.Ολη η πρόταση - σοκ των δανειστών προς την Ελλάδα

*Επιβεβαιώνονται οι σκληρές απαιτήσεις των δανειστών, όπως αυτές κατατέθηκαν στις Βρυξέλλες από τον Ζ. Κ. Γιούνκερ.* Οπως αναφέρει το Βήμα, η πρόταση των Θεσμών αποτελείται από δύο κείμενα. 

Το πρώτο με τίτλο «Δεσμεύσεις Πολιτικής» (GREECE – POLICY COMMITMENTS) αριθμεί μόλις 5 σελίδες, ενώ το δεύτερο έγγραφο πρόκειται για πίνακα προαπαιτούμενων ενεργειών (Prior Actions) και αριθμεί 7 σελίδες. 

Στον τομέα του ΦΠΑ οι δανειστές ζητούν επιπλέον έσοδα 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ) σε ετήσια βάση. Προτείνουν βασικό συντελεστή 23% και μειωμένο συντελεστή 11% για τρόφιμα, φάρμακα και ξενοδοχεία... περισσότερα »

.Le Monde: Ποια εμπόδια παραμένουν για την Ελλάδα

Δεν κατάφεραν η Ελλάδα και οι δανειστές της, κατά τη διάρκεια της νύχτας, να συμφωνήσουν σε μία λίστα μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν για την ταχεία χορήγηση οικονομικής βοήθειας ζωτικής για τη χώρα, γράφει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Δεν προέκυψε συμφωνία από την 5ωρη συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ Γιουνκέρ, Ντάισελμπλουμ και Τσίπρα. Παρότι ακούγονται συγχαρητήρια για το «καλό κλίμα στο οποίο έγιναν οι συνομιλίες», πολλά σημεία παραμένουν σε εκκρεμότητα σημειώνει το δημοσίευμα και αναφέρει:

– Στο επίκεντρο του αδιεξόδου βρίσκεται το θέμα των συντάξεων
– Πρόβλημα αποτελεί και η μεταρρύθμιση του ΦΠΑ
– Παραμένουν οι διαφορές στις μεταρρυθμίσεις των εργασιακών
– Διαφορές στην ιδιωτικοποίηση του τομέα της ενέργειας και των μεταφορών
– Μένει να καθοριστεί το επίπεδο του πρωτογενούς πλεονάσματος
– Μάχη για να περιληφθεί ή όχι στη συμφωνία μελλοντική αναδιάρθρωση του χρέους.

.Bloomberg: Η ελληνική… Ημέρα της Μαρμότας συνεχίζεται

*Το σενάριο των… αδιέξοδων διαπραγματεύσεων έχει επαναληφθεί, ωστόσο… συνεχίζεται, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.* Σε σημερινό του δημοσίευμα αναφέρει πως ο Τσίπρας φέρνει στη Βουλή τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, 

με απώτερο σκοπό να σχεδιάσει την επόμενη κίνηση στην αντιπαράθεση της Αθήνας με τους διεθνείς πιστωτές, μετά το νέο γύρο συνομιλιών που είχε το βράδυ της Τετάρτης και που απέτυχε να δώσει μια σημαντική πρόοδο. Μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον... περισσότερα »

.Τα πολύ σκληρά μέτρα που ζητά η Τρόικα από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου (λίστα)

Σκληρά μέτρα για τις συντάξεις, το ΕΚΑΣ, τον ΦΠΑ στην ενέργεια και το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο περιλαμβάνει η πρόταση που παρουσίασε στον Πρωθυπουργό *Αλέξη Τσίπρα* ο πρόεδρος της Κομισιόν *Ζαν Κλοντ Γιούνκερ* το βράδυ της Τετάρτης. Η πρόταση αποτελείται από δύο κείμενα.

 Το πρώτο με τίτλο «Δεσμεύσεις Πολιτικής» (GREECE – POLICY COMMITMENTS) αριθμεί μόλις 5 σελίδες, ενώ το δεύτερο έγγραφο πρόκειται για πίνακα προαπαιτούμενων ενεργειών (Prior Actions) και αριθμεί 7 σελίδες. *Ψηφίστε τα όλα τον Ιούνιο, ΕΝΦΙΑ και το 2016, σύνταξη στα 67 για όλους* Οι προαπαιτούμενες ενέργειες κρύβο... περισσότερα »

.Ραγδαίες εξελίξεις: Η κυβερνηση δεν πλήρωσε το Δ.Ν.Τ – Εξοργισμένη η Λαγκάρντ!

*Η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα να συγκεντρωθούν οι τέσσερις δόσεις προς το Ταμείο σε μία, την οποία θα έχει περιθώριο να πληρώσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.* 

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, το Ταμείο αναμενεται να εγκρίνει το αίτημα. Με αυτόν τον τρόπο αναβάλλει την πληρωμή των περίπου 300 εκατ. ευρώ που έπρεπε να καταβληθεί αύριο στο Ταμείο, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά στελέχη.

 *Οι συνολικές υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ για το μήνα Ιούνιο συνολικά ανέρχονται στα 1,55 δισ. ευρώ.* Οι κανόνες του ΔΝΤ επιτρέπουν στην Ελλάδα να συγκεντρώσει τις κύριες πληρωμές σε μια κατάθεση, π... περισσότερα »

.Σαμαράς: Ανοησίες οι εκλογές -Μόνη διέξοδος η εθνική συνεννόηση

«Να τελειώσουν και οι ανοησίες για εκλογές. Γιατί εκλογές σήμερα θα γινόντουσαν υπό συνθήκες άγριες και ασύμφορες για τους Έλληνες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τις επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες. 

«Η δήθεν πετυχημένη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα κατέρρευσε χθες βράδυ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε: «Τα προτεινόμενα μέτρα, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, είναι πάρα πολύ σκληρότερα από τα μέτρα Χαρδούβελη. Το “συνολικό κόστος Τσίπρα” είναι πια τεράστιο, όχι μόνο σε ΦΠΑ, ρεύμα, ιδιωτικό τομέα κλπ, αλλά κυρίως σε α... περισσότερα »

.Διαφωνίες στην Αθήνα για την ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ

Λανθασμένη κίνηση χαρακτηρίζουν υψηλόβαθμες τραπεζικές πηγές την εισήγηση προς την κυβέρνηση να ζητήσει από το ΔΝΤ την ομαδοποίηση των δόσεων του Ιουνίου, που ανέρχονται συνολικά στα 1,566 δισ ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική εισήγηση, η οποία έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση και ήδη απαντήθηκε θετικά από το ΔΝΤ, έγινε από τον ΟΔΔΗΧ. 

Το σκεπτικό του ΟΔΔΗΧ είναι ότι με αυτή την κίνηση δεν θα εξαντληθούν τα ελάχιστα διαθέσιμα των κρατικών ταμείων πριν φτάσουμε στο τέλος του μήνα, με δεδομένο ότι λεφτά υπάρχουν αλλά μόνο για τις δύο πρώτες δόσεις προς το Ταμείο, στις 5 και 12 το... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.