.Ο τύπος για την επίσκεψη Τσίπρα στην EE


«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα σχέδιο Μάρσαλ, υποστηρίζει ο Τσίπρας», είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας «Λα Λιμπρ Μπελζίκ» (La Libre Belgique), σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.
Στο άρθρο, σημειώνεται η πρόταση του Αλ. Τσίπρα για την οργάνωση διεθνούς διάσκεψης με θέμα τη διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας, όπως είχε συμβεί το 1953 με την ακύρωση μεγάλου μέρους του χρέους της Γερμανίας, επιτρέποντας στη σημερινή πρώτη δύναμη της Ευρώπης να δώσει ώθηση στην οικονομία της.
Στη συνέχεια, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε «να δοθεί χρόνος και ανάσα για την ελληνική οικονομία, ώστε να μπορέσει να ξαναπάρει μπρος. Χρόνος και ανάσα, με συμφωνημένο, με τους πιστωτές, moratorium αναστολής πληρωμών των τόκων, έως ότου μπορέσει να βρεθεί σε θετικούς ρυθμούς η ελληνική οικονομία».
Ο Αλέξης Τσίπρας- επισημαίνεται στο άρθρο- ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (GUE) για τη στήριξή της στον ελληνικό λαό και στον ίδιο, ενώ δεν παρέλειψε να καταγγείλει «αυτούς που κραδαίνουν την απειλή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη».
Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στους Ευρωπαίους το θέμα της ανόδου του εθνικισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Εξάλλου, η διαδικτυακή πύλη euobserver.com δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα και η Ισπανία ετοιμάζονται για περισσότερη λιτότητα, παρά το ξέσπασμα της βίας».
Στο άρθρο αναφέρεται ότι τα περιστατικά βίας που στιγμάτισαν τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα και την Ισπανία δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν τις δύο κυβερνήσεις από το να προχωρήσουν στην υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων λιτότητας, όπως τους ζητείται από τους διεθνείς δανειστές. 
Έπειτα από εβδομάδες καθυστερήσεων, ο κυβερνητικός συνασπισμός που στηρίζεται από τρία κόμματα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε μία συμφωνία επί των βασικών σημείων για το νέο πακέτο περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ. 
«Η λήψη των μέτρων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της επόμενης δόσης οικονομικής βοήθειας στη χώρα», σημειώνει το euobserver.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η λαϊκή οργή ενάντια στις περικοπές κατέληξε σε βίαια επεισόδια την περασμένη Τετάρτη, όταν περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ η αστυνομία κατέφυγε σε ρίψη δακρυγόνων. 
Μία γενική απεργία παρέλυσε τη χώρα, τα μέσα μεταφοράς, τα νοσοκομεία αλλά και τα σχολεία. Παρόμοια επεισόδια βίας ξέσπασαν και στην Ισπανία, ενώ η κυβέρνηση ετοιμαζόταν να εγκρίνει νέο γύρο μέτρων λιτότητας.
«Οι βίαιες εικόνες από την Ισπανία και την Ελλάδα αποδεικνύουν ότι αυτή η βίαιη λιτότητα οδηγεί αναπόφευκτα σε κοινωνική ένταση» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Σύμφωνα με τον Τσίπρα, η Ελλάδα θα χρειαστεί μία δεύτερη και ενδεχομένως και μία τρίτη αναδιάρθρωση του χρέους της, εκτός εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνήσουν να διαγράψουν όλο το χρέος της και να δώσουν λίγο "οξυγόνο στην οικονομία της" σημειώνεται στο δημοσίευμα του euobserver.com.
Στη συνέχεια, αναφέρεται πως ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω μιας Διάσκεψης για το Χρέος, όπως ακριβώς συνέβη με τη Γερμανία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν διαγράφηκε το 60% του χρέους της και το υπόλοιπο συμφωνήθηκε να αποπληρωθεί όταν η οικονομία θα επέστρεφε στην ανάπτυξη.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι ενώ είχε υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου, λίγους μήνες μετά συμφώνησε σε όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα λιτότητας.

,Χωρίς σημαντικές αποκλίσεις τα πόθεν έσχες


Καμία εντυπωσιακή απόκλιση δεν καταγράφεται στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη από το 1989 έως σήμερα, σύμφωνα με τα πόθεν έσχες, που ο ίδιος έδωσε εκ νέου στη δημοσιότητα, αργά χθες το βράδυ.
Συγκεκριμένα τόσο η ακίνητη περιουσία όσο και το χαρτοφυλάκιο του κ. Μεϊμαράκη δεν αφήνουν υπόνοιες για περίεργο πλουτισμό. 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να εξουσιοδοτήσει και όλες τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να ανοιχθούν όλοι οι λογαριασμοί, τόσο του ιδίου όσο και των συγγενικών του προσώπων, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
«Ο κ. Μεϊμαράκης επειδή είναι πολιτειακός παράγων θα πρέπει να προσέχει το πως χειρίζεται την προσωπική του υπόθεση. 
Πιστεύω ότι θα έπρεπε να διευκολύνει περαιτέρω, ενδεχομένως και με την παραίτησή του,  για να μπορεί απερίσπαστος πια να κινηθεί για να βρει το δίκιο του», δήλωσε στον Αθήνα 984, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θόδωρος Μαργαρίτης. 

