.Αλ. Τσίπρας: Και διαπραγμάτευση θα γίνει και συμφωνία θα υπάρξει

Δύο μηνύματα, ένα προς τους Ευρωπαίους εταίρους που περιλαμβάνει το πλαίσιο διαπραγμάτευσης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ένα προς το εσωτερικό της χώρας ότι το πρόγραμμα του κόμματος είναι αδιαπραγμάτευτο, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες του Διαρκούς Προγραμματικού Συνεδρίου.

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έγινε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα με τον κ. Τσίπρα να γίνεται δεκτός με πρωτοφανή ενθουσιασμό για τα δεδομένα του κόμματος. Ο Νίκος Βούτσης που τον υποδέχθηκε στο βήμα σημείωσε με έμφαση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς . Τον τόνο του κλίματος ενθουσιασμού έδωσε η επική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από το «Ζ» του Κώστα Γαβρά.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι «και Διαπραγμάτευση θα γίνει! και Συμφωνία θα υπάρξει! Και το μνημόνιο μαζί με τη τρόικα θα αποτελέσουν παρελθόν!» αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που προτίθεται να κάνει ως πρωθυπουργός με τους δανειστές της χώρας.
Απαντώντας σε δηλώσεις Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «μας κατηγορούν οι αντίπαλοί μας ότι επιδιώκουμε και σχεδιάζουμε τη ρήξη με τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη». 

Όμως , πρόσθεσε «αυτό που επιδιώκουμε και σχεδιάζουμε όμως είναι η ρήξη με τη βαρβαρότητα. Η ρήξη με το παράλογο και το λάθος», ενώ επανέλαβε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά ούτε η σημερινή πολιτική είναι βιώσιμη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα διεκδικήσει μέσα από μια ειλικρινή αλλά αποφασιστική διαπραγμάτευση, με κόκκινη γραμμή το συμφέρον του λαού μας, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και να μπει επιτέλους η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης.

.Νίκη - θρίλερ για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 3-2 επί του Πανιωνίου

Μετά από συγκλονιστικό ματς στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 του Πανιωνίου στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. 

Δύο φορές προηγήθηκαν οι «κυανέρυθροι» (2΄ Γιάννου, 10΄πεν. Κολοβός), ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν τις «απαντήσεις» με τους Βίτορ (8΄), Μαντούρο (30΄) και Αθανασιάδη (72΄πεν.).

«Ποδαρικό» με το... δεξί στο 2015 έκανε η Κέρκυρα, που επιβλήθηκε με 1-0 στην έδρα της του Αστέρα Τρίπολης, στο δεύτερο χρονικά ματς της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.
Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε από το Ναγιάρ στο 48΄.
Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη και μάλιστα με εντυπωσιακό σκορ πέτυχε σήμερα ο Παναιτωλικός, καθώς, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής για τη Σούπερ Λίγκα, επικράτησε εκτός έδρας της Βέροιας με 3-1.
Τα τέρματα για τον Παναιτωλικό πέτυχαν οι Κάπελ (27΄) και Βιγιαφάνιες (54΄, 65΄), ενώ η «βασίλισσα του βορρά» μείωσε με τον Καλτσά στο 88ο λεπτό.

.Σκληρή γλώσσα από Βενιζέλο

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα», διεμήνυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε συνάντηση με τους γραμματείς των Ν.Ε. και τους γραμματείς των Τομέων του κόμματος, ενώ χαρακτήρισε «μόρφωμα» το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και έθεσε στόχο το ΠΑΣΟΚ να έχει την τρίτη εντολή μετά τις εκλογές. 

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο θεματοφύλακας την εθνικής στρατηγικής», σημείωσε και τόνισε ότι δεν είναι «ψωνισμένο» με την εξουσία. «Εμείς έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε τη χώρα ακέραιη την ημέρα των εκλογών και θα το κάνουμε, θα υπάρχει ασφαλές πλαίσιο. Για την επομένη των εκλογών την ευθύνη τη φέρνει ο λαός που είναι κυρία... περισσότερα »

.«Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» το κόμμα του Γ. Παπανδρέου

Κατατέθηκε στον Άρειο Πάγιο η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του Γεωργίου Παπανδρέου με την ονομασία «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» και έμβλημα ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο.

Την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν 252 άτομα μεταξύ των οποίων οι Φίλιππος Σαχινίδης, Μαριλένα Κοππά, Μιχάλης Καρχιμάκης και Νίκος Παπανδρέου.

.Κουβέλης: Δύναμη εγγύησης και σταθερότητας η ΔΗΜΑΡ

Ως κόμμα των αναγκαίων συναινέσεων περιέγραψε την ΔΗΜΑΡ ο κ. Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και του διαρκούς συνεδρίου. «Η παρουσία της ΔΗΜΑΡ είναι και χρήσιμη και απαραίτητη. 

Η ΔΗΜΑΡ και οι σύμμαχοί της μπορούν να γίνουν ο καταλύτης μιας θετικής εξέλιξης για τη χώρα» ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Ο πρόεδρος του κόμματος, μετά την αποτυχία επίτευξης προεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και της απόφασης για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, επαναφέρει την ρητορική του 2012 επιχειρώντας να αναδείξει την ΔΗΜΑΡ ως υπεύθυνη δύναμη... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.