει τον δρόμο ώστε μέρος του προσωπικού τους να καλύψει τη μνημονιακή δέσμευση για 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014.

Στο στόχαστρο της αξιολόγησης μπαίνουν σε πρώτη φάση οι εποπτευόμενοι φορείς δέκα υπουργείων, σύμφωνα με «Τα Νέα». Συγκεκριμένα στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Πολιτισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών και Περιβάλλοντος.

Επιδίωξη είναι να εφαρμοστούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες αξιολόγησης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε άμεσες καταργήσεις φορέων - άρα και σε αυτόματες απομακρύνσεις υπαλλήλων - προκειμένου να υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας για την κάλυψη των 4.000 απολύσεων εντός του έτους.

Στην αγωνία για την οριστικοποίηση των δεξαμενών για τους προς απόλυση 4.000 υπαλλήλους το 2013 αναφέρονται στελέχη του Δημοσίου, παραπέμποντας στο ενδεχόμενο να μη γίνει δεκτό από την τρόικα το αίτημα να υπολογιστούν σε αυτό τον αριθμό οι απομακρύνσεις από την αμυντική βιομηχανία και των συμβασιούχων με προσωρινές διαταγές.

«Οι αριθμοί που προβλέπουν οι μνημονιακοί στόχοι δεν βγαίνουν από την πρόσφατη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, καθώς ακόμη και σε περιπτώσεις όπως οι σχολικοί φύλακες που μπορεί να μη βρεθεί θέση για τη μετακίνησή τους, το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο» σχολίαζαν, υπενθυμίζοντας πως μέχρι τότε θα εξακολουθούν να λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους.

.Σε βάθος χρόνου... μεταθέτει και το ΔΝΤ τη συζήτηση για το χρέος

Σε βάθος χρόνου .. μεταθέτει και το ΔΝΤ τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ξεκαθαρίζοντας πως στις προτεραιότητες της τρέχουσας αξιολόγησης βρίσκονται ο Προϋπολογισμός 2014 και το θέμα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού του ελληνικού προγράμματος.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλλιαμ Μάρεϊ μιλώντας πριν λίγο σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον αποκάλυψε πως το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με επικεφαλής τον Πόουλ Τόμσεν θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Νοεμβρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος και εάν αυτό αναμένεται τον Απρίλιο οπότε η Eurostat θα επικυρώσει τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα ή θα μετατεθεί για μετά τον Ιούνιο ο Μάρεϊ τόνισε δεν έχει να πει κάτι για το ζήτημα του χρέους, προσθέτοντας πως η εν εξελίξει αξιολόγηση της Ελλάδος επικεντρώνεται στον Προϋπολογισμό 2014 και στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφέρθηκε στη δήλωση που είχε κάνει η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνόδου του Ταμείου, δηλαδή ότι εάν απαιτηθούν νέα μέτρα δεν πρόκειται να έχουν τη μορφή πρόσθετων οριζόντιων μέτρων και αδιάκριτων περικοπών σε μισθούς ή συντάξεις.

.Στους "κοριούς" της NSA 35 ξένοι ηγέτες, σύμφωνα με τον Γκάρντιαν

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις 35 ξένων ηγετών, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν επικαλούμενη ένα απόρρητο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Τα ονόματα των ηγετών αυτών δεν αναφέρονται στο έγγραφο. Σύμφωνα με την εφημερίδα ένας μη κατονομαζόμενος Αμερικανός αξιωματούχος παρέδωσε στην NSA τους τηλεφωνικούς αριθμούς τους αφού η υπηρεσία ζήτησε από άλλες αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες να της αποκαλύψουν τις πληροφορίες που διέθεταν για ξένους πολιτικούς, ώστε να εντάξει τα τηλέφωνά τους στο σύστημα παρακολούθησης που είχε θέσει σε λειτουργία.
 
Την Τετάρτη η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι αμερικανικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.
 
Το υπόμνημα που διέρρευσε μέσω του Σνόουντεν χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2006 και σύμφωνα με αυτό από τις παρακολουθήσεις δεν προέκυψαν σημαντικές, αξιοποιήσιμες πληροφορίες.

.Αντ. Σαμαράς: Είμαστε εδώ για να βρούμε λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης

 Το "οξύ" και "μακροχρόνιο" πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

   Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής: «Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ψηφιακή οικονομία, την τραπεζική ενοποίηση, για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, κυρίως για την απασχόληση των νέων. 
Είμαστε όμως εδώ και για να βρούμε λύση σε ένα οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου και έχει να κάνει με τη λαθρομετανάστευση. Έχουν τεθεί πολλοί στόχοι και προχωράμε».