.«Νέο μοντέλο ανάπτυξης»


«Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος διεξάγεται σε μία εποχή καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι υποχρέωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών «να προτείνουμε μία ολοκληρωμένη πολιτική που δεν περιλαμβάνει μόνο δημοσιονομική σταθερότητα και πειθαρχία αλλά το νέο μοντέλο ανάπτυξης». 
Ένα μοντέλο, το οποίο θα προστατεύει την κοινωνική συνοχή και θα προωθεί διεθνώς πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση γιατί οι αγορές έχουν υπερισχύσει των κρατών και άρα της δημοκρατίας και των πολιτών.
«Ειδικά για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες, που είμαστε σε προγράμματα προσαρμογής έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να μην είμαστε εργαστήριο λιτότητας, αλλά εργαστήριο για αυτό το νέο ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πριν από το αποψινό δείπνο των ηγετών των 27 σοσιαλιστικών κομμάτων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επικεφαλής των σοσιαλιστικών κομμάτων του νότου. «Με τον Ιταλό, τον Ισπανό και τον Πορτογάλο συνάδελφο, μοιραζόμαστε κοινά προβλήματα και θέλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες οι οποίες τείνουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση», είπε ο κ. Βενιζέλος.
«Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τους λαούς της Ευρώπης, αλλά και υπευθυνότητας γιατί πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση των Ευρωπαϊκών συσχετισμών οι οποίοι εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ δύσκολοι και πρέπει να τους αλλάξουμε προς το καλύτερο», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

.Ρυθμίζονται οι ασφαλιστικές οφειλές επιχειρήσεων


Δυνατότητα νέας ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών των επιχειρήσεων, αλλά και απαλλαγή τους από την εργοδοτική εισφορά υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, δίνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε σήμερα.

 Ειδικότερα, δίνεται η δυνατότητα σε όσους οφειλέτες δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, ή έχουν εκπέσει του σχετικού δικαιώματος, είτε να υπαχθούν σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού με έκπτωση 40% επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, 

πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων επί της οφειλής που είχε διαμορφωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, είτε να καταβάλλουν την οφειλή τους αυτή σε δόσεις (μέχρι 10) με αντίστοιχη έκπτωση 75%. Σε περίπτωση που καταβληθεί η οφειλή αυτή μέχρι και σε 6 δόσεις, η έκπτωση ανέρχεται σε 100%. 

.Στους δρόμους κατέβηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ιταλία


Πανιταλική απεργιακή κινητοποίηση εναντίον των περικοπών στον δημόσιο τομέα οργάνωσαν σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Cgil και Uil.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην κεντρική διαδήλωση που οργανώθηκε στο κέντρο της Ρώμης, συμμετείχαν τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που, έως τώρα, έχουν κριθεί «υπεράριθμοι», φθάνουν τις 24.000. Σε μια πρώτη φάση, πρόκειται να εφαρμοσθεί το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης, αλλά δεν αποκλείεται, στην συνέχεια , να αποφασισθεί και άρση της μονιμότητας στο δημόσιο.

Με την σημερινή κινητοποίηση, δυο εκ των τριών μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας --το συνδικάτο Cisl δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση-- εναντιώνονται και στις περικοπές στον τομέα της υγείας: σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους , κατά την περίοδο 2012 -2014, θα αγγίξουν, συνολικά, τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση RAI, με τις περικοπές δαπανών που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση Μόντι, κινδυνεύουν να απολυθούν εκατό χιλιάδες συμβασιούχοι του ιταλικού δημοσίου.

.Α. Ρουπακιώτης: Να μην αφεθεί κανένας βορά στον λαϊκισμό, αν δεν προκύψει υπαιτιότητα


«Να κρατήσουμε τις καταγγελίες, όχι για να τις βάλουμε στο ερμάρι, αλλά για να αποτελέσουν την αφετηρία μιας βαθιάς εξονυχιστικής έρευνας μέσω της δικαστικής οδού κι όπου υπάρχει υπαιτιότητα, αυτός που είναι υπαίτιος να τιμωρηθεί.
 Όπου όμως δεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία να προκύπτει υπαιτιότητα, να μην αφεθεί βορά σ' έναν λαϊκισμό ή σε μια προβολή, η οποία μπορεί να γίνεται καμιά φορά για άλλους λόγους». 

Αυτά δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της λίστας με ονόματα πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

Ο κ. Ρουπακιώτης, επίσης, αναγνώρισε ότι η Δικαιοσύνη είναι βραδυκίνητη, με αφορμή την υπόθεση Καρούζου, και προσέθεσε: «Έτσι όπως είναι τα πράγματα, σήμερα, στη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, υπάρχει μεγάλη βραδύτητα για όλες τις υποθέσεις. 

Είτε αφορά την αγωγή που θα καταθέσεις στο Πρωτοδικείο Περιστερίου και παίρνεις δικάσιμο το 2018, είτε αφορά μεγάλες ποινικές υποθέσεις που αφορούν την άλφα ή την βήτα αιτία κατηγορίας για πολιτικά ή μη πρόσωπα. Υπάρχει ένας βραδυκίνητος μηχανισμός».

.Πλήρη διερεύνηση για τη «λίστα του ΣΔΟΕ» ζητά ο Ι. Μανιάτης


Για προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης, σχετικά με το «ποιος είναι ποιος», η οποία εκτυλίσσεται «μέσα στο διαλυτικό κλίμα των ημερών», κάνει λόγο, αναφερόμενος στη «λίστα του ΣΔΟΕ», ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στην επίμαχη λίστα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να βρει άλλη εξήγηση.

Όπως αναφέρει ο κ. Μανιάτης, καλείται να καταθέσει, ως πρώην γενικός γραμματέας, που συμμετείχε με πολλούς άλλους σε διακομματική επιτροπή προμήθειας το 2001. 

Και τονίζει ότι ο ίδιος είχε παραιτηθεί από τη θέση του γγ πριν από την προκήρυξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού, ο οποίος ολοκληρώθηκε 18 μήνες μετά την παραίτησή του.

Ο κ. Μανιάτης ζητεί την πλήρη διερεύνηση οποιασδήποτε υπόθεσης που αφορά δημόσια πρόσωπα και υπεύθυνη και επώνυμη ενημέρωση, χωρίς «μαφιόζικες μεθόδους».

Και καταλήγει: «Δεν θα δεχθώ εκπτώσεις συνείδησης, ούτε δόλιες και αστήρικτες μορφές συμψηφισμού και λαϊκιστικού ισοπεδωτισμού. 
Θα εξαντλήσω κάθε μέσο για τη διαφύλαξη της προσωπικής και πολιτικής μου αξιοπρέπειας. Δεν θα ανεχθώ τη στοχοποίηση και τον κανιβαλισμό επί δικαίων και αδίκων».

."Κατασκευασμένη" θεωρεί ο Μιχάλης Καρχιμάκης τη "λίστα" του ΣΔΟΕ


Κατασκευασμένη θεωρεί, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, τη λίστα με τα ονόματα πολιτικών, μεταξύ των οποίων και το δικό του, που, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα, ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό.
«Το όνομα μου», αναφέρει σε δήλωσή του, «δεν μπορεί να υπάρχει σε καμμία λίστα του ΣΔΟΕ. 

Είναι λίστα κατασκευασμένη» και τονίζει: «τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι όλα δηλωμένα και αποκτημένα με πλήρη διαφάνεια. 
Θεωρώ ντροπή να σπιλώνονται με αυτόν τον τρόπο πολιτικοί που έδωσαν αγώνες για την διαφάνεια. Και θα αμυνθώ με κάθε έννομο τρόπο.

Πρόκειται για ένα βρώμικο παιγνίδι και δεν θα μου κλείσει κανείς το στόμα. Συγκρούομαι και θα συνεχίσω να συγκρούομαι κάθε μέρα με την φαυλότητα και την αδιαφάνεια. 
Η μοναδική περιουσία μου είναι όσα δηλώνω στο πόθεν έσχες μου,το καθαρό μου όνομα και οι αξίες μου που δεν έπαψα ποτέ να τις υπηρετώ».

."Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε μία θετική πορεία για τη χώρα"


Αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της Ελλάδας έστειλε, σήμερα το πρωί, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει τον "σταθεροποιητικό ρόλο" της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.
Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κάλεσε τα Σκόπια να εγκαταλείψουν τις αδιάλλακτες θέσεις τους, επισημαίνοντας ότι ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός είναι ο χειρότερος συνδυασμός για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων του καθενός και για τη σταθερότητα της περιοχής μας.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό τόνισε ότι αποτελεί ύψιστη σημασία, η Τουρκία να δώσει απτά σημάδια του πλήρους σεβασμού του διεθνούς δικαίου και να εγκαταλείψει τη μόνιμη απειλή του "casus belli" κατά της Ελλάδας, καθώς και τις απειλές κατά της Κύπρου, που υπονομεύουν τις προσπάθειες για οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Η ομιλία του υπουργού Εξωτερικών ολοκληρώθηκε με αναφορά στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

 Η νέα τριμερής κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, όπως είπε, υλοποιεί ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής, ώστε να βελτιωθεί η μακροοικονομική προοπτική και να επιτύχει τη δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ την ίδια στιγμή να υλοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. 

Η προσπάθεια αυτή έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δηλαδή, το πρωτογενές έλλειμμα έχει μειωθεί σημαντικά. Ταυτόχρονα, η ελληνική οικονομία ανέκτησε πάνω από το 50% της ανταγωνιστικότητάς της προς τους παγκόσμιους εμπορικούς εταίρους της, ενώ το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα είναι σε μια θετική πορεία. 

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας κατά νου ότι οι Έλληνες υποφέρουν τρομερά από την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.