.Ο Ζ. Μπαρόζο κατά του "ολοκληρωτισμού" μετά τις νέες αποκαλύψεις για υποκλοπές

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπεραμύνθηκε σήμερα του «θεμελιώδους δικαιώματος» του σεβασμού της ιδιωτικότητας και προειδοποίησε κατά του «ολοκληρωτισμού», μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Ευρώπη.

«Η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι πολύ σημαντική για την Ευρώπη», δήλωσε ο Μπαρόζο όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα των αμερικανικών υποκλοπών, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Στην Ευρώπη, θεωρούμε το δικαίωμα του σεβασμού στην ιδιωτικότητα ένα θεμελιώδες δικαίωμα» υπογράμμισε

.Αθ. Σκορδάς: «Κανένας πραγματικά οικονομικά αδύναμος δεν έχει να φοβηθεί για την πρώτη του κατοικία»

Τη θέσπιση ελάχιστου ορίου αξιοπρεπούς διαβίωσης προωθεί η κυβέρνηση,τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς.

«Δεν μιλάμε για το πρόβλημα που έχει να κάνει με το εισόδημα, αλλά για το ποιες είναι εκείνες οι ανάγκες που προσδιορίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση σήμερα στην Ελλάδα, έτσι ώστε αν ένα νοικοκυριό δεν έχει εισόδημα να καλύπτει αυτές τις ανάγκες, να μην αντιμετωπίζεται από το τραπεζικό σύστημα σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων με ένα τρόπο ο οποίος θα προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα».

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας στην αγορά ο κ. Σκορδάς τονίζει: «Η αίσθηση της ακρίβειας που υπάρχει, δεδομένου και του προβλήματος της ανεργίας και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, αλλά, αν θέλετε, και της φορολογικής επιβάρυνσης που αντιμετωπίζουμε είναι μια πραγματικότητα, την οποία μόνον αφελής αν είναι κάποιος θα αμφισβητήσει. 

Είναι, όμως, άλλο πράγμα αυτό και τελείως διαφορετικό πράγμα ποια είναι η πορεία των τιμών. Σας απαντώ με απόλυτη κατηγορηματικότητα ότι οι τιμές πέφτουν και αυτό δεν το λέω εγώ. 

Αυτό το λέει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή. Κατορθώνουμε τον τελευταίο χρόνο για πάρα πολλούς μήνες στη σειρά να είμαστε η μόνη χώρα από τις 28 που έχει πτώση στις τιμές της, έχει αρνητικό πληθωρισμό, ακόμη και στα είδη διατροφής. 

Έχουμε πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών, ξαναλέω. Όμως, ακόμη και αυτή η πτώση τιμών που έχει επιτευχθεί, που δεν είναι αποτέλεσμα μόνο από την πτώση της ζήτησης, είναι αποτέλεσμα και των θεσμικών αλλαγών που έχουν γίνει αυτόν τον χρόνο».

.ΗΠΑ: Ενας 13χρονος που κρατούσε ψεύτικο πυροβόλο έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών

Ένα 13χρονο αγόρι που έφερε αντίγραφο πυροβόλου όπλου έπεσε νεκρό από τα πυρά αστυνομικών στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Αξιωματικοί στην πόλη της Σάντα Ρόζα είπαν ότι άνοιξαν πυρ όταν το αγόρι αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές να ρίξει το όπλο κάτω, το οποίο πίστευαν ότι είναι πραγματικό.
Για το περιστατικό αυτό που σημειώθηκε την Τρίτη διεξάγεται έρευνα. 

Το τραγικό αυτό συμβάν σημειώθηκε την επομένη της δολοφονίας ενός καθηγητή μαθηματικών από έναν 12χρονο στη Νεβάδα και του τραυματισμού δύο συμμαθητών του πριν ο ίδιος θέσει τέλος στη ζωή του.
Στο τελευταίο αυτό περιστατικό, δύο βοηθοί του σερίφη είδαν τον έφηβο "με αυτό που φαινόταν να είναι κάποιο είδος πυροβόλου όπλου", αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Σόνομα. 

Οι βοηθοί ζήτησαν ενισχύσεις και επανειλημμένα διέταξαν το αγόρι να ρίξει κάτω το όπλο πριν ανοίξουν πυρ με τα περίστροφά τους. Το αγόρι που έπεσε νεκρό στο σημείο αυτό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